arev Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 Thx, wszystko model. Możesz podać jakieś szczegóły dot. mebla? Producent/model/etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 wow pionix lazienki sa pro :] arev b.fajny modelik taka oto sypialnia. Wiem ze na oknie przepalilem lekko:P co sadzicie? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 wygląda jak byś wszystkim materiałom dał SSS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 (edytowane) hmm sss powiadasz?:P czyli przesadzilem z rozmyciem w shopie ogolnie rzecz biorac.. Edit: wersja bez sss Edytowane 21 Sierpień 2008 przez Matti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 Sypialnia z możliwością jazdy rowerem :D Ogólnie prezentuje się bardzo przyjemnie. Pozbyłbym się tylko jednego czasopisma, lub ew. zmienił teksturę bo dwa takie same rzucają się w oczy. Poza tym podciągnij trochę sample słońca i materiału na komodach. Chodniczki wyglądają ciekawie. Powiesz jak je zrobiłeś? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 Możesz podać jakieś szczegóły dot. mebla? Producent/model/etc. Luisa Stool (Stine Gam-Pedersen & Enrico Fratesi) Matti, przyjemnie;) Tylko troszkę kiszka przy rolecie. Nie wygląda to dobrze. Pozdr;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 arev dzieki- dywaniki to zwykly v-ray fur. zadna wielka magia.;] Touch- dzieki. no wiem wiem. Troche "nie poszlo" z ta roleta ze to tak ujme ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 A tu alpha beta beta gamma alpha ( itd ) kuchni. Zacząłem używać GI i... FG odeszło w zapomnienie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 Czemu wydaje mi się cholernie nieproporcjonalna ;P ? Btw płytki przypominają mi te z publicznych kibli :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 (edytowane) Wczorajsza zabawa z tujami: http://img131.imageshack.us/img131/7461/tujkifi9.jpg EDIT: Loki-> Sama w sobie scena jes malutka. Wszystko to displacement, proxy i inne procedury widoczne podczas renderingu dopiero. Oświetlane hdri Edytowane 22 Sierpień 2008 przez Lis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 fajne, zdradź ile ta scenka ma poly, i czym oświetlałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 a ja mam takie durne pytanie - jak zrobić takie zaokrąglenie takiego węża jak tutaj http://www.opal24.pl/images/kfa_symetric_bat_natryskowa_deszczownia_duna.jpg?osCsid=1d5047437297465a20a5fec545af348c chodzi mi o to żeby sobie swobodnie wisiał z takim zaokrągleniem. Bardzo prosiłbym o pomoc. i znowu coś z cadami znalazłem (ale to już chyba było) - http://cad.roca.pl/ no i jeszcze jedna bardzo fajna stronka na której można znaleźć fajne referki i textury czasem - http://www.sxc.hu/ (niestety tu już cadów nie ma :( ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 ten waz to linia z czterema punktami, bezier control i chwila na dopasowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 a no przecież! też tak zaczynałem robić, ale zapominałem dać enable in viewport i nie wiedziałem co dalej :D dzięki! niestety repa dać nie mogę - muszę troszkę rozspredować :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 nie zapomnij wlaczyc enable in render :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 hcpiter - tak wiem wiem o tym. a macie może jakieś referki fajnych interiorów? Musze znaleźć 10 jakiś dobrych. Prosiłbym o konkretne stronki :) (sam już szukałem dość dużo i szukam nadal i nic fajnego nie znajduję :( ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 10 dobrych i ambitnych. Nie wystarczy jeden a dobry ? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 Właśnie nie. Musi być koniecznie 10. A najlepiej więcej żeby była możliwość wyboru :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 hcpiter - tak wiem wiem o tym. a macie może jakieś referki fajnych interiorów? Musze znaleźć 10 jakiś dobrych. Prosiłbym o konkretne stronki :) (sam już szukałem dość dużo i szukam nadal i nic fajnego nie znajduję :( ). Może na freshome.com? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 (edytowane) trosiek, przekop sobie strony: www.mocoloco.com www.thecoolhunter.net www.archdaily.com www.musadesign.net www.duravit.com/products/press-photos-useo6suu8u.html www.davidjamesonarchitect.com/work.html?t Coś na pewno znajdziesz;) Edit: i sprawdź PW;) Edytowane 22 Sierpień 2008 przez Touch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 Lis - mistrzostwo , szczegolnie swietnie prezentuja sie te tuje , wiem napewno hehe lesnik z ciebie byly rownie genialny co grafik :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 A ja się nudzę... ? Nie xD Takie rury, do pewnego projektu ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 takie cus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 nawet nawet, tylko mapowanie na deskach masz źle, no i trawa taka jednolita kolorystycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 A ja takie o, bzdetki jakieś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 pressenter - ładnie i czysto :) beż błędów irra, które czasem się zdarzają, ile Ci się renderowało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 Jeśli ta kuchni to bzdet, to ja jestem King of Bzdeting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 FAlcom: dzięki, czas renderu to jakieś 43 minuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 ujdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 ujdzie oo79 ... fajne materialy chociaz cos dziwnego dzieje sie z dachowkami (nie wiem czy to zamierzony efekt)... efekt vigniette nie pomaga w tym wypadku... mogloby sie cos odbijac w oknach... tyle odemnie :) a tu cos nad czym wlasnie siedze : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 Bonifatz dzieki za komentarz, dachówka taka bo dach skopany, na szyby nadejdzie jeszcze czas. dawaj tek krzaki i drzewa! renderek nice ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 oo79: właśnie zieleń mi nie pasuje, coś za mało tam tego, a postwork chyba poprzedni mi się bardzoej podobał. I gdzie jest motór?! :P Bonifatz: bardzo bardzo mnie się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 zieleń musiałem zredukować bo render sie wysypywał, czas dokupić ramu. Motor wywaliłem bo bardziej mi sie podobał niż budynek a to nie viz motoru ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 (edytowane) oo79 : juz chyba wiem dlaczego masz problemy z tym dachem ... widac nawet gdzie ida linie pojedynczych fejsow. proponowalbym Ci zastosowac wariant 1 przy 2'ce istnieje duze prawdopodobienstwo powstania bugow przy mapowaniu. Daj znac co o tym sadzisz. pressenter : dzieki! Edytowane 25 Sierpień 2008 przez Bonifatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 Panowie kurczak, bo nie mogę znaleźć, a wydaje mi się, że kiedyś to było na forumie, i może ktoś ma to pod ręką. Szukam jakiegoś tutka, który pozwoli mi opanować vrayfura, konkretnie chciałbym zrobić taki mięciutki dywan. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 pressenter - o taki dywan Ci chodzi http://www.speedyshare.com/516845151.html ? to nie ma vray fura ale i tak bardzo fajny dywan wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 Dzięki trosiek, ale to nie to. To ma być wręcz taki puch, kiedyś coś takiego na everach widziałem (tzn przykład), ale znaleźć nie mogę. :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 pressenter: powalcz z shag&fur maxowym przekonwertuj na mesha i vray proxy - ktoś już coś takiego robił tu http://87.98.232.73/forum/showthread.php?p=723118 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 JohnyCa: O toto, dzięki, pokombinuję. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 oo79 : już chyba wiem dlaczego masz problemy z tym dachem ... widać nawet gdzie idą linie pojedynczych fejsow. ..... Daj znac co o tym sadzisz. Tak wiem o tym, dzięki za pomoc. Niestety czas był barrdzo krótki . Południe budynku jest o wiele ciekawsze... może kiedyś pokażę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 dlaczego znow te sloneczne zielono niebieskie rendery ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 testing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 Cześć, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 kolorystycznie lezy :], nie wiem po co ta polka po prawej stronie z ta lampa, wyglada tak jakbys chcial przedluzyc kuchnie jeszcze do salonu. Drewno na szafkach wyglada jakby nie bylo mapowane. Jedynie swiatlo jest spoko :) a i nie chcial bym siedziec przy tej sciance tylem do kuchni slyszac ze sie cos gotuje i paruje mi na glowe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 Na moje ta półka po prawej to jest raczej blat jakiegoś baru, drewno faktycznie wygląda okropnie. I dlaczego tak tam diablo zimno? ;) Ale scena jako oświetlenie galantes. I widzę nowa stronka online. ;) Loki: Mi tam jakiejś postpro brakuje, nie wiem, może jakiś kontrast, troszkę ocieplić, pobawić się kolorami. Nie jestem sam przekonany, bo na laptopie obrabiałem, tym niemniej mam nadzieję, że się nie obrazisz. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 To jest barek, jak dla mnie to dobry i praktyczny pomysł. a i nie chcial bym siedziec przy tej sciance tylem do kuchni slyszac ze sie cos gotuje i paruje mi na glowe ;) Miejsce na gotowanie jest z 3 metry od krzeseł wiec nic nie paruje na głowe ;) Z mapowieniem i kolorem tego drewna to sie zgodze, ale jak kazali..;) Dzieki za komenta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 pressenter - fajnie, ale za ciemno jak dla mnie niestety (moze wina monitora mojego). a co do Black Mamby - co to jest ta belka nad oknem przez całą długość pomieszczenia? (podciąg?) Jeśli tak to troche nie trafiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 walcze z tym czolgiem dalej, kiedys skoncze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 Elo ! naprawde super ! kawal dobrej roboty. Nie moge doczekac sie finishu :) Mycha czy tabletem malujesz ?:) Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 Na razie to w sumie chyba tylko światłotest, bo sam render jakoś chyba nie do końca, w niskich parametrach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi