Napisano 20 Kwiecień 200717 l Autor model zakonczony, zostaly doslownie pojedyncze duperelki takie jak kotfice, traly itp itd, zrobie kiedy indziej teraz czas na jakas tex: ] renderki sa lekko przepalone, no i jednak kadlub musi miec MSa, bez tego widac na dziobie artefakty: \ pozdrawiam
Napisano 20 Kwiecień 200717 l wow. Gratki samozaparcia. Robi wrażenie ilość detalu. Może zabierzesz się za fizyczne robienie takich modeli? Podobno nieźle płacą. Znajomy w pracy interesuje się tym tematem i mówił, że jest gość, który robi fizycznie podobne modele i zgłaszają się ludzie do niego chcący je kupić. Ból, bo on wcale nie chce ich za bardzo sprzedawać. Miałbyś szansę i pewnie znacznie więcej $$$ niż za model 3D ;). Wracając do modelu, robi wrażenie. Pozdrawiam :)
Napisano 21 Kwiecień 200717 l Co tu dużo mówić - pięknie jak zwykle, trzymasz poziom i podkręcasz tempo. Mam prośbę, jak byś miał trochę chęci opisz dokładniej proces teksturowania czegoś takiego. Zawsze świetnie Ci to wychodziło a całości raczej nie mapowałeś :) Pozdrawiam.
Napisano 22 Kwiecień 200717 l Autor hehe dzieki, model sam w sobie jest dosc prosty, zreszta nie ma trudnych modeli , chyba ze organika, tam to juz jest sztuka, a to jest poprostu zwyklym zmudnie wydzierganym modelikiem, hehe to jest rzemiosło, ale juz tex do tego mniej: ] wlasnie sie mecze z kadlubem, problem polega na tym ze aby tex byla odpowiednio dobrze dobrana z odpowiednim ziarnem to musi byc duza i tak wlasnie wyszlo zemoja ma 5500x5500, ciezko sie z taka swinka cokolwiek robi, bo dlugo mysli, zapisuje i wogole, ale nic damy rade
Napisano 22 Kwiecień 200717 l Autor Witam ponownie, postanowielm mocno uszczegolowic sam proces, wiec Ci co wiedza niech nie maja mi tego zazle: ] 1. najpierw rozkladamy siatke, unwrapem, operacja dosc prosta, zaznaczam sobie fejsy na modelu i mapuje normal w unwrapie 2. żmudne, lecz konieczne malowanie textor, naszczescie mam baze jaka jest model, hehe roznice widac: ]
Napisano 22 Kwiecień 200717 l A ja ciagle myslalem, ze poklad bedzie stalowy a tutaj mnie zabyles... mnie sie podobac :D nawet bardzo...
Napisano 22 Kwiecień 200717 l Autor bo byl stalowy, tylko ze na samej wierzchni kladli dechy, ze wzgledu na wsp tarcia, hehe, mokra stal jest bardzo slizka, a dechy nawet mokre daja dobra przyczepnosc
Napisano 23 Kwiecień 200717 l KoMicu......tak sie zastanawiam.....adoptujesz malowanie modelu kartonowego czy jak..bo to tak wyglada:) ciekawy pomysł jako podkład do texturki..tez tak kiedys planowałem...:)
Napisano 23 Kwiecień 200717 l Autor Si, poniewaz caly model powstal na bazie modelu kartonowego, to baze co i gdzie mam na texturze umiescic tez robie na podstawie modelu, tylko ze w sumie wszytko od nowa maluje. Jest o tyl dobry, ze ciezko jest cos spier...niczyc i wszytko jest na swoim miejscu, hehe ogolnie polecam: ] Oczywiscie nie bede malowal kazdego elementu jak na modleu, ale napewno skozystam z inf o okienkach drzwiach itp itd
Napisano 23 Kwiecień 200717 l a tak apropo okręcików..zaglądasz KoMic czasem tu? taki przykładzik :) http://www.military-meshes.com/forums/showthread.php?t=1419
Napisano 23 Kwiecień 200717 l Może zrobisz jakiś tutorial. Ja kocham okręty ale mam za słaby warsztat na takie cuda. Duży respekt.
Napisano 23 Kwiecień 200717 l Autor Kliment szczerze mowiac dawno nie zagladalem:p dziekuje bardzo : ] hehe i dalsze walki z tex kadluba, burty mam prawie za soba problem bedzie z efektem modelu, ale mysle ze jak wrzuci sie jeszcze inne kanaly (narazie tylko dif) to bedzie to lepiej wygl pozdro
Napisano 24 Kwiecień 200717 l moze zmniejsz blura map zeby ostrzej bylo i szczegoly textur lepiej bylo widac. model supcio;) pozdr
Napisano 24 Kwiecień 200717 l O w %@#^) !!!! super ;) Jak skończysz prosiłbym rozmiar 1024 x 768.... xD pozdrawiam
Napisano 24 Kwiecień 200717 l Mocna sprawa!:) Jak widzę te wszystkie elementy to mnie szlag trafia. Ile wy ludzie cierpliwości macie! I jeszcze pomalować to wszystko:/ Gratuluję modelu i zaciętości!
Napisano 25 Kwiecień 200717 l Cud miód ... fakt iż byłem kiedyś modelarzem potęguje ten efekt ... niesamowite ... jak skończysz poproszę w jakiejś większej rozdziałce jako wallpaper sobie ustawie ;)
Napisano 25 Kwiecień 200717 l Już Ci pisałem że to cudo gdzie indziej - ale tutaj mogę podziwiać dalej.
Napisano 25 Kwiecień 200717 l Autor heheheheeheheh, siema Endriu stary druhu: ]dobrze miec Andrzeja po swojej prawej burcie, nie raz wybawi od opresji, : ](ni zapomnij wystawc tu swoj okret:]) tadzio-->Sluszna uwaga Dziekuje wam za slowa uznania, final napewno bedzie w wiekszej rozdzialce: ] Tak szczerze mowiac wczoraj wpadl mi nowy pomysl do glowy i jak to ja juz najchetniej bym porzucil ten okret, ale postaram sie nie robic tego i powsciagliwie podejsc do tematu, choc nie bedzie latwo musze sie streszczac, ale z umiarem aby nie narobic fatalerrorow: ] pozdro
Napisano 28 Kwiecień 200717 l Autor : ] temat mi zupelnie niepodchodzi i spasowalem po tygodniu namyslu nad scena ktora moglbym zrobic, zupelna pustka nic sensowenego mi nie wpadalo do glowy, a robienie kolejnego pluszaka itp jakos nie lezy mi w naturze ]: ], hehe szkoda troche mi tej bitwy bo dlugo na nia czekalem, ale coz takie zycie: ]