Napisano 11 Listopad 200618 l Witam, w wątku będę zamieszczał modele powstające na podstawie katalogu IKEA2007 i stanowiące wyposażenie scen/wizek które może kiedyś stworzę. na początek lajtowo :
Napisano 11 Listopad 200618 l heh ciekawy pomysl mialem prawie caly katalog kiedys zrobiony :) heh a krzeselka ladne :) [hot doga wymodeluj bo najlepsze sa z IKEI ::P]
Napisano 11 Listopad 200618 l Widze, ze odpoczywasz od maszyny....;) Na poczatek faktycznie lajtowo...;]
Napisano 11 Listopad 200618 l ok, tylko glowe daje ze materialy tych krzeselek tak nie odbijają, pozdr najlepiej dac na nie jakiegos bumpa-specla
Napisano 11 Listopad 200618 l no, te krzesełka to chyba z takiego chropowatego lekko plastiku robią, więc nie lśnią jak lustro. fajowo. ;)
Napisano 12 Listopad 200618 l Autor PYTANIE !!!!!! zna ktoś producenta tego (podobnego) fotela ? Fotele takie sa w hotelu ART Hotel w Amsterdamie - obsługa nie wie gdzie kupione, ja przewróciłem je do góry nogami - nie było żadnej metki - nic. Szukam producenta bo chcę je kupić. Wbrew pozorom są bardzo wygodne. Z modelu nie jestem zadowolony ale lepiej nie potrafię. i instrukcja obsługi
Napisano 12 Listopad 200618 l o fak wtf :D piksar wzialbys sie wkoncu do roboty a nie takie malenstwa pokazujesz :D pierwsze fajne ostani wywal bo bedzie szpecil kolekcje :) pozdro i powodzenia
Napisano 12 Listopad 200618 l Autor stoliczki paluszki zostają, bo potrzebuję takie fotele do nowego mieszkanka
Napisano 12 Listopad 200618 l mebel jak dla mnie porazkowy strasznie, ale akurat przez to go zapamietalem ;) http://www.mirjan.home.pl/meble/zestaw_heya.htm
Napisano 12 Listopad 200618 l Autor schottkey napisał: mebel jak dla mnie porazkowy strasznie, ale akurat przez to go zapamietalem ;) http://www.mirjan.home.pl/meble/zestaw_heya.htm dzięki, to już jakaś nadzieja, ale to jeszcze nie to tamten miał proste palce, i był trochę ciemniejszy.
Napisano 13 Listopad 200618 l Autor próba zrobienia scenki proszę o komentarze co do wszystkich modeli zielone klocki lewitują, jutro poprawię i zrobię resztę modeli i próba nocy - jedno światło
Napisano 14 Listopad 200618 l Wszystko z ikea zaraz padne:P hehe smieszne sa te kanapy z palcami tak czy siak uwazam ze sa dobrze zrobione.
Napisano 15 Listopad 200618 l No bardzo ladnie. Lubie IKEA - w domu mam sporo mebli od nich - oczywiscie to kwestia gustu. Fajny pomysl z dzieciecym pokojem. Pracuj nad tym dalej - powodzenia.
Napisano 15 Listopad 200618 l Nie jest źle,nie jest źle:) Render rano ten cień na ziemi od okna trochę poszarpany Render nocą- nie jestem przekonany co do tych prążków na ścianie od światła - ale mogę się mylić. Tak czy siak pomijając textury:) pokój wporzo!!
Napisano 15 Listopad 200618 l pikSar - myśl przyszłościowo! :) kup dziecku b&b italia to Cię nie zwyzywa jak będzie rowieśników sprowadzać ;) Pozdrawiam.
Napisano 16 Listopad 200618 l "IKEA is cheap and cool:P" od kiedy (głównie cheap) ?;] renderek odjazd, jak z psychodelicznego snu, fajne kolorki ;]
Napisano 17 Listopad 200618 l Bo u mnie w Londynie IKEA jest tania w porownaniu z innymi sklepami meblowymi:P
Napisano 17 Listopad 200618 l Światło z lampki ściennej to światło z pliku IES. wstawione do photometric light. Dużo IES'ów znajdziesz na http://www.erco.com.
Napisano 17 Listopad 200618 l Autor chveti napisał: Światło z lampki ściennej to światło z pliku IES. wstawione do photometric light. Dużo IES'ów znajdziesz na www.erco.com. ot cały przepis wnętrze lampy to vraylightmat (ale chyba niepotrzebnie)
Napisano 18 Listopad 200618 l wydaje mi się, że za gęsto zrobiłeś tą siatkę z piłką. mam taką w domu i ona aż tak gęsta nie jest.
Napisano 1 Grudzień 200618 l no piksar nie moge sie nadziwić jak ty znajdujesz czas co chwile jakaś nowa praca... heh...dobrze że prace sa ładne...xD podoba mi sie;]
Napisano 1 Grudzień 200618 l fajne? doałem jeszcze ten napis i logo, żeby wyglądało jak z reklamówki... niestety w jednym miejscu widać mój błąd na etapie PS`a.
Napisano 1 Grudzień 200618 l Witam!! piksar gdzie ta kolekcja, pare modeli na krzyz kolekcji nie robi ;) do roboty bo fajnie jest :) pozdro i powodzenia
Napisano 28 Grudzień 200618 l Autor lecim dalej (brak Internetu zabija chec do pracy) speed - z renderem okolo 2h
Napisano 29 Grudzień 200618 l pokoik dziecięcy świetny :) szczególnie nocna wersja fajna. Powodzenia z mebelkami pozdrawiam
Napisano 29 Grudzień 200618 l musze przyznać że ikea tworzy wstrętne meble :) może dodaj do sceny coś żeby odbijało (hdri, bitmape)
Napisano 29 Grudzień 200618 l Autor piekarnik do zabudowy i srednio udana sofa (ale do mojej wizki wystarczy)
Napisano 29 Grudzień 200618 l możesz pokazać zbliżenie na szwy sofy ? chciałbym zobaczyć jak to rozwiązałeś ;], bo fajnie wyszło.
Napisano 29 Grudzień 200618 l Autor mentaller napisał: możesz pokazać zbliżenie na szwy sofy ? chciałbym zobaczyć jak to rozwiązałeś ;], bo fajnie wyszło. edge na krawedzi poduszki zaznaczamy, chamferujemy, zaznaczamy polygony między nowym a starym edgem, extrude bardzo mały (0,5cm - kanapa w skali) i na to MS.
Napisano 30 Grudzień 200618 l Autor jeszcze piekarniczki (już prawie cała linia) i biała PS. jak ktos ma takie piekarniki i moze zrobic zdjecia z bliska detali (zegarek, pokrętła) to prosze tu wkleic, moje jedyne referki mają 200x200 i tylko z przodu
Napisano 1 Styczeń 200718 l Wypas.Sofa bardzo mi sie podoba,piekarnik tez.Wrzysko jest fajne.Tak trzymaj