Gość _Kreska_ Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 witam podsumowanie: Praca przedstawia świat dzieciecy, kiedy to człowiek jest maly i wszystko jest piekne. Beztroskie życie małych ludzi ma kontrastowac ze swiatem doroslych - szarym, nudnym i pełnym trosk. Ilustration inspirated by pictures made by Jean-Jacques Sempé (Le petit Nicolas) Praca zainspirowana ilustracjami Jean-Jacques Sempé. This picture shows a child's world. When a person is young and small everything seems to be beautiful, with no stress and no worry. The idea of the work is to show to the contrast between the children's world and ours: their's colourful, ours grey, dull and filled with stress and sorrow. Ilustration inspirated by pictures made by Jean-Jacques Sempé (Le petit Nicolas) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturro Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 Jestes w stanie to ladnie zrobic na pewno, ale koncept troche oczywisty i znany. Ja bym jeszcze pomyslal troche... czas jest. Jak nie to wpadnie nic ciekawszego to atakuj, kazdy oczywisty koncept i obrazek moze zaskoczyc i byc niesamowity. Chocby niektore wizki, niby wizek duzo wszedzie, niby kanapy te same, vrayowe klimaty te same, ale czasem natrafia sie rodzynek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 12 Marzec 2007 Share Napisano 12 Marzec 2007 pierwszy updejt dzieciaków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 12 Marzec 2007 Share Napisano 12 Marzec 2007 haha fajny styl :D ten w okularach wymiata uśmiechem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 12 Marzec 2007 Share Napisano 12 Marzec 2007 hehe pewnie zrobisz to na poziomie, cie4kaw jestem finału :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 12 Marzec 2007 Share Napisano 12 Marzec 2007 Haha jakie boskie dzieciaki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 no zobaczymy jak wyjdzie, tymczasem pierwszy koncept scenki, tak bym se to widzial... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 fajnie to wygląda :) może by w tej "wnęce" u góry dać stojącego , opartego o ścianę - w czarnych okularach i z petem w zębach kolesia który się luzacko przygląda dzieciom ? wiesz takie odniesienie do dealera ;) to byłby taki złowrogi akcent w tej sielankowej scenie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 No człowieku, mocne może być:D:D:D Więcej tych bachorów, jeszcze więcej!! Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 Zapowiada się ciekawie...nie znam się na aspektach technicznych..ale czegoś mi tu brakuje....przy 60tce dzieciaków na małym placu zabaw nie ma siły...po 10 min musi ktoś ryczeć, hehe. To oczywiście żart. Pozdrawiam Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 Settlers:), Tak mi sie skojarzyło. 60 dzieciaków, kupa roboty przy ustawianiu cie czeka. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość spokojny Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 Uważaj bo ten dzieciak z prawej strony wpadnie Ci z okna i będzie ,,nieścięśće" ;) Może zrób tam jakiś balkonik. Ooo tak mi się nasuwa motyw Romea i Luli odgrywany rzez dzieciaków, ale nie wiem czy to dobry pomysł :) Co do scenki to na razie jest ciekawie oby tak dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 dzieki za komenty Jaras: pomysł zacny ale chyba niewykozystam, szkoda dzieciaków :) tymczasem maly apdejt, fontanna z Hebe, boginią młodości :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 ahahha wypas :D bardzo fajny styl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 świetne!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ndru_w Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 Pomysł ciekawy i jak na razie świetnie idzie, modelik suuuper :) Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 dzieki, powoli sune do przodu, chociaz z coraz wiekszymi oporami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 super dzieciaczki :D a ile ich napłodziłeś :) musiało być niezwykle przyjemnie :D powodzenia dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 hehe, jasne, dzisiaj w nocy jeszcze troche dorobie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 hehe coraz fajniej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 super dzieciarnia :) bardzo podoba mi sie styl, wykonanie zreszta tez ...,ciekaw jestem jak beda wygladaly te drzewa, bo pewnie tez beda lekko stylizowane ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 haha rewelka;) oby dzieci nie zginęły w równie kolorowym otoczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qpqp Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 może dodaj jeszcze spaliny samochodów - zadymione powietrze popękane chodniki i oczywiście pełno niedopałków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 porobilem troche teksturek, pewnie jeszcze sie pozmieniaja, narazie nie wyglada to za dobrze, jakoś tak chaotycznie i kamieniście sie zrobiło. Mysle ze jak dam trawke i drzewka, poustawiam dzieciaki powinno być lepiej, no mam nadzieje ze bedzie :) a moze zamiast plotu dać zywopłot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 nie jest zle :) podoba mi sie mapa dirt na statuetce :D imo powinieneś sie pokusić o stylizacje tekstur na dziecięce ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fidiasz Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 nie plot pasuje to klimatu budynkow ktore swoja droga swietnie maja textury :) Wogole szykuje sie wypas scenka :D skoncz tylko prosze :) Powodzniea Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 _kreska_ ja tez jestem za tym płotem, żywopłotu nie dawaj, nie bedzie widac ulicy i doroslego swiata, mam pytanko odnośnie jednego dzieciaczka, dlaczego jeden chlopiec na pierwszym planie po lewej jest na golaska? :D :D :D teksturki fajne, ale murek płotu mógłby być mniej zniszczony, reszta mi sie bardzo podoba pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 KLICEK - ehh, zebym ja wiedział dlaczego nie mam tego dirta w vreju, to bym nie musiał tych brudów rysować :) Fidiasz - skoncze, raczej.... Raffaello - a tak go dałem, zeby zoabczycz czy ktoś zauważy, nawet mu rumieńce porobiłem ;) na poprzednim renderze tez byl, tylko szary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 wow bardzo fajnie to wygląda :) golasek rules :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 poprostu pieknie!! swietna pracka jak zwykle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 29 Marzec 2007 Share Napisano 29 Marzec 2007 dzieki chlopaki, tymczasem jade dalej. maly apdejcik na noc, przepalone tu i ówdzie ale to sie jeszcze poprawi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 29 Marzec 2007 Share Napisano 29 Marzec 2007 przepalone nieprzepalone, fajnie to wyglada tworzy sie taki kontrast miedzy szarymi budynkami i ulicami a kolorowym swiatem dzieci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 29 Marzec 2007 Share Napisano 29 Marzec 2007 bardzo fajnie :) nabiera klimatu jeden dzieciak jest goły Oo xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 29 Marzec 2007 Share Napisano 29 Marzec 2007 ej normalnie tak to widziałem :D supeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrr ten kontras ej normalnie rewelacja, trafiłes w sedno genielne ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 normalnie brakuje mi słów magnificent! :D jak się na tego golaska spojrzy to nie można się nie uśmiechnąć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość spokojny Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 Od nosze wrażenie, żę w niektórych miejscach światło ,,bije po oczach". Trawka fajna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 cholerne drzewa, zaslaniaja prawie caly 2 plan, moze by je wywalic, albo jakies takie male zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 bez drzew bylo by troche pusto ..pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 drzewa pasuja jak ulał, rzeczywiscie troszke przyslaniaja ale moze to i dobrze, bo niektorzy doszukaja się pewnie głebi i pomysla ze swiat radosnych dzieci przyslania ten fe swiat wstretnych doroslych ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 drzewa pasuja jak ulał, rzeczywiscie troszke przyslaniaja ale moze to i dobrze, bo niektorzy doszukaja się pewnie głebi i pomysla ze swiat radosnych dzieci przyslania ten fe swiat wstretnych doroslych ;D dobre, dobre :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 drzewa w/g mnie są OK, jedynie korę bym poprawił no i oparcia ławek troszkę za wysokie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 jeden dzieciak jest goły Oo xD a jak myslisz dlaczego sie tak szczerzy ;0 pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 wczesniejsze oswietlenie wydaje mi sie ze bylo lepsze, taki klimacik byl. Teraz imo za jasno:) ale to tylko moje prywatne, malo wazne odczucia:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 spoko JohnZi, masz racje, teraz strasznie jasno jest. cały czas próbuje, roznie to wychodzi (zmienilem oparcia lawek i dalem tex pni, jak mowil jaras), ale jakos niewidze tej pracki, kurcze, niedobrze jak sie robie cos w co sie nie wierzy, bardzo niedobrze :( tym razem 2 ujecia, i troche zabawy w szopie, a i nie ma disa dlatego miedzy innymi trawa płaska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 a tu jeszcze test mapowania i teksturek, chyba 256x256 dla kazdego bachora wystarczy, w sumie i tak duzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 no bardzo bardzo fajne :) uv wingsowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 no niestety nie moge sie jakos przekonac do wingas, ten tu to unfold 3d, spoko jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intervain Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 super wyglada! bardzo mi przypomina ilustracje Matta Russela - stylem [te dzieci szczegolnie]... swietnie tekstury wygladaja na budynkach.. i ta fontanna jest ekstra... narazie dzieci mi nie bardzo do calosci pasuja ... zbyt plastikowe...ale widze, ze bedzie wiecej wiec czekam na updejty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 ale jakos niewidze tej pracki, kurcze, niedobrze jak sie robie cos w co sie nie wierzy, bardzo niedobrze :( normalnie to bym Ci nie wprowadzał zamieszania ale sam piszesz że masz wątpliwości i powiem Ci że mam podobne odczucia - na początku myslałem że pójdziesz w cartoon i taka konwencja bardzo by mi się podobała. Kiedyś Barton Fink zrobił fajną prackę z takimi żółwikami i myślałem że pójdziesz w podobnym kierunku a idziesz w real - może to dlatego ? wiesz brudne, realistyczne textury domów i kreskówkowe postaci dzieci - może dlatego coś się gryzie ? czasu masz jeszcze dużo - może warto poeksperymentować ? pozdrawiam edit- tu masz link do wątku bartona http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=16112&highlight=turtle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 Mi sie tam podoba chyba warto posiedziec. Moze textury zostaw tylko bardziej odrealnij ksztalty tych budynków tak jak niby na tych dzieciach textury prawie realistyczne ale wlasnie ksztalty mowia o charakterze. Taka mi sie mysl nasunęła ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi