Fargate Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 press: Opisz workflow bo ciekawy jestem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Render for fun : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 adrian2608 - całkiem fajne. Jeszcze tylko jakaś kaustyka by się przydała. Prosta animacja domu. Test właściwie wszystkiego jako że animacją zajmuję się rzadko. Format QuickTime. Co mnie zdziwiło to fakt, że ten sam film zdecydowanie inaczej wygląda w QuickTimie (dużo lepiej) a inaczej oglądany bezpośrednio przez przeglądarkę internetową. Czarna magia... ;) http://www.wizualizacje.media.pl/zasysanie/animacja_dom_1.mov Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 Pionix w porzadku chyba nie ma do czego sie czepiac :] czysto jakiego filtra do animacji uzlyes ?? ile sie liczylo i na jakim sprzecie (po kaltce zrzut czy ciaglosc ?? ) ps. jak latales z ta kamera wokol domku to ktos ci furki z garazu gwiznal i zamknal garaz :D Pressenter wypas masz chlopie skilla video tuta krec :D WESOLYCH SWIAT ALL :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 Liczyło się bardzo szybko bo tylko 5 dób na Quadzie 6600;P Rendrowane do osobnych plików .png Filtr - VRayBoxFilter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 taka skodzina..wip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 Model super, render fajny, opony takie se, samochód beznadziejny:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 (edytowane) Pionix- dalo by rade to na youtube dac, niestety nie mam nic do odpalenia qt :/ Pecet- ladne, tylko te felgi wedlug mnie kiepsko wygladaja. A ja znowu podnosze swoje umiejetnosci w oswietlaniu modeli w studio niestety. Model krzesla od Kartell a nazywa sie Frilly. Edytowane 18 Grudzień 2008 przez JunioR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 Fajny ten róż :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaswielgus Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 JunioR rewelacja! Świetne kolory, oświetlenie i model. DOF z vraya czy Photoshopa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 JunioR: !! P.S. Świetne, bardzo mi się podoba. Widzę, że kilka osób tutaj na prawdę genialne modele wrzuca ostatnio. Świetna robota Panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 Freedom Fiighter- ladne, tylko te felgi wedlug mnie kiepsko wygladaja. Ale przecież to nie mój render:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 Freedom Fighter by się nie zhańbił modelem nowej skody ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 (edytowane) czesc dzieki chlopaki za komentarze! Kubaswielgus- dof z maxa podciagany w photohopie. Freedom Fighter- upp najmocniej przepraszam :] Pecet- juz edytowane ;D Edytowane 19 Grudzień 2008 przez JunioR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 A ja taki test światełka. Wiem, że mapowanie leży, ale wytykajce błedy, wytykajcie, może jest coś czego nie zauważyłem. ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 1h na całość, miał być Thonet 404 ale się rożni trochę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 super chłopaki ! junior super model a materiał jeszcze lepszy pressenter wywal aberacje a bedzie git Fargate fajne podłoże choć troszkę przeszkadza w skupieniu się na modelach a ja tez coś wrzuce a co ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 I widzisz Fargate jak junior fajnie studio zrobił! u Ciebie jest za dużo odbić a za mało cienia, kolory też ma fajniejsze :) georgas, ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 Jak Wy modelujecie te materiały? Dłubiecie czy macie plane'a który "opada" na boxa. Bo ja próbuje w Cloth by jakoś to ładnie opadło na konstrukcje krzesła no i dupa :/ A może mace tutka jakiegoś? Mój pierwszy test DOF'a... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 Bardzo fajne testy pokazujecie :) Rowniez cos sobie modeluje pod najnowsza wizualizacje Pomidor i lampa Erco Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 (edytowane) bendzierz robil bogaty sklep spożywczy ? Edytowane 19 Grudzień 2008 przez JunioR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 hcpiter: lampa spoko. pomidorki.. juz nie tak fajnie. drugi pass reflection by się przydał: mokre pomidory z kropelkami wyglądają o wiele ciekawiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 Dzieki sluszna uwaga tweety, w finalnej wersji dodam krople wody i na pol przeciete niektore beda a moglbys wytlumaczyc co z tym drugim passem reflection ? Bo nic mi nie przychodzi do glowy :( A tutaj taki test buddy z nuudow :) Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 Hmm, przy buddzie wydaje mi się, że cameracorrection zabrakło, a przy lampie na krawędziach coś dziwnego się dzieje. P.S. Ja tylko chciałem wspomnieć, że wielu z was nie ma sobie równych w wizkach, ale Panowie poprawna polszczyzna w piśmie leży i kwiczy. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 tweety czy chodzi Ci o blend ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 strzygę trawniki z nudów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 Hmm, przy buddzie wydaje mi się, że cameracorrection zabrakło, a przy lampie na krawędziach coś dziwnego się dzieje. Camery correction moze i tak, moze i nie :] P.S. Ja tylko chciałem wspomnieć, że wielu z was nie ma sobie równych w wizkach, ale Panowie poprawna polszczyzna w piśmie leży i kwiczy. ;) barso pszepraszam, rze tak, bardzo to, mosze pszeszkadzac, w czytaniu ,postow :] Mam zaświadczenie o dysleksji od doktora zeskanować ? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 Oj żartuję tylko, żartuję, bez nerwów. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 Ja tez przeciez :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 Testy szybkiej wizki dla klientki. Projekt nie mój, krzesła i roślinność też nie. Co i jak poprawić? Acha: to mental jest. Czysty max, bez Ps'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 kamera niżej i korekcja a było by dużo ciekawiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 całkiem fajnie ale ten błękit zabija oczy, zlituj się... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 korekcja jest ale ja mam astygmatyzm :D a ten niebieski taki miała być, ale chyba rzeczywiście trochę go osłabię. dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 Astygmatyzm? Znaczy się, że nie masz szans na wystąpienie stygmatów? xD Żartuję oczywiście. Fajnie to nawet wychodzi, sam jakoś nie mogłem Mentala opanować. Faktycznie troszkę ten błękit bym odsaturował. Będziesz to, mam nadzieję, jeszcze peesował(a)? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 test przetrwania autor projektu arch. inż. Monika Skóbel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 Naira aa zjadlo ci lampy wykrec wieksze nastawy. Troche render plaski a o niebieskim nie bede wspominal bo juz ktos zwrocil tu na to uwage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 polka, ciekawy post :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 (edytowane) polka...ja nie wiedziałem, wybacz :) .... żeby na darmo nie strzępić języka, takie coś, stary odświeżony projekt Edytowane 20 Grudzień 2008 przez peter_muler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 Pressenter xD a co do PS'owania to oczywiście. dzięki! Temporal ustawienia AA i pozostałe mam średnio niskie narazie, bo zależało mi na czasie, podkręcę. A co do płaskości to hm..może Shop pomoże..to chyba przez za duże rozjaśnienie w log. exp. control. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 peter_muler: no światełko świetne, tylko trawa i dachówka w oknach troszkę psują cały efekt. Zabawy polaka nocą: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 czemu swietlik na blizszym planie jest taki przejarany ? a w kuchni swiatelko gites tylko te halo po kiego grzyba sie palo ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 Press coś dziwnie mapowanie tego krzesła na pierwszym planie wygląda, cos za podobne do tego na stole o_O podoba mi sie DOF w przedpokoju, czy co to tam jest, delikatny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 peter zajebiscie wyszlo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 pres prawie zajebiście wyszło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 21 Grudzień 2008 Share Napisano 21 Grudzień 2008 czemu swietlik na blizszym planie jest taki przejarany ? a w kuchni swiatelko gites tylko te halo po kiego grzyba sie palo ;P Przyznam Ci się, że sam nie wiem czemu to takie przejarane, to tylko vraylightmtl o wartości 10... popracuję nad tym pewnie jeszcze. Halogeny muszą się palić, nie chce mi się nocnego robić, a musze pokazać, że jest oświetlenie podszawkowe. Dzięki za komenty Panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 21 Grudzień 2008 Share Napisano 21 Grudzień 2008 test grafiki i tego o czym mogę sobie pomarzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 21 Grudzień 2008 Share Napisano 21 Grudzień 2008 JunioR tak pusto trochę ;) ale ładnie podoba mi się niebieskie światełko po prawej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 21 Grudzień 2008 Share Napisano 21 Grudzień 2008 JunioR: wiesz, że renderek bardzo fajny, ale możesz mi przybliżyć konstrukcję tych rolet czy co to jest? I skąd ta jedna plama światła na ścianie po lewej? Od pozostałych halo tego nie ma. ;) Swoją drogą fajnie wygląda ten zaokrąglony pochłaniacz w takiej prostej kuchni, ciekawy pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 21 Grudzień 2008 Share Napisano 21 Grudzień 2008 rolety rzymskie - podobno modne ostatnio :) - fajne. render też fajny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi