ndru_w Napisano 10 Marzec 2007 Napisano 10 Marzec 2007 Hej :) Uznałem, że też spróbuję swoich sił z tematem tego konkursu. Mam nadzieję, jako dość początkujący, że pomoże mi to nabrać wprawy w zabawie jaką jest grafika komputerowa :). Mój pomysł jest następujący: Jako że elektronika i cały jej świat jest co raz mniejszy więc chcę ukazać piękno do czego to wszystko dąży :D. Prosta scenka mysz komputerowa ożyła i pech chciał że wpadła w łapkę na myszy ;). Na to wszystko patrzy z norki żywa mysz trzymająca w łapce apteczkę pierwszej pomocy. ========= My idea is as follows: As electronics and its world is getting smaller and smaller I'd like to show a beauty which it aspire to. A simple scene a computer mouse had alived and unfortunately it had been caught by a mouse-trap. On that "terrible" scene is watching a living mice with a first aid kit in its hand. ========= Koncept jest na kartce, ale niestety nie mam jak go wrzucić na kompa (zresztą ciężko byłoby coś ujrzeć gdyż jest wśród jakichś notatek z interesującego wykładu :D). Wszystkim życzę powodzenia w pracy :) Pozdrawiam
piotrek Napisano 10 Marzec 2007 Napisano 10 Marzec 2007 No cóż, może damy radę bez konceptu :) Powodzenia.
ndru_w Napisano 10 Marzec 2007 Autor Napisano 10 Marzec 2007 heh :) Dzięki. W sumie coś tam już zacząłem dłubać więc może niedługo coś wrzucę. UP: Ot właśnie łapka sie zrobiła :) mniej więcej tak ją widzę: Biorę się za myszkę Pozdrówka :)
ndru_w Napisano 10 Marzec 2007 Autor Napisano 10 Marzec 2007 Dobra trochę dziś posiedziałem i takie coś wyszło... co Wy na to? :D Teraz najcięższa rzecz czyli żywa mysz... mam nadzieję że mnie nie pokona :P
ferni Napisano 11 Marzec 2007 Napisano 11 Marzec 2007 mysle ze ten zwierzaczek w twoim Avatarze bylby znacznie lepszy, pozdrawiam
ndru_w Napisano 12 Marzec 2007 Autor Napisano 12 Marzec 2007 Hej , znalazłem trochę czasu i powstała taka wstępna wersja myszy (na razie naga i ogólnie widać że na szybko) aby ukazać mniej więcej jak widzę tą scenkę :). W drugiej ręce możliwe że będzie jakaś lampka lub świeczka a na głowie szlafmyca bo to ogólnie ma być scena nocna :) Pozdrawiam
DiM Napisano 12 Marzec 2007 Napisano 12 Marzec 2007 Mnie sie koncepcja podoba ta mysz troche dziwna ale myśle że z siercią bedzie dobrze wyglądać. Pozdrawiam
ndru_w Napisano 13 Marzec 2007 Autor Napisano 13 Marzec 2007 No tak mysz jak mysz bez futra wygląda niezbyt powabnie :P zwłaszcza taka robiona na szybkiego ;). Ale spoko postaram się ją bardziej dopracować. Na razie wrzucam jak to wszystko ostatecznie widzę z jakimiś tam wstępnymi światłami. Jak zawsze czekam na Wasze zdanie :)
Levus Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 Historia jest spoko ale piękna nie mogę się doszukać. To mi się raczej kojarzy z "małe jest zastanawiące.." Sorki za szczerość. Ale to moje wrażenie tylko..
ndru_w Napisano 13 Marzec 2007 Autor Napisano 13 Marzec 2007 Hej :) Szczerość jest tym co dla mnie się liczy najbardziej więc dzięki :) Wiesz nikomu nie chcę narzucać interpretacji dlatego każdy może interpretować mój pomysł jak chce. Małe jest zastanawiające powiadasz... oczywiście że tak, a gdzie tu piękno, no cóż ja się nauczyłem zauważać piękno w każdej nawet najbrzydszej poczwarce i tego wszystkim życzę :D A piękno mojej scenki na bank nie jest w jej wykonaniu, bo tu na razie kuleje :) ale jak się zastanowisz ujrzysz ją w paru miejscach-choćby w postawie myszki niosącej pomoc "pokrzywdzonej" :) Pozdrawiam
Levus Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 No to się nazywa pozytywne nastawienie do świata!:D:D:D
SirAnen Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 Jezeli jest mozliwosc doradzenia to zamiast tego czerwonego swiatla byl dodal hologram ktory pokazuje ze wrog znalazl sie w bazie :) Albo " Enemy Near" cos w stylu komputerowym aby podkreslic ze myszka ta tez zyje ;)
ndru_w Napisano 13 Marzec 2007 Autor Napisano 13 Marzec 2007 Doradzić zawsze można :). W sumie ciekawy pomysł, choć moja wizja była taka, że to światło koloru czerwonego jak krew symbolizuje uciekające z myszki życie. Ale na pewno jeszcze pomyśle o tym co napisałeś... takie ostrzeżenie dla innych ożywionych myszek ;) ====== Update: ====== Tak nadal myśląc co by tu dołożyć/zmienić zacząłem wstępnie wrzucać teksturki. Po części pokolorowany obrazek wygląda tak:
SirAnen Napisano 14 Marzec 2007 Napisano 14 Marzec 2007 Dobry pomysl - moze myszke jakas taka markowa ?? Cos co nada jej zycia :) Kod kreskowy :)
kru Napisano 14 Marzec 2007 Napisano 14 Marzec 2007 a moze ta mysz żywą jakoś bys dopracowal , dynamicznie ulozyl, dodal szczegolow - przeciez to jeden z najwaniejszych elementow sceny!
Destroyer Napisano 14 Marzec 2007 Napisano 14 Marzec 2007 może zamiast tej egipskiej czapki zrób taką opaskę doktora z okrągłym świtełkiem a zamiast jet oldschoolowej lampy daj mysi strzykawe, nie wiem po co ale może fajnie wyglądać jako medic ;)
Kr3tz Napisano 14 Marzec 2007 Napisano 14 Marzec 2007 zgnieć myszke [ta komputerowa], troche ja "zmasakruj", bo w tej chwili wyglada jakby w ogole sie nie przejela ;p
ndru_w Napisano 15 Marzec 2007 Autor Napisano 15 Marzec 2007 Heh, no to tak: SirAnen good idea, dzięki :) fikołek ciekawa sugestia na bank się nad nią zatrzymam :), dzięx Kr3tz nie chcę jej zbytnio męczyć już a zresztą plastik raczej by się zbytnio nie popsuł po spotkaniu z łapką choć specjalistą w tych sprawach nie jestem :) ale dzięki za sugestie kru to jest wstępna wersja, postaram się jak mogę ją dopracować, choć ludzie na mnie już dziwnie patrzą jak widzą elektronika studiującego anatomię myszy :D a zresztą jak dojdzie sierść to nie wiem czy szczegół aż tak bardzo jest potrzebny. Pozdrawiam :)
KLICEK Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 dla mnie super pracka sie zapowiada :) tylko nie wymieknij !
ndru_w Napisano 19 Marzec 2007 Autor Napisano 19 Marzec 2007 Z ust (a raczej klawiatury :D) takiego mistrza wiele to znaczy więc dzięki KLICEK... postaram się nie wymięknąć :) Na razie powoli walczę z myszą (a co się śpieszyć będę ;) ) i przy okazji kończę pierwszą wersję (o tej z myszą jako medykiem też usilnie cały czas myślę). Jakby kogoś interesowało parę szczególików to poniżej tak se je wrzuciłem ;) http://img372.imageshack.us/img372/240/czapazh6.jpg A to aktualna wersja:
Waldx Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 Czepiam sie moze ale laser myszki powinien sie świecić chyba pod kontem a nie na wpraost i wtedy mugłby oswietlać nore myszy co by spowodowało ze sie obudziła i wyszła zobaczyć co sie dzieje.
Destroyer Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 butki fajne, łapka na myszy też ale ten laser Waldx ma racje powinien być pod kątem ale raczej do dziury nie wleci chyba że gryzonia obrócisz no i laser chyba nie powinien być spotem tylko directionalem :)
ndru_w Napisano 20 Marzec 2007 Autor Napisano 20 Marzec 2007 Waldx, fikołek dzięki za sugestie :) Zrobię pewnie pod kątem, aby wyglądało bardziej rzeczywiście, ale aby wpadała do nory?-po co żywa mysz się obudziła od huku zatrzaskującej się łapki ;). A spot zamiast directionala, gdyż nikt nie powiedział, że jest to myszka laserowa ;) a w zwykłych optycznych stosowane są diody LED które mają jednak pewne rozproszenie wiązki :) Pozdrawiam
Eden-3d Napisano 21 Marzec 2007 Napisano 21 Marzec 2007 troche ciemno , przynajmiej u mie malo widac,,pozdr
ndru_w Napisano 11 Maj 2007 Autor Napisano 11 Maj 2007 Witam :) Po długiej przerwie spowodowanej różnymi czynnikami ;), zadowolony z przedłużenia bitwy, znów coś tam pokombinowałem i zacząłem się bawić futrem myszy (czekam na sugestie bo widać jeszcze wiele braków) Pozdrawiam :)
peterr Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 hmm troche poprawić oczy ,nosek,może to drewno.. podłoga też coś nie pasi.. ale ogólnie jest najs:P hej
Lodox Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 praca osobiscie przypadla mi bardzo do gustu, ale uwazam podobnie jak jeden z przedmowcow, ze mysz (komputerowa) wygladalaby o niebo lepiej gdybys ja troszeczke wgniótł - nie musi byc od razu zmasakrowana ale male wgniecenie wyjdzie jej na dobre. W tym stanie nie jestem nawet do konca pewny czy lapka ja w ogole dotyka nie znam sie tez zbytnio na futrze ale myszka wyglada troche jakby ja wyciagnieto prosto z jakiegos bajorka :) Na moje oko powinna byc troszke bardziej puszysta fajna praca, tak trzymaj
krzyhhh Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 fajnie :) nie wiem dlaczego ale mysz wygląda troche jak jakiś turek ;)
mookie Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 Pomysł jest całkiem sympatyczny, ale bez Twojej sugestii widz w życiu by nie pomyślał, że owa elektroniczna mysz ożyła. Powiem szczerze - kiedy po raz pierwszy zobaczyłem Twoją pracę, jeszcze bez lektury opisu, uznałem ją za coś bardzo, hmm, surowego, jakiś manifest przeciwko elektronice, czy coś w tym stylu. Mysz elektroniczna jakoś nie budzi tutaj mojej sympatii, ani współczucia, albowiem jest na tej pracy przedmiotem martwym.
ndru_w Napisano 14 Maj 2007 Autor Napisano 14 Maj 2007 Radzisz dzięki za opinie :) Master no cóż do kadry nigdy nie chcieli mnie wziąć więc mam z tym jakieś problemy do dziś ;) Lodox dzięki, posłuchane może coś w tym stylu choć to nadal wersje bardzo wczesna beta :D nad futrem nadal pracuję. krzyhhh dzięki :) jak Turek powiadasz tyle koło mnie miejsc z kebabami może to dlatego ;P mookie hmmm jako student elektroniki nie mogę manifestować przeciwko mojemu przyszłemu (mam nadzieję) chlebodawcy :D. Jak już wcześniej wspominałem interpretować tą pracę można na wiele sposobów ja ją widzę tak ale zrobiona jest w ten sposób, że każdy może ją inaczej odczytać i to jest piękno sztuki (nawet w tak kiepskim wydaniu :) ) minimalne zmiany:
Rekomendowane odpowiedzi