Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam i o zdrowie pytam :)

Temat : APPLESEED

Inspiracje :

Wygrzeba艂em par臋 przepienknych obrazk贸w, nie pytajcie sk膮d ;P

http://www.toya.net.pl/~m_g

Mo偶e to wystarczy, je艣li kto艣 ma jeszcze jakie艣 skany to prosz臋 si臋 podzieli膰.

Regulamin :

- Czas modelowania 5h

- Software jakikolwiek z wy艂膮czeniem zbrusha,mudboxa, paintdeforma, darmowych skulpterow. Tylko i wy艂acznie tradycyjne modelowanie.

- Scrin z viewportu + siatka na jednym obrazku, pomo偶e to p贸藕niej zebra膰 prace

- Wrzucamy jeden obrazek o d艂ugo艣ci 800, wysoko艣膰 dowolna ! Prace kt贸re nie b臋d膮 przestrzega膰 tego zostan膮 od razu usuni臋te!

Nagrody :

- Front Page

- Wyb贸r nast臋pnego tematu speedu3d

呕ycz臋 wszystkim powodzenia oraz weso艂ych 艣wi膮t.

• Odpowiedzi 49
  • Wy艣wietle艅 10,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Mam pytanie. Jako 偶e jestem cz艂owiekiem pysznym i zadufanym w sobie chcia艂bym mie膰 jakie艣 trofeum :D A tak serio, nie wiem czy to ok ale mo偶e jaki艣 ma艂y znaczek wykombinowa膰 pod avatarem zwyci臋zcy. Mo偶na by te偶 przyznawa膰 trofeum okresowo, tzn. trzeba raz na jaki艣 czas wygra膰 speeda 偶eby pozosta膰 posiadaczem trofeum - taka motywacja :)

Napisano

5h - to ju偶 coraz mniej przypomina speeda... ale i tak pewnie wezme udzia艂 :)

KLICEK - przemy艣la艂e艣 ju偶 przesuni臋cie sesji, tak 偶eby mo偶na by艂o w weekendy pomodelowa膰 ?

Napisano

No ok.

W sumie fajny temat.

Fajne ludki ;-)

Nie jestem fanem mangi ani APPLESEED ale jest ok.

pozdrawiam.

sneaking_abe.gif

Napisano

5h? :/

2h to ju偶 jest za du偶o jak na speed... Mia艂em nadziej臋 偶e te 4h poprzednie to by艂a wyj膮tkowa sprawa :/

pozdrawiam

Napisano

speed to chyba powinien byc modeling "na jednym wdechu" a ciezko przez 5h tyle wytrzymac :) 2 - 3h to max wed艂ug mnie :)

Napisano

moze w ogole zrezygnowac z formy speeda? wtedy duzo ciekawsze prace beda;]

Napisano

Hm, ja wlasnie jestem za bardziej speedowaniem. Im szybciej cos trzeba zrobic tym wiecej zaczyna sie liczyc pomysl i umiejetnosc wycisniecia z siebie jak najwiecej. W dodatku 5h w tygodniu to sporo czasu jakby na to nie patrze膰. Za to bardzo podoba mi sie pomysl wywalenia sculpter贸w :)

Napisano
KLICEK - przemy艣la艂e艣 ju偶 przesuni臋cie sesji, tak 偶eby mo偶na by艂o w weekendy pomodelowa膰 ?

Jestem za.

5h to rzeczywi艣cie du偶o

Napisano

5 h za duzo tez tak uwazam, szczegolnie ze niektorzy chcieli by wziasc udzial a pierdnac pozadnie nawet nie maja czasu, 2 godz do 3 moim skromnym zdaniem;)

Napisano

temat raczej nie podemnie..., ale jak tylko znajde czas to napewno cos zrobie, 5h hmm... niby fajnie bo w 5h mozna naprawde sporo modelu zrobic, z drugiej strony jak patrze na ten czas to mam wrazenie ze jescze mniej osob wezmie udzial niz poprzednio, co prawda mozna na raty robic ale to chyba nie zalatwia problemu

hehehe ciekawy pomysl z nagrodami ze wygrana w speedzie :D, tylko to trzeba by bylo pewnie fajnie jakos wymyslic zeby nie bylo krzywdzace dla osob ktore naprzyklad wygraly bitwe albo maja prace w zlotej galerii...

Napisano

5 h duzo czy malo...

tak gomez zarzadzil i jest...

no coz...

ja juz cos kombinuje. zamiast marudzic tez byscie cos zmajstrowali;-)

nastepny wygrany da krotszy czas i po sprawie.

pozdrawiam.

Napisano

Witam!!

chlopy dajcie spokoj :D

5h i speed to dwie rozne rzeczy :)

4h to juz od 2 zaduzo :)

powinnobyc max 2h do nie chce sie siedziec 4 czy 5h a speed polega na tym ze raz usiade i zrobie model a siedziec 5h troche ciezko :)

i tak zapewne wezme ale dopiero po swietach.... :)

pozdro

Napisano

naszczescie temat nieciekawey wg mnie, bo bym sie denerwowal ze nie mam czasu:)

Napisano
  • Autor

1 sesji speeda nie widzia艂em, wpad艂em na drug膮 i widz臋 4h, my艣l臋 - czy to norma, du偶o, ma艂o? No i strzeli艂em 5h - pomy艣la艂em 偶e b臋dzie wi臋cej czasu to fajniejsze rzeczy wyjd膮 i st膮d ca艂e zamieszanie. Nast臋pnym razem da si臋 mniej i po b贸lu. Mo偶na by ustali膰 czas wykonania na sta艂e, by艂oby pro艣ciej.

Sculpterzy postaraj膮 si臋 o w艂asny speed modelling 偶eby nie by艂o dyskryminacji prac z powodu u偶ywania ZBrusha. Mogliby艣cie si臋 wypowiedzie膰 na ten temat, chyba 偶e nie obchodzi was nic wi臋cej poza wywaleniem nas st膮d - zainteresowanych zapraszam tutaj: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=33887

Napisano

Po mojemu, to 5h jak na ca艂膮 posta膰 ( i tak kazdy bedzie modelowal Briareos'a ;p ) jest ok. pozatym nie jest nigdzie napisane ze speed to 120 minut i ani sekundy dluzej - speedem nie jest cos, nad czym sie dlubie 3 dni np, i poprawia najmniejsze detale.

Jak dla mnie 5h to czas ok, ew. mozna do 4 skrocic.

No chyba ze do speeda sie wezm膮 sami pr0, ktorym wymodelowanie postaci humanoidalnej zajmuje 45 minut, to ok, ale dajmy szanse innym ( sam sie zastanawiam czy nie wziasc udzialu, w koncu jak sie nic nie robi, to sie niczego nie osiagnie, prawda? )

Pozdrawiam.

Napisano

mnie tam temat pasuje mozna znalezc cos interesujacego i sie z tym zmierzyc

a w te 5h mozna mozna wpasowac 2 postaci jak niektorych obrazkach jak komu za duzo

Napisano

ej no kurcze...

no tak gomez rzucil i jest.

nastepny bedzie mial krotszy czas. i tyle.

zamiast marudzic zrobcie cos moze bo czas ucieka a wy ciagle debatujecie...

ja zaraz koncze swoj model i wrzucam.

gomez jestem za podzialem speeda na jeden dla sculpterow i drugi dla zwyklego modelingo.

Napisano

E bez sensu gadanie jak patrze na niekt贸re robociki to 5 h to wcale nie du偶o, a mo偶e to tylko ja tak wolno modeluje. :) . Jak zmie艣cicie si臋 w 2 godzinach to jeszcze babeczka zostaje albo robocik.

Napisano

5 godzin to du偶o ? Przecie偶 nikt nie ka偶e siedzie膰 5 godzin nad modelem ;) Przesta艅cie moi mili narzeka膰 i do roboty si臋 szykujcie ;)

Napisano

3str i ani jednej pracy, jak tak dalej bedzie to zrobie byle co i wygram:) do jutra , mam nadzieje.

Napisano

Leru 5h to duzo :) tzw jak na speeda to duzo :)

3str i ani jednej pracy, jak tak dalej bedzie to zrobie byle co i wygram:) do jutra , mam nadzieje.

jasne :D jad dasz byle co to klicek "zawiesi" w prawach rekomendacje do odwolania :D

Napisano

nielot007 -> ale mi nie chodzi o to czy to du偶o czy nie tylko, 偶eby do roboty si臋 bra膰 a nie gada膰 ;) (ja udzia艂u nie bior臋 wi臋c mog臋 sobie pogada膰 :] )

Napisano

No dobra to jestem pierwszy...

ale dobrze by bylo zeby nie ostatni;-)

Bo chetnych widze jak mrowkow;-)

No to tak: nie jestem zbyt wielkim fanem anime, Appleseed w zyciu nie ogladalem.

Nie znalazlem zbyt dokladnych obrazkow, wiec niektore czesci modelu to czysta improwizacja;-)

Nogi i lepek nie zbyt dopracawane, bo zaczynalem od torsu i ze czas mi sie kurczyl wiec musialem speedowac;-) Czas 5h. Soft max7.Render Vray.

Mam nadzieje ze nie za dlugi obrazek wrzucilem, ale chcialem zeby bylo widac dobrze.

pozdrawiam i zapraszam do komentowania ( i wrzucania swoich modeli?)

wzory: appleseed1 appleseed2

bigog6.jpg

Napisano

hej sorry za spama ale glupio bylo by wygrac walkowerem...

wole przegrac z kims, niz wygrac w ten sposob...

zapodajcie cos....

pozdrawiam;-)

Napisano

呕eby tadzio nie cz贸艂 si臋 samotny :), moja wersja gostka troch臋 uproszczona,dziergane w Modo oko艂o 2 godz.

W oparciu o ten rysunek.

40b5fb5f839274f0m.jpg

[/url]4315e457509d1ac5.jpg

Napisano

zeet dzieki za... wsparcie;-) juz nie czuje sie samotny (he he he;-)

mam nadzieje ze to nie tak z litosci;-)

pozdrawiam

Napisano

no wreszcie sie cos ruszylo ;-)

adek ladnie.

mozna kilka pracek wrzucic?

zdaje mi sie ze nie, ale moze jednak?

jestes tu w ogole jeszcze;-)?>

edit: dzieki MaGuu.

Napisano

Mo偶na, MF kiedys wrzuci艂 dwie i w sondzie tez dwie bra艂y udzia艂 :)

Napisano

Adek_CG 艣wietne, mi si臋 bardzo podoba, dawaj pojed藕 reszte w wip'ie :)

Napisano
  • Autor

Adek zrobi艂e艣 z niego blaszaka z czas贸w Mieszka I hehe.

Zeet gdyby艣 po艣wi臋ci艂 na to tyle czasu co ja to nie mia艂bym szans.

Oto m贸j kpt. 呕bik :)

Tyle mog臋 w 5h, to nie Zbrush.

briareoswh2.jpg

Napisano

Gomez pogadaj z Adek_CG on ma g艂ow臋 do twojego korpusu ,mo偶e to posk艂adacie

w jeden model :)

Podoba mi si臋 tamta g艂owa i ten korpusik.

Napisano
  • Autor

Zeet to by wygl膮da艂o makabrycznie :D Zaczyna mi si臋 podoba膰 ten pomys艂, taki Frankenstein. Jeszcze mu kieck臋 z bravehearta damy :) I strzelb臋 Winettou, a w tle wiatraki z Don Kichota.

tadzio - spoko, stopy s膮 twoje :)

Jeszcze otoczenie by sie przyda艂o, mo偶e to temat nast臋pnego speeda?

Napisano

dzieki za te stopy- taki maly fetysz (buhaha;-)

no to co, po malu finishujemy...

juz piatek...

pozdrawiam;-)

Napisano

hej czy czas renderingu i modelingu liczycie jako calosc (5h) czy rendery powstaja po skonczeniu limitu

Napisano

Dzieki panowie za komenty, fajnie ze pracka sie podoba:),tez mysle ze pracke mozna by dokonczyc ale to pewnie nie teraz tylko jakos w przyszlosci, bo poki co to jescze zolnierza musze dokonczyc ;)

trumna ja mysle ze rendering jest poza czasem ... w koncu to jest speed modeling ;P

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci