Napisano 4 Styczeń 200718 l Witam,oto postac nad ktora pracuje, zapraszam do komentowania. Uzyte programy:3dsmax, Zbrush, Photoshop. Updated 8 stycznia http://img299.imageshack.us/img299/1232/finaledi4he9.jpg Pozdrawiam
Napisano 4 Styczeń 200718 l qrde qrde ładne :D brwi trochie takie jakies ale ogólnie no no :D:D to są normalki czy jak?
Napisano 4 Styczeń 200718 l Ładnie. Możesz pokazać model bez tekstur? Mam wrażenie jakby trochę płaska ta twarz była zwłaszcza pod oczami, może dlatego że rozmazała się ciut fota tam.
Napisano 4 Styczeń 200718 l Świetna robota! Może oczy są ciut za głęboko, ale może po prostu mi się tylko tak wydaje. Tak trzymaj!
Napisano 4 Styczeń 200718 l identyczne odczucia jak wyzej, cos poprostu nie gra, hmmm moze natura znowu zrobila figielka ;d
Napisano 4 Styczeń 200718 l krzysiek_gfx Twoj dziadzio bardzo mi sie podoba. jakbys mogl mi udostepnic swa wiedze na temat skory? sss to jest? jakis maly "making of"?
Napisano 5 Styczeń 200718 l Autor Dzieki za wszystkie komentarze,poczynilem male poprawki,oczy rzeczywiscie troszke za male, skupilem sie za bardzo na detalu gubiac forme,zamieszczam tez siatki i shade view. Nie jestem jeszcze calkowicie zadowolony,troche go jeszcze "pomecze". Co do making of moze sie skusze jak bedzie duzo prosb :)
Napisano 5 Styczeń 200718 l Oczy są za szeroko i są za małe. Gdyby wam pokazało się fotkę normalnego człowieka też ktoś by znalazł jakieś deformacje :D świetna robota krzysiek_gfx -> ile ta głowa ma poly po z-brushu ?
Napisano 5 Styczeń 200718 l model naprawde swietny a co do oczu to moim skromnym zdaniem blad jest nie w ksztalcie czy polozeniu tylko w samych oczach, jako ze jestes ode mnie z 20 razy lepszy i sam bym takiego modelu nie zrobil - nie bede goloslowny i nizej zrobilem szybki przeszczep oczów :D oczka wprost od clooneya :D pozdro
Napisano 5 Styczeń 200718 l ale czy clooney sie zgodzil? ;) a jeszcze by tylko coś burknoł, gdyby nie ja to by do konca zycia sprzedawal kanapki w przydroznym mcdonaldzie :D to ja mu zalatwilem pierwszą role, to samo bylo z johnnym deppem, posłalem do niego cage'a zeby mu cos zalatwil bo mi chlopaka bylo zal :D
Napisano 5 Styczeń 200718 l Autor Postanowiłem przerobić prawie całkowicie ta scene, czekajcie na poważny updejt. Pozdrawiam
Napisano 5 Styczeń 200718 l Render chyba z zbrusha z malym postworkiem? chyba uzyles takiego fajnego i czesto uzywanego skinshadera.. zapomnialem jak sie nazywa, jak pracowalem w ZB tez go uzywalem:) no czekam na update, bo wydaje mi sie ze za szybko zaczoles dodawac detale;) choc na renderze wyglada fajnie. Powodzenia.
Napisano 6 Styczeń 200718 l Autor Test render, zmiana oswietlenie i ustawienia postaci. W tym kierunku bedzie zmierzal finealny render. Pozdrawiam
Napisano 6 Styczeń 200718 l Oz kurde .. super praca. Przypomina mi troche Gene Hackmana ;P Tylko brwi troche nienaturalne, reszta super. Jeszcze jakies oczki i bedzie wygladac jak fotografia ^^ Pozdrawiam, Solo
Napisano 6 Styczeń 200718 l podejrzewam, ze brwi nie maja jeszcze zedenej textury ani shadera i ze zmienią jeszcze swoj wyglad, cos mi jeszcze ne gra z dolnymi okolicami nosa ---> niby jakies krawedzie ale to tylko takie szczegoliki. Po za tym czepialstwem mym, strasznie mi sie podoba czekam z niecierpliwoscia na finish z oczkami.
Napisano 6 Styczeń 200718 l Autor Misiold- tak tak, tez to dostrzeglem, tekstura troszke mi sie przesunela.Dobre oko :) Mysle, ze jutro bedzie kolejny update. Pozdro all
Napisano 6 Styczeń 200718 l Krzysiek jak dlugo siedzisz w 3D ? Bo jak patrze na takie doskonale prace, a potem na swoje to odechciewa mi sie nauki :P Pozdrawiam, Solo
Napisano 7 Styczeń 200718 l Autor Spokojnie Solo , juz z 5 latek minelo :) Musisz byc cierpliwy i sie duzo uczyc, kazdy zaczynal tak jak ty :) Pozdrawiam
Napisano 7 Styczeń 200718 l Autor Robie to juz z 3tyg,ale mam duzo przerwy,normalnie trwalo by to okolo tyg. Dobra to juz chyba final, prosze o wasze komentarze! :)
Napisano 7 Styczeń 200718 l Baaardzoooo zacnie, ale IMO czaszka ma zły kształt. Możesz pokazać widok z boku?
Napisano 7 Styczeń 200718 l Autor Nie mam neta w domu,wiec nie moge ci pokazac narazie widoku z boku, ale o czaszke sie nie martw, ma dobry ksztalt,modelowane z fotosow, nie moze byc zla ;)
Napisano 7 Styczeń 200718 l wydaje mi sie, ze za bardzo widac granice miedzy koncem wlosow o ich poczatkiem, tam z boku. aha i czarno biale hmmm... wczesniej mi wygladal na kapitana kutra do polowu krewete teraz, jakiegos pisarza. i dla mnie bedzie oki. Dajesz to do finished works?
Napisano 8 Styczeń 200718 l Autor Misiold-rzeczywiscie koncowka byla za ostra,tutaj jeszcze maly tuning,dodalem wiecej wlosow,co teraz sadzicie? Pozdrawiam
Napisano 8 Styczeń 200718 l bump na nosie ma dziwny kształt, i zarost pod nosem jest jakby rozmyty, ale to szczegóły, ogólnie bardzo dobrze
Napisano 9 Styczeń 200718 l Autor Nie zamierzam juz nic w niej modyfikowac wiec wrzucam do finished http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=487095#post487095 , praca zostala cieplo przyjeta na zbrushcentral (top row) wiec mam nadzieje, ze tak samo bedzie na polskich ziemiach :)
Napisano 11 Styczeń 200718 l Jak się przyczepię to będzie bluźnierstwo?:) Nos, Ania ma rację.. Tex (szczególne właśnie bump) na nosie jest dziwny, wygląda trochę jak polerowany.. Nie wiem jak innych ale mnie to kole w oczy. W stosunku do policzków, oczu, ust, które są niemalże genialne, nos trochę zostaje w tyle. Możliwe, że gdybyś specular zmniejszył w okolicy nasady (między oczami) to by wyglądalo lepiej. Ogólnie Krzysiu się popisałeś bardzo!!