Napisano 28 Listopad 200618 l Postaram się zabrać kamerkę może po rozpowszechnieniu filmu następne spotkania będą liczniejsze. Nagram też płytkę z moimi fotkami może komuś przydadzą się na textury lub coś podobnego ps. ja jjestem ten gimmickz'a kumpel :P
Napisano 28 Listopad 200618 l super prosze zrobcie fajna relacje duzo fotek to moze zmajstrujemy z tego artykul zeby byl dla uwiecznienia ze uzytkownicy max3d.pl tez potrafia sie zorganizowac i dzielic wiedza :D
Napisano 28 Listopad 200618 l faktycznie malo... ja bym sie z checia zjawil, ale niestety termin mi nie podpasowal... studia i te sprawy... ale licze na jakas videorelacje ze spotkania
Napisano 29 Listopad 200618 l Proponuję jeszcze dopisać do listy program spotkania, zawierający dane o tym, co i kto referuje. Ja - jak już pisałem opowiem o skinmorphingu. Poza tym Kurt, który weźmie ze sobą laptopa, poprosił mnie o przypomnienie wszystkim, którzy przygotowują jakieś prezentacje - o zabranie ze sobą swojej klawiszologii do maxa. :) I żeby nie było watpliwości - będzie to max 8. Proponuję też sprecyzować miejsce spotkania, bo Plac Wilsona to nie jest ogródek jordanowski z 2 ławkami na krzyż. Proponuję spotkanie pod kinem Wisła. Co wy na to? :)
Napisano 29 Listopad 200618 l Autor Słuszna uwaga, Shogun Plac Wilsona (przy kinie Wisła) Sobota, 2 grudnia czekamy do 8:45 Relacja będzie: foty, filmiki. Nagramy to, co się dzieje na monitorze, potem to zmontuję w jakieś tutoriale.
Napisano 29 Listopad 200618 l ja nie jestem z warszawy, ale z tego co sie orientuje to trzeba isc do metra i tam do stacji plac wilsona a później juz daleko jest od tej stacji metra? PS: czy kazdy ma ze soba cos wziac do jedzenia czy raczej to sobie darujemy?
Napisano 29 Listopad 200618 l pomijajac to, ze nie wezme ze soba laptopa, a cegle to ... ŁOT, mamy wstawac o 8 w sobote? poje::: :D a na serio to - LUMPY > zagadaj do zbrusha i jego znajomego > oni jada z daleka chyba wiec trzeba ustawic sie tak by im pasowalo, no nieeeeee? kto nie wezmie swojej klawiszologii do maxa (+ wszystkiego czego potzrebuje)NIE LICZCIE NA NETA
Napisano 29 Listopad 200618 l Siemka wszystkim :) Lumpy jeśli można, to i ja się chcę dopisać. To co z tym żarciem?
Napisano 29 Listopad 200618 l Autor Sorry bardzo, kurt, ale od miesiąca jest informacja o godzinie. Nikt nie musi byc punktualnie o 9-tej. Przyjedź później, jak chcesz, przystanek Gwiaździsta. Sala jest cały dzień wolna, nikt nas nie wyrzuci ze szkoły. Żarcie: chcesz to weź, BTW niedaleko budy jest spożywczak.
Napisano 29 Listopad 200618 l Cześć panowie :) przepraszam was bardzo, na maxa chciałem się pojawić na tym spotkaniu ale niestety muszę dać d****... W pt. spotykam się ze znajomymi jeszcze z LO, będę musiał się pojawić ponieważ jest to spotkanie organizacyjne przed sylwestrem, a ja założyłem kasę za połowę luda którzy jadą z nami :/ I będę musiał tą kasę w pt zebrać. Strasznie mi głupio z tego powodu, ale stwierdziłem że lepiej poinformować was teraz zamiast nie pojawić się na akcji. Podejrzewam że impreza skończy się koło 3, będę kombinował jeszcze żeby wrócić wcześniej i jakoś pojawić się na zlocie, ale marne moje szanse :/ Mam nadzieję że zarzucicie jakieś fajne filmiki, chętnie pooglądam was w akcji :) Przepraszam jeszcze raz - ziomuś co daje d***
Napisano 30 Listopad 200618 l Siemanko Wszystkim:) O mnie i Happy Endżela sie nie martwcie, bedziemy juz w piatek na miejscu. Wziasc tableta? Moze sie przyda do prezentacji? Lapka niestety nie posiadam:/Dajcie znac na 502403280 bo niedlugo nie bedzie mnie na necie:/
Napisano 1 Grudzień 200618 l tralalalallalalalaa, SPOTKANIE JUZ JUTRO !!!! ZAPRASZAMY WSZYSTKICH > wawa> m. plac wilsona> bus 185 > przystanej gwiazdzista > w okolicach przystanku jest szkola, w ktorej bedziemy... godziny > od ok 10 do oporu ps. zapomnialem dodac.... dla uczesnikow sponsorzy ufundowali kilka upominkow > darmowy upcreate softu do wersji 3ds max9, nowa skode fabie, mieszkania w wilanowie, kalendarze, koszulki i dlugopisy.
Napisano 1 Grudzień 200618 l To o której sie w końcu umawiamy pod szkołą? o 8:30 o 10:00? napisz lumpy wszystko co i jak :) bo jakos niczego konkretnie sie doczytac nie mozna :|
Napisano 1 Grudzień 200618 l Autor Kurt chciał napisać, że spotykamy się o 8:40 pod kinem Wisła na pl. Wilsona albo (jeśli komuś wygodniej) przy szkole o 9:00 oraz, że nie zmieniamy terminu dzień przed spotkaniem, bo to kiepski pomysł link do mapki http://mapa.szukacz.pl/?&nc=52,28189&ec=20,97625&n=52,2864&e=20,97644&z=1&t=PUNKT%20z%20LINKU%3cbr%3eWYBRANY%20PUNKT w razie problemów dzwońcie 880263646 do jutra :*
Napisano 2 Grudzień 200618 l Tak, wiec spotkanie zakonczylo sie sukcesem :). Zaczelismy ok. 10. Pokaz zaczoł shogun opisem morpha oraz wstepem do mapowania dzięki czemu można było zgłębic podstawy tego zagadnienia. Nastepnie co nieco ja opowiedzialem o modelowaniu "przyspieszonym" tj. max (model podstawowy) ---> zbrush ---> max (optymalizacja siatki + ustawianie modelu w pozie :) ). Na koniec kurt dosc obszernie omówił całe zagadnienie mapowania i zastosowania różnych trików, ponadto pokazał nam działanie bodypaint'a oraz jak tworzyc normalne "photoshopowe" w sposób zaawansowany. Jedną z ciekawszych rzeczy było omówienie możliwosci cat'a i prezentacja tego co potrafi (animacje postaci, zwierzat ... ) W między czasie spozywalismy sobie chipsy, ciastka opijajac sie colą itp. (podziekowania dla kurta :* ) Impreza coprawda byla kameralna (7 osób) ale było można sie dowiedziec naprawde wielu rzeczy mam nadzieje że nastepnym razem przyjdzie wiecej osób :) całosc sie zamkneła ok. godz 14.00
Napisano 3 Grudzień 200618 l są tylko zdjecia :) bylo przyjechac to byscie wszystko widzieli :P :) zbrush ma fotki takze czekam az wrzuci :)
Napisano 5 Grudzień 200618 l Autor Tutoriale powinny niedługo być. Każdy miał je przygotować w domu na podstawie tego, co się działo w sobotę :) http://www.uploadtemple.com/view.php/1165338389.avi Ten napis to moja robota w AE. Narazie tylko render, jak chcecie przygotuje tutek. Powinien byc gotowy do końca tygodnia.
Napisano 5 Grudzień 200618 l Siemanko!! Sorki za zwloke ale jutro fotki postaram sie wrzucic. Dzieki wielkie za spotkanko i oby do nastepengo:)
Napisano 6 Grudzień 200618 l no czekamy czekamy.. Naprawdę super pomysł takie wspólne douczanie.. ;) ja w szczególności czekam na tutka " tj. max (model podstawowy) ---> zbrush ---> max (optymalizacja siatki + ustawianie modelu w pozie pozdrawiam
Napisano 11 Grudzień 200618 l A oto czesc fotek. mam nadzieje ze chlopaki tez jakies wysla:)Na rozgrzewe trza bylo cos zjesc i sie napic.:D Rozgrzewy ciag dalszy... :) Gotowi do boju... Tu juz nam sie we łbach zaczeło przewracac...;) Szkolenia obejmowaly rowniez i obsluge sprzetowa. Koniu prezentuje nowosci i mozliwosci Wacoma...:D Teraz czekamy cierpliwie na tutoriale oraz na nowy termin szkolen!!:) Ps Chlopaki sorki, ze dopiero teraz zamieszczam fotki:(
Napisano 11 Grudzień 200618 l hehe klimat:) a kto to się ciągle chował za ciastkami i kolą? :p i gdzie ten nauczyciel co miał was "pilnować" :) pozdrawiam PS ale wielkie fotki Oo
Napisano 11 Grudzień 200618 l to już po ? oj, szkoda że się nie załapałem. Ilu Was tam było i kto ? Napiszcie coś więcej :) Z-Brush zmniejsz te fotki na litość wszelkich sił wyższych :) Pozdrawiam
Napisano 11 Grudzień 200618 l vorek byly nas tlumy ok 25 osób ale akurat jak sie aparat wyjmowalo to wszyscy uciekali :) Pozatym nic straconego juz wkrótce kolejna taka impreza sie odbedzie :)
Napisano 11 Grudzień 200618 l Dawać dawać więcej jak macie - mniej czipsów, koli i wacoma a więcej userów :) czyżby za Colą czaił się Kurt? Lumpy - wypaśne butki :D pozdro :)
Napisano 11 Grudzień 200618 l Moglibyście wrzucac mniejsze foty, bo zmusza nas do ciągłego przeszuwania suwakami i podpiscie kto jet kim. :) Chyba, że user chciał pozostac anonimowy.
Napisano 11 Grudzień 200618 l Jonasz...eeee duzy moze wiecej!!;) Za butelka tudziez ciastkami jest Koniu. W tle to cos łyse to ja, za mna Szogun. Pietro nizej Lumpy z lewej. Przed aparatem uciekali jak mogli Kurt & Max;)
Napisano 12 Grudzień 200618 l ja zapodam kilka fotek z tamtego dnia... ps. najwiekrze wrazenie na mnie zrobila......ubikacja :D fak, to bylo cos. wchodze tam taki zaspany ok 10...a tam pomieszczenie 4 razy wiekrze niz mozna sie bylo spodziewac, kupa smieci pod sciana i MGLA, ktora weszla przez otwarte pod sufitem okno- ostro bylo ;) ps. NEXT SPOTKANIE JEST W STYCZNIU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BE RDY!