Gomez Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 Witam i o zdrowie pytam :) Temat : APPLESEED Inspiracje : Wygrzebałem parę przepienknych obrazków, nie pytajcie skąd ;P http://www.toya.net.pl/~m_g Może to wystarczy, jeśli ktoś ma jeszcze jakieś skany to proszę się podzielić. Regulamin : - Czas modelowania 5h - Software jakikolwiek z wyłączeniem zbrusha,mudboxa, paintdeforma, darmowych skulpterow. Tylko i wyłacznie tradycyjne modelowanie. - Scrin z viewportu + siatka na jednym obrazku, pomoże to później zebrać prace - Wrzucamy jeden obrazek o długości 800, wysokość dowolna ! Prace które nie będą przestrzegać tego zostaną od razu usunięte! Nagrody : - Front Page - Wybór następnego tematu speedu3d Życzę wszystkim powodzenia oraz wesołych świąt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 Przed rozpoczeciem pracy prosze dokładnie przeczytac regulamin! Autora prosze o przeedytowanie pierwszego posta i podanie limitu czasu :) Powodzenia wszystkim ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 a czas jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 5 godzin tak jak podał autor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 24 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2006 Mam pytanie. Jako że jestem człowiekiem pysznym i zadufanym w sobie chciałbym mieć jakieś trofeum :D A tak serio, nie wiem czy to ok ale może jakiś mały znaczek wykombinować pod avatarem zwycięzcy. Można by też przyznawać trofeum okresowo, tzn. trzeba raz na jakiś czas wygrać speeda żeby pozostać posiadaczem trofeum - taka motywacja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 5h - to już coraz mniej przypomina speeda... ale i tak pewnie wezme udział :) KLICEK - przemyślałeś już przesunięcie sesji, tak żeby można było w weekendy pomodelować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 No ok. W sumie fajny temat. Fajne ludki ;-) Nie jestem fanem mangi ani APPLESEED ale jest ok. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 5h? :/ 2h to już jest za dużo jak na speed... Miałem nadzieję że te 4h poprzednie to była wyjątkowa sprawa :/ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 speed to chyba powinien byc modeling "na jednym wdechu" a ciezko przez 5h tyle wytrzymac :) 2 - 3h to max według mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 moze w ogole zrezygnowac z formy speeda? wtedy duzo ciekawsze prace beda;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 Hm, ja wlasnie jestem za bardziej speedowaniem. Im szybciej cos trzeba zrobic tym wiecej zaczyna sie liczyc pomysl i umiejetnosc wycisniecia z siebie jak najwiecej. W dodatku 5h w tygodniu to sporo czasu jakby na to nie patrzeć. Za to bardzo podoba mi sie pomysl wywalenia sculpterów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalNowak Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 KLICEK - przemyślałeś już przesunięcie sesji, tak żeby można było w weekendy pomodelować ? Jestem za. 5h to rzeczywiście dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 5 h za duzo tez tak uwazam, szczegolnie ze niektorzy chcieli by wziasc udzial a pierdnac pozadnie nawet nie maja czasu, 2 godz do 3 moim skromnym zdaniem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 temat raczej nie podemnie..., ale jak tylko znajde czas to napewno cos zrobie, 5h hmm... niby fajnie bo w 5h mozna naprawde sporo modelu zrobic, z drugiej strony jak patrze na ten czas to mam wrazenie ze jescze mniej osob wezmie udzial niz poprzednio, co prawda mozna na raty robic ale to chyba nie zalatwia problemu hehehe ciekawy pomysl z nagrodami ze wygrana w speedzie :D, tylko to trzeba by bylo pewnie fajnie jakos wymyslic zeby nie bylo krzywdzace dla osob ktore naprzyklad wygraly bitwe albo maja prace w zlotej galerii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 5 h duzo czy malo... tak gomez zarzadzil i jest... no coz... ja juz cos kombinuje. zamiast marudzic tez byscie cos zmajstrowali;-) nastepny wygrany da krotszy czas i po sprawie. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 Witam!! chlopy dajcie spokoj :D 5h i speed to dwie rozne rzeczy :) 4h to juz od 2 zaduzo :) powinnobyc max 2h do nie chce sie siedziec 4 czy 5h a speed polega na tym ze raz usiade i zrobie model a siedziec 5h troche ciezko :) i tak zapewne wezme ale dopiero po swietach.... :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 naszczescie temat nieciekawey wg mnie, bo bym sie denerwowal ze nie mam czasu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 25 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2006 1 sesji speeda nie widziałem, wpadłem na drugą i widzę 4h, myślę - czy to norma, dużo, mało? No i strzeliłem 5h - pomyślałem że będzie więcej czasu to fajniejsze rzeczy wyjdą i stąd całe zamieszanie. Następnym razem da się mniej i po bólu. Można by ustalić czas wykonania na stałe, byłoby prościej. Sculpterzy postarają się o własny speed modelling żeby nie było dyskryminacji prac z powodu używania ZBrusha. Moglibyście się wypowiedzieć na ten temat, chyba że nie obchodzi was nic więcej poza wywaleniem nas stąd - zainteresowanych zapraszam tutaj: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=33887 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piro Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 Po mojemu, to 5h jak na całą postać ( i tak kazdy bedzie modelowal Briareos'a ;p ) jest ok. pozatym nie jest nigdzie napisane ze speed to 120 minut i ani sekundy dluzej - speedem nie jest cos, nad czym sie dlubie 3 dni np, i poprawia najmniejsze detale. Jak dla mnie 5h to czas ok, ew. mozna do 4 skrocic. No chyba ze do speeda sie wezmą sami pr0, ktorym wymodelowanie postaci humanoidalnej zajmuje 45 minut, to ok, ale dajmy szanse innym ( sam sie zastanawiam czy nie wziasc udzialu, w koncu jak sie nic nie robi, to sie niczego nie osiagnie, prawda? ) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trumna Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 mnie tam temat pasuje mozna znalezc cos interesujacego i sie z tym zmierzyc a w te 5h mozna mozna wpasowac 2 postaci jak niektorych obrazkach jak komu za duzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 ej no kurcze... no tak gomez rzucil i jest. nastepny bedzie mial krotszy czas. i tyle. zamiast marudzic zrobcie cos moze bo czas ucieka a wy ciagle debatujecie... ja zaraz koncze swoj model i wrzucam. gomez jestem za podzialem speeda na jeden dla sculpterow i drugi dla zwyklego modelingo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 wtf ? :\ zaś nie mój klimat :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 E bez sensu gadanie jak patrze na niektóre robociki to 5 h to wcale nie dużo, a może to tylko ja tak wolno modeluje. :) . Jak zmieścicie się w 2 godzinach to jeszcze babeczka zostaje albo robocik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 26 Grudzień 2006 Share Napisano 26 Grudzień 2006 5 godzin to dużo ? Przecież nikt nie każe siedzieć 5 godzin nad modelem ;) Przestańcie moi mili narzekać i do roboty się szykujcie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 26 Grudzień 2006 Share Napisano 26 Grudzień 2006 no raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 26 Grudzień 2006 Share Napisano 26 Grudzień 2006 3str i ani jednej pracy, jak tak dalej bedzie to zrobie byle co i wygram:) do jutra , mam nadzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Grudzień 2006 Share Napisano 26 Grudzień 2006 Leru 5h to duzo :) tzw jak na speeda to duzo :) 3str i ani jednej pracy, jak tak dalej bedzie to zrobie byle co i wygram:) do jutra , mam nadzieje. jasne :D jad dasz byle co to klicek "zawiesi" w prawach rekomendacje do odwolania :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 nielot007 -> ale mi nie chodzi o to czy to dużo czy nie tylko, żeby do roboty się brać a nie gadać ;) (ja udziału nie biorę więc mogę sobie pogadać :] ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 No dobra to jestem pierwszy... ale dobrze by bylo zeby nie ostatni;-) Bo chetnych widze jak mrowkow;-) No to tak: nie jestem zbyt wielkim fanem anime, Appleseed w zyciu nie ogladalem. Nie znalazlem zbyt dokladnych obrazkow, wiec niektore czesci modelu to czysta improwizacja;-) Nogi i lepek nie zbyt dopracawane, bo zaczynalem od torsu i ze czas mi sie kurczyl wiec musialem speedowac;-) Czas 5h. Soft max7.Render Vray. Mam nadzieje ze nie za dlugi obrazek wrzucilem, ale chcialem zeby bylo widac dobrze. pozdrawiam i zapraszam do komentowania ( i wrzucania swoich modeli?) wzory: appleseed1 appleseed2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 hej sorry za spama ale glupio bylo by wygrac walkowerem... wole przegrac z kims, niz wygrac w ten sposob... zapodajcie cos.... pozdrawiam;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 Żeby tadzio nie czół się samotny :), moja wersja gostka trochę uproszczona,dziergane w Modo około 2 godz. W oparciu o ten rysunek. [/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 no fajnie ze w koncu ktos cos;-) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 pikny model i pikny render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 I ja też zrobiłem jednego pokemona :) Inspiracja: http://www.toya.net.pl/~m_g/img/03.JPG soft: max, czas: ~4h (na raty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 zeet dzieki za... wsparcie;-) juz nie czuje sie samotny (he he he;-) mam nadzieje ze to nie tak z litosci;-) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 czas 5h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 no wreszcie sie cos ruszylo ;-) adek ladnie. mozna kilka pracek wrzucic? zdaje mi sie ze nie, ale moze jednak? jestes tu w ogole jeszcze;-)?> edit: dzieki MaGuu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 Można, MF kiedys wrzucił dwie i w sondzie tez dwie brały udział :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 adek baaardzo ladnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 Adek_CG świetne, mi się bardzo podoba, dawaj pojedź reszte w wip'ie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 Adek_CG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2006 Adek zrobiłeś z niego blaszaka z czasów Mieszka I hehe. Zeet gdybyś poświęcił na to tyle czasu co ja to nie miałbym szans. Oto mój kpt. Żbik :) Tyle mogę w 5h, to nie Zbrush. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 fajne gomez, tylko zebra jak u ALIENA ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 Gomez pogadaj z Adek_CG on ma głowę do twojego korpusu ,może to poskładacie w jeden model :) Podoba mi się tamta głowa i ten korpusik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 speed na czesci he he to ja jeszcze zrobie stopy lol;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 to moze dla odmiany zrobmy contest o speed modelingu? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2006 Zeet to by wyglądało makabrycznie :D Zaczyna mi się podobać ten pomysł, taki Frankenstein. Jeszcze mu kieckę z bravehearta damy :) I strzelbę Winettou, a w tle wiatraki z Don Kichota. tadzio - spoko, stopy są twoje :) Jeszcze otoczenie by sie przydało, może to temat następnego speeda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 dzieki za te stopy- taki maly fetysz (buhaha;-) no to co, po malu finishujemy... juz piatek... pozdrawiam;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trumna Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 hej czy czas renderingu i modelingu liczycie jako calosc (5h) czy rendery powstaja po skonczeniu limitu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 Dzieki panowie za komenty, fajnie ze pracka sie podoba:),tez mysle ze pracke mozna by dokonczyc ale to pewnie nie teraz tylko jakos w przyszlosci, bo poki co to jescze zolnierza musze dokonczyc ;) trumna ja mysle ze rendering jest poza czasem ... w koncu to jest speed modeling ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi