miriam Napisano 10 Czerwiec 2008 Share Napisano 10 Czerwiec 2008 Niom ostatnie fajniste i Pan na fotelu może również doczeka się aktualizacji ;) ... //pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 10 Czerwiec 2008 Share Napisano 10 Czerwiec 2008 Takimi plamkami w zasadzie sporo pracujesz...i fajnie to wygląda...Ma to taki indywidualny klimat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 10 Czerwiec 2008 Share Napisano 10 Czerwiec 2008 Ravirr to samo pomyślałem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 10 Czerwiec 2008 Share Napisano 10 Czerwiec 2008 Podchodzi to pod Mullinsa, gdyby niektore brush'e.. M. jedzie bardziej ekspresyjnie mi sie wydaje.. Ale to nie szkodzi, bo trza byc innym ;) Panie Marduk bardzo spoko kolory! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 10 Czerwiec 2008 Share Napisano 10 Czerwiec 2008 Te enviro a zwlaszcza cwiczenia wypasne :] Szacuneczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 10 Czerwiec 2008 Share Napisano 10 Czerwiec 2008 swietne! ten drugi szczegolnie i jak pisalem juz fajnie zestawiasz brushe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalion Napisano 10 Czerwiec 2008 Share Napisano 10 Czerwiec 2008 bardzo ładne ostatnie ćwiczonka... oby takich więcej!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 11 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2008 Dzięki wszystkim. Na dniach postaram się wrzucic coś jeszcze ze szkiców, albo może spróbuję pociągnąc dalej rzeczy nad którymi miałem jeszcze posiedziec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 11 Czerwiec 2008 Share Napisano 11 Czerwiec 2008 bardzo fajne te ostatnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 12 Czerwiec 2008 Share Napisano 12 Czerwiec 2008 Zawsze sie zastanawialem jak m uzystkiwal takie kolory poprzepalane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 12 Czerwiec 2008 Share Napisano 12 Czerwiec 2008 ładne ćwiczonka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 12 Czerwiec 2008 Share Napisano 12 Czerwiec 2008 Podoba mi się paleta kolorów w tych ostatnich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 4 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2008 yookeer: Hue/Saturation , Coor Ballance i opcje przenikania warstw dużo dają. Niestety mam jeszcze sporo problemów z dobieraniem barw i ratuje się potem w trakcie dobrodziejstwami Photoshopa. Dzięki wszystkim za komentarze. Miałem wrzucić cos na dniach, a minął już niemal miesiąc. Jak ten czas szybko leci ;/ Ostatnio zaprałem się za podmalowywanie szkicu, który jakiś czas wrzuciłem do teczki i tak już spędziłem nad nim pare ładnych wieczorów: Wersja z troche chłodniejszą kolorystyką: Progres: Gdzieś tam w trakcie rozrysowałem sobie linie perspektywiczne. Zbliżenie 100% Korci mnie, żeby skadrować i zrobić poziomy kadr, bo coś mi kompozycja nie pasuje. Narazie i tak odstawie tę pracę na jakiś czas. Na koniec jeszcze taki wygrzebany wczoraj robocik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 no nie powiem ten environment jest wyczepisty tylko ta góra nie domalowana mi troszkę przeszkadza tak to spoko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 fajnie ten widoczek wykonczony- mimo to dalbym moze bardziej nasycone niebo do tej pierwszej "cieplejszej" wersji.. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 pięknie, bardzo żywo :) detal chyba tylko nie do końca dobrze rozłożony, bo najwięcej go w drugim planie, pierwszy, tak ja tło, jest bardziej speedowo zrobiony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 eXtra, dobre, świetne, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Super, cieplejsza wersja podchodzi bardziej - tylko mógłbyś flagi na pierwszym planie jakoś doprecyzować, albo bardziej zgubić. Enyłej, świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 az milo popatrzec na architektórke ..kolorki .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 ale fajne :) tylko wyciagnij mocno detal na pierwszym planie i cacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 inspirowane assasinem? wygląda świetnie :) zresztą robocik tez na wypasie, gratki i pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nubb Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Moc w tym serca ale i przemyśleń nie brak :) Rewelacyjny klimacik tego miasta ( światło, dominanta ugru i innych piaskowych barw ). Celuje i trafia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 8 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2008 prrrszalony,aspenboy,DaRoZ: Jak będę do tego wracał napewno posiedzę nad pierwszym planem. WWWoj:Gry na oczy nie widziałem. Na początku planowalem coś w innym klimacie, ale tak to zwykle bywa, że po drodze przy malowaniu plan się zmienia. Dzięki wszystkim za komentarze. Ostatnio troche anatomie ćwiczę. Daję jeszcze taki bardzo wstepny szkic pomysłu na enviro: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 Fajna podmalówka do enviro, posiedź nad tym jeszcze :) I te ćwiczenia anatomiczne też fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 14 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2008 aspenboy:Dzięki. Dzisiaj wrzucam portret mojej dziewczyny. Photoshop + Artrage. Textura z wierzchu (może wrzucona niepotrzebnie) z jednego z tutków na stronie Imaginefx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 pasi texturka pasi, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Baaaarddzzzooo fajnie ;] Nastepnym razem troche dokladniejsza definicja bryly w okolicach klatki piersiowej by sie przydala, ale rozumiem ze ciezko sie skupic na malowaniu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 envi mi podobac mi sie zaczyna czekam na upek ....aaa tą dziewuchę swoją łaadnie s wypędzlował :D gratki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Fantastycznie wykonałes oczy i brwi...Mają w sobie życie. Tego brakuje czasami w portretach a ty świetnie je namalowałes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2008 rosikowski:Parę osób jednak stwierdzało, że nie za bardzo, ale już i tak nie chciałem nic zmieniać. OmeN2501: Dzięki. Taki komentarz od mistrza jest bardzo podbudowujący ;). janko1987:Dzięki. Do "envi" nie wiem czy uda się w niedługim czasie wrócić, ale postaram się. CzAk1:Dzięki. Na razie wrzucam takie baaardzo proste szkice (thumbnails). Ostatnio gdy mam pomysł na scenę to poprostu smaruję coś takiego w swoim szkicbooku. I jeśli mam być szczery to takie szkice sprawiają mi najwięcej frajdy. Nie muszę nad nimi zbyt dużo siedzieć... mam też szybki pogląd czy kompozycja jest ok i czy będzie mi się chciało nad tym w przyszłości posiedzieć... zresztą co ja tłumaczę. Każdy pewnie wie o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 fajna swobodna krecha...podoba mi sie ze starasz sie za pomoca lini pokazac co jest na pierwszym drugim planie itd itd :) digitale pro. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Nie pisuje w dziale 2d bo raz, że rzadko tu zaglądam, dwa że co ja mogę wiedzieć, ale Tobie napisze...a napisze że mnie inspirujesz by samemu wziąć i pomaziać. Naprawdę podobają mi się te Twoje prace :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 19 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2008 (edytowane) leszek_lenia, La R: Dzięki. Po okresie lenistwa ...takie studium skały właściwie. Postać wstawiłem pod koniec co by ciekawiej było. Może jeszcze nad tym posiedzę. Edytowane 19 Sierpień 2008 przez Marduk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 19 Sierpień 2008 Share Napisano 19 Sierpień 2008 No i super wygląda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 19 Sierpień 2008 Share Napisano 19 Sierpień 2008 Skałki to niezle ci wychodzą w każdej pratce ...! troche wygląda jak lawowana pracka..gut gut Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 9 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2008 Dzięki. Dzisiaj wrzucam szkice, a jutro postaram się podzielić jakimiś konceptami postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Wrzesień 2008 Share Napisano 9 Wrzesień 2008 rewelka fajny styl bracie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 9 Wrzesień 2008 Share Napisano 9 Wrzesień 2008 swietnie Marduk ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 9 Wrzesień 2008 Share Napisano 9 Wrzesień 2008 pierwsza ilustracja w ostatnim poscie bardzo fajnie pocisnieta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 9 Wrzesień 2008 Share Napisano 9 Wrzesień 2008 ooo rzeżniku ty !! klimat pierwszego bomba i fajna kompozycja mega - dokończysz?????!!!! cos w takich pomaranczach i ja skrobie :) o wiecej takich! Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 9 Wrzesień 2008 Share Napisano 9 Wrzesień 2008 Pierwszy widoczek z ostatniego postu ma duży potencjał - może z tego coś niezłego Ci wyjść, fajnie by było jakbyś do tego przysiadł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 10 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Dzięki ludzie. Może przysiądę jeszcze do tego widoczku jak znajdę czas. Obiecane postacie (nie powiązane ze sobą): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 10 Wrzesień 2008 Share Napisano 10 Wrzesień 2008 ustaw vivd light wez bialy kolor ustaw na ok 20 i zaznacz jakis highlight; no i dodaj koniecznie wiecej odcieni roznych kolorw bo wyglada to bardzo blado i płasko (glownie ze wzgledu na to ze tu praktycznie nie czuc zadnego zrodla swiatla) PS: zboczuś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 6 Październik 2008 Autor Share Napisano 6 Październik 2008 Wrzucam trzy szkice. Pierwszy trochę starszy. Dwa ostatnie są z ubiegłego miesiąca. Jak znajdę chwilę, to może jeszcze coś wygrzebię z tego co tam robiłem ostatnio. (tak wiem , że w tym ostatnim momentami perspektywa nie jest idealnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ver-1 Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 W przedostatnim pespektywa tez siada, za to pierwszy fajny, luzny z dobrymi kolorami, te ostanie troche przeskrobane. Dolaczam sie tez do opini odnosnie wczesniejszego widoczku, dokoncz bo jest niezly, niewiele trzeba by byl zarabisty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 hmm widoczki fajne,fajne pedzle uzywasz,a ten obrazek nastepny w poscie z samuraiem genialny, ale jezeli chodzi o concepty to...;/ Jak juz ktos wposmnial swiatla wogole nie czuc, concepty raczej ubogie w design(chociaz z tym tez mam problem;p), no i strasznie płaskie;/ jakby ktos karke z wyciętą postacią nakleił;/ pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 6 Październik 2008 Autor Share Napisano 6 Październik 2008 Staram się nad tym pracować, ale nawet w tych pracach widać jak mi idzie. Czasem wyjdzie coś lepszego, ale to zazwyczaj tylko "od święta". Motywacji do pracy mam dużo, tylko czasu brakuje... Dorzucam jeszcze kilkunastominutowy szkic, z którym coś tam niedługo jeszcze pomodzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 fajnie ci idzie, ten samurajopodobny koels w zelaznej czapce z kwadratowym mieczem najlepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 7 Październik 2008 Autor Share Napisano 7 Październik 2008 misiekhc,nicponim,ver-1: Dzięki za komentarze. Mały update ostatniego szkicu: Inny koncept in progress: I taki półgodzinny szkic: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 ahhh.... podziwiam,podziwiam! ostatni obrazek zapowiada się smakowicie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi