Napisano 28 Grudzień 200618 l Skonczylem dziada. Wiem ze zeza ma rozbieznego, ale nie poprawie bo nie chce mi sie patrzec na ta morde dluzej. Soft: Blender, Gimp. http://img20.imageshack.us/img20/9508/1cb2.jpg
Napisano 28 Grudzień 200618 l fajny, oczy ma troche zbyt matowe moim zdaniem ale to sczegol, pokaz teksturke ;)
Napisano 28 Grudzień 200618 l dla mnie swietne pokaz texturke :) szkoda ze nie ma wlosow nie mowie ze na glowe ale np. brwi mogles zrobic takie dluugie klimatycznie by to wygladalo :) ale i tak odemnie ***** gwiazdek :) pozdro i powodzenia
Napisano 28 Grudzień 200618 l hehe .. fajnie zmasakrowany przez starość. Z daleka jak zdjęcie. Najlepszy jest Twój entuzjazm do pracy Maqs :) pozdrawiam
Napisano 28 Grudzień 200618 l Ja napisze o brakach bo to konstruktywnie. dziadek super. Albo dziadek jest karłem z wodogłowiem albo mu amputowali ramiona :D Uszy zbyt mu prześwitują. pozatym jak nadziadka to ma zbyt nawilżoną skórę. Tacy dziadkowie zazywczaj są wysuszeni. Pozatym to b.podobają mi się oczy. naprawdę super.
Napisano 28 Grudzień 200618 l hmm co proporcje siadły :( nos jest za krótki , albo uszy za nisko, oczy za szare:( i coś się dzieje nie tak z czołem:( chyba jest za wysokie ale teksturka jest ładna, i kolor ciała tak samo. pozdrawiam
Napisano 28 Grudzień 200618 l Autor Heyka, teksturki nima chlopaki, tzn bo tu duzo post worku jest, w blenderze zrobilem kilka renderow, jeden odpowiedzialny za cieniowanie, nastepny to samo ao, 2 renderki zeby zasymulowac przednie i tylne sss, w gimpie polaczylem warstwy i na jeszcze jednej warstwie zrobilem taka niby no teksture;) wszystko to z mixowalem i powstal taki dziad, bym pokazal warstwe z kolorkami tzn ta niby teksture ale sie wstydze bo to paskudne i wogle bee;d maslo maslanie bla bla mam nadzieje ze zrozumieli wszyscy xD
Napisano 28 Grudzień 200618 l No że na płasko kolorowane? xD Nie trzeba się wstydzić przeca. Za to nie zabijają:) Grunt że efekt jest okejowy! Z tym sss na uszach przesadziłeś moim zdaniem, świecą mu się na wylot niby a tu światła ogólnie niewiele. Świeci mu się też z dziurek w nosie:/
Napisano 28 Grudzień 200618 l Autor nie, nie bede juz poprawial finished to finished;) wogle to sie ciesze ze skonczylem cos wreszcie;d a zapomnialem podziekowac za komenty co za brak taktu, dzieki za komentarze chlopaki:) .
Napisano 29 Grudzień 200618 l Autor Duzo, duuzo, ale chcialem zasymulowac sss, a to jedyny mi znany sposob, w blenderze zrobilem sobie symulacje sss w nodach, ale taka siec ze trudno to kontrolowac a i efekt sredni. To warstwy wyrenderowane w blenderze zmieszalem je i jeszcze layer z teksturka/kolorami byl, no i na koniec poprawilem kolory przynajmniej tak mi sie wydaje, to moja pierwsza akcja z tak duzym post procesem;) . btw: To zle ze polowa pracy to post work?? bo moze to nie dozwolone czy cusik, a ja nic o tym nie wiem xD
Napisano 29 Grudzień 200618 l dziadek ekstra, barzo mi się podoba, duży plus za pracę na blenderze. Jak końcowy obraz sprawia dobre wrażenie to osobiście postwork jakoś mało mnie interesuje.
Napisano 29 Grudzień 200618 l Model super, SSS niezły a sam dziadek straszna woskowina, całość mało kontrastowa :) Pozdrawiam.
Napisano 29 Grudzień 200618 l Autor Kolega z innego forum zrobil takie cos, nie wiem czy lepiej, ale z pewnoscia jasniej.
Napisano 29 Grudzień 200618 l mi się wydaje że lepiej (ale ja mam ciemny monitor), wygląda naturalniej i trochę mniej woskowo.
Napisano 29 Grudzień 200618 l Zdecydowanie lepiej z tymi kontrastami. Chociaż aż prosi się żeby użyć klasycznego oświetlenia z 3 światłami. I nie wstydź się postprodukcji, warstw itd. - każdy znany mi dobry grafik 3D zachęca do ich stosowania.
Napisano 29 Grudzień 200618 l blenderek?! pracka wypaśna podoba mi sie a całą postać dałoby rade wymodelować potrafił byś?
Napisano 30 Grudzień 200618 l Bardzo fajnie, wydaje mi się, że można by było podbić bardziej speculara, oraz kontrast ale nie tak mocno jak kolega, saturacje podkręcić troszku, gdzieniegdzie podostrzyć, i IMO byłoby znacznie lepiej, (już nie będę wątku zaśmiecał swoją wersją). Pozdrawiam B.
Napisano 31 Grudzień 200618 l Ludzie sie uparli na SSS. I uszy wszędzie wyglądają jakby były podświetlane przez latarkę... Fajny model, na wysokości oczu coś mi niepasuje. Może za duże oczy?