Napisano 16 Grudzień 200618 l Nareszcie skonczylem, zaczalem go robic w styczniu :) Calosc robiona w 3ds max8 i renderowana w Vrayu. W photoshopie tylko lekko zmniejszylem szumy na cieniach. Model byl robiony dla zabawy, wiec w sumie moge sie nim podzielic: >>>SCIAGNIJ MODEL Blueprinty mojego autorstwa, jakby ktos chcial go wymodelowac: http://img338.imageshack.us/img338/1483/frontbl8.jpg http://img328.imageshack.us/img328/9526/sidees0.jpg http://img72.imageshack.us/img72/7922/backmf9.jpg Link do WIPa: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=23231 Kliknij na obrazek, aby zobaczyc w duzej rozdzielczosci. Siatka:
Napisano 16 Grudzień 200618 l Normalnie jak fotka. Może jakoś super się nie znam na 3d ale wydaje mi się że to błędów żadnych nie ma. Super model i super render. Nawet ziarna nie widać no poprostu bardzo dobry Finished.
Napisano 16 Grudzień 200618 l Świetny. Gdybyś jeszcze odwzorował w materiale tą charakterystyczną proszkową farbę na czerwonych elementach, to byłoby super ekstra. :)
Napisano 16 Grudzień 200618 l Ja textur też tu nie widzę ale może jestem ślepy :D. EDIT: a już kumam model to plane a tekstura to ten mikroskop xD.
Napisano 16 Grudzień 200618 l Piękna robota. Robiłeś ten model prawie rok :P Ale jednak skończyłeś. To mnie podtrzymuje na duchu, że może Ja też skończe to co zacząłem ;) Pozdrawiam
Napisano 16 Grudzień 200618 l slayer2004 hmm gdzie ty tu widzisz texturki ? :D sorry, szybko pisałem... :/ Ale wszystko pozatym fajnie ;)
Napisano 17 Grudzień 200618 l Mi sie strasznie siateczka podoba, bardzo lubie takie schludne czysciutkie i wszystko wymodelowane w kochanym poly :)
Napisano 18 Grudzień 200618 l zdecydowanie lepszy niz oryginal. a jak wygladaja te trzy soczewki od spodu?
Napisano 18 Grudzień 200618 l swietne ! przyklejony na froncie gratulacje chyba ci sie pomylilo z autorem bo jest autor: PAINbringer a powinno byc autor: Altus ;)
Napisano 18 Grudzień 200618 l nie "pomylimi" mi sie :D kejsz jeszcze sie nie odswiezyl trzeba odczekac 10 min :*
Napisano 18 Grudzień 200618 l he he, znam ten mikroskop, w dzieciństwie, moja mama kupiła takie cacko. Hodowałem w domu mikroorganizmy w słoikach z trawą. Nawet takie małe quwienko, daje niezłego kopa. aż 900 razy powiększa ;) I badałem czy nie jestem nosisielem hiv. LOL Dzięcięca fantazja, hi hi
Napisano 18 Grudzień 200618 l łoł finish :) a pamiętam jeszcze wipka :) ładnie wszystko wyszło i dzięki za model.
Napisano 19 Grudzień 200618 l Hehe, mam taki mikroskop i tez kiedys, na poczatku zabawy w 3d, chcialem go zrobic. Ale wtedy wymieklem, bo poly-modeling byl mi obcy i probowalem Loftami i innymi takimi ;D Ladnie, ladnie :)
Napisano 20 Grudzień 200618 l bardzo fajny. mam tylko pytanie do siatki. Wyagląda jakby w jednym miejscu był zrobiony otwór lub przygotowanie do zrobienia otworu?
Napisano 20 Grudzień 200618 l baldzo ladny renderek/model... Barcy-- to zdaje sie w tym samym miejscu co ja widze ale chyba to jest takie wglebienie na 1 renderku mozna to zobaczyc ....
Napisano 20 Grudzień 200618 l a wlasnie ostatnio myslalem, czy przypadkiem tego nie olales, a tu bec!:) czakalem na to
Napisano 20 Grudzień 200618 l Autor Bacry - szczerze mówiąc nie wiem o które miejsce chodzi, fajnie by bylo gdybys zaznaczyl to miejsce na renderze.
Napisano 21 Grudzień 200618 l Ładnie wykonane ,napaliłem się na zrobienie tego samego modelu ale w programach Solidworks i Catia, tylko render gotowego modelu zrobię w 3dsmax:)
Napisano 21 Grudzień 200618 l Autor pixelangel - jesli chcesz, moge zrobic Ci duzo zdjec - referek, prawdziwego mikroskopu oraz wyslac ustawienia sceny i renderera (ja uzywam vraya).
Napisano 23 Grudzień 200618 l to miejsce o którym pisali Marcin_ps i deshu więc nie ma problemu zwyczajnie to wgłębienie nie jest wyraźnie widoczne.
Napisano 23 Grudzień 200618 l Autor To w takim razie chodzi chyba o te miejsca (patrz obrazek). W moim modelu sa one troche mniejsze, bo latwiej bylo je zrobic ;)
Napisano 28 Grudzień 200618 l Właśnie robię swoją wersję tego mikroskopika ,została mi do wykonania podstawka ,wsumie powoli kończę:) rendera chyba zrobię w mental ray ,niestety nie znam się na vray:(
Napisano 9 Styczeń 200718 l Nie no respect! Mi się bardzo podoba materiał chromu sciągam scene i sobie podejrze. Dzięki za model. POZDRO
Napisano 16 Styczeń 200718 l świetny render rzeczywiście wyglada jak zdjecie. Sam mikroskop to mi przypomina stare czasy podstawówkowe i komuni bo własnie identyczny wtedy dostałem....ah te czasy zamiast super modeli, animacji i renderów sie ogladało komary pod mikroskpem..i inne świnstwa :)
Napisano 20 Styczeń 200718 l nie no model ładny nie ma co ukrywać jednak co do jego materiału ... może byś poeksperymantował z tym materiałem aby był idealnie jak ten na zdjęciu :) czyli taki troszkę chropowaty :D pozd. i jeszcze ras gratuluje modelu :D
Napisano 26 Styczeń 200718 l Bo ja nie kumam o co to całe podniecenie w tym wątku. Model i render faktycznie ładne, nie polemizuje z tym. Kumpel z dzieciństwa miał taki mikroszkop i główkę komara jako eksponat do oglądania, może gdyby w tym renderku taka glówka była to i na mnie zrobiło by to takie wrażenie:)