mant-raz Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 maciekG: mnie sie to podoba :) moze troszke innny kadr i kolory, ale ogolnie mile wrazenie. ja tez costam a'la church ;-) i jeszcze cos:
Remedy Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Pływaczka z NRD o_O kilkadziesiąt sekund Wspaniałe prace panowie. BTW 330ty post... 330 prawie jak 1337
lord_saskybody Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 #Toporek Edit: wg mnie lepiej tak wyglda:
maciekG Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 dzieki misiek :) mant-raz no wlasnie, na kolorach mi zalezy zawsze najbardziej (no moze oprocz kompozycjii) ale jakos nigdy nie wychodzi jak bym chcial, zawsze cos nie gra :) chyab musze znowu zaczac z refek mazac wogole to fajny stwor miśku :) ten landszaft mant-raz tyz, wlasnie kolorki fajne...
WWWoj Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 super prace misiekhc total wypas chyba nie radze se z kolorami
shin Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 ech, fajne te pracki ;) kałboj ;P, jakieś 10 min
grim666 Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 troszkę inspirowane obrazkiem, ale nie znam doń linku. możecie poszukać sobie w skeczbuku tego kolesia, bo to był jego obrazek (pozatym genialne prace) http://conceptart.org/forums/showthread.php?t=24623 znalazłem ;) http://www.hpx1.com/modules/coppermine/albums/illos/fullmmoon.jpg
lord_saskybody Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 grimm666 -> fajna ta druga pracka , Marker + ołówek fajne powiązanie , jakbys tam dał jeszcze czerwony marker albo niebieski to odlot. Edit: Coś odemnie niezabardzo ale jest ... :( :/ :/ a tu wersja wykadrowana:
maciekG Napisano 1 Lipiec 2006 Napisano 1 Lipiec 2006 pewnie był bez obrazka :) diodak fajne kolorki..
lord_saskybody Napisano 2 Lipiec 2006 Napisano 2 Lipiec 2006 Cos ode mnie: 1) Adidas_Alien (jak chce ktos to moze go pokolorwac i podrzucic tutaj) 2) Próba podboju ludzkiego ciala: 3)Cylinder Kazde słowo mile widziane na temat ów pracek.Pzdr EDIT: sammael_at - Thanks. Levan - Impressive
sammael_at Napisano 2 Lipiec 2006 Napisano 2 Lipiec 2006 tyle fajnych pracek, ze az szkoda wymieniac :) lord_saskybody: ten adidas alien calkliem fajny ;)
Łukasz Jaskólski Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
lord_saskybody Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 Kolejne wypociny: Orginalny scan: Mam pytanie do wszystkich. Czy mieliscie/macie wciąż takie uczucie ze wam szkicowanie/paintowanie nie idzie wogóle do przodu, zero postępów w klazdym etapie malowania? Czy to poprostu jest jak bańka mydlana , jest jest az tu nagle pęka i wtedy powstaja wypasione pracki i wysztko idzie przyjemnie bez zadnych zmulonych "eee to jest do niczego... itp" Miło by było jakby ktoś się wypowiedział. :) Pozdrawiam Łukasz Jaskólski -> Fajne , dodaj Sharpen i bedzie spox :D niC -> jak na pierwsza pracke, to mewy sa OK ,ale tło to bardziej filtry zPS niz malowanie wiec dzialaj wiecej samemu niz Filtrami :) Pozdrawiam witam na forum i zyce powodzenia :) Edit for niC : Czyli od jak dawna?? Ja rysuje gdzies moze około :D 30 h Czyli nie za długo , najgorsze(i ogółem anatomia) jak dla mnie sa dłonie i wogole samoukiem byc ciężko w takiej dziedzinie jak szkic/grafika 3d Jak masz taki program "Bearshare" to wejdz tam i wpisz sobie "Learn how to draw - Drawing lessons.pdf" przydatny e-book jesli chodzi o prespektywy itp. Po ang co prawda ale swietnie wytłumaczone poprzez obrazki. A co do plazy to :/
niC Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 ja mam takie wrazenie jak ty... szopa mam juz długo długo rysuje i nic, a filry specjalnie. Od małego :) ale tak "poważnie" ze 2 lata, ale nie mam talentu czyli nic nie wychodzi TA plaza na, maiała byc za skarpą ale nie wiem na ile mi to wyszło...
leszek_lenia Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 co do rysowania to hmmm wydaje mi sie ze chyba nie ma czegos takiego jak talent.....ja zaczynałem od graffiti poczatkowo makabra jednak po dwoch latach cud...samo zaczeło wychodzic...
zeet Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 Szkice postaci na zamówienie, motyw był drukowany na serii kart pocztowych rozprowadzanych w jednostkach wojskowych.
Jaskier Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 Coś ode mnie ;). Proszę o jakieś rady... bo póki co... to uczę się rysować :D. zeet: Świetne pocztówki! Trzymają klimat wojska :D i kreskówek :]
arturros Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 dawno mnie tu nie bylo ehhh zeet dobre szkice;) 2 kulasny hehe
km88 Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 mój pierwszy post jak i pierwszy dzien babraniny w photoshopie... po obczajeniu jak zmienia sie rodzaj pędzla i kolory.. stworzyłem motylka ;p na kartce lubie rysowac jednak ciekawe czy mam jakies szanse w grafice komputerowej jesli wzialbym sie do duzej ilosci cwiczen...:] pozdrawiam i prosze sie nie smiac :>
shin Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 szop, pol godzinki przed snem Łukasz, Levan, Mkaszpir -> fajowe :) lord_saskybody -> abstrahujac od faktu, ze nie poswiecam na rysowanie tyle czasu ile bym chcial (tzw. sily wyzsze), to "eee, to do niczego", mam tak permanentnie, z kazda skonczona/zaczeta, praca", ale stwierdzam, ze im dalej wstecz, tym rzeczy sa bardziej "do bani" wiec jakis postep jest. jakos nie widze teorii "banka peka i nagle wszystko idzie jak z platka", nie ma czegos takiego
leander Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 Za dużo fajnych prac, żeby wymieniac. Niektorzy poszli do przodu że hej.
.priest Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 dzień dobry, pozwolicie że sie przyłacze do zabawy... moje pierwsze pewno żałosne korki w digital paintingu:
niC Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 kolejna marna praca. Mam proźbe mogłby ktos narysowac to samo co ja tylko ze w "lepszym stylu" ?
Jaskier Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 niC: nie jestes sam... ja też marnie rysuje... ale walczę :D A więc jak powiedziałem ;): Podejście drugie, prośba ta sama... niech ktoś powie mi jakie robie błędy. By the way, inspiracja to Ice Age
grim666 Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 Lordzie Sasky- aż sobie nabyłem bruszpeny za 39 zyta he he. Teraz muszę nauczuć się fajne rzeczy nimi robić. Jaskier-błąd to na razie jeden widzę-że rysujesz takie COŚ. Narysuj Ty chłopie garnek, albo rękę ołówkiem, to Ci ludzie powiedzą jakie błedy robisz.
mant-raz Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 niC: pros, a bedzie Ci dane :) wyszedlem z Twojego pica, ale jakos tak ciezko mi bylo sie go do konca trzymac, w glownej mierze dlatego, ze kompozycja nie byla zbyt ciekawa, obrazek byl troszke za plaski, a kolory nie nastrajaly optymistycznie. mam nadzieje, ze moja wersja jakos Ci pomoze (zwroc uwage szczegolnie jak zachowuja sie kolejne plany - co dalej jest jasniejsze, co blizej - ciemne, zapraszam tez do mojego watku na forum "Church dla ubogich", w ktorym to probuje wlasnie ostatnio walczyc z walorem :) ). Leander: fajny powrot :) tomzar: fajne fakturki, uzyles tekstur, prawda?
shin Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 za goraco, nie chce mi sie juz nad tym siedziec, edit: chędożony imageshack ;)
leszek_lenia Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 Leander: zrob jeszcze linearne i bedzie jak na egz. w asp ;)... no wlasnie Ty jestes z wawy wiesz moze gdzie mozna sobie za hajs rysowac(modela)? tylko nie jakies kursy...a miejsca gdzie przychodzisz kiedy chcesz płacisz i rysujesz.....a moze ktos inny wie... i mi pomoze... ;)
lord_saskybody Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 i znowu cos odemnie :) niC -> jest cos dla ciebie tam :) Edit: Dużo coś ostatnio nowych speed-painterów :D upiór - Przyzwoite :) pokazuj wiecej jak masz :)
upiór Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 ot i mój wstępniak, proszę zbytnio mnie nie łajać :)
lord_saskybody Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 Po jednym piwku szkice , poza tym to jak zwykle kicz :7 ale wkońcu od czegoś trzeba zacząć :_)
grim666 Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 Mam teoretyczno techniczne pytanie-czy termin 'speed painting' odnosi się jeno do digitalowego malowania? Czy ma może szersze znaczenie, do ogólnie szybkich szkiców, rysunków, bez okreslenia techniki czy medium?
arturros Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 grim. kulasny ludek :] troche wiecej niz speed ale nie bede robil osobnego watku (chyba nie wrzucalem tego wczesniej :) )
Rekomendowane odpowiedzi