mrkrzysiek Napisano 19 Kwiecień 2007 Share Napisano 19 Kwiecień 2007 wow wow wow nie no super model:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Kwiecień 2007 Share Napisano 19 Kwiecień 2007 KoMic...dzięki:) troche ci zazdroszcze ze nie musisz msa stosować:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2007 model zakonczony, zostaly doslownie pojedyncze duperelki takie jak kotfice, traly itp itd, zrobie kiedy indziej teraz czas na jakas tex: ] renderki sa lekko przepalone, no i jednak kadlub musi miec MSa, bez tego widac na dziobie artefakty: \ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 20 Kwiecień 2007 Share Napisano 20 Kwiecień 2007 wow. Gratki samozaparcia. Robi wrażenie ilość detalu. Może zabierzesz się za fizyczne robienie takich modeli? Podobno nieźle płacą. Znajomy w pracy interesuje się tym tematem i mówił, że jest gość, który robi fizycznie podobne modele i zgłaszają się ludzie do niego chcący je kupić. Ból, bo on wcale nie chce ich za bardzo sprzedawać. Miałbyś szansę i pewnie znacznie więcej $$$ niż za model 3D ;). Wracając do modelu, robi wrażenie. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavreel Napisano 21 Kwiecień 2007 Share Napisano 21 Kwiecień 2007 Z kazdego widoku robi piorunujace wrazenie! WOW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 21 Kwiecień 2007 Share Napisano 21 Kwiecień 2007 Sie mi to podobac :) Bardzo sie to podobac mi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 21 Kwiecień 2007 Share Napisano 21 Kwiecień 2007 Co tu dużo mówić - pięknie jak zwykle, trzymasz poziom i podkręcasz tempo. Mam prośbę, jak byś miał trochę chęci opisz dokładniej proces teksturowania czegoś takiego. Zawsze świetnie Ci to wychodziło a całości raczej nie mapowałeś :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 21 Kwiecień 2007 Share Napisano 21 Kwiecień 2007 Ilość detali powala tak jak cały model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2007 hehe dzieki, model sam w sobie jest dosc prosty, zreszta nie ma trudnych modeli , chyba ze organika, tam to juz jest sztuka, a to jest poprostu zwyklym zmudnie wydzierganym modelikiem, hehe to jest rzemiosło, ale juz tex do tego mniej: ] wlasnie sie mecze z kadlubem, problem polega na tym ze aby tex byla odpowiednio dobrze dobrana z odpowiednim ziarnem to musi byc duza i tak wlasnie wyszlo zemoja ma 5500x5500, ciezko sie z taka swinka cokolwiek robi, bo dlugo mysli, zapisuje i wogole, ale nic damy rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2007 Witam ponownie, postanowielm mocno uszczegolowic sam proces, wiec Ci co wiedza niech nie maja mi tego zazle: ] 1. najpierw rozkladamy siatke, unwrapem, operacja dosc prosta, zaznaczam sobie fejsy na modelu i mapuje normal w unwrapie 2. żmudne, lecz konieczne malowanie textor, naszczescie mam baze jaka jest model, hehe roznice widac: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavreel Napisano 22 Kwiecień 2007 Share Napisano 22 Kwiecień 2007 A ja ciagle myslalem, ze poklad bedzie stalowy a tutaj mnie zabyles... mnie sie podobac :D nawet bardzo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2007 bo byl stalowy, tylko ze na samej wierzchni kladli dechy, ze wzgledu na wsp tarcia, hehe, mokra stal jest bardzo slizka, a dechy nawet mokre daja dobra przyczepnosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 23 Kwiecień 2007 Share Napisano 23 Kwiecień 2007 KoMicu......tak sie zastanawiam.....adoptujesz malowanie modelu kartonowego czy jak..bo to tak wyglada:) ciekawy pomysł jako podkład do texturki..tez tak kiedys planowałem...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 23 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2007 Si, poniewaz caly model powstal na bazie modelu kartonowego, to baze co i gdzie mam na texturze umiescic tez robie na podstawie modelu, tylko ze w sumie wszytko od nowa maluje. Jest o tyl dobry, ze ciezko jest cos spier...niczyc i wszytko jest na swoim miejscu, hehe ogolnie polecam: ] Oczywiscie nie bede malowal kazdego elementu jak na modleu, ale napewno skozystam z inf o okienkach drzwiach itp itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 23 Kwiecień 2007 Share Napisano 23 Kwiecień 2007 a tak apropo okręcików..zaglądasz KoMic czasem tu? taki przykładzik :) http://www.military-meshes.com/forums/showthread.php?t=1419 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThrudPL Napisano 23 Kwiecień 2007 Share Napisano 23 Kwiecień 2007 Może zrobisz jakiś tutorial. Ja kocham okręty ale mam za słaby warsztat na takie cuda. Duży respekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 23 Kwiecień 2007 Share Napisano 23 Kwiecień 2007 Niesamowite wrażenie robi. Bardzo ładnie :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Kwiecień 2007 Share Napisano 23 Kwiecień 2007 swietnie sie prezentuje !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 23 Kwiecień 2007 Share Napisano 23 Kwiecień 2007 czekam na kolejne updaty :). Super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 23 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2007 Kliment szczerze mowiac dawno nie zagladalem:p dziekuje bardzo : ] hehe i dalsze walki z tex kadluba, burty mam prawie za soba problem bedzie z efektem modelu, ale mysle ze jak wrzuci sie jeszcze inne kanaly (narazie tylko dif) to bedzie to lepiej wygl pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 24 Kwiecień 2007 Share Napisano 24 Kwiecień 2007 no mi sie podoba, walczysz dalej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 24 Kwiecień 2007 Share Napisano 24 Kwiecień 2007 moze zmniejsz blura map zeby ostrzej bylo i szczegoly textur lepiej bylo widac. model supcio;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanderalek Napisano 24 Kwiecień 2007 Share Napisano 24 Kwiecień 2007 O w %@#^) !!!! super ;) Jak skończysz prosiłbym rozmiar 1024 x 768.... xD pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 24 Kwiecień 2007 Share Napisano 24 Kwiecień 2007 komic nieźle brniesz do przodu, bardzo mi sie podoba, genialna pracka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 24 Kwiecień 2007 Share Napisano 24 Kwiecień 2007 Mocna sprawa!:) Jak widzę te wszystkie elementy to mnie szlag trafia. Ile wy ludzie cierpliwości macie! I jeszcze pomalować to wszystko:/ Gratuluję modelu i zaciętości! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malyboa Napisano 25 Kwiecień 2007 Share Napisano 25 Kwiecień 2007 Cud miód ... fakt iż byłem kiedyś modelarzem potęguje ten efekt ... niesamowite ... jak skończysz poproszę w jakiejś większej rozdziałce jako wallpaper sobie ustawie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1964 Napisano 25 Kwiecień 2007 Share Napisano 25 Kwiecień 2007 Już Ci pisałem że to cudo gdzie indziej - ale tutaj mogę podziwiać dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 25 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2007 heheheheeheheh, siema Endriu stary druhu: ]dobrze miec Andrzeja po swojej prawej burcie, nie raz wybawi od opresji, : ](ni zapomnij wystawc tu swoj okret:]) tadzio-->Sluszna uwaga Dziekuje wam za slowa uznania, final napewno bedzie w wiekszej rozdzialce: ] Tak szczerze mowiac wczoraj wpadl mi nowy pomysl do glowy i jak to ja juz najchetniej bym porzucil ten okret, ale postaram sie nie robic tego i powsciagliwie podejsc do tematu, choc nie bedzie latwo musze sie streszczac, ale z umiarem aby nie narobic fatalerrorow: ] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elmo22 Napisano 27 Kwiecień 2007 Share Napisano 27 Kwiecień 2007 hej Komic a jak to sie stało ze w ty w bitwie nie wystartowales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 28 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2007 : ] temat mi zupelnie niepodchodzi i spasowalem po tygodniu namyslu nad scena ktora moglbym zrobic, zupelna pustka nic sensowenego mi nie wpadalo do glowy, a robienie kolejnego pluszaka itp jakos nie lezy mi w naturze ]: ], hehe szkoda troche mi tej bitwy bo dlugo na nia czekalem, ale coz takie zycie: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThrudPL Napisano 10 Marzec 2008 Share Napisano 10 Marzec 2008 Czy pomysł więc całkowicie upadł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi