hcpiter Napisano 3 Grudzień 2008 Share Napisano 3 Grudzień 2008 press ladnie ze swiatlem ale jeszcze zoltego wiecej przydalo by sie :) pionix TVN cie ukradl ?:p Ladny test ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 3 Grudzień 2008 Share Napisano 3 Grudzień 2008 arev: za oknem jest bardzo jasno, dam też inne ujęcia później to sam zobaczysz. ;) Niczym nie doświetlam jako tako, w oknach skylight portale tylko. pionix: to ujęcie akurat jest takie, samą kuchnię w dość zimnym stylu zrobiłem, ale z drugiej strony baru to to inaczej wygląda, zresztą będzie jeszcze ciepłe słońce dodane. Dzięki za wskazówkę. tvn powiadasz? No no majestro bardzo ładnie tylko coś za szybą się sufit posypał, albo mi się wydaje? hcpiter: ten beżowy kamień na podłodze poleci, będzie żółty parkiet. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 3 Grudzień 2008 Share Napisano 3 Grudzień 2008 (edytowane) nie nie tvn mnie nie ukradł. Nie stać ich :P Tak jakoś tylko przypadkiem wyszło ;) pressenter - to co za szybą jest nieistotne... a zreszta to dopiero test ;) Edytowane 3 Grudzień 2008 przez pionix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 3 Grudzień 2008 Share Napisano 3 Grudzień 2008 świetne rendery chłopaki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 3 Grudzień 2008 Share Napisano 3 Grudzień 2008 Łe no pionix, ja już o autograf chciałem pisać, a tutuaj taki psikus. :P Georgas no nie mogę się powstrzymać żeby w tym momencie nie zacytować pewnej świetnej polskiej komedii: "Chłopaki to są w agencjach towarzyskich, a my jesteśmy (opcjonalnie) młode CGery". ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 3 Grudzień 2008 Share Napisano 3 Grudzień 2008 pressenter :) ile Ci zajmuje czasu taki szybki światłotest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 3 Grudzień 2008 Share Napisano 3 Grudzień 2008 gientekwl: A ten to całkiem sporo, ponad 20 minut, 1200x900. A tutaj taka ciekawostka, postanowiłem w scenie nie korzystać z proxy i wrzucać również drzewa i rośliny za oknem jak je stworzyłem. Fajne statsy z tego wyszły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 3 Grudzień 2008 Share Napisano 3 Grudzień 2008 bardzo ładny test. 4,7 mln poly w maxie. Nieźle :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 3 Grudzień 2008 Share Napisano 3 Grudzień 2008 e tam moj merc mial wiecej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 Bo to merc, wielka i ciężka kobyła, i pot z niej spływa. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 test dispa bruku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 bardzo ladne testy ostatnio sie tutaj pojawiaja, tak ogolnie :] aby nie spamowac siedenie od Arper: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 Morphe - no wygląda bardzo dobrze. JunioR - tysz ładnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 O kurteczka morphe! Mega! Powiedz no, ta mapka to jakaś płatna? Skąd w takie cosik się można zaopatrzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaswielgus Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 JunioR. Czy masz może jakiś katalog i czy można kupić te modele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 Katalog jest na stronie producenta, ale z tego co wiem arpera nie można u nas kupić, przynajmniej ja nigdy nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaswielgus Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 Pressenter. Dzięki, ale mi chodziło o modele 3D. Czy jest możliwe kupienie od Juniora tych modeli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 Czesc! dzieki za komentarze dot. modelu :] Pressenter. Dzięki, ale mi chodziło o modele 3D. Czy jest możliwe kupienie od Juniora tych modeli? niestety nie posiadam katalogu z moimi modelami. Jednak jesli interesuje Cie kupno, ktoregos z moich modeli to zapraszam na PW :) czesc!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 pressenter - sie namalowalo sie ma :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 dorzucam jeszcze jeden test dispa/shadera dachoweczki takiej hmm jak wiem jakiej, z chinska jakas taka siakas mi sie kojarzy. oraz kolejny obrazek z serii - wyprodukowalem taki tartas, drugi moj taras, mam nadzieje zenie jest zle. wiem ze ten kwiatek po prawej bedize was razil ale jakos chcialem nawiazc do tych platkow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 Morph masakra u Ciebie pracuje Bog chyba extra :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 morphe... weź wyjdź już co? Masakra ta dachówka, możesz chociaż jakieś takie malutkie wersje jej mapki pokazać, bo przyznam, że nie wiem nawet jak się za taką wziąć, a będę musiał teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 Panu Morphemu juz dziękujemy, dowidzenia :P Dachówka rewelacja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 Witam ! Morphe- bardzo super wyszla ta dachowka ! Dawno nic nie testowalem wiec mialem troszke czasu wolnego i pomodelowalem sobie jakies mebelki i jedna wizka a raczej prezentacja krzesla jakos wskoczyla. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 good.. znacz ze dobrze wyszla:d co do wykonania takiej - nie bardzo chce zdradzic bo sposob jest dziedzinnie i lopatologicznie prosty, dachowke zrobilem mega szybko w porownaniu z brukiem...no moze nie tak szybko - jeszcze testy.. hmm jak ktos jest bardzo zainteresowany, albo by potrzebowal konkretnej dachowki, to niech do mnie napisze,mysle moge przygotowac taka, o ile bede miec troche czasu i bede wiedzec jak sie nazywam :D a taras? moze byc, czy za duzy chaos. hc - fajne krzeselko to z chormowanymi rurkami:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 dzieki ! A na tarasie za duzo chaosu i ten kwiat na froncie nie pasi :) A tak to ladnie wyszlo Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 W sumie masz racje hc - chcialem jakas nawiazac do platkow na jacuzi ;) moze jakby byl miejsyz i widac bylo donice ze zwirkiemczy cos to by bardizej sie to "zwiazalo" albo mial mniejsze kwiaty hmm - na zas siepoprawie :D. tak any way - czy mialby ktos z was taka teturke ? http://www.lupekdachowy.pl/index.php?a=c&id=552&id2=553 pozycja nr 12- jaksi w diff w maire duzy zapletlony czy cos? bez cieni... msuze takie zdobyc nie wiem skaad :(((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 modeli test... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 4 Grudzień 2008 Share Napisano 4 Grudzień 2008 ładnie :) podoba mi się ekspozycja renderka. Ale czemu nie widać żadnych direktowych cieni od krzeseł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 5 Grudzień 2008 Share Napisano 5 Grudzień 2008 w sumie final, docelowo w 8000x4000px Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 5 Grudzień 2008 Share Napisano 5 Grudzień 2008 Elegancko Świersczu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 5 Grudzień 2008 Share Napisano 5 Grudzień 2008 your'e sick man! sick! bardzo fajo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 5 Grudzień 2008 Share Napisano 5 Grudzień 2008 SWRSC powiedz że to fizyczna kamera vraya...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 5 Grudzień 2008 Share Napisano 5 Grudzień 2008 niestety zwykła kamera, ale jaki to problem, skoro color mapping to reinchard? renderuje sie identycznie jak fizyczna. jasność regulowałem przez VFB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 5 Grudzień 2008 Share Napisano 5 Grudzień 2008 jakbys troche material drogi poprawil to by duzo dalo, jest spora szara jednolita plama teraz. pozatym to fajnie wyszlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 5 Grudzień 2008 Share Napisano 5 Grudzień 2008 Panoramka wygląda efektowanie. Ale uważam że po zrobieniu stilla wyglądało by to słabiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 5 Grudzień 2008 Share Napisano 5 Grudzień 2008 fajnie SWRSC ale... - kobitka po lewej stronie ma z 2.5m wzrostu ? Oo - kolorystycznie lewa strona i dół nie bardzo pasują do nieba (powinno być ciemniej chyba) - drzewa na dalszym planie - te między domami - monochromatycznie wyszły jakoś. brakuje mi kontrastu. Ale i tak fajnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 5 Grudzień 2008 Share Napisano 5 Grudzień 2008 Bobby: fakt, ulice to mam słabe :p Lis: na stilu to porażka. Ogólnie to scena pod dużą makietę 360 całego osiedla i okazało się, że klient chce jednak kilka stillow - no i weź tu szalej ze sceną optymalizowaną pod widok 800 x iles z lotu ptaka :D Loki: Jakbyś robi zdjęcie pod słonce to by było ciemno, ale czy o to chodzi w wizualizacjach dla inwestora? Potraktuj to jako HDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 5 Grudzień 2008 Share Napisano 5 Grudzień 2008 bardzo ładnie to wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 5 Grudzień 2008 Share Napisano 5 Grudzień 2008 true about that mr. SWRSC :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 5 Grudzień 2008 Share Napisano 5 Grudzień 2008 SWRSC - bardzo ładnie to wygląda w panoramie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 5 Grudzień 2008 Share Napisano 5 Grudzień 2008 Taki snapszot recepcji w hotelu, na 90% pojdzie do kosza bo wlasnie sie okazalo ze developer zmienil dezajnera wnetrz. Prawie czysty render, jedynie level czerni podcciagniety w shopie zeby nie wygladalo wyplowiale. Taki troche Linear Workflow dla ubogich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 5 Grudzień 2008 Share Napisano 5 Grudzień 2008 Fajne ujęcie i światełko. Ta ściana jest modelowana? A swoją drogą jaki numer, w trakcie powstawania projektu zmieniać projektanta. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 5 Grudzień 2008 Share Napisano 5 Grudzień 2008 mirach - jak zrobiłeś te fajowe fale? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 6 Grudzień 2008 Share Napisano 6 Grudzień 2008 Witam, Nie zdążyłem niestety z tym do mini-bitwy, więc daje tu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 6 Grudzień 2008 Share Napisano 6 Grudzień 2008 hawrok: Mogłeś namieszać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 6 Grudzień 2008 Share Napisano 6 Grudzień 2008 (edytowane) co do pracy to krawa jakaś wielka Ci wyszła i ten render jakiś taki mleczny. Edytowane 6 Grudzień 2008 przez !Ewert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J.Ch.Pasek Napisano 6 Grudzień 2008 Share Napisano 6 Grudzień 2008 Butelka syropu - test szejderow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 6 Grudzień 2008 Share Napisano 6 Grudzień 2008 Według mnie nie udany. Paola jest rozlewana do szklanych butelek, a ta wygląda jak plastykowa. Powalcz jeszcze z IORem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J.Ch.Pasek Napisano 6 Grudzień 2008 Share Napisano 6 Grudzień 2008 IOR jest dla szkła - raczej zrobiłem zbyt cienkie ścianki. Dziękuje że mi zwróciłeś mi na to uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi