Napisano 25 Styczeń 200718 l Autor nielot - hehe, może jakoś się utrzyma, bo komp mi 4 kół już nie utrzyma :D cta - no mam nadzieję, że skończę go jeszcze w tym tygodniu ;)
Napisano 25 Styczeń 200718 l Autor Dawcio_m - hehe, dzięki :) Pierwsze testy materiałów i oświetlenia itd. :) Tylko nie bijcie za AA i sampling, bo mi się śpieszyło :D
Napisano 25 Styczeń 200718 l Nie no patry Postępy zrobiłeś że hoho Ale widać , że z renderem ci się spieszyło ....Jak dla mnie już robi się fajowsko , czekam na render końcowy Powodzenia ;)
Napisano 25 Styczeń 200718 l model coraz lepszy ale render do niczego;) jeszcze tylko mi nie pasuje listwa chromowana boczna na drzwiach... jest zupelnie nie taka jak powinna;) pozdr
Napisano 25 Styczeń 200718 l czemu nie w studio? to hdri to niezbyt, model ok. dorób jakieś proste wnętrze.
Napisano 25 Styczeń 200718 l ok napisze co myślę, jest krzywo, więc poprawiamy i dopiero jak poprawimy, to renderujemy, powodzenia.
Napisano 25 Styczeń 200718 l weź jakąś przyzwoitą hdrke daj, jak nie masz fajnej to może pokombinować coś jak w tym tutku: http://www.cg-cars.com/forum/showthread.php?t=2445
Napisano 26 Styczeń 200718 l Render jest kiepski..... samochód wygląda jakby wisiał w powietrzu, a model jest super tylko jakaś nierówność na tylnej klapie
Napisano 27 Styczeń 200718 l Autor Dzięki za komenty :* Dalej walczę z renderem żeby od modelowania odpocząć :) Co by pozmieniać, poprawić itd. ??
Napisano 27 Styczeń 200718 l wywalić hdri, zrobić normalne studio, postawić samochód na podłodze i ładnie oświetlić :D
Napisano 27 Styczeń 200718 l No, no patry. Przyznaję, że zaczyna to wyglądać. Na kolana nie powala ale powoli ciekawie wygląda. pecet Ci dobrze radzi. Zrób normalne studio. Samochód chyba wisi w powietrzu:)
Napisano 27 Styczeń 200718 l wywal mapke hdri i zrob dobre studio ktore bedzie najlepszym rozwiazaniem bo teraz dziwnie to wygląda :)
Napisano 28 Styczeń 200718 l dawałem Ci link do tutka? Dawałem :) Więc spróbuj dać jakiegoś fajnego gradienta w environment map zamiast tego hdri albo pobaw sie w studio i zrób coś w tym stylu:
Napisano 28 Styczeń 200718 l to nie to :p ale testuj do oporu a napewno coś wyjdzie, i daj miekkie cienie!
Napisano 28 Styczeń 200718 l Autor masater - dlaczego?? :) pecet - do testów narazie będę dawał twarde cienie, żeby się szybciej renderowało :P Macie jakieś propozycje co do zmiany studia lub poprawienia?? Bo ja już nie mam żadnych pomysłów... :( A tak ono wygląda:
Napisano 29 Styczeń 200718 l Troszke dziwny sposób renderowania korzystasz z jakiegoś tutoriala?? Jeszcze coś chyba coś z lakierem jest coś nie tak
Napisano 29 Styczeń 200718 l Dzizys, nie kombinuj z tym tak bardzo. Wyobraź sobie czy pooglądaj fotki jak to wygląda w rzeczywistości i spróbuj to odwzorować. Będzie lepiej.
Napisano 29 Styczeń 200718 l Autor Diesel - nie z tutka, robię z głowy :) RA - ok, tym razem jeden nie powyginany plane i nowe studio :) Cienie wyłączyłem żeby szybciej się wyrenderowało ;)
Napisano 29 Styczeń 200718 l czarny ładny w miare ale jest za ciemno i aa coś się psuje.Mi i tak się podoba;d
Napisano 29 Styczeń 200718 l Autor Dawcio_m - dzięki :) mrkrzysiek - znowu to samo :P no to zaznacz gdzie krzywo (ale na renderze, a nie clay'u, bo sztuką jest też ukrywanie krzywizn na renderach przecież...) pecet - hehe, ok :) Yaro16 - AA specjalnie takie słabe do testów, dzięki :) obo - nooo.... chyba tak... bo czego jeszcze brakuje?? Wnętrza nie będzie niestety :(
Napisano 29 Styczeń 200718 l Tak tylko zapytałem :P A więc powodzenia ze studiem i shaderkami teraz Ci życzę ;)
Napisano 30 Styczeń 200718 l daj poprostu szary lakier i zrób zdjęcia z perspektywy i pokaż nie rób renderów
Napisano 30 Styczeń 200718 l to nie jest zasada ze jak na lakierze sie krzywko zalamuje to od razu musi byc krzywo. Czesto na zdjeciach auto widac ze krzywo cos sie odbija a w rzeczywistosci tak nie jest;] aha panie wycieraczek nie ma:P i uszczelek z tylu na szybie']
Napisano 31 Styczeń 200718 l mrkrzysiek jak zwykle kazdemu zburzy koncept ;P Ogolnie fura fajnie zrobiona... w niektorych miejscach widze nie wytrzymales, braklo cierpliwosci i chyba zapalu bo moglo byc ladniej. Felgi i bieznik mozesz wyrzucic :)
Napisano 1 Luty 200718 l Autor John - wycieraczek prawie na każdej refce nie widać więc jej nie modelowałem :) Bo po co modelować coś czego nie widać?? :) A tu przykład: Dalej studio i render męczę..
Napisano 1 Luty 200718 l Coraz lepiej to wygląda do tego dodaj jakieś hdri i powinno byc jeszcze lepiej
Napisano 1 Luty 200718 l Bardzo ładne, nie mam pojęcia o modelowaniu samochodów, ale myśle że można trochę rozjaśnić te felgi (ten komentarz pewnie jest zbędny bo wkońcu pracujesz nad renderem ale niech będzie ;]) Pozdrawiam
Napisano 1 Luty 200718 l a tylnia szyba nie ma żadnej uszczelki?? poza tym jest bardzo duży postęp :)
Napisano 1 Luty 200718 l Noo, gratuluje, ten render z przodu bardzo ladny! tyl troche gorszy [glownie material swiatel i brak uszczelek przeszkadza] Bo po co modelować coś czego nie widać?? :) Eeeh. Zle podejscie do tematu... bo modelujesz dla siebie, a nie dla nas.
Napisano 1 Luty 200718 l tez ak mysle;], aha musisz rozjasnic niektore miejsca, bo ciemno miejscami strasznie;] pracuj dalej
Napisano 2 Luty 200718 l jakoś mnie konstrukcja Twojego studia nie przekonuje ni w ząb, staraj się moze odwzorowac realne to wyjdzie imho ładniej
Napisano 4 Luty 200718 l Autor Dawcio_m - dzięki :) Diesel - dzięki, ale z hdri już nie będę się bawił :) charlie - dzięki :) Georgas - thx :) obo - thanks :) Kr3tz - fenks :) JohnZi - takie miałem założenie, żeby było ciemno, thx :) AGmakonts - noo... w realu też można by coś takigo skonstrułować ;) Przymiarka do finala (a może i już final... kto wie?? :))
Napisano 4 Luty 200718 l Bardzo fajnie Tylko faktycznie lusterka jakieś dziwne... popraw TO! :) No i nie kończ za szybko bo jak się człowiek spieszy to 3dmax się cieszy.... ;)
Napisano 4 Luty 200718 l hmm wydaje mi sie ze chrom bedzie wygladal lepiej jak dasz mu osobna mapke hdri, powinien ladnie odpijac, wtedy tylne swiatelko nie bedzie takie mdle;]
Napisano 4 Luty 200718 l jest ładnie ale to jeszcze nie finish, ładna karoseria i takie koła chcesz zostawić? co to jakieś kołpaki? zrób tarcze, zaciski, pogrób felge...popracuj nad materiałem tylnych lamp (możesz wyrenderować osobno i podmienić w ps)...przydałoby się też jakieś prowizoryczne wnętzrze żeby coś tam było widać przez te szyby (naprawde wtedy efekt jest o wiele lepszy)...i nie dawaj takiego podpisu w finalu ;)