patry Napisano 25 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2007 nielot - hehe, może jakoś się utrzyma, bo komp mi 4 kół już nie utrzyma :D cta - no mam nadzieję, że skończę go jeszcze w tym tygodniu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 no teraz widac fajny detalik:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 25 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2007 Dawcio_m - hehe, dzięki :) Pierwsze testy materiałów i oświetlenia itd. :) Tylko nie bijcie za AA i sampling, bo mi się śpieszyło :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Nie no patry Postępy zrobiłeś że hoho Ale widać , że z renderem ci się spieszyło ....Jak dla mnie już robi się fajowsko , czekam na render końcowy Powodzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 model coraz lepszy ale render do niczego;) jeszcze tylko mi nie pasuje listwa chromowana boczna na drzwiach... jest zupelnie nie taka jak powinna;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 czemu nie w studio? to hdri to niezbyt, model ok. dorób jakieś proste wnętrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 ok napisze co myślę, jest krzywo, więc poprawiamy i dopiero jak poprawimy, to renderujemy, powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 render niebardzo dziwne hdri, ale to są testy więc poczekajmy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 weź jakąś przyzwoitą hdrke daj, jak nie masz fajnej to może pokombinować coś jak w tym tutku: http://www.cg-cars.com/forum/showthread.php?t=2445 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 Render jest kiepski..... samochód wygląda jakby wisiał w powietrzu, a model jest super tylko jakaś nierówność na tylnej klapie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 27 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2007 Dzięki za komenty :* Dalej walczę z renderem żeby od modelowania odpocząć :) Co by pozmieniać, poprawić itd. ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 wywalić hdri, zrobić normalne studio, postawić samochód na podłodze i ładnie oświetlić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 No, no patry. Przyznaję, że zaczyna to wyglądać. Na kolana nie powala ale powoli ciekawie wygląda. pecet Ci dobrze radzi. Zrób normalne studio. Samochód chyba wisi w powietrzu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 Hdri chyba za bardzo razi, za duży reflect ma lak, albo inne hdri:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 wywal mapke hdri i zrob dobre studio ktore bedzie najlepszym rozwiazaniem bo teraz dziwnie to wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 dawałem Ci link do tutka? Dawałem :) Więc spróbuj dać jakiegoś fajnego gradienta w environment map zamiast tego hdri albo pobaw sie w studio i zrób coś w tym stylu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 28 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2007 No to zabawy ze studiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 ten twój lakier wygląda jak "Flat Mirror" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 to nie to :p ale testuj do oporu a napewno coś wyjdzie, i daj miekkie cienie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 28 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2007 masater - dlaczego?? :) pecet - do testów narazie będę dawał twarde cienie, żeby się szybciej renderowało :P Macie jakieś propozycje co do zmiany studia lub poprawienia?? Bo ja już nie mam żadnych pomysłów... :( A tak ono wygląda: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 Troszke dziwny sposób renderowania korzystasz z jakiegoś tutoriala?? Jeszcze coś chyba coś z lakierem jest coś nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 Dzizys, nie kombinuj z tym tak bardzo. Wyobraź sobie czy pooglądaj fotki jak to wygląda w rzeczywistości i spróbuj to odwzorować. Będzie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2007 Diesel - nie z tutka, robię z głowy :) RA - ok, tym razem jeden nie powyginany plane i nowe studio :) Cienie wyłączyłem żeby szybciej się wyrenderowało ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 te ostatnie 2 chyba najlepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 daruj sobie rendery :) i popraw model krzywo krzywo krzywo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 ten czarny jest zbyt czarny :p kombinuj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 czarny ładny w miare ale jest za ciemno i aa coś się psuje.Mi i tak się podoba;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 patry a Ty już ten model skończyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2007 Dawcio_m - dzięki :) mrkrzysiek - znowu to samo :P no to zaznacz gdzie krzywo (ale na renderze, a nie clay'u, bo sztuką jest też ukrywanie krzywizn na renderach przecież...) pecet - hehe, ok :) Yaro16 - AA specjalnie takie słabe do testów, dzięki :) obo - nooo.... chyba tak... bo czego jeszcze brakuje?? Wnętrza nie będzie niestety :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 Tak tylko zapytałem :P A więc powodzenia ze studiem i shaderkami teraz Ci życzę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 cały model krzywy :)ale zaznaczyłem co najbardziej przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 mrkrzysiek > ale pomazałeś :p imho przesadzasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 daj poprostu szary lakier i zrób zdjęcia z perspektywy i pokaż nie rób renderów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 to nie jest zasada ze jak na lakierze sie krzywko zalamuje to od razu musi byc krzywo. Czesto na zdjeciach auto widac ze krzywo cos sie odbija a w rzeczywistosci tak nie jest;] aha panie wycieraczek nie ma:P i uszczelek z tylu na szybie'] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 mrkrzysiek jak zwykle kazdemu zburzy koncept ;P Ogolnie fura fajnie zrobiona... w niektorych miejscach widze nie wytrzymales, braklo cierpliwosci i chyba zapalu bo moglo byc ladniej. Felgi i bieznik mozesz wyrzucic :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 1 Luty 2007 Autor Share Napisano 1 Luty 2007 John - wycieraczek prawie na każdej refce nie widać więc jej nie modelowałem :) Bo po co modelować coś czego nie widać?? :) A tu przykład: Dalej studio i render męczę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 lakier coraz ładniejszy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 Coraz lepiej to wygląda do tego dodaj jakieś hdri i powinno byc jeszcze lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 Bardzo ładne, nie mam pojęcia o modelowaniu samochodów, ale myśle że można trochę rozjaśnić te felgi (ten komentarz pewnie jest zbędny bo wkońcu pracujesz nad renderem ale niech będzie ;]) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 a tylnia szyba nie ma żadnej uszczelki?? poza tym jest bardzo duży postęp :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 No naprawde coraz lepiej. Zaczyna ładnie wyglądać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 Noo, gratuluje, ten render z przodu bardzo ladny! tyl troche gorszy [glownie material swiatel i brak uszczelek przeszkadza] Bo po co modelować coś czego nie widać?? :) Eeeh. Zle podejscie do tematu... bo modelujesz dla siebie, a nie dla nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 tez ak mysle;], aha musisz rozjasnic niektore miejsca, bo ciemno miejscami strasznie;] pracuj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 2 Luty 2007 Share Napisano 2 Luty 2007 jakoś mnie konstrukcja Twojego studia nie przekonuje ni w ząb, staraj się moze odwzorowac realne to wyjdzie imho ładniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 4 Luty 2007 Autor Share Napisano 4 Luty 2007 Dawcio_m - dzięki :) Diesel - dzięki, ale z hdri już nie będę się bawił :) charlie - dzięki :) Georgas - thx :) obo - thanks :) Kr3tz - fenks :) JohnZi - takie miałem założenie, żeby było ciemno, thx :) AGmakonts - noo... w realu też można by coś takigo skonstrułować ;) Przymiarka do finala (a może i już final... kto wie?? :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 4 Luty 2007 Share Napisano 4 Luty 2007 lusterka jeszcze coś dziwnie wyglądają, a tak to bardzo bardzo ładnie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 4 Luty 2007 Share Napisano 4 Luty 2007 Bardzo fajnie Tylko faktycznie lusterka jakieś dziwne... popraw TO! :) No i nie kończ za szybko bo jak się człowiek spieszy to 3dmax się cieszy.... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g:j:r Napisano 4 Luty 2007 Share Napisano 4 Luty 2007 tylne swiatla be, tylna szyba jakas dziwna, tam nie ma uszczelek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 4 Luty 2007 Share Napisano 4 Luty 2007 hmm wydaje mi sie ze chrom bedzie wygladal lepiej jak dasz mu osobna mapke hdri, powinien ladnie odpijac, wtedy tylne swiatelko nie bedzie takie mdle;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 4 Luty 2007 Share Napisano 4 Luty 2007 jest ładnie ale to jeszcze nie finish, ładna karoseria i takie koła chcesz zostawić? co to jakieś kołpaki? zrób tarcze, zaciski, pogrób felge...popracuj nad materiałem tylnych lamp (możesz wyrenderować osobno i podmienić w ps)...przydałoby się też jakieś prowizoryczne wnętzrze żeby coś tam było widać przez te szyby (naprawde wtedy efekt jest o wiele lepszy)...i nie dawaj takiego podpisu w finalu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi