Napisano 30 Marzec 200717 l Włanie ukazał się Autodesk 3ds Max 9 Service Pack 1. Zawiera on szereg poprawek min Animation, Backburner, Batch Rendering, Biped, Editable Poly, Hair oraz wiele innych... dostępne sš zarówno wersje 32-bit jak 64-bit. [Pobierz na oficjalnej stronie producenta]
Napisano 30 Marzec 200717 l HAHAHAHAHAHAHAHA - ile to od premiery, kilka miesiecy i juz SP. Nie mogli dopracowac tego jakze slabego oprogramowania. Booleman nadal do D. ile to juz lat tego nie potrafia naprawic. Autodesk ogolnie olewa klientow. Tym bardziej teraz kiedy w lapach ma tyle programow i moze spokojnie kontrolowac rynek...
Napisano 30 Marzec 200717 l A zdarzało się komuś, że po poprawnym zapisaniu projekt nie chciał się później otworzyć? Wywala błąd odczytu i tyle. Może jest nadzieja, że to cudo rozwiąże ten problem.
Napisano 30 Marzec 200717 l to nie wazne ile od premiery wazne ze staraja sie w miare szybko poprawiac usterki. A boolenek jest dla przecinkow dlatego nie poprawiaja :]. pozdro X-men - moje projekty waza calkiem sporo nawet do 20 mln poly moze wiecej i nigdy nie spotkalem tego problemu w maxie 9 64 bitowym. Czasem jakies errory wyskakiwaly i nie mogl recovery file zrobic.
Napisano 30 Marzec 200717 l Co z Vistą jak to się generalnie sprawuje chodzi przede wszystkim o 64 bit a przy okazji kiedy można spodziewać się wersji 10… teraz chyba najlepszym rozwiązaniem jest trochę przeczekać…
Napisano 30 Marzec 200717 l X-men: Na takie okolicznosci zazwyczaj sprawdza sie merge. Zmerguj plik do nowej sceny. Jezeli dalej bedzie sie wywalal, merguj pojedynczo obiekty gdyz ktorys z listy moze byc walniety..
Napisano 30 Marzec 200717 l Swoja droga szkoda, ze do tej pory zaden service pack do 8mki nie naprawil poteznego buga przy wstawianiu wezlow na splajnie.
Napisano 31 Marzec 200717 l Booleman nadal do D. ile to juz lat tego nie potrafia naprawic. Misiu uszaty, od maxa bodajże 8 jest power boolean, w maxie zwany ProBoleanen, który spisuje się dobrze... A i z zwykłym trzeba się potrafić obejść i daje wtedy rade... pac. Edit: a co oni tą stronę taką czarną mają ? Ktoś umarł, czy co ? Edit2: Kulki - ten 32 bitowy chodzi na 32 bitowych procesorach, a ten 67 i pół bitowy na 67 i pół bitowych - to chyba oczywiste ;P
Napisano 31 Marzec 200717 l pytanie z cyklu glupich: czemu mimo ze sp jest pakietem instalatora windows to otwiera mi sie w psp??? nie moge go otworzyc normalnie... co ja mam z tym zrobic?
Napisano 31 Marzec 200717 l A spróbuj zamiast dwukliku kliknąc prawym i dać zastosuj, albo "otwórz za pomocą" i tam windows instaler
Napisano 31 Marzec 200717 l wiesz oczywiscie tak probowalem, tylko ze na liscie nie ma instalkatora windowsa... manualnie probowalem znalezc i nie moge... ten plik sp ma rozszerzenie msp, a innych programow jakie mam jakie mam msi...hmmm...to ma cos do rzeczy?
Napisano 31 Marzec 200717 l Zmień na msi :) Instlator chyba nazywa się miexec.exe lub coś podobnego. Możesz dać "przeglądaj" i ręcznie wskazać program. Powinien być w folderze system32.
Napisano 31 Marzec 200717 l Piotrze juz probowalem, ale otwierajac msiexem wyskakuje mi okienko z informacjami na temat samego instalatora. I nadal plik sie nie otwiera.
Napisano 31 Marzec 200717 l Zmień rozszerzenie na .msi i olej wszelkie ostrzeżenia. To Twoje rozszerzenie to jakiś błąd, pewnie przy zapisywaniu przy ściąganiu.
Napisano 31 Marzec 200717 l poz mmianie na msi wpyala komunikat ze nie moze otworzyc instalatora, skonsultuj sie z (lekarzem lub farmaceuta) z producentem w celu weryfikacji prawidlowego pakietu bla bla bla... takze to chyba moja winda mi nie pozwala na otworzenie tego...grrrr....
Napisano 31 Marzec 200717 l Pozostaje tylko kontakt z producentem :p (spróbuj jeszcze raz ściagnąć, może coś nie poszło za pierwszym razem)
Napisano 31 Marzec 200717 l Wiesz to raczej windowsa wina, bo sprawdzalem na innym kompie (u brata) i u niego instalka dziala, a u mnie nie. wiec to windows... ale wielkie dzieki za zainteresowanie Wam eszystkim. pozdrawiam.
Napisano 1 Kwiecień 200717 l Doinstaluj to : http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=889482fc-5f56-4a38-b838-de776fd4138c&displaylang=pl
Napisano 1 Kwiecień 200717 l czy ta łatka rozwiązuje problem stabilnosci maxa na 64 bitowej viscie.. ?
Napisano 2 Kwiecień 200717 l ale zonk, po zainstalowaniu sp1 do 9 nie mozna otworzyc niektorych scen zapisanych jeszcze bez sp1 :D
Napisano 2 Kwiecień 200717 l A jak to jest z innymi programami do 3d, też lubią się nieraz wywalać czy tylko 3dsmax jest szczególnej troski? Korzystałem z klku innych ale bardzo mało więc nie wiem do końca.
Napisano 2 Kwiecień 200717 l właśnie.. po zainstalowaniu sp1 sceny zapisane jeszcze bez niego nie chcą sie otwierac. ehh komedia..normalnie
Napisano 23 Listopad 200717 l ale zonk, po zainstalowaniu sp1 do 9 nie mozna otworzyc niektorych scen zapisanych jeszcze bez sp1 :D Zgadza się, zauważyłem że nie otwiera scen które mają: -puste obiekty (sam PP) -obiekty, które są instancjami (tez nie wszystkie- wyglada na jakis bug) Mniemam, że moze tak się dziać ze scenami: -posiadającymi aktywne grupy, których część jest schowana -ze schowanymi grupami, ktorych obiekty zalezne sa wlaczone