Vorek Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 Tak jak pisałem w recenzji, też nie mogłem się całkowicie przyzwyczaić do używania SpaceNavigatora i klawiatury, bo od lat działam na skrótach klawiszowych, jeżeli ktoś by zaczął pracować z maxem używając SpaceNavigatora, myślę że wyglądało by to trochę inaczej. Na pewno pod tym względem lepszy jest SpacePilot Pozdrawiam
SUPER_OkO Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 SpaceNavigator nie ma zastapic myszy czy klawiatury No i to jest blad, bo zaniedlugo wejda takie narzedzie, ktore odmienia calkowicie prace w 3d i zastapia myszke i klawiature, a nie dowala kolejne cudo na biureczko i tak juz zawalone.
Master Kiełbaster Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 Pokaż mi joistick, działający w 6-ciu stopniach swobody i to jeszcze w tym samym czasie ... lol cóż za porażająca prędkość pracy. box w pół minuty... do machania kamerą może to się nadaje al edo niczego innego...
piotrek Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 jeżeli ktoś by zaczął pracować z maxem używając SpaceNavigatora, myślę że wyglądało by to trochę inaczej. Tylko po co przyzwyczajać się do zabawek, skoro klaw + mousem pracuje się równie komfortowo... Szkoda kasy - ot, zabawka dla pasjonatów nowinek technicznych. Lepszy zestaw dwóch urządzeń (+tablet ewentualnie dla "malarzy") niż cała sterta bajeranckich urządzeń - space piloty, nawigotaory i bóg wie co jeszcze...
makak Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 Czy ja wiem, troszkę czasu zajęło mi przyzwyczajenie się do SN, ale przyznam że całkiem miło się z nim pracuje. Pewnie przydałyby mu się klawisze z SP, ale przez to, że ich nie ma, zajmuje mało miejsca na biurku. Nie chce go jakoś specjalnie bronić, kto chce go kupi, kto nie to nie, rewolucji SN nie wprowadza, ale ułatwia pracę i chyba taki był jego cel.
..::Krzysiek M::.. Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 według mnie to jest tylko fajne na 1 dzień później się nudzi jedyne do czego się może przydać to do prezentacji obiektów w nowym acrobacie do niczego więcej
RK Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 A to już zależy. O trackball-u też tak mówili a dla moich nadgarstków to błogosławieństwo. Inna rzecz że ja chyba też bym się na taki gadżet nie zdecydował.
Allure200 Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 Może kogoś zainteresuje: http://pclab.pl/news27150.html
Allure200 Napisano 21 Październik 2008 Napisano 21 Październik 2008 Pojawił się film na youtube o 3Dconnexion SpaceExplorer w języku polskim:
mandragora Napisano 17 Maj 2009 Napisano 17 Maj 2009 a jak mam tablet to wogóle jest sens ten sprzęt zakupić, tak się zastanawiałem i myślę że raczej w moim przypadku nie będzie miało to sensu.
Shogun 3D Napisano 17 Maj 2009 Napisano 17 Maj 2009 Bawiłem się troche Space Navigatorem. Podejrzewam, że jak ktoś się do niego przyzwyczai, to można na nim swobodnie pracować, ale powiedzmy sobie szczerze: interfejs wspólczesnych duzych markowych softów do CG jest zrobiony pod kątem uzywania ich przez komplet klawisze + mysz i faktycznie ten zestaw daje pełną swobodę pracy. Tak naprawdę kolejnym powaznym etapem udogodnienia nam życia będzie dopiero połączenie kompa z mózgiem za pomocą hełmu lub chipa pod skórą.
Rekomendowane odpowiedzi