Napisano 24 Listopad 200618 l Witam! Po raz pierwszy zabralem sie za robienie auta. Moze troche nietypowego bo koncept jest moj i dosc dziwaczny, wiec nie kazdemu bedzie sie podobal. Tak czy inaczej startuje - na razie niewiele, wrzucam tylko siateczki i refki. Radzcie co zmienic i wytykajcie bledy (na razie musze usunac trojkaty z siatki - to zauwazylem). SIATKI REFKI
Napisano 24 Listopad 200618 l A mi sie podoba :) Na razie malo tego i trudno cos powiedziec... Ale pomysl rewelka - gratki za narysowanie takiego "czegos"! Widze inwencja tworcza dziala u ciebie :)
Napisano 24 Listopad 200618 l A mi się wydaje że ta przednia oś jest za bardzo do przodu wysunięta :P Ja bym ją wsadził bardziej pod nadkola :P:P Ogólnie to fajnego pomysła masz na autko :D spoko to wygląda :)
Napisano 29 Listopad 200618 l koncept spoko :), ale coś zaczyna ci ten model falować (szczególnie szyba, o ile to jest szyba :D)
Napisano 29 Listopad 200618 l Na czerwono jakieś błędy w siatce; na pewno sam zauważyłeś. A swoją drogą jak to się dzieje... Na zielono co mi się w kształcie nie podoba. Chyba że tak ma być, to przepraszam ;)
Napisano 30 Listopad 200618 l Autor Dodalem swiatla a wlasciwie otwory na swiatla. hawrok: falujaca szyba (bo to jest szyba) to efekt niezamierzony i postaram sie to poprawic sataicus1991: siateczke naprawilem, wybrzuszenie od spodu ma byc choc i tak pozniej nie bedzie widoczne ze wzgledu na umieszczone tam elemety systemu napedowego
Napisano 5 Grudzień 200618 l Autor Nareszcie jakiś postęp - uało mi się popchnąć prackę o przodu. Są światła, grill i część systemu zawieszenia. Daję malutki render i wygładzone siateczki.
Napisano 5 Grudzień 200618 l serwus :) fajnie to wygląda :) Nie zniechęcaj sie i dawaj ostro do przodu :) pozdrawiam i życze powodzenia :)
Napisano 9 Grudzień 200618 l Autor Zacząłem pracę na zawieszeniem - to dopiero początek detali - kupę czasu zajęło mi wymyślenie jak to ma działać i wyglądać bo pierwotny koncept trochę mi nie odpowiadał.
Napisano 9 Grudzień 200618 l Powitać No tak ciekawy koncept. ale jak dlamnie zbyt to plastusiowate znaczy plastelinowe takie, na tej mechanice która dorzuciłes zdecydowanie to widać.
Napisano 10 Grudzień 200618 l Autor No na dzisiaj mi starczy - więcej już nie mam siły, czas spać. Aust: Neil Maccormack jest świetny - nawet nie śmiem twierdzić że uda mi się osiągnąć jego poziom. Zarzucam więc mały renderek.
Napisano 12 Grudzień 200618 l Te wystające pseudo okrągłe cósie zrób wygładzone, bo się z resztą gryzą.
Napisano 12 Grudzień 200618 l Fajny koncpet, choć jak dla mnie ten pojazd jest deko zadługi ;) ...tak jak mówił satanicus, dodaj MS'a do tych części. Neil Maccormack jest świetny - nawet nie śmiem twierdzić że uda mi się osiągnąć jego poziom. Chcieć znaczy móc :)
Napisano 12 Grudzień 200618 l jak dla mnie to te amortyzatory beda musialy byc naprawde mocne zeby wytrzymaly jazde w terenie.
Napisano 13 Grudzień 200618 l to zawieszenie to przypomina mi to taki na elektrowozach kolejowych co do prądu sięga :)
Napisano 14 Grudzień 200618 l Autor Zakonczylem prace nad przednim zawieszeniem i cala reszta mechaniki. Zabralem sie wiec za kola ale na razie niezbyt dobre sa tego efekty - wrzucilem jednak to co mam. Spokojnie jednak pracuje nad jakims ciekawym bieznikiem i felgami.
Napisano 18 Grudzień 200618 l Autor Popracowalem odrobine nad bieznikiem opon. Mysle ze ni powiedzialem jeszcze ostatniego slowa w tej kwestii ale na razie mam tyle i pokazuje :)
Napisano 19 Grudzień 200618 l no, bierznik fajny, ale DamusTo ma racje, widać, że siateczka w okolicach grilla nie jest fajna. Poza tym wygląda ok. Jak sie przyjrzałem to mi się nasuwa taka wątpliwość: czy do kręcenia takimi szerokimi kołami nadają się takie delikatne elementy zawieszenie?? Wiem że SF, ale tak mi się pomyślało. Pozdro.
Napisano 20 Grudzień 200618 l Autor Troche pewnie w tym racji czy takie wielkie kola nie odpadna - ale to w koncu science fiction. Popracowalem jeszcze nad bieznikiem i skoczylem felgi. Jesli chodzi o okolice przedniego zawieszenia o na razie dam jej spokoj i zabieram sie za kabine - trzeba pousuwac pare baboli ktore sie tam wkradly. Na razie ide spac. Troche pozno sie zrobilo :)
Napisano 20 Grudzień 200618 l Fajne opony :D to będzie ciekawy projekt, pozdro :D P.S. Gen.Baton, nosisz pantofle? ^^
Napisano 20 Grudzień 200618 l Wiesz co. Bryła jest bleeeeee. Szczególnie góra, dół wygląda już lepiej. Może popraw lekko koncept?;P
Napisano 20 Grudzień 200618 l Ale te sprezynki w amortyzatorach takie tyci tyci, jak od długopisu, i skok tez mają na moje jakies 10 cm czyli chyba nawet mniej niz w passacie:) I jeszcze jedno to na swiatlach to chyba teksturka jest co? bo wygląda strasznie płasko.
Napisano 20 Grudzień 200618 l Zawieszenie i okolice calkiem niezle, ale jak dla mnie karoseria do wymiany
Napisano 24 Grudzień 200618 l Autor Maly "upik". Niewiele bo tylko fragmenty podwozia za kabina. Brak czasu to idzie mi wolno.
Napisano 31 Grudzień 200618 l Autor Miałem mały przestój bo mi się komp posypał - naszczęście udało się odratować co ważne i wracam do tego WIP-a. Udało mi się prawie ukończyć tylne zawieszenie i powoli zabieram się za sekcję towarową.
Napisano 1 Styczeń 200718 l koła zrobiłes takie fajne, ze kabina wygląda przy nich słabo, siakas taka obła strasznie, nie wiem dlaczego przestała mi się podobać. Za to rama jest fajna, zawieszenie i koła +
Napisano 1 Styczeń 200718 l moim zdaniem tak koła as swietne z wyjatkiem felg, natomiast kabina jest do wymiany,
Napisano 1 Styczeń 200718 l Reflektory chyba dużo nie oświetlą, jak są schowane za kołami:> Rozstaw kół też nie pasuje do pojazdu terenowego. Popraw opony - bieżnik na wszystkich powinien być skierowany w jedną stronę. IMO powinieneś jeszcze raz przemyslec koncepcje i dopiero zabrac sie za modelowanie;)
Napisano 2 Styczeń 200718 l Autor Dzieki za rady. Z oponami to wogole nie zauwazylem ze sa w roznym kierunku. Nad konceptem jeszcze pracuje. Na razie troche szczegolow w temacie "bagazu".
Napisano 2 Styczeń 200718 l A jaki jest promień skrętu? W ogóle da się skręcić tymi kołami? pozdro brombs
Napisano 7 Styczeń 200718 l chlopie cos marnie ci to idzie z ta fura, pomysl wcale nie jest taki zarabisty jak wiekszosc wypisuje i nie wiem z czego sie ciesza, wiekszosc forumowiczow dziala tak samo, zmienisz jedna czesc i juz pokazujesz ze niby zrobiles cos nowgo :], czekasz az ktos ci napisze ze jestes super, ze twoj model jest super a tak naprawde jest do bani, a wiekszosc tak pisze bo sami nic nie potrafia, popatrz na SATANIKUSA on jest tego bardzo dobrym przykladem, zrobi kawalek deski postawil bipeda i mysli ze podbije swiat :DDDDDD, co ty sobie myslisz przeciez nikt ci nie napisze ze jest cos do bani, a prawda jest taka ze jest do bani a prawda w oczy kole :D wiec jestem ja ze by ci pokazac ze nie jest nawet pozytywnie :DDD pracuj dalej nie czekaj na oklaski, czekajac na odpowiedz nic nie zrobisz lepiej sam sie zastanow co jest nie tak, to cie nauczy myslenia :D narazie
Napisano 7 Styczeń 200718 l calkowcie podzielam zdanie MEEEN-a stwierdzil cos co od dawna dzieje sie na tym forum niedobrego i dobrze napisal o twojej pracy, pozdro
Napisano 7 Styczeń 200718 l No cóż, koła i podwozie wydają mi się całkiem w porządku, ale kabina - już nie. Zbyt okrągła w stosunku do reszty i bez szczegółów. A co do Dr tech'a i MEEEN'a to przeczytałem wasze wszystkie posty i zauważyłem, że jedyne co potraficie robić to krytykować (negatywnie) innych. PS. Mam dziwne wrażenie, że jest to ta sama osoba, ale może się myle.
Napisano 7 Styczeń 200718 l Autor Cos w tym pewnie jest. Kabina bedzie bardziej szczegolowa - oczywiscie. Pozostawie ogolnie ksztalt wedlug pierwotnego pomyslu tyle ze bardziej szczegolowo.
Napisano 7 Styczeń 200718 l Johny - olej ich, dobrze ci idzie. Ale mógłbys kabine jakos jeszce raz zaprojektować ;) Panowie MEEEN i Dr Tech - może pokażecie te swoje dzieła, które podbiją cala scene grafiki 3D, i zrobią z was pracowników Pixaru. Chętnie je skomentuje. Szkoda słów...
Napisano 7 Styczeń 200718 l nie słuchaj ich. po to jest WIP, nie możba umieszczać tylko skrajnie minimalnych update'ów. ja bym ci polecił przeprojektować od zera całą kabinę. niech ma charakter
Napisano 7 Styczeń 200718 l Autor Do wszystkich o kabinie: wlasnie powstaje nowa, wieczorkiem (lub pewnie pozna noca) wrzuce updacik. Na razie biore sie za dlubanie.