Napisano 20 Wrzesień 200717 l Autor Pędzle jak obiecałem: Klik Pare pędzelków, które mam zapisane na stałe. Często jednak bywa tak, że wiele z pędzli z kórych korzystam jest jednorazowe (czyli powstają tylko na chwile dla eksperymentu i nikną niezapisane).
Napisano 24 Październik 200717 l Autor Ostatnio miałem spory przestój. Powód dosyć banalny... praca, szkoła, a w wyniku czego znaczne ukrócenie wolnego czasu... W każdym bądź razie jak tylko mam siłe i czas to staram się costam mazać... przyda mi się jakieś świeże spojrzenie i ocena (na którą licze z waszej strony).
Napisano 24 Październik 200717 l Wszystkie 3 sa super... szczegolnie katedra przypadla mi do gustu. Natomiast u tego wojownika (blondyna) jego lewa noga troszke jakby "odleciala" - nie daje podpory postaci... tak ja to widze (stopa troszke za nisko spadla).
Napisano 24 Październik 200717 l katedra wyszla ekstra, tylko ta mniejsza powinna byc chyba rozjasniona (schowana we mgle) - bo wydaje sie byc na tym samym planie co duza...
Napisano 24 Październik 200717 l świetne pracki, napisz jeszcze jak możesz jak sobie te pędzelki ustawiasz, czy masz jakieś ulubione ustawienia?
Napisano 26 Październik 200717 l Katedra fajna...i ci dwaj kolesie też. Może daj im troszkę światła z tylu to będzie ładniej bryłę widać :)
Napisano 2 Listopad 200717 l Autor Dzięki wszystkim za komentarze. Nad katedrą będe jeszcze siedział... a co do marines to jeszcze się zobaczy. Yabbol:To, że mu noga ucieka zauważyłem dopiero jak o tym napisałeś... jeśli jeszcze do niego przysiąde to napewno postaram się to troche poprawić. tymko: Co do pędzli... na topie poprzedniej strony zamieściłem link do paru moich pędzli... czasem experymentuje, ale najwięcej jednak korzystam ze zwykłego round brusha... No to wrzucam coś nowego... praca na Digartową Bitwę o umarlakach. Zastanawiałem się nad wrzuceniem tego jako "finished", ale jednak ta praca chyba niejest tego warta. Miejscami płasko...z wykończeniem różnie, ale w takiej wersji pujdzie już na diggart. No i odgrzewany kotlet, który kiedyś już wrzucałem, ale zdarzyło mi się trochę przy tym jeszcze posiedzieć...
Napisano 9 Listopad 200717 l Autor Autoportret... dodałem sobie wprawdzie troche gadżetów... ale to juz mniejsza o to ;).
Napisano 22 Listopad 200717 l Autor Taka sobie primabalerina na szybko w pracy. Heh... mam wrazenie, że się cofam ;/
Napisano 22 Listopad 200717 l Co do umarlaka, sam rysunek w sobie super ale jakoś zdecydowanie brakuje mi kontrastu...za mało czerni, cieni. Spoko autoportret, primabalerina ma dziwne plery ale jako że jest wogóle lajtowo potraktowana to może być :)
Napisano 6 Grudzień 200717 l Autor Dla relaksu: Druga wersja kolorystyczna: Heh wip za który miałem się zabrać w końcu leży i nie chce sie jakoś do niego wracać. Może niedługo wrzuce co ciekawsze rzeczy z pracy.
Napisano 11 Grudzień 200717 l Autor Uuuu, ale tu ruch ostatnio... czuje się troche zapomniany... No nic... pare pomysłów na widoczki. Może któryś uda się niedługo zrealizować. No i szkic Arki na digartową bitwę concept artową:
Napisano 25 Grudzień 200717 l Autor Mało świątecznie, ale... dzięki świętom przynajmniej była chwila by ostatni szkic pociągnąć:
Napisano 27 Grudzień 200717 l Autor Ruchu tu coś nie widać, no ale jedziemy dalej... Mam nadzieję, że choć troche więcej przestrzeni się pojawiło.
Napisano 27 Grudzień 200717 l lepiej dużo choć coś straciło jednak, można by jakieś światełka dać, silnik odrzutowy czy cuś... no i chyba lepiej było nieodrócone. Z kolorem jakoś biednie, prawie mono, nie myślałeś żeby wzbogacić???
Napisano 28 Grudzień 200717 l hello. Bardzo fajna gama. lubię takie sosy. Tło ma chyba za wiele kontrastów i zaczyna wychodzić za bardzo do przodu. Statek stracił błysk w ost. wersji, a szkoda. Wydaje mi się, że ta poprzednia, to lepsza droga do sukcesu. Pozdrawiam.
Napisano 2 Styczeń 200817 l Autor Dzięki za komentarze. Z przestrzenią i ogólnie przestrzennością obiektów na moich pracach dalej mam problemy ale chyba powoli jakoś idzie z tym do przodu. Ostatecznie finalna wersja : Wrzucam też troche eksperymentalny szkic:
Napisano 2 Styczeń 200817 l Dwa ostatnie świetne - w pierwszym fajna bryła ale kolorystyka mi nie pasuje - choc to kwestia gust. Gratki. Wyczesany talib :D
Napisano 2 Styczeń 200817 l portrecik miszcz ;) wyraz twarzy ma kozacki i fajne brushe na brodzie. a co do statku to chyba wersja nr2 najfajniesza. nr3 stracil juz troszke na szkicowatosci chyba.... pozdrowki
Napisano 2 Styczeń 200817 l co do tej arki wzsystkie wersje maja w sobie cos fajnego i kazda na swoj sposob jest dobra, portret superowo wyszedl
Napisano 6 Marzec 200817 l Autor Jeden z moich ostatnich szkiców. Jak znajdne troche więcej czasu to może wrzuce coś więcej z ostatnich prac.
Napisano 6 Marzec 200817 l Mala uwaga tylko - pewnie bardziej kwestia gustu niz cokolwiek innego - ale chyba za duzo tekstur (czy to teksturowych brushy) nakladasz na obrazek. W sensie nakladasz je wszedzie - czy to tlo czy pierwszy plan. A lepiej by bylo jakbys w ten sposob przyciagal uwage widza tylko do wybranych elemenow pracy Takie tam moje przemyslenie ;]
Napisano 6 Marzec 200817 l Autor Jeśli chodzi o ten obrazek, to chciałem poprostu uzyskać malarski efekt - faktury, widoczne pociągnięcia pędzlem. Gdyby tak nie było to tło tu zrobiłbym inaczej. Może rzeczywiście mam tendencje do niepotrzebnego brudzenia pracy teksturami, ale staram się nad wszystkim pracować... może za jakiś czas się wyrobie ;).
Napisano 6 Marzec 200817 l Panie Marduk coś tu Pana mało ostatnio widać ;) ... samuraj fajnie się zapowiada, czekam na więcej ... //Pozdr.
Napisano 7 Marzec 200817 l a mnie si epodba ta praca taka jaka jest :] mam sentyment do takich ilustracji. poaz cos jeszcze !
Napisano 11 Marzec 200817 l Autor Dzięki za komenty. Niedługo postaram sie wrzucić jeszcze pare prac. miriam: Generalnie tak to bywa, ze jak się już zaczyna pracować to albo nie ma się czasu albo siły na malownanie dla siebie for fun, a rzeczy z pracy albo nie można pokazywać, albo są to jakieś "rutyniarskie" malunki (czyt. rzeczy z których nie jestem do końca zadowolony).
Napisano 11 Marzec 200817 l Mi się tekstur podobają, faktycznie w tej pracy można by było się zastanawiać czy to nie ręczne malarstwo, efekt pedzla uzyskany, według mnie całkiem zacnie ;]
Napisano 17 Marzec 200816 l ladniutki ten ostatni miriam - bo to fotrum chyba juz dogorywa... przynajmniej w wersji 2d
Napisano 17 Marzec 200816 l Marduk rozumiem ;) ... eee no :] kolego misiekhc nie przesadzajmy z tym dogorywa może lekko czapka opada, ale idzie wiosna ;) ... więc może będzie lepiej ... //Pozdr.
Napisano 23 Kwiecień 200816 l Autor Dawno nic nie wrzucałem... Nad tym jeszcze napewno posiedze: Nad tym byćmoże też:
Napisano 25 Kwiecień 200816 l Mile prace- najfajniej sie zapowiada pan na fotelu; ciekawe srodki sa w tle uzyte- git!
Napisano 12 Maj 200816 l Świetne szkice! Pociągnij pociągnij jeszcze ten 2 bo sie apetycznie zapowiada :D
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Autor Ostatnio staram się w miare możliwość robić dużo ćwiczeń. Między innymi takich 1-2 godzinnych szkiców w PS.