Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam, chcia艂bym wam pokazac kolejny model nad kt贸rym pracuje, wyl膮duje on oczywiscie w moim demo kt贸re planuje wydac w okolicach maja przysz艂ego roku :).

Sama nazwa Dragonfly (eng. wa偶ka) niezwykle mi sie spodoba艂a, dzi臋ki czemu swoj膮 pseudo firme nazwe "DragonFly" natomiast za logotyp oczywiscie posluzy wa偶ka :) Licze na wasz膮 pomoc, zar贸wno przy tworzeniu modelu/tekstur jak i logotypu.

W w膮tku mozecie sie r贸wniez spodziewac kr贸tkiego intro wprowadzaj膮cego kt贸re b臋dzie sie znajdowa艂o na pocz膮tku dema :)

obecny progress:

99c51997-1a-jpg.jpg99c51997-1b-jpg.jpg628a7598-1c-jpg.jpgea577d0c-1d-jpg.jpg

pozdrawiam

• Odpowiedzi 63
  • Wy艣wietle艅 7,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ciekawy pomysl :) nie mow ze skrzydelka moelowales ?? czy to jakies opacity:) pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Napisano

Z tego, co wiem, to max je modelowa艂 xD Ostry hard-corowiec z niego :) Niemniej wa偶ka ca艂kiem 艂adnie si臋 prezentuje :) Powodzenia przy demie i w modelowaniu wa偶ki ;)

Napisano

Skrzydelka zrobiles z narysowanych splajnow i dales im grubosc jak sie domyslam?

Ja bym tak do tego podszedl;-)

Fajny model. Ciekawi mnie jak bedzie z texturkami. Robisz je sam czy gdzies dorwales do takiej wazki?

"Nowy film Maxa:

Oko w oko z potworem!"

ea577d0c1djpgjx2.jpg

he he he he... ;-)

Napisano

Witam!!

jak ma polyboost'a to tylko zmienia topologie siatki i gotowe dwa klikniecia :)

max super wychodzi jedziesz dalej :)

pozdro

Napisano

wyglada ok. Kiedys dawno dawno temu pamietam w bitwie owadziej Mati bodajze jak mnie pamiec nie myli robil podobna wazke. Chcialem podrzucic jakies scr jego siatki ale topik juz wymarly. Czekamy na postepy.

Napisano
  • Autor

Witam, troszke sie nie odzywalem ale juz powracam :) Ca艂e dwa dni meczylem "b艂onki" na skrzyd艂ach, kazda blaszka to oddzielny obiekt (pierwszy screen) w finalnej animacji takjakby sie "rozsypi膮/odlec膮", thx za komentarze :)

597c78d6-wazka5-jpg.jpge7a33ac4-wazka6-jpg.jpg

036950f5-wazka1-jpg.jpgdc4ff12b-wazka2-jpg.jpgf4d3b12c-wazka3-jpg.jpg

Predator: thx, postepy w drodze :)

nielot007: thx, no niestety ja na recznym lece.

tadzio: spos贸b kt贸ry opisales nie dalby takich efekt贸w jakie oczekiwalem, aby miec wieksza kontrole stworzylem plane'a i go extrudowalem a nastepnie dalem mu modyfikator shell.

satanicus1991: thx, j.w.

Koniu_PL: dzi臋ki :* :)

himek: skrzyde艂ka modelowanie :D

pozdrawiam

Napisano

艣wietna robota, powodzenia w ko艅c贸wce :)

jaki b臋dzie next model do reel'a ??

Napisano

...taka siatka g臋sta do animki? 艢wietna robota, karko艂omna bym nawet powiedzia艂;) Czekam na post臋py;)

Napisano

amazing work ;) nie 艂atwiej, szybciej i tez ladnie bylo zrobic to tekstura?

Napisano

no niestety ja na recznym lece.

Hehe , respekt. :)

Czekam na wi臋cej.

Napisano
  • Autor

Zrobi艂em sobie przerwe od modelowania i zacze艂em sie bawi膰 teksturkami :), oto obecny progress nad g艂贸wk膮:

29e8539e-2-jpg.jpg

PS: chyba b臋dzie trzeba cos zrobic z t膮 "zelkowat膮" mordk膮 :)

replies:

nielot007: thx :)

DraB: dzieki dzieki :)

chveti: :)

Owen: teksturka by nie za艂atwi艂a tego efektu kt贸ry chce uzyska膰 :) thx.

Badyl: Czy ja wiem :) to taka pokuta za grzechy :)

AGmakonts: nie zwr贸膰i艂em uwagi na polycount :) ale zamkne projekt w 250 tys. poly :)

Touch: juz wkr贸tce kolejne postepy ... :)

tadzio: dzi臋ki :)

Georgas: dzi臋ki :) co do nastepnego modelu to b臋dzie model low poly :) tyle narazie moge powiedziec :)

pzdr4all :)

Napisano

splajnami te偶 by mo偶na zrobi膰 i nada膰 modyfikatior sweep. Bardzo fajnie radzi sobie z przeci臋ciami splajn贸w.

Fajny ten smok ;)

Napisano

...fajny pomysl- czy tez nawet pomysly - sporo pracy juz w to wlozyles i widze ze planujesz swoja wazke zrobic na full wypasie , jakies zblizenia i pelna naturka - mozolnie wymodelowane skrzydelka...ok :) - ale ja bym nad nimi popracowal jeszcze bo do naturalnosci im jeszcze brakuje- nie wygladaja na lekkie jak u owada - az sie zastanawiam czy lepszego efektu nie uzyskalbys odpowiednimi teksturami - jezeli jednak zdecydowales sie na modelowanie to fajnie bybylo zeby dawaly wrazenie prawdziwych "wazkowych" skrzydel - daje dwie foto do poroownania ...do ktorej wersji jest blizej ?

Napisano
  • Autor

Obecnie pracuje nad tekstur膮 "ciala" mam ju偶 ok. 20% wykonane takze pokazuje :). Teksturka od zera malowana w PS.

a477c974-texture-jpg.jpg2d6a0f2e-texture2-jpg.jpg

eco: masz 艣wi臋t膮 racje, tylko jak teraz sobie pomy艣le o "zw臋偶eniu" tych ramionek to mnie krew zalewa, ale chyba b臋dzie trzeba sie zebrac ...

Owen, tadzio, Klicek, Bacry: thx

pzdr.

Napisano

呕ycze powodzenia z demem, bo ja juz 3 razy w zyciu robi艂em demo i nic z tego nie wysz艂o bo ludziom sie nie chcia艂o robi膰 :/

Napisano

jak Wy te rendery robicie? swiatelka etc, echhh, w renderingu to jeszcze sporo przedemna,

podoba sie :)

pozdrowki

Napisano
  • Autor

Witam, 艣wieta ... 艣wieta i po 艣wietach a do pracy trzeba wracac :) tak偶e chcia艂bym wam zaprezentowac co nieco nowego :). Id膮c za radami eco poprawilem skrzyde艂ka, faktycznie jest ogromna r贸偶nica :) poni偶ej screeny z por贸wnaniem "starych" i "nowych" skrzydeleK oraz szybki renderek ...

STARE: 914ebc24-stare-jpg.jpg ........................ NOWE: 4dd695ef-nowe-jpg.jpg

e0e44bb9-4-jpg.jpg

Napisano
  • Autor

Dalszy post臋p nad pracami ... ju偶 powoli zmierzam ku ko艅cowi modelu i biore sie za reszte element贸w a potem juz tylko animacja i poooowooollnneee renderowanie.

5ui6.th.jpg

Xiz0r - thx, scenka bedzie napewno :)

KLICEK - dzi臋ki, dzi臋ki :)

Napisano

...grejt :) - nieco kolorki samej wazki - jaj wazkowego tulowia mi sie srednio podobaja ale bankowo masz na to referki :)

Napisano

Hmm, skorzysta艂e艣 z tego tutoriala nowego o quick modellingu?

super robotka,

http://www.slibe.com/image/2d6a0f2e-texture2-jpg/

tutaj prezentuje si臋 rewelacyjnie. Ale same renderki wygl膮daj膮 kiepsko. Ale pewnie jeszcze si臋 nie bawi艂es w ustawienia sceny(o takie kolorki by艂y by spoko http://xlyz.altervista.org/immagini/dragonfly.jpg). Teksturka wida膰 te偶 mo偶e by膰 super dok艂adna:) Gl&hl

Napisano

czlowieku ty chcesz firme zakladac ?? a potrzebujesz rad przy tworzeniu tekstur i modelu, obecny progres jak to nazwales jest strasznie mizerny bo to jest kwestia nawet nie godzin :] narazie

Napisano
  • Autor

thx za odpowiedzi, prace id膮 do przodu aczkolwiek dosc powolnie z powodu wielu prac naraz.

MEEEN : nie rozumiem twojego oburzenia, nie potrzebuje zeby ktos mnie prowadzi艂 za r膮czke przy tworzeniu projektu, aczkolwiek uwagi zawsze sie przydaj膮. Cz艂owiek uczy sie ca艂e 偶ycie chocia偶by poprzez przedstawianie prac publice kt贸ra krytykuje pozytywnie, b膮dz negatywnie.

" obecny progres jak to nazwales jest strasznie mizerny bo to jest kwestia nawet nie godzin" niestety jest ze mnie straszny 艣limak i nie robie takich prac w kilka godzin :)

Cruzh3r : nie :) nawet nie wiem co to za tutorial, ten z modo sculpt? :) Co do efektu kt贸ry pokaza艂e艣 to za jakis czas pewnie b臋dzie zblizony :) teksturka wci膮偶 in progress dojdzie jeszcze na niej szczegu艂贸w. Natomiast tonacja kolorystyczna pozostanie w zimnych barwach :)

eco : thx :)

呕eby post nie by艂 pusty wrzucam nieco odmienione ujecie :)

6kw5.th.jpg

Napisano

MEEEN (vel DR Tech, bo s膮dz膮c po napisanych postach to jedna i ta sama osoba - popraw mnie je艣li si臋 myle) , cz艂owieku, we藕 si臋 ogarnij. Narazie ka偶dy post jaki napisa艂e艣 na tym forum to wjazdy na innych ludzi. To forum jest po to, 偶eby u偶ytkownicy pomagali sobie nawzajem, a nie na siebie wje偶d偶ali. Jak ju偶 masz co艣 krytykowa膰, to niech b臋dzie to krytyka konstruktywna. A nawiasem m贸wi膮c krytyk musi najpierw co艣 sob膮 reprezentowa膰. A narazie jako艣 Twoich prac nie widze... Pozdrawiam, i 偶ycze 偶yczliwszego traktowania innych ludzi. Straszny offtopic mi wyszed艂, wi臋c przejde do modelu:) Model baardzo szczeg贸艂owy, a jak to m贸wi膮: diabe艂 tkwi w szczeg贸艂ach. Wi臋c moim zdaniem - wypas.

EDIT

max_1989 - Nic doda膰, nic uj膮膰. Wypowied藕 MEEEN'A pozostawie bez komentarza...

Napisano

steve_loopez twoje spekulacje co do tej samej osoby sa bledne, po co mial bym dzialc na dwie osoby wystarczy jedna to przedstawienia wam prawdy, wy sobie nie pomagacie wy sie podlizujecie, po drugie napisanei na forum czegos w stylu: nie umiem czegos i mi powiedzcie jak to zrobic najlepiej wszystko na tacy mi dajcie, daje mi do myslenia ze wy sami nie potraficie czegos sie nuczyc :D i czekacie az ktos wam to poda :DDDDDDD

Napisano

MEEEN ---> Odnosz臋 si臋 drugi raz do Twojej wypowiedzi i to w przeci膮gu nieca艂ych 10 minut, ale teraz zaczynasz juz przegina膰. Ogarnij si臋 cz艂owieku i zastan贸w si臋 nad ide膮 istnienia forum, bo to przede wszystkim dyskusja, a to co prezentujesz swoj膮 osob膮 to, odnosz膮c si臋 do polityki, 'warcholstwo'. Nawet nie pofatygowa艂e艣 si臋 poczyta膰 co niekt贸rych w膮tk贸w, kt贸re sam przytaczasz jako te autorstwa os贸b maj膮cych pierwszy raz styczno艣膰 z 3d, czy zwyczajnie chc膮 si臋 podci膮gn膮膰. Czasem zdarzaj膮 si臋 bardzo krytyczne odpowiedzi, ale w wi臋kszo艣ci poleca si臋 przerobienie tutk贸w i cierpliwo艣膰, a Ty przesta艅 piep**** g艂upoty i robi膰 tu burdel dla swojego rozbuchanego ego.

max_1989 ---> ...dalej nie wiem jak poci膮gniesz z takim modelem animk臋?;) Ile to ma poly?

Napisano

Touch przetrzyj oczy i zobacz czy nie mowie prawdy ze wiekszosc czeka tylko na dopowiedz tak jak ty przegladalem twoje pracki i chyba nic nie skonczyles :D bo zawsze sie tylko pytasz :D i czekasz na odpowiedz, ja mowie tylko jak jest jestem obserwatoremi widze ze jest kiepsko a to jest forum wiec mam prawo powiedzec co ja o tym mysle, przeciez moge sie zalozyc ze siedzicie i czekacie az wam ktos cos napisze ze super, hardcore modeling, wy sie tym jaracie zamiast wziasc sie do roboty, nawet nie jestescie w stanie kogos zaskoczyc bo ciagle pokazujecie przy czym teraz pracujecie i kazda zmiane pokazujecie

Napisano

Ka偶d膮 zmiane pokazuje si臋 偶eby wychwyci膰 b艂臋dy, st膮d nazwa dzia艂u: Work In Progress. Jak Ci to nie odpowiada to tu nie zagl膮daj. A pochwa艂y motywuj膮 do pracy, czy偶 nie? Mam ka偶dego jecha膰 za b艂臋dy mimo i偶 mi si臋 jaka艣 praca podoba?

Napisano

MEEEN -> je偶eli nie podoba Ci si臋 to co si臋 dzieje na forum to po prostu z niego zrezygnuj. Nie rozumiem sensu rejestrowania si臋 tylko po to, 偶eby pisa膰, 偶e jest 藕le i wszyscy s膮 be.

Napisano

Zgadzam si臋 z pwq... MEEEN - jak taki jeste艣 cwany to poka偶 jakie艣 swoje prace, swoje dokonania, a nie ci膮gle je藕dzij bezpodstawnie innym. Moim zdaniem max robi barzdo dobr膮 prack臋 i na pewno osi膮gnie wi臋cej ni偶 Ty...

max- co do pracki znasz moje zdanie. Fajny modelik, textura mo偶e by膰 zielona, bo ta troche robi z tej poczwarki wynaturzon膮 wa偶k臋 :P Powodzenia przy animce.

Napisano

MEEEN -> prosz臋 偶eby艣 troszk臋 mniej agresywnie wyra偶a艂 swoj膮 opini臋. Masz prawdo do jej wyra偶enia jednak r贸b to z poszanowaniem drugiej osoby.

Napisano
  • Autor

Po bu偶liwej dyskusji daje update :) idzie to wolno, ale praca, szko艂a ... ka偶dy wie :)

dragonflyni4.th.jpg

Napisano

Dla mnie spoko, tylko ze skrzydaelka sprawiaja wrazenie za grubych. Reszta ok :]

Napisano

a dla mnie galazka malo chropowata, bo textura taka pokancerowana a brzegi gladkie.

jakis displace albo chociaz bump by sie przydal.

ale ogolnie git;-)

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci