Gość Raddar Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 Postaram się zabrać kamerkę może po rozpowszechnieniu filmu następne spotkania będą liczniejsze. Nagram też płytkę z moimi fotkami może komuś przydadzą się na textury lub coś podobnego ps. ja jjestem ten gimmickz'a kumpel :P
KLICEK Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 super prosze zrobcie fajna relacje duzo fotek to moze zmajstrujemy z tego artykul zeby byl dla uwiecznienia ze uzytkownicy max3d.pl tez potrafia sie zorganizowac i dzielic wiedza :D
polka dot Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 coś terminu nie mogę znaleźć :) 2.12? 9.12?
kurt_hectic Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 w tą, tudziez tę sobote. -> 10 osob,,,troche malo....
thorgal Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 faktycznie malo... ja bym sie z checia zjawil, ale niestety termin mi nie podpasowal... studia i te sprawy... ale licze na jakas videorelacje ze spotkania
Shogun 3D Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 Proponuję jeszcze dopisać do listy program spotkania, zawierający dane o tym, co i kto referuje. Ja - jak już pisałem opowiem o skinmorphingu. Poza tym Kurt, który weźmie ze sobą laptopa, poprosił mnie o przypomnienie wszystkim, którzy przygotowują jakieś prezentacje - o zabranie ze sobą swojej klawiszologii do maxa. :) I żeby nie było watpliwości - będzie to max 8. Proponuję też sprecyzować miejsce spotkania, bo Plac Wilsona to nie jest ogródek jordanowski z 2 ławkami na krzyż. Proponuję spotkanie pod kinem Wisła. Co wy na to? :)
Lumpy Napisano 29 Listopad 2006 Autor Napisano 29 Listopad 2006 Słuszna uwaga, Shogun Plac Wilsona (przy kinie Wisła) Sobota, 2 grudnia czekamy do 8:45 Relacja będzie: foty, filmiki. Nagramy to, co się dzieje na monitorze, potem to zmontuję w jakieś tutoriale.
max_1989 Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 ja nie jestem z warszawy, ale z tego co sie orientuje to trzeba isc do metra i tam do stacji plac wilsona a później juz daleko jest od tej stacji metra? PS: czy kazdy ma ze soba cos wziac do jedzenia czy raczej to sobie darujemy?
Lumpy Napisano 29 Listopad 2006 Autor Napisano 29 Listopad 2006 Kino Wisła jest na pl.Wilsona. Trafisz.
kurt_hectic Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 pomijajac to, ze nie wezme ze soba laptopa, a cegle to ... ŁOT, mamy wstawac o 8 w sobote? poje::: :D a na serio to - LUMPY > zagadaj do zbrusha i jego znajomego > oni jada z daleka chyba wiec trzeba ustawic sie tak by im pasowalo, no nieeeeee? kto nie wezmie swojej klawiszologii do maxa (+ wszystkiego czego potzrebuje)NIE LICZCIE NA NETA
Koniu_PL Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 Siemka wszystkim :) Lumpy jeśli można, to i ja się chcę dopisać. To co z tym żarciem?
Lumpy Napisano 29 Listopad 2006 Autor Napisano 29 Listopad 2006 Sorry bardzo, kurt, ale od miesiąca jest informacja o godzinie. Nikt nie musi byc punktualnie o 9-tej. Przyjedź później, jak chcesz, przystanek Gwiaździsta. Sala jest cały dzień wolna, nikt nas nie wyrzuci ze szkoły. Żarcie: chcesz to weź, BTW niedaleko budy jest spożywczak.
arcade Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 Cześć panowie :) przepraszam was bardzo, na maxa chciałem się pojawić na tym spotkaniu ale niestety muszę dać d****... W pt. spotykam się ze znajomymi jeszcze z LO, będę musiał się pojawić ponieważ jest to spotkanie organizacyjne przed sylwestrem, a ja założyłem kasę za połowę luda którzy jadą z nami :/ I będę musiał tą kasę w pt zebrać. Strasznie mi głupio z tego powodu, ale stwierdziłem że lepiej poinformować was teraz zamiast nie pojawić się na akcji. Podejrzewam że impreza skończy się koło 3, będę kombinował jeszcze żeby wrócić wcześniej i jakoś pojawić się na zlocie, ale marne moje szanse :/ Mam nadzieję że zarzucicie jakieś fajne filmiki, chętnie pooglądam was w akcji :) Przepraszam jeszcze raz - ziomuś co daje d***
Zbychowaty Napisano 30 Listopad 2006 Napisano 30 Listopad 2006 Siemanko Wszystkim:) O mnie i Happy Endżela sie nie martwcie, bedziemy juz w piatek na miejscu. Wziasc tableta? Moze sie przyda do prezentacji? Lapka niestety nie posiadam:/Dajcie znac na 502403280 bo niedlugo nie bedzie mnie na necie:/
Lumpy Napisano 30 Listopad 2006 Autor Napisano 30 Listopad 2006 do Ziomusia-> Synu, zostałeś rozgrzeszony, idź w pokoju. :)
kurt_hectic Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 tralalalallalalalaa, SPOTKANIE JUZ JUTRO !!!! ZAPRASZAMY WSZYSTKICH > wawa> m. plac wilsona> bus 185 > przystanej gwiazdzista > w okolicach przystanku jest szkola, w ktorej bedziemy... godziny > od ok 10 do oporu ps. zapomnialem dodac.... dla uczesnikow sponsorzy ufundowali kilka upominkow > darmowy upcreate softu do wersji 3ds max9, nowa skode fabie, mieszkania w wilanowie, kalendarze, koszulki i dlugopisy.
max_1989 Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 To o której sie w końcu umawiamy pod szkołą? o 8:30 o 10:00? napisz lumpy wszystko co i jak :) bo jakos niczego konkretnie sie doczytac nie mozna :|
Lumpy Napisano 1 Grudzień 2006 Autor Napisano 1 Grudzień 2006 Kurt chciał napisać, że spotykamy się o 8:40 pod kinem Wisła na pl. Wilsona albo (jeśli komuś wygodniej) przy szkole o 9:00 oraz, że nie zmieniamy terminu dzień przed spotkaniem, bo to kiepski pomysł link do mapki http://mapa.szukacz.pl/?&nc=52,28189&ec=20,97625&n=52,2864&e=20,97644&z=1&t=PUNKT%20z%20LINKU%3cbr%3eWYBRANY%20PUNKT w razie problemów dzwońcie 880263646 do jutra :*
max_1989 Napisano 2 Grudzień 2006 Napisano 2 Grudzień 2006 Tak, wiec spotkanie zakonczylo sie sukcesem :). Zaczelismy ok. 10. Pokaz zaczoł shogun opisem morpha oraz wstepem do mapowania dzięki czemu można było zgłębic podstawy tego zagadnienia. Nastepnie co nieco ja opowiedzialem o modelowaniu "przyspieszonym" tj. max (model podstawowy) ---> zbrush ---> max (optymalizacja siatki + ustawianie modelu w pozie :) ). Na koniec kurt dosc obszernie omówił całe zagadnienie mapowania i zastosowania różnych trików, ponadto pokazał nam działanie bodypaint'a oraz jak tworzyc normalne "photoshopowe" w sposób zaawansowany. Jedną z ciekawszych rzeczy było omówienie możliwosci cat'a i prezentacja tego co potrafi (animacje postaci, zwierzat ... ) W między czasie spozywalismy sobie chipsy, ciastka opijajac sie colą itp. (podziekowania dla kurta :* ) Impreza coprawda byla kameralna (7 osób) ale było można sie dowiedziec naprawde wielu rzeczy mam nadzieje że nastepnym razem przyjdzie wiecej osób :) całosc sie zamkneła ok. godz 14.00
Lumpy Napisano 2 Grudzień 2006 Autor Napisano 2 Grudzień 2006 max juz wszystko napisał, moge tylko potwierdzić pozdrowka :)
arcade Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Macie jakieś foty / nagrania? :) jak tak to dawać dawać :) pozdrawiam!
happy-angel Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Wlasnie mialo byc nagranie calego spotkania :>
max_1989 Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 są tylko zdjecia :) bylo przyjechac to byscie wszystko widzieli :P :) zbrush ma fotki takze czekam az wrzuci :)
Lumpy Napisano 5 Grudzień 2006 Autor Napisano 5 Grudzień 2006 Tutoriale powinny niedługo być. Każdy miał je przygotować w domu na podstawie tego, co się działo w sobotę :) http://www.uploadtemple.com/view.php/1165338389.avi Ten napis to moja robota w AE. Narazie tylko render, jak chcecie przygotuje tutek. Powinien byc gotowy do końca tygodnia.
Zbychowaty Napisano 5 Grudzień 2006 Napisano 5 Grudzień 2006 Siemanko!! Sorki za zwloke ale jutro fotki postaram sie wrzucic. Dzieki wielkie za spotkanko i oby do nastepengo:)
krzyhhh Napisano 6 Grudzień 2006 Napisano 6 Grudzień 2006 no czekamy czekamy.. Naprawdę super pomysł takie wspólne douczanie.. ;) ja w szczególności czekam na tutka " tj. max (model podstawowy) ---> zbrush ---> max (optymalizacja siatki + ustawianie modelu w pozie pozdrawiam
Zbychowaty Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 A oto czesc fotek. mam nadzieje ze chlopaki tez jakies wysla:)Na rozgrzewe trza bylo cos zjesc i sie napic.:D Rozgrzewy ciag dalszy... :) Gotowi do boju... Tu juz nam sie we łbach zaczeło przewracac...;) Szkolenia obejmowaly rowniez i obsluge sprzetowa. Koniu prezentuje nowosci i mozliwosci Wacoma...:D Teraz czekamy cierpliwie na tutoriale oraz na nowy termin szkolen!!:) Ps Chlopaki sorki, ze dopiero teraz zamieszczam fotki:(
krzyhhh Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 hehe klimat:) a kto to się ciągle chował za ciastkami i kolą? :p i gdzie ten nauczyciel co miał was "pilnować" :) pozdrawiam PS ale wielkie fotki Oo
Vorek Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 to już po ? oj, szkoda że się nie załapałem. Ilu Was tam było i kto ? Napiszcie coś więcej :) Z-Brush zmniejsz te fotki na litość wszelkich sił wyższych :) Pozdrawiam
max_1989 Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 vorek byly nas tlumy ok 25 osób ale akurat jak sie aparat wyjmowalo to wszyscy uciekali :) Pozatym nic straconego juz wkrótce kolejna taka impreza sie odbedzie :)
arcade Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 Dawać dawać więcej jak macie - mniej czipsów, koli i wacoma a więcej userów :) czyżby za Colą czaił się Kurt? Lumpy - wypaśne butki :D pozdro :)
Jonasz_Real Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 Moglibyście wrzucac mniejsze foty, bo zmusza nas do ciągłego przeszuwania suwakami i podpiscie kto jet kim. :) Chyba, że user chciał pozostac anonimowy.
Zbychowaty Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 Jonasz...eeee duzy moze wiecej!!;) Za butelka tudziez ciastkami jest Koniu. W tle to cos łyse to ja, za mna Szogun. Pietro nizej Lumpy z lewej. Przed aparatem uciekali jak mogli Kurt & Max;)
kurt_hectic Napisano 12 Grudzień 2006 Napisano 12 Grudzień 2006 ja zapodam kilka fotek z tamtego dnia... ps. najwiekrze wrazenie na mnie zrobila......ubikacja :D fak, to bylo cos. wchodze tam taki zaspany ok 10...a tam pomieszczenie 4 razy wiekrze niz mozna sie bylo spodziewac, kupa smieci pod sciana i MGLA, ktora weszla przez otwarte pod sufitem okno- ostro bylo ;) ps. NEXT SPOTKANIE JEST W STYCZNIU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BE RDY!
Rekomendowane odpowiedzi