SWRSC Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 Hey Prezentuje interiorek, który zrobiłem w wolnych chwilach. Projekt nie moj, wylookalem gdzies w gazecie fotke. Głównym zadaniem była zabawa z LWF i oświetleniem. Render: vRay, qmc + lc, LWF światło: sun&sky (physical cam) + photometric Pozdrawiam, SWRSC
chveti Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 LWF na topie hehe. wygląda ekstra. chyba trochę nie potrzebny ten diffuse glow czy inny specular bloom :)
peterr Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 bardzo fajny klimat pracki ,coś mi nie pasuje 2 drugim renderku ten filar za półkami..z jednej strony jest rozmyty z drugiej osty... hej
Yaro16 Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 Super pracka. Mam parę pytań: 1.jak zrobiłeś dywan ,jak możesz to zapodaj tex 2.jak zrobiłeś materiał zasłon? w tej pracy czuć klimat;d
piksar Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 bardzo fajne wnętrze - bardzo podobne widziałem w restauracji w Amsterdamie ale zabij - nie pamiętam jak się nazywało.
Kub@ Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 pracka mi się podoba, czuć klimat, wydaje mi się jednak że powinno być odrobine jaśniej, ale może to mój monitor. Półka w kratę trochę lipna, no i szkoda że dywan wygląda tak płasko, jakiś disp by się przydał.
Gość ant-3d Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 Bardzo przyjemna praca, bardzo mile wnetrze :) Gratulacje.
Reanimator Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 To drugie wyglada jak zdjecie z paskudnym glow nalozonym. Dalbym sie nabrac, chociaz jestem podejrzliwy ;)
Pionier Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 dokladnie tak jak Reanimator napisal, gdyby nie taki duzy glow moznaby sie pomylic, bardzo dobra robota, moje gratulacje czolem pionier
SWRSC Napisano 8 Maj 2007 Autor Napisano 8 Maj 2007 heh, dzięki bardzo za komenty. Testowałem nowe ustawienia, materiały itp. Yaro16: 1. Dywan to tesktura z dispem, ktorego nie widac :D gdzies na google znalazlem, wpisalem po prostu carpet :) 2. materiał zasłon to zwykły vRay mtl, delikatna przezroczystość z glossem, reflection tez bardzo delikatny i gloss, nic specjalnego, mozna stworzyc lepszy, np mi sie bardzo Marcina szmaty podobają. Co do glowa to nie moglem sie powstrzymac :p
briz Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 Jak dla mnie genialnie, możesz pokazać tą fotografię z gazety porównamy :P
SWRSC Napisano 8 Maj 2007 Autor Napisano 8 Maj 2007 Oczywiście wprowadzilem troszke modyfikacji, nie chciało mi sie dłubać aby było identyko :p miałem ogromne problemy z kanapą i dlatego wygląda jak wygląda...
Zbychowaty Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 a mi sie najbardziej material scian podoba:) to blend material? jak mozesz to podaj ustawienia. Renderki super, pozdro:) aaa i jeszcze jedno...jak duzy dawales size multipler ze wyszlo Ci swiatlo tak miekkie...a moze bylo pokierowane inaczej? opowiedz:*
Gość Raffaello Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 fotoreal nie ma to tamto! (faktycznie kanapa mi nie pasuje) świetne pracki
SWRSC Napisano 8 Maj 2007 Autor Napisano 8 Maj 2007 sciana to vray mtl, fallof w reflection i duzy gloss, ustawien sun&sky nie ruszałem, pozostawiłem default. Oczywiście sun nie wpada do pomieszczenia, jedynie sky
!Ewert Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 pierwszy render bardzo ładny ok;) tylko że kanapa wygląda jak by była z ptasiego mleczka:) a 2 render mi sie nie podoba w ogóle jak dla mnie sztucznie:) ale jak dałeś tyle glow to chyba miało tak być;p Pozdrawiam
greg_jg Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 W tym pierwszym kanapa psuje wszystko, drugi render przyjemniejszy, szczególnie glow ;)
Rekomendowane odpowiedzi