piksar Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Witam, w wątku będę zamieszczał modele powstające na podstawie katalogu IKEA2007 i stanowiące wyposażenie scen/wizek które może kiedyś stworzę. na początek lajtowo : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 heh ciekawy pomysl mialem prawie caly katalog kiedys zrobiony :) heh a krzeselka ladne :) [hot doga wymodeluj bo najlepsze sa z IKEI ::P] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Widze, ze odpoczywasz od maszyny....;) Na poczatek faktycznie lajtowo...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 nie no wypasik, widze ze od razu dajesz z grubej rury ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 heheheh, no IKEA jak żywa, styl rozpoznawalny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 ok, tylko glowe daje ze materialy tych krzeselek tak nie odbijają, pozdr najlepiej dac na nie jakiegos bumpa-specla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 heh..ale scrabbli to w "IKEA" nie widziałem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arxis Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 no, te krzesełka to chyba z takiego chropowatego lekko plastiku robią, więc nie lśnią jak lustro. fajowo. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 12 Listopad 2006 Autor Share Napisano 12 Listopad 2006 Solsta Olarp 149PLN/sztuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Hehe, będziesz maił niezłą kolekcję na pzryszłoś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 12 Listopad 2006 Autor Share Napisano 12 Listopad 2006 PYTANIE !!!!!! zna ktoś producenta tego (podobnego) fotela ? Fotele takie sa w hotelu ART Hotel w Amsterdamie - obsługa nie wie gdzie kupione, ja przewróciłem je do góry nogami - nie było żadnej metki - nic. Szukam producenta bo chcę je kupić. Wbrew pozorom są bardzo wygodne. Z modelu nie jestem zadowolony ale lepiej nie potrafię. i instrukcja obsługi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 o fak wtf :D piksar wzialbys sie wkoncu do roboty a nie takie malenstwa pokazujesz :D pierwsze fajne ostani wywal bo bedzie szpecil kolekcje :) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 12 Listopad 2006 Autor Share Napisano 12 Listopad 2006 stoliczki paluszki zostają, bo potrzebuję takie fotele do nowego mieszkanka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schottkey Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 mebel jak dla mnie porazkowy strasznie, ale akurat przez to go zapamietalem ;) http://www.mirjan.home.pl/meble/zestaw_heya.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 12 Listopad 2006 Autor Share Napisano 12 Listopad 2006 mebel jak dla mnie porazkowy strasznie, ale akurat przez to go zapamietalem ;) http://www.mirjan.home.pl/meble/zestaw_heya.htm dzięki, to już jakaś nadzieja, ale to jeszcze nie to tamten miał proste palce, i był trochę ciemniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 13 Listopad 2006 Autor Share Napisano 13 Listopad 2006 próba zrobienia scenki proszę o komentarze co do wszystkich modeli zielone klocki lewitują, jutro poprawię i zrobię resztę modeli i próba nocy - jedno światło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 fajne te scenki:P jak z jakiejś animki pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gen.Baton Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 Wszystko z ikea zaraz padne:P hehe smieszne sa te kanapy z palcami tak czy siak uwazam ze sa dobrze zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 15 Listopad 2006 Share Napisano 15 Listopad 2006 No bardzo ladnie. Lubie IKEA - w domu mam sporo mebli od nich - oczywiscie to kwestia gustu. Fajny pomysl z dzieciecym pokojem. Pracuj nad tym dalej - powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 15 Listopad 2006 Share Napisano 15 Listopad 2006 Nie jest źle,nie jest źle:) Render rano ten cień na ziemi od okna trochę poszarpany Render nocą- nie jestem przekonany co do tych prążków na ścianie od światła - ale mogę się mylić. Tak czy siak pomijając textury:) pokój wporzo!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 15 Listopad 2006 Share Napisano 15 Listopad 2006 ikeowe do bólu :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 15 Listopad 2006 Share Napisano 15 Listopad 2006 pikSar - myśl przyszłościowo! :) kup dziecku b&b italia to Cię nie zwyzywa jak będzie rowieśników sprowadzać ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 15 Listopad 2006 Autor Share Napisano 15 Listopad 2006 dla Was pewnie proste ale z firaną się narobiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 15 Listopad 2006 Share Napisano 15 Listopad 2006 hehhehehe dla mnie bomba ;] IKEA rządzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gen.Baton Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 Fajny render apropo "IKEA is cheap and cool:P" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 16 Listopad 2006 Autor Share Napisano 16 Listopad 2006 wymęczyłem noc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 no to już bardzo przyjemne :) może trochę te cienie za szalone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 "IKEA is cheap and cool:P" od kiedy (głównie cheap) ?;] renderek odjazd, jak z psychodelicznego snu, fajne kolorki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gen.Baton Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 Bo u mnie w Londynie IKEA jest tania w porownaniu z innymi sklepami meblowymi:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 Jak zrobiłeś światło lampki ściennej? Z góry dzięki za wytłumaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 Światło z lampki ściennej to światło z pliku IES. wstawione do photometric light. Dużo IES'ów znajdziesz na http://www.erco.com. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 17 Listopad 2006 Autor Share Napisano 17 Listopad 2006 Światło z lampki ściennej to światło z pliku IES. wstawione do photometric light. Dużo IES'ów znajdziesz na www.erco.com. ot cały przepis wnętrze lampy to vraylightmat (ale chyba niepotrzebnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 THX! Juz probuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arxis Napisano 18 Listopad 2006 Share Napisano 18 Listopad 2006 wydaje mi się, że za gęsto zrobiłeś tą siatkę z piłką. mam taką w domu i ona aż tak gęsta nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 no piksar nie moge sie nadziwić jak ty znajdujesz czas co chwile jakaś nowa praca... heh...dobrze że prace sa ładne...xD podoba mi sie;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arxis Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 fajne? doałem jeszcze ten napis i logo, żeby wyglądało jak z reklamówki... niestety w jednym miejscu widać mój błąd na etapie PS`a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 Witam!! piksar gdzie ta kolekcja, pare modeli na krzyz kolekcji nie robi ;) do roboty bo fajnie jest :) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2006 lecim dalej (brak Internetu zabija chec do pracy) speed - z renderem okolo 2h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 nom ikea to dobra kopalnia pomyslow, modeli;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 pokoik dziecięcy świetny :) szczególnie nocna wersja fajna. Powodzenia z mebelkami pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 musze przyznać że ikea tworzy wstrętne meble :) może dodaj do sceny coś żeby odbijało (hdri, bitmape) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2006 piekarnik do zabudowy i srednio udana sofa (ale do mojej wizki wystarczy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2006 Jeszcze jeden piekarnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 możesz pokazać zbliżenie na szwy sofy ? chciałbym zobaczyć jak to rozwiązałeś ;], bo fajnie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2006 możesz pokazać zbliżenie na szwy sofy ? chciałbym zobaczyć jak to rozwiązałeś ;], bo fajnie wyszło. edge na krawedzi poduszki zaznaczamy, chamferujemy, zaznaczamy polygony między nowym a starym edgem, extrude bardzo mały (0,5cm - kanapa w skali) i na to MS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 30 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2006 jeszcze piekarniczki (już prawie cała linia) i biała PS. jak ktos ma takie piekarniki i moze zrobic zdjecia z bliska detali (zegarek, pokrętła) to prosze tu wkleic, moje jedyne referki mają 200x200 i tylko z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 1 Styczeń 2007 Share Napisano 1 Styczeń 2007 Wypas.Sofa bardzo mi sie podoba,piekarnik tez.Wrzysko jest fajne.Tak trzymaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 4 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 ej fajne ale kto teraz daje takie kuchenki do wizek...;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi