Hindus Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 Włanie ukazał się Autodesk 3ds Max 9 Service Pack 1. Zawiera on szereg poprawek min Animation, Backburner, Batch Rendering, Biped, Editable Poly, Hair oraz wiele innych... dostępne sš zarówno wersje 32-bit jak 64-bit. [Pobierz na oficjalnej stronie producenta] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KRUChY Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 HAHAHAHAHAHAHAHA - ile to od premiery, kilka miesiecy i juz SP. Nie mogli dopracowac tego jakze slabego oprogramowania. Booleman nadal do D. ile to juz lat tego nie potrafia naprawic. Autodesk ogolnie olewa klientow. Tym bardziej teraz kiedy w lapach ma tyle programow i moze spokojnie kontrolowac rynek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x-men Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 A zdarzało się komuś, że po poprawnym zapisaniu projekt nie chciał się później otworzyć? Wywala błąd odczytu i tyle. Może jest nadzieja, że to cudo rozwiąże ten problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 to nie wazne ile od premiery wazne ze staraja sie w miare szybko poprawiac usterki. A boolenek jest dla przecinkow dlatego nie poprawiaja :]. pozdro X-men - moje projekty waza calkiem sporo nawet do 20 mln poly moze wiecej i nigdy nie spotkalem tego problemu w maxie 9 64 bitowym. Czasem jakies errory wyskakiwaly i nie mogl recovery file zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spyra Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 Co z Vistą jak to się generalnie sprawuje chodzi przede wszystkim o 64 bit a przy okazji kiedy można spodziewać się wersji 10… teraz chyba najlepszym rozwiązaniem jest trochę przeczekać… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 X-men: Na takie okolicznosci zazwyczaj sprawdza sie merge. Zmerguj plik do nowej sceny. Jezeli dalej bedzie sie wywalal, merguj pojedynczo obiekty gdyz ktorys z listy moze byc walniety.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 Swoja droga szkoda, ze do tej pory zaden service pack do 8mki nie naprawil poteznego buga przy wstawianiu wezlow na splajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 skaranie boskie z tym 3ds :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 KRUChy to po co kupujesz takie słabe programy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 A czym się różni ten 32 bitowy MAX od tego 67 i pół bitowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 Booleman nadal do D. ile to juz lat tego nie potrafia naprawic. Misiu uszaty, od maxa bodajże 8 jest power boolean, w maxie zwany ProBoleanen, który spisuje się dobrze... A i z zwykłym trzeba się potrafić obejść i daje wtedy rade... pac. Edit: a co oni tą stronę taką czarną mają ? Ktoś umarł, czy co ? Edit2: Kulki - ten 32 bitowy chodzi na 32 bitowych procesorach, a ten 67 i pół bitowy na 67 i pół bitowych - to chyba oczywiste ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 pytanie z cyklu glupich: czemu mimo ze sp jest pakietem instalatora windows to otwiera mi sie w psp??? nie moge go otworzyc normalnie... co ja mam z tym zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 A spróbuj zamiast dwukliku kliknąc prawym i dać zastosuj, albo "otwórz za pomocą" i tam windows instaler 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 wiesz oczywiscie tak probowalem, tylko ze na liscie nie ma instalkatora windowsa... manualnie probowalem znalezc i nie moge... ten plik sp ma rozszerzenie msp, a innych programow jakie mam jakie mam msi...hmmm...to ma cos do rzeczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 Zmień na msi :) Instlator chyba nazywa się miexec.exe lub coś podobnego. Możesz dać "przeglądaj" i ręcznie wskazać program. Powinien być w folderze system32. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 Piotrze juz probowalem, ale otwierajac msiexem wyskakuje mi okienko z informacjami na temat samego instalatora. I nadal plik sie nie otwiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karrde Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 Zmień rozszerzenie na .msi i olej wszelkie ostrzeżenia. To Twoje rozszerzenie to jakiś błąd, pewnie przy zapisywaniu przy ściąganiu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 poz mmianie na msi wpyala komunikat ze nie moze otworzyc instalatora, skonsultuj sie z (lekarzem lub farmaceuta) z producentem w celu weryfikacji prawidlowego pakietu bla bla bla... takze to chyba moja winda mi nie pozwala na otworzenie tego...grrrr.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 Pozostaje tylko kontakt z producentem :p (spróbuj jeszcze raz ściagnąć, może coś nie poszło za pierwszym razem) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 Wiesz to raczej windowsa wina, bo sprawdzalem na innym kompie (u brata) i u niego instalka dziala, a u mnie nie. wiec to windows... ale wielkie dzieki za zainteresowanie Wam eszystkim. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 Doinstaluj to : http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=889482fc-5f56-4a38-b838-de776fd4138c&displaylang=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 niestety nie pomoglo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 czy ta łatka rozwiązuje problem stabilnosci maxa na 64 bitowej viscie.. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 ale zonk, po zainstalowaniu sp1 do 9 nie mozna otworzyc niektorych scen zapisanych jeszcze bez sp1 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x-men Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 A jak to jest z innymi programami do 3d, też lubią się nieraz wywalać czy tylko 3dsmax jest szczególnej troski? Korzystałem z klku innych ale bardzo mało więc nie wiem do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kluś Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 właśnie.. po zainstalowaniu sp1 sceny zapisane jeszcze bez niego nie chcą sie otwierac. ehh komedia..normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 Dziwne bo mi sie otwieraja :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cato vercats Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 ale zonk, po zainstalowaniu sp1 do 9 nie mozna otworzyc niektorych scen zapisanych jeszcze bez sp1 :D Zgadza się, zauważyłem że nie otwiera scen które mają: -puste obiekty (sam PP) -obiekty, które są instancjami (tez nie wszystkie- wyglada na jakis bug) Mniemam, że moze tak się dziać ze scenami: -posiadającymi aktywne grupy, których część jest schowana -ze schowanymi grupami, ktorych obiekty zalezne sa wlaczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi