Mr Pank Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 (edytowane) Postanowiłem otworzyć swój szkicownik od czasu do czasu będę tu umieszczał swoje prace ołówek hb,2hb i inne może później będzie coś z tableta to tyle pozdr.. Edytowane 3 Luty 2009 przez Mr Pank Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 Szkice fajne, ładna kreska, wyzbądź się pewnej maniery, popracuj nad anatomią i będzie jeszcze lepiej. Mordki mi się podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2007 mały szkic dragon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2007 Trochę starsza praca Blok rysunkowy A3 Ołówek 5H,HB Pracka nie jest skończona Zastanawiam się jak rozmieścić lewą rękę i gdzie wstawić drugą postać Może to kiedyś dokończę Nad anatomią pracuje cały czas Na razie mam dostęp do skanera to trochę zaszaleje Kur de to forum strasznie dziadzieje nikomu się nie chce komentować .syf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 podoba mi sie kreska,nie podobaja mi sie postacie-proporcje siadaja, za male glowy w wiekszosci przypadkow, zauwazylem ze z jezeli glowa odwrocona jest lekko na bok, bo twarz wychodzi ci strasznie waska. No ale cwiczyc cwiczy cwiczyc!;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 Fajna kreska - trochę pogmeraj nad anatomią i będzie super. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
designboot Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 Niektóre fajne szkice, ale widze tez gdzieniegdzie błędy w proporcjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trumna Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 yhm...fajne kartki maja taka wypasiona chropowatosc i wogole;d moze rysuj bardziej linearnie za duzo w tym cieniowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Proponuję zmienić ołówek na co najmniej 4b. Przydałoby się więcej różnic w kresce. Jeśli stosujesz walor, wydobądź z niego większy wachlarz od czerni – do bieli. Studiuj naturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 12 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2007 Totalnie nie miałem czasu aby coś narysować wrzucam tylko dwa szkice to jest postać jakiegoś tam smoka trochę spasionego podrysowałem trochę głowę a potem zrobiłem ksero i rysuje na kopi powiewasz szukając kształtu dla pazurów nie chce zatrzeć oryginalnego bloku gumką Po prostu zrobiłem parę kopii i eksperymentuje z ułożeniem łap 2B, 0.5mm, A4 no i to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shin Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 Smok fajny, ale szermierz wygląda jak rozciągnięty na inkwizycyjnym stole kaźni :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2007 Tak wiem shin mi też już się nie podoba. Musze popracować nad anatomią bo za bardzo mnie to w pienia więc zrobiłem pare konceptów jakiś tam twarzy wybiorą może jakąś twarzyczke i dorysuje całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Niezła kolekcja - ciekawych charakterów ;). Mam pytanko, gumujesz, rozświetlenia, czy też od razu zakładasz gdzie będą ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Te ostatnie główki bardzo fajne są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 Ostatnie główki świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2007 MCMiriam--zakładam gdzie będą, to jest blok A4 więc główki są małe a gumowanie wychodzi lepiej na większych obiektach dzięki za komętarze a to tak dla zabawy dla testu pędzli, tzw. speed painting rysowanie myszą jest męczące więc efekt jest jaki jest może być (nie, tak naprawdę to totalny syf) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shin Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 Te ołówkowe główki eleganckie, kolor poniżej jakoś do mnie nie przemawia. pzdr. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 A mnie sie kolor tez podoba. Nie tak jak szkice co prawda ale ma w sobie cos ciekawego. Troche za duzo tekstur a za malo malowania, ale przy rysowaniu mysza jest to w pelni zrozumiale :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 14 Luty 2007 Autor Share Napisano 14 Luty 2007 dzięki chłopakiii (urocze z was zwiezakiii):P kolejne facjaty i koncept szmotka jak go skończę to dołączy do reszty kolegów http://www.ef.art.pl/index.php?p=1&u=908 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milabiker Napisano 17 Luty 2007 Share Napisano 17 Luty 2007 Świetne rysunki, dobrze ci głowy wychodzą ;P (zebym ja tak umiał..). Podobaja mi sie kolory w tzw. speedzie;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubberjam Napisano 17 Luty 2007 Share Napisano 17 Luty 2007 Parę twarzyczek całkiem wdechowych, tych ostatnich... :) widze, że jesteś ekologiem* . :) *oresk reipap pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 27 Luty 2007 Autor Share Napisano 27 Luty 2007 milabiker-dzięki rubberjam-W sumie to nie lubię jak się kartka marnuje u mnie raczej to jest obsesyjne, ale to jest bardzo pozytywn hmmm Kurcze musze kiedyś skończyć stare szkice I znowu facjaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 Te trzy większe - świetne... dużo lepsze od dotychczasowych. Widać postępy. W tych mniejszych troche jeszcze anatomia nietaka - nawet jak na stylistyke i dysproporcje, które byćmoże były w zamyśle... Ale kreska generalnie świetna ;). Oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 Bardzo mi się podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 28 Luty 2007 Share Napisano 28 Luty 2007 te zaburzenia w proporcjach postaci to swiadomie ?? Smoku i glowki miazdza.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubberjam Napisano 28 Luty 2007 Share Napisano 28 Luty 2007 teraz to pewno kartki nie zmarnowałeś :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kielon[PL] Napisano 28 Luty 2007 Share Napisano 28 Luty 2007 Świetne szkice. Opanowałeś coś czego ja nawet niezaczołem ćwiczyć ,twarze. Dlatego słowa uznania ,czekam na kolejne pracki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 1 Marzec 2007 Autor Share Napisano 1 Marzec 2007 Marduk- Ja wiem że coś jest nie tak z anotomią, ale jeszcze tego nie widze :) dla tego założyłem tą teczkę żeby ktoś poprzez swoje komentarze pokazywał mi że coś nie gra, nie ma to jak świeże oko:)dzieki weedlog- thx Ops- staram sie:) rubberjam- :P kielon[PL]- dzieki, to bardzo miłe co piszesz Doszedłem do wniosku że nie ma sensu rysować małych twarzy, więcej się nauczę rysując większe kurde i jeszcze ta anatomia ciała, światło cień (kompletna rezygnacja) Trochę koloru Ps+mouse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 1 Marzec 2007 Share Napisano 1 Marzec 2007 Nie ma co popadac w rezygnacje :) Nie jest z Toba tak zle - wrecz przeciwnie jest calkiem niezle. Anatomia to nie fizyka jadrowa - da sie nauczyc - tym bardziej ze masz z nia do czynienia na co dzien ;) Wystarczy w lusterko spojrzec, czasem pomacac i juz wiesz ze ucho powinno byc tej samej wysokosci co nos :) A buzki fajne rysujesz - anatomicznie nie zawsze bezlblednie ale za to z jajem i charakterem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2007 thirdeye- Ta , lustro bardzo się przydaje zawłaszcza jak trzeba narysować dłonie Niestety wcześnie nie mogłem nic zapodać bo miałem problemy ze skanem, nie zawsze jest w szkole dostępny. Narysowałem dwie facjaty na bloku A4,ołówki 5H ,2B i może trochę 8B no i oczywiście biała kredka Ale najważniejsze że zacząłem ćwiczyć anatomie, użyłem do tych celów książek Loomis’a Trochę też o budowie ciała znalazłem w internecie Przerzuciłem się na większy format A3.Dobrze się rysuje na większym bloku ale skanować trzeba dwa razy a potem sklejać do kupy w PS. Jakoś ujdzie Aha, rysowałem automatem 0.35 HB(ale podchodzi pod B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fidiasz Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 fajny styl ale troche proporcje uciekaja 0 szczegolnie za male stopy rysujesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polterge!st Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 tak sie zastanawialem kogo rysunki mi to przypomina i doszedłem- masz bardzo podobną kreche do Todda McFarlane :) - sposób rysowania ciała, włosów, twarzy :) Bardzo fajne rysunki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x-men Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Podoba mi się większość rysunków i sposób cieniowania. Lepiej ci jakoś wychodzą rysunki męskich tważy niż żeńskich. Ja bym nad tym popracował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 18 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2007 Fidiasz-Ta to akurat prawda widać to przy ostatnim szkicu ale już nie chciało mi się tego poprawiać. Thx polterge!st-Brawo. Uwielbiam Todda jest świetnym rysownikiem, nie jestem zbytnio fanem komiksów ale Todda i Grega Capullo podziwiam. Niestety McFarlane się trochę wypalił widać to w pierwszych wydaniach Spawn’a Ale to co zrobił w niektórych komiksach Spider-mana jest niesamowite. Dzięki x-men-Spoko na kobiety jest zawsze jakiś haczyk .pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polon Napisano 17 Maj 2007 Share Napisano 17 Maj 2007 pracki mi sie widza jak najbardziej ALE..... ...bardziej bym sie cieszyl jak bys dal pare lekcji szkicowania na forum a najlepiej w wideotutkach i to nie zwiazanych z nagrywaniem prac z tabletem tylko ze zwykla kartak i olowkiem, aczkolwiek z raz tekstowych tez bym sie bardzo cieszyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 17 Maj 2007 Share Napisano 17 Maj 2007 jak dla mnie rewelacja swietna kreska i wyraz twarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 17 Maj 2007 Share Napisano 17 Maj 2007 Bardzo podobają mi się Twoje pracki, świetna kreska. Co do proporcji to faktycznie są chybione czasami, jednak moim zdaniem to uchybienie dodaje tylko charakteru postacią np. b.podobają mi się rysowane przez Ciebie małe stopy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 18 Maj 2007 Autor Share Napisano 18 Maj 2007 polon- myślałem już o tym,ale teraz nie mam czasu,niestety ale jeśli masz jakieś pytania to pisz na PW, a ja postaram się na nie odpowiedzieć Dzięki ferni-thx Synuś-no ładnie wydało się,ty fetyszysto,hahah :P Miałem już tu nic nie wrzucać ale że wątek został odkopany to zapodaje ostatnie pracki taki mały żarcik nowy super bohater poprawiłem tylko oczy, nic specjalnego facjoty w trakcie, mam nadzieje to skończyć POZDRAWIAM http://www.youtube.com/watch?v=jQQmAP9Poo4 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 Podoba mi się ten ostatni kolo ;)) . . . i spora plejada face'ów . . . masz fajny styl.... i kreskę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 twarze b.fajne,ale anatomia!;/ nawet po zeskanowaniu nie widzisz ze cialo jest gigantyczne w porownaniu z glowa? w ostatnim rysunku moze byc swietna postac jezeli cialo zmniejszysz co najmniej x2!! bo narazie to dwie rozne bajki nie pasujace do siebie;/ pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polon Napisano 21 Maj 2007 Share Napisano 21 Maj 2007 no szkoda ze nie masz czasu ;( , ale nie da sie przeskoczyc wszystkiego na raz, dzieki za mozliwosc skorzystania z privata, nie omieszczkam, ale nie tak predko, chociaz polec jakies ksiazki o nauce rysunku albo cos takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 22 Maj 2007 Share Napisano 22 Maj 2007 Fajne szkice...tylko jeśli to polski super bohater t ja bym jakiś redesign beretu z antenka zrobił i wsadził mu łapy do kieszeni... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nermal Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 Mnie sie bardzo podoba, swietny styl. Bardzo milo mi sie ogladalo prawie wszystkie prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 17 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Ok,dzięki na komentarze :) Od czasu do czasu muszę po trochu zapełniać tą teczkę więc to co zawsze, a to jeszcze nie skończone pozd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 kurcze masz gosciu wyczucie, trafne kreski żadnych zbędnych maziań, i tą charakterystyke umiesz ująć ;] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 widze, ze ktos tu sie inspiruje stephenem plattem i bobem kato :P polecam jeszcze goscia o imieniu travis charest :) choc moze juz znasz... dla mnie ekstra, bo tez sie jaram wyzej wymienionymi :) pierwszy w szkic w pelni kozaczny pozdrowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Niom.. :) Kojarze Twoje arty nie od dziś, co prawda raczej z innych miejsc, jest zacnie jak zawsze. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 18 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2007 masz)rum- dzięki lordbiernac- Stephena platta znam jest bardzo dobry ale jak dla mnie za bardzo sztywny boba kato też świetny artysta ale dzięki za travisa charesta o nim nie słyszałem, luknąłem parę jego prac i muszę przyznać że jest wyśmienity. mayk- Osaczyłeś mnie nawet na CA :D, dzięki Edit: poprawiłem głowy ehhh,jak zawsze nie dokończony a3,2b..blee blee blee Pozd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Super charaktery!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fidiasz Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 rewelka :D:D narysuj jakis komiks :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi