patry Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 Witam, postanowiłem już skończyć pracę nad tym merolem, bo już zbyt długo go robiłem, a gdybym go odstawił na jakiś czas to na 100% bym do niego już nie wrócił. Soft: 3dsmax, Mental Ray, Photoshop Czas jednego renderu - ok. 2h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 Witam!! wszystko bardzo fajnie oprocz rendera :0 pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 Przod auta i lakier fajne. Co do reszty to widze, ze braklo cierpliwosci i zapalu i zrobione jest na "chypcika" - tzn. mam tutaj na mysli tylnie swiatla, lusterka, szyby, felgi i opony... A moglo byc super fajnie. Ogolnie poradziles sobie z tym modelem i moge cie pochwalic. :) Czekam na kolejny model!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 - felga, jakas plaska, - refleksje lakieru - otoczenie - szyby - plaskie i pofalowane - przednia lampa ma klosz? - wnetrze przednich lamp ( środek ) nie ma być chromowane tylko lustrzane - listwy na oknach wydają sie być wklęsłe z tyłu - dolna listwa grilla niezgodna z oryginalem - znaczek na amsce przy grillu zbyt duży - ogromna listwa boczna - material tylnych swiatel to tyle. napislaem ci w wipie a nie poprawiles tego wiec moje zdanie o pracy jest takie: Model - dobry, nie ma dużych krzywizn, spędziłeś przy nim wiele czasu, napewno wiele się nauczyles, i widać ze jest niezły Materiały - słabe, wiem ze bylo troche testów lakierów, ale powinienes iśc za ciosem i dopracowac go jeszcze bo w połączeniu z oświetleniem wypada słabo. chrom nienaturalny, felgi zbyt ciemne, przez cienie wyglądają bardzo płasko, materiał opon bardzo ciekawy Oświetlenie - przeciętne, swiatla ułożone wyjątkowo linowo, obraz staje się matowy, refleksje nieciekawe Render - przeciętnie, niezbyt dobrany antyalisaing, ale nie ma zbytnio zastrzezen Biorąc pod uwagę dobre chęci i calkiem niezly modeling a takze pomijając to ze na koncu się pospieszyłes ( wiem jak to jest z doswiadczenia:D ) myślę ze praca jest dość dobra, ode mnie masz 3 gwiazdki:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 Nie jest jakoś źle. Nawet całkiem nieźle. Ale nadal felga i tylne światła bardzo, bardzo słabe. Szkoda że już odpuściłeś... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 mnie się tam podoba, ale myślałem, że jeszcze coś z tego wyciśniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 zaopatrz się w vray'a jak będziesz robił kolejny model to postaraj się go zrobić bez ms'a ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 eee i nie postarałeś się...a mogło być ciekawie, a tak jest niedopracowany nie dokonczony dobry model... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 5 Luty 2007 Autor Share Napisano 5 Luty 2007 nielot007 - hehe, thx :) ..:: 3D XTREME ::.. - dzięki, następny model już niedługo :D hkropinski - jupi 3* :) dzięki :) obo - nom, już na żadne merole nie mogę patrzeć... dzięki :) Dawcio_m - dzięki (nie wycisnąłem, bo.. patrz wyżej :)) Thunder - a po co mi vray, hm? Dlaczego mam zrobić następny bez ms'a? pecet - dobrze, że dobry :) dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 oswietlenie, materialy pozostawiaja wiele do zyczenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 super, mam nadzieję że kiedys tez tak będe potrafił:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 dzięki, następny model już niedługo :D co planujesz?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 heh w sumie takich komentow sie spodziewalem, szybko chciales skonczyc, no ale rozumiem, kazdy tak ma;P jako ze widzialem ze sie napracowales to powiem ze fajnie wyszlo(mowa o modelu) hehe:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 szyby wygladaja na jakies takie plaskie, lampy zarowno przednie jak i tylnie wygladaja jakby nie mialy kloszy, brak znaczka na masce, brak wycieraczek, listwa przy oknach - ta lukowata wydaje sie troche kanciata, jakby miala za malo poly. Ogolnie nie jest zle, ale mogles posiedziec jeszcze nad tym modelem a moglo byc duzo lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 skończ go :P Thunder - a po co mi vray, hm? yyy... żeby zrobić porządny render? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 tak Master Kiełbaster vray robi lepsze rendery a bez ms'a dlatego że później możesz dużo z tym autem zrobić np. wrzucić do gry i nim pośmigać a z ms'em to ma za dużo poly i wtedy gra by się wieszała ale jak chcesz to twój wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 no wiec fajnie jak na Ciebie xD render pada felga też ale reszta mi sie podoba;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 a bez ms'a dlatego że później możesz dużo z tym autem zrobić np. wrzucić do gry i nim pośmigać a z ms'em to ma za dużo poly i wtedy gra by się wieszała ale jak chcesz to twój wybór od tego jest game art... a co ty myslisz czlowieku ze tu ludzie modelują i godzinami renderuja i testują zeby do gier wrzucac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 Wszystko fajnie tylko troche za ciemno!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 6 Luty 2007 Autor Share Napisano 6 Luty 2007 TrojkaT - ano :) BARTUS000 - dzięki :) hkropinski - jeszcze niewiem, ale myślę nad toyotą RAV4 albo Land Cruiser :) JohnZi - hehe, dzięki :) Pawelkos - thx Master Kiełbaster - pfff... a w mentalu nie da się zrobić porządnego? Thunder - tiaaa... robi lepsze rendery... sam robi?? lol Tomuś - dzięki (: Diesel - thx :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 jeszcze niewiem, ale myślę nad toyotą RAV4 albo Land Cruiser :) no to czekamy patry czekamy boś rośniesz w siłe:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 No mi się podoba ale tak jak pisali inni nie dopracowałeś go.Można było troche jeszcze popracować a efekt byłby lepszy.Ale i tak jest ładnie i dobrze że go skonczyłeś. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 Ja też tak chcę.....:) No modelik ładny render też ok ,mógłby być lepszy ale pospieszyłeś się... ,jednak wiem jak to jest gdy się siedzi nad jednym modelem dłuższy czas ;) Ogólnie to duże postępy patry.... trzymaj tak dalej i powodzenia w nowych autkach lub scenkach itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 7 Luty 2007 Autor Share Napisano 7 Luty 2007 hkropinski - oj, ale jeszcze trochę poczekacie :P Yaro16 - thx :) Nvidia - dzięki, teraz chyba wizka... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 Master Kiełbaster - pfff... a w mentalu nie da się zrobić porządnego? Póki co na Twoim przykładzie widać, że nie bardzo. :] Męczysz go przy każdej okazji i za każdym razem efekt mizerny... a wystarczyłoby choć spróbować vraya :] Model ładny. Render? Jak zwykle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 8 Luty 2007 Autor Share Napisano 8 Luty 2007 Spoko, wkońcu uda mi się zrobić super rendera, już niedługo... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 bez ms'a dlatego że później możesz dużo z tym autem zrobić np. wrzucić do gry i nim pośmigać a z ms'em to ma za dużo poly i wtedy gra by się wieszała ale jak chcesz to twój wybór od tego jest game art... a co ty myslisz czlowieku ze tu ludzie modelują i godzinami renderuja i testują zeby do gier wrzucac? Do gier czy nie do gier, Thunder racje ma. ms dodaje duzo niepotrzebnych poly. Co do Mercedesa- Render z przodu na pierwszy rzut oka ladny, na drugi troche gorzej ale wciaz ladny :) Tyl duzo gorszy [brak uszczelek na tylniej szybie, material swiatel- czyli to co mowilem w wipie] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 Do gier czy nie do gier, Thunder racje ma. ms dodaje duzo niepotrzebnych poly. No niewiem czy ma racje, co prawda robienie bez ms uczy jak robić gładką, równa siatke, ale jest to bardziej czasochłonne i wiele trudniej coś poprawić...a pozatym robienie pod gry to troche więcej niż wymodelować, trzeba jeszcze odpowiednio zmapować, oteksturować i skonwertować (to ostatnie czasami bywa mało przyjemne...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 Do gier czy nie do gier, Thunder racje ma. ms dodaje duzo niepotrzebnych poly. patry chyba nie zamierzal robic tego modelu LP... bo po co mu? będzie łądniej wyglądał w scenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 ale jest to bardziej czasochłonne i wiele trudniej coś poprawić... trudniejsze, co nie znaczy ze gorsze. patry chyba nie zamierzal robic tego modelu LP... bo po co mu? będzie łądniej wyglądał w scenie? w przypadku patryego, napewno byloby mniej bugow. Ale nie wiem czy lepiej by wygladalo. i ja nie mowie o zadnych furach do gier, mowie np. o czyms takim jak BMW 320 E21 Javora, to byla furka lp... Ale ok ok, off topic sie robi, koncze slowami "nie wazne jak, wazne ze dobrze wyglada" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 ekhm cięzko powiedzieć że BMW javora było low poly, bez ms to nie znaczy low poly ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 No ja w takim sensie uzywam lp, fakt, moglem uzyc 'med poly', albo cos takiego. Koniec ot'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 9 Luty 2007 Share Napisano 9 Luty 2007 popracuj troszkę i będzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 9 Luty 2007 Share Napisano 9 Luty 2007 jestes najszybciej uczaca sie osoba na tym forum, praca dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 9 Luty 2007 Autor Share Napisano 9 Luty 2007 Hohoho, ale się rozmowa rozkręciła na tamet low poly i high poly :D tymko - no już raczej do tego nie wrócę... thx deshu - hehe, jak tak dalej pójdzie to za 2 lata będę wymiatał na forum :D:D:D thx :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suselus Napisano 9 Luty 2007 Share Napisano 9 Luty 2007 zajefajne ale mi brakuje wnetrza w tej bryce reszta jest spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dracula Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 Czesc. Przymierzałem sie do tego modelu ale nie moge znaleźć dobrej jakosci blueprinty jesli mozesz to podaj link lub podeslij mi swoje na [email protected] . Z góry dzieki. Co do zastrzerzen to tak jak wczesniej juz napisali wiec nie bede sie powtarzał :) PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 nie zebym cos mowil ale chyba takie rzeczy przez PM zalatwia:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi