JohnyCa Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Witam! Po raz pierwszy zabralem sie za robienie auta. Moze troche nietypowego bo koncept jest moj i dosc dziwaczny, wiec nie kazdemu bedzie sie podobal. Tak czy inaczej startuje - na razie niewiele, wrzucam tylko siateczki i refki. Radzcie co zmienic i wytykajcie bledy (na razie musze usunac trojkaty z siatki - to zauwazylem). SIATKI REFKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 A mi sie podoba :) Na razie malo tego i trudno cos powiedziec... Ale pomysl rewelka - gratki za narysowanie takiego "czegos"! Widze inwencja tworcza dziala u ciebie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MisieK2 Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 A mi się wydaje że ta przednia oś jest za bardzo do przodu wysunięta :P Ja bym ją wsadził bardziej pod nadkola :P:P Ogólnie to fajnego pomysła masz na autko :D spoko to wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 29 Listopad 2006 Autor Share Napisano 29 Listopad 2006 Maly updacik - zapodaje siatki z MeshSmoothem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 koncept spoko :), ale coś zaczyna ci ten model falować (szczególnie szyba, o ile to jest szyba :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 Na czerwono jakieś błędy w siatce; na pewno sam zauważyłeś. A swoją drogą jak to się dzieje... Na zielono co mi się w kształcie nie podoba. Chyba że tak ma być, to przepraszam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 30 Listopad 2006 Autor Share Napisano 30 Listopad 2006 Dodalem swiatla a wlasciwie otwory na swiatla. hawrok: falujaca szyba (bo to jest szyba) to efekt niezamierzony i postaram sie to poprawic sataicus1991: siateczke naprawilem, wybrzuszenie od spodu ma byc choc i tak pozniej nie bedzie widoczne ze wzgledu na umieszczone tam elemety systemu napedowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 5 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2006 Nareszcie jakiś postęp - uało mi się popchnąć prackę o przodu. Są światła, grill i część systemu zawieszenia. Daję malutki render i wygładzone siateczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 5 Grudzień 2006 Share Napisano 5 Grudzień 2006 serwus :) fajnie to wygląda :) Nie zniechęcaj sie i dawaj ostro do przodu :) pozdrawiam i życze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 5 Grudzień 2006 Share Napisano 5 Grudzień 2006 eeee no bajerka :D całkiem fajniste :) Czekam Na Ciąg Dalszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 6 Grudzień 2006 Share Napisano 6 Grudzień 2006 Heh, futurysztyczne. Czyli dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 9 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2006 Zacząłem pracę na zawieszeniem - to dopiero początek detali - kupę czasu zajęło mi wymyślenie jak to ma działać i wyglądać bo pierwotny koncept trochę mi nie odpowiadał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 9 Grudzień 2006 Share Napisano 9 Grudzień 2006 Powitać No tak ciekawy koncept. ale jak dlamnie zbyt to plastusiowate znaczy plastelinowe takie, na tej mechanice która dorzuciłes zdecydowanie to widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 9 Grudzień 2006 Share Napisano 9 Grudzień 2006 fajne.powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aust Napisano 9 Grudzień 2006 Share Napisano 9 Grudzień 2006 Koncept jakby trochę podobny może ci to jakoś pomoże. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 10 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2006 No na dzisiaj mi starczy - więcej już nie mam siły, czas spać. Aust: Neil Maccormack jest świetny - nawet nie śmiem twierdzić że uda mi się osiągnąć jego poziom. Zarzucam więc mały renderek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 12 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2006 Mala korekta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 Te wystające pseudo okrągłe cósie zrób wygładzone, bo się z resztą gryzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Equilibrium` Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 Fajny koncpet, choć jak dla mnie ten pojazd jest deko zadługi ;) ...tak jak mówił satanicus, dodaj MS'a do tych części. Neil Maccormack jest świetny - nawet nie śmiem twierdzić że uda mi się osiągnąć jego poziom. Chcieć znaczy móc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 jak dla mnie to te amortyzatory beda musialy byc naprawde mocne zeby wytrzymaly jazde w terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 13 Grudzień 2006 Share Napisano 13 Grudzień 2006 to zawieszenie to przypomina mi to taki na elektrowozach kolejowych co do prądu sięga :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gen.Baton Napisano 13 Grudzień 2006 Share Napisano 13 Grudzień 2006 Wygląda jak mój pantofel :D oczywiscie modelik jest spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 14 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2006 Zakonczylem prace nad przednim zawieszeniem i cala reszta mechaniki. Zabralem sie wiec za kola ale na razie niezbyt dobre sa tego efekty - wrzucilem jednak to co mam. Spokojnie jednak pracuje nad jakims ciekawym bieznikiem i felgami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 14 Grudzień 2006 Share Napisano 14 Grudzień 2006 Okolica grila tańcuje w najlepsze :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owen Napisano 14 Grudzień 2006 Share Napisano 14 Grudzień 2006 zapowiada sie ciekawie, ale bieżnik do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 18 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2006 Popracowalem odrobine nad bieznikiem opon. Mysle ze ni powiedzialem jeszcze ostatniego slowa w tej kwestii ale na razie mam tyle i pokazuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Death Metal Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 no, bierznik fajny, ale DamusTo ma racje, widać, że siateczka w okolicach grilla nie jest fajna. Poza tym wygląda ok. Jak sie przyjrzałem to mi się nasuwa taka wątpliwość: czy do kręcenia takimi szerokimi kołami nadają się takie delikatne elementy zawieszenie?? Wiem że SF, ale tak mi się pomyślało. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 20 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2006 Troche pewnie w tym racji czy takie wielkie kola nie odpadna - ale to w koncu science fiction. Popracowalem jeszcze nad bieznikiem i skoczylem felgi. Jesli chodzi o okolice przedniego zawieszenia o na razie dam jej spokoj i zabieram sie za kabine - trzeba pousuwac pare baboli ktore sie tam wkradly. Na razie ide spac. Troche pozno sie zrobilo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 Fajne opony :D to będzie ciekawy projekt, pozdro :D P.S. Gen.Baton, nosisz pantofle? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 Wiesz co. Bryła jest bleeeeee. Szczególnie góra, dół wygląda już lepiej. Może popraw lekko koncept?;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 Ale te sprezynki w amortyzatorach takie tyci tyci, jak od długopisu, i skok tez mają na moje jakies 10 cm czyli chyba nawet mniej niz w passacie:) I jeszcze jedno to na swiatlach to chyba teksturka jest co? bo wygląda strasznie płasko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 Zawieszenie i okolice calkiem niezle, ale jak dla mnie karoseria do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 24 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2006 Maly "upik". Niewiele bo tylko fragmenty podwozia za kabina. Brak czasu to idzie mi wolno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 31 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2006 Miałem mały przestój bo mi się komp posypał - naszczęście udało się odratować co ważne i wracam do tego WIP-a. Udało mi się prawie ukończyć tylne zawieszenie i powoli zabieram się za sekcję towarową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Death Metal Napisano 1 Styczeń 2007 Share Napisano 1 Styczeń 2007 koła zrobiłes takie fajne, ze kabina wygląda przy nich słabo, siakas taka obła strasznie, nie wiem dlaczego przestała mi się podobać. Za to rama jest fajna, zawieszenie i koła + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 1 Styczeń 2007 Share Napisano 1 Styczeń 2007 moim zdaniem tak koła as swietne z wyjatkiem felg, natomiast kabina jest do wymiany, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 1 Styczeń 2007 Share Napisano 1 Styczeń 2007 Reflektory chyba dużo nie oświetlą, jak są schowane za kołami:> Rozstaw kół też nie pasuje do pojazdu terenowego. Popraw opony - bieżnik na wszystkich powinien być skierowany w jedną stronę. IMO powinieneś jeszcze raz przemyslec koncepcje i dopiero zabrac sie za modelowanie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 2 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2007 Dzieki za rady. Z oponami to wogole nie zauwazylem ze sa w roznym kierunku. Nad konceptem jeszcze pracuje. Na razie troche szczegolow w temacie "bagazu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brombs Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 A jaki jest promień skrętu? W ogóle da się skręcić tymi kołami? pozdro brombs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 7 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2007 Powolutku do przodu. Czasu brak jak sie pracuje na nockach :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEEEN Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 chlopie cos marnie ci to idzie z ta fura, pomysl wcale nie jest taki zarabisty jak wiekszosc wypisuje i nie wiem z czego sie ciesza, wiekszosc forumowiczow dziala tak samo, zmienisz jedna czesc i juz pokazujesz ze niby zrobiles cos nowgo :], czekasz az ktos ci napisze ze jestes super, ze twoj model jest super a tak naprawde jest do bani, a wiekszosc tak pisze bo sami nic nie potrafia, popatrz na SATANIKUSA on jest tego bardzo dobrym przykladem, zrobi kawalek deski postawil bipeda i mysli ze podbije swiat :DDDDDD, co ty sobie myslisz przeciez nikt ci nie napisze ze jest cos do bani, a prawda jest taka ze jest do bani a prawda w oczy kole :D wiec jestem ja ze by ci pokazac ze nie jest nawet pozytywnie :DDD pracuj dalej nie czekaj na oklaski, czekajac na odpowiedz nic nie zrobisz lepiej sam sie zastanow co jest nie tak, to cie nauczy myslenia :D narazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 7 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2007 Nie ma to jak konstruktywna krytyka. Wlasnie na to czekalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DR tech Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 calkowcie podzielam zdanie MEEEN-a stwierdzil cos co od dawna dzieje sie na tym forum niedobrego i dobrze napisal o twojej pracy, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 7 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2007 Nastepny wielki. Szkoda slow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwq Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 No cóż, koła i podwozie wydają mi się całkiem w porządku, ale kabina - już nie. Zbyt okrągła w stosunku do reszty i bez szczegółów. A co do Dr tech'a i MEEEN'a to przeczytałem wasze wszystkie posty i zauważyłem, że jedyne co potraficie robić to krytykować (negatywnie) innych. PS. Mam dziwne wrażenie, że jest to ta sama osoba, ale może się myle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 7 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2007 Cos w tym pewnie jest. Kabina bedzie bardziej szczegolowa - oczywiscie. Pozostawie ogolnie ksztalt wedlug pierwotnego pomyslu tyle ze bardziej szczegolowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 Johny - olej ich, dobrze ci idzie. Ale mógłbys kabine jakos jeszce raz zaprojektować ;) Panowie MEEEN i Dr Tech - może pokażecie te swoje dzieła, które podbiją cala scene grafiki 3D, i zrobią z was pracowników Pixaru. Chętnie je skomentuje. Szkoda słów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 co za rozszczekane bachory, ledwo co przyszli a już cwaniakują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 nie słuchaj ich. po to jest WIP, nie możba umieszczać tylko skrajnie minimalnych update'ów. ja bym ci polecił przeprojektować od zera całą kabinę. niech ma charakter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 7 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2007 Do wszystkich o kabinie: wlasnie powstaje nowa, wieczorkiem (lub pewnie pozna noca) wrzuce updacik. Na razie biore sie za dlubanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi