Napisano 18 Kwiecień 200816 l Autor Dzięki wszystkim za komentarze. Aż chce się wrzucać więcej :) Łukasz Jaskólski: tytuł 4 obrazka to "aport!" ;) OmeN2501: jaką ściemę? przecież zbeształem ze 2 obrazki :D To Ty mógłbyś coś pojeździć. JakóbM: Tak, głównie maluje okrąglakiem - najłatwiej mi nad nim zapanować. Z drugiej strony wiem, że przydałaby się moim pracom większa różnorodność tekstur itp. Zwykłym pędzlem ciężko to osiągnąć. Monitor to HP LP2465 na ustawieniach defaultowych :) Morbid Karbid: Z ta szarością to jest tak, że zimne światło padające na ciepły kolor pozbawia go po prostu nasycenia (i odwrotnie).Jeżeli jest silniejsze to bardziej narzuca swój kolor - przesuwa po widmie w swoją stronę. Tak to, upraszczając, rozumiem. Dzisiaj wrzucę coś trochę innego. Są to szkice, które robie sobie od czasu do czasu na moim Nintendo DS - polecam jako przenośne urządzonko, które można mieć zawsze w kieszeni i które pozwala malować w każdej wolnej chwili (na przystanku, w kolejce itp). pozdrawiam
Napisano 18 Kwiecień 200816 l Patrze na te teczki takich userów jak ty, i sie zastanawiam czy nie przeredagować regulaminu, a zwłaszcza sekcji dot. wulgaryzmów na forum. Człowiek az się zastanawia nad kupnem tabletu, ale zdrowy rozsądek mówi że juz za poźno aby zdobyć takiego skill'a.
Napisano 18 Kwiecień 200816 l bardzo dobrze operujesz swiatlem na formie oraz kolorami - mozna sporo podpatrzec ;) 100% komiksu :)
Napisano 19 Kwiecień 200816 l Sprzęt to ty masz godny pozazdroszczenia. :D Pewnie ze zleceniami nie masz problemu, co zresztą nikogo chyba nie dziwi ;)
Napisano 19 Kwiecień 200816 l Autor Jeszcze jedno wrzucam. serio: Używam Colors!, w Phidiasie nie można uzależnić przezroczystosci pedzla od nacisku. I ogolnie Colors! wymiata :)
Napisano 19 Kwiecień 200816 l whohoo ! malujesz rewelacyjnie ! kompozycyjnie monotoniee w wyciosanych conceptach ekm ale nie znam sie :P
Napisano 21 Kwiecień 200816 l Razi mnie to, że wszystkie elementy są jakby wlepione w jedną całość, nie wiem jak to wytłumaczyć Ale nie zmienia to faktu, że obrazki są naprawdę super :)
Napisano 21 Kwiecień 200816 l Autor noiprox: gdybyś mógł jaśniej to byłbym wdzięczny. ale jezeli chodzi o te ostatnie ilustracje/portrety, to takie miałem wytyczne - postać na bliżej nieokreślonym tle (elementy do background'u dawałem już od siebie, być może niepotrzebnie) To teraz jedna z chałturek, które czasami robię w wolnych chwilach :)
Napisano 21 Kwiecień 200816 l fajnie kurdee, faknie :) strasznie masz takie "mięsne" te rysunki, aż trudno mi uwierzyć, że to w ps robione (i to głównie okrąglakiem jak już gdzieś pisałeś)... Szacuneczek i powaga:) ps. a dało by się wyłudzić trochę więcej jakiś spidów i szkicyków (jeżeli w ogóle masz czas na takie rzeczy ;))
Napisano 23 Kwiecień 200816 l Autor lordbiernac: Jasne, że się da :). Ostatnio staram się jak najwięcej szkicować i "spidowac" ale większość z tego nie jest warte pokazania. Z tym okrąglakiem to nie zawsze jest prawda. Czasami łapie się za inne, co widać na poprzedniej pracy. Takie tam ćwiczonka (z fotek)
Napisano 23 Kwiecień 200816 l Jedyneczka very very good, jeśli nie próbkowałes kolorków z fotki, to very do kwadratu :)
Napisano 23 Kwiecień 200816 l zbroja i refleksy na niej są PRO :P bardzo fajna teczuszka pozdrawiam :)
Napisano 23 Kwiecień 200816 l Dzieki ManiakS za spelnienie prosby :) Jakos dla mnie najbardziej pouczajace sa takie szkice... Zbroja super, pannica tez git, ale szkic smoka jest the best dla mnie- taki Iain McCaig troche (czyt. mistrz na maksa;)) pozdrowki
Napisano 3 Maj 200816 l ja zazdroszczę wyczucia i estetyki :) Panie Sławomirze czekam na więcej prac :)Aha i jeszcze jedno .. ile dziennie poświęcasz czasu na malowanie ? Edytowane 23 Wrzesień 200816 l przez JakóbM
Napisano 4 Maj 200816 l No, no, no. Coraz tu ciekawiej. Prace naprawde super. Podoba mi się pomysł z bardziej malarskimi studiami anatomii. Do tej pory głównie szkicowałem i chyba też spróbuje tego sposobu. Postaram się być bardziej konstruktywny :). Wydaje mi się że kompozycje mógłbyś podnieść na jeszcze wyższy poziom. Czasami mam wrażenie że to mogło by być lepsze w niektórych pracach. Pozdrawiam.
Napisano 5 Maj 200816 l Autor mayk: no próbnika nie stosuje w takich ćwiczeniach, to by się mijało z celem. JakóbM: kilka, kilkanascie godzin dziennie - to moja praca, takze nie mam nic innego do roboty :D Farvus: no polecam takie cwiczonka, naprawde duzo daja. Co do brakow, to oczywiscie masz racje. Bardzo nad tym ubolewam ale staram sie cos tam wykumac z tej kompozycji itp. Narazie to raczej na "czuja" robie. aspenboy: Elliot Goldfinger - Human Anatomy for Artists dla odmiany
Napisano 5 Maj 200816 l Dzięki, obadam tytuł. Ostatni obrazek świetny - zawsze mnie zastanawia, jak udaje się tak dobrze zbudować formę/światłocień z jedynie dwóch kolorów. Mnie nigdy nie wychodzi. Nie to, żeby rosła we mnie frustracja... ;)
Napisano 7 Maj 200816 l Tak sobie przegladam Twoja teczke i nasuwa mi sie tylko jedno stwierdzenie: Mistrzostwo swiata! Wiem ze zazdrosc to brzydka cecha, ale zazdroszcze jak cholera;) Skoro tak sobie dziergasz te kilka czy kilkanascie godzin dziennie to wrzucaj do teczki czesciej Twoje pracki, zeby moglo sie oko troche poradowac:) pozdrawiam
Napisano 20 Czerwiec 200816 l Autor Czas zacząć odkurzać teczkę i coś tu wrzucać. Niestety miałem prawie 2 miesiące przerwy od pracy, więc nie mam co pokazać :) - brałem ślub, byłem na wakacjach i takie tam. Na początek wrzucam więc speeda, spłodzonego ostatnio. Niedługo wrzucę coś więcej. pzdr
Napisano 20 Czerwiec 200816 l ...... - brałem ślub, byłem na wakacjach i takie tam.... uuuuu! Najlepszego dla Państwa Maniaków!
Napisano 20 Czerwiec 200816 l Maniak, kur** mac... Goryl jest w pyte! Az poziom mojej wypowiedzi obniza sie drastycznie. ;)))
Napisano 20 Czerwiec 200816 l Hahhaaa cie kobieta widzę wreszcie złamała :P Gratuluje żonie tak artystycznego męża! Z takim skilem w reku to nic tylko świetlana przyszłość przed wami, bravo ! :] Edytowane 20 Czerwiec 200816 l przez OmeN2501
Napisano 20 Czerwiec 200816 l Autor mayk: dzięki!:D Reanimator: thx, takich gorylowych chcę porobic więcej; napewno wrzucę; OmeN2501: ... wiesz, "no sex until marriage" ;) przekażę gratulacje z miłą chęcią. cwiczonko podczas cwiercfinału turcja-chorwacja, z foty
Napisano 20 Czerwiec 200816 l nom, wydaje sie, ze przeniosles swoj malunki na inny lepszy poziom (o ile to w ogole mozliwe), czyzby wiecej brushy ? :) ten "husarz" - swietny kolor. edit: ja sie po raz pierwszy wylamalem i wyszedlem z domu opuszczajac Euro ;) ale mialem powod - Hulk Incredible...ale nie zaluje, a Turcy widze celuja final...moga ich zatrzymac tylko Niemcy ;)
Napisano 21 Czerwiec 200816 l ja bym tak nie mógł tu zerkać tu malować i to jeszcze w czasie meczu - dołanczam gratki , kurka swietne speedy !
Napisano 21 Czerwiec 200816 l w Morde jeża - Mistrzu Yoda ! czekam tylko na jedno na "wielką praca" w klimaciku fantasy !!! Przepikna kolorystyka
Napisano 22 Czerwiec 200816 l Autor DaRoZ: nom, mecz był super. nie mogłem uwierzyć jak Turcy to zrobili; mant-raz: staram się trochę urozmaicić pędzle; okrąglak jest super ale mimo że nadal jest moim ulubionym, wiele rzeczy idzie mu za wolno i z marnym skutkiem :/ Na Hulka też mam zamiar się wybrać ale narazie przegrywa z Euro i Company of Heroes :) len_art: thz; to żeś sobie pokibicował :P janko1987: na meczu Turcja-Niemcy nie było to trudne - przez ponad 100 min nic sie nie działo; mrozik26: dzięki; jak tylko bede miał okazję posiedzieć nad taką wielką pracą to napewno się pochwalę :)
Napisano 22 Czerwiec 200816 l ostatni bardzo ciekawy, :]. szczególnie strój, podoba mi się stylizacja, szata godna Króla, choć, FX sugeruje jakiegoś maga, zastanawiam się czy nie za szeroki wyszedł? //Pozdr.
Napisano 24 Czerwiec 200816 l Autor Shaggi: dzięki; miriam: miał mieć coś w stylu stelarza pod wdziankiem :)
Napisano 24 Czerwiec 200816 l dynamicznie podoba mi sie tylko bardzo znajome mi są brushe z magicznej tarczy ;)