Thalion Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Świetna ostatnia seria obrazków... zresztą jak cała teczka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Super pracki kolejny raz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Dzięki wszystkim za komentarze. Aż chce się wrzucać więcej :) Łukasz Jaskólski: tytuł 4 obrazka to "aport!" ;) OmeN2501: jaką ściemę? przecież zbeształem ze 2 obrazki :D To Ty mógłbyś coś pojeździć. JakóbM: Tak, głównie maluje okrąglakiem - najłatwiej mi nad nim zapanować. Z drugiej strony wiem, że przydałaby się moim pracom większa różnorodność tekstur itp. Zwykłym pędzlem ciężko to osiągnąć. Monitor to HP LP2465 na ustawieniach defaultowych :) Morbid Karbid: Z ta szarością to jest tak, że zimne światło padające na ciepły kolor pozbawia go po prostu nasycenia (i odwrotnie).Jeżeli jest silniejsze to bardziej narzuca swój kolor - przesuwa po widmie w swoją stronę. Tak to, upraszczając, rozumiem. Dzisiaj wrzucę coś trochę innego. Są to szkice, które robie sobie od czasu do czasu na moim Nintendo DS - polecam jako przenośne urządzonko, które można mieć zawsze w kieszeni i które pozwala malować w każdej wolnej chwili (na przystanku, w kolejce itp). pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Patrze na te teczki takich userów jak ty, i sie zastanawiam czy nie przeredagować regulaminu, a zwłaszcza sekcji dot. wulgaryzmów na forum. Człowiek az się zastanawia nad kupnem tabletu, ale zdrowy rozsądek mówi że juz za poźno aby zdobyć takiego skill'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 bardzo dobrze operujesz swiatlem na formie oraz kolorami - mozna sporo podpatrzec ;) 100% komiksu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Sprzęt to ty masz godny pozazdroszczenia. :D Pewnie ze zleceniami nie masz problemu, co zresztą nikogo chyba nie dziwi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Używasz Colors! czy Phidias? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 19 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Jeszcze jedno wrzucam. serio: Używam Colors!, w Phidiasie nie można uzależnić przezroczystosci pedzla od nacisku. I ogolnie Colors! wymiata :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
:PiechI: Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 uu ta ostatnia miecie po calosci o.O... brak slow xD piekne prace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 wariat zwariowany;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Zabiles mnie ostatnimi - czekam na jakies fatality ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 whohoo ! malujesz rewelacyjnie ! kompozycyjnie monotoniee w wyciosanych conceptach ekm ale nie znam sie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Razi mnie to, że wszystkie elementy są jakby wlepione w jedną całość, nie wiem jak to wytłumaczyć Ale nie zmienia to faktu, że obrazki są naprawdę super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 21 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2008 noiprox: gdybyś mógł jaśniej to byłbym wdzięczny. ale jezeli chodzi o te ostatnie ilustracje/portrety, to takie miałem wytyczne - postać na bliżej nieokreślonym tle (elementy do background'u dawałem już od siebie, być może niepotrzebnie) To teraz jedna z chałturek, które czasami robię w wolnych chwilach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Ty jesteś za dobry. Nie możesz być prawdziwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 fajnie kurdee, faknie :) strasznie masz takie "mięsne" te rysunki, aż trudno mi uwierzyć, że to w ps robione (i to głównie okrąglakiem jak już gdzieś pisałeś)... Szacuneczek i powaga:) ps. a dało by się wyłudzić trochę więcej jakiś spidów i szkicyków (jeżeli w ogóle masz czas na takie rzeczy ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 23 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2008 lordbiernac: Jasne, że się da :). Ostatnio staram się jak najwięcej szkicować i "spidowac" ale większość z tego nie jest warte pokazania. Z tym okrąglakiem to nie zawsze jest prawda. Czasami łapie się za inne, co widać na poprzedniej pracy. Takie tam ćwiczonka (z fotek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Jedyneczka very very good, jeśli nie próbkowałes kolorków z fotki, to very do kwadratu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 zbroja i refleksy na niej są PRO :P bardzo fajna teczuszka pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Rycerz fajny:) Może trochę zbyt niebieski/błękitny jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Dzieki ManiakS za spelnienie prosby :) Jakos dla mnie najbardziej pouczajace sa takie szkice... Zbroja super, pannica tez git, ale szkic smoka jest the best dla mnie- taki Iain McCaig troche (czyt. mistrz na maksa;)) pozdrowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SunRider Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Łoooo! Ja też tak chce... jak dorwę tablet :D Naprawdę super teka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 fajnie, fajnie, ten rycerz super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 3 Maj 2008 Autor Share Napisano 3 Maj 2008 Colors! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 3 Maj 2008 Share Napisano 3 Maj 2008 (edytowane) ja zazdroszczę wyczucia i estetyki :) Panie Sławomirze czekam na więcej prac :)Aha i jeszcze jedno .. ile dziennie poświęcasz czasu na malowanie ? Edytowane 23 Wrzesień 2008 przez JakóbM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 3 Maj 2008 Share Napisano 3 Maj 2008 świr świr świr;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 4 Maj 2008 Share Napisano 4 Maj 2008 No, no, no. Coraz tu ciekawiej. Prace naprawde super. Podoba mi się pomysł z bardziej malarskimi studiami anatomii. Do tej pory głównie szkicowałem i chyba też spróbuje tego sposobu. Postaram się być bardziej konstruktywny :). Wydaje mi się że kompozycje mógłbyś podnieść na jeszcze wyższy poziom. Czasami mam wrażenie że to mogło by być lepsze w niektórych pracach. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 4 Maj 2008 Share Napisano 4 Maj 2008 świetne, szczególnie te miniaturki anatomiczne. Co posłużyło za referencje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 najbardziej boli to ze jesteś taki dobry.... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 5 Maj 2008 Autor Share Napisano 5 Maj 2008 mayk: no próbnika nie stosuje w takich ćwiczeniach, to by się mijało z celem. JakóbM: kilka, kilkanascie godzin dziennie - to moja praca, takze nie mam nic innego do roboty :D Farvus: no polecam takie cwiczonka, naprawde duzo daja. Co do brakow, to oczywiscie masz racje. Bardzo nad tym ubolewam ale staram sie cos tam wykumac z tej kompozycji itp. Narazie to raczej na "czuja" robie. aspenboy: Elliot Goldfinger - Human Anatomy for Artists dla odmiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 Dzięki, obadam tytuł. Ostatni obrazek świetny - zawsze mnie zastanawia, jak udaje się tak dobrze zbudować formę/światłocień z jedynie dwóch kolorów. Mnie nigdy nie wychodzi. Nie to, żeby rosła we mnie frustracja... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 :) bling bling :) moze dla odmiany cos co Ci sie nie udalo wrzucisz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyb3k Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Tak sobie przegladam Twoja teczke i nasuwa mi sie tylko jedno stwierdzenie: Mistrzostwo swiata! Wiem ze zazdrosc to brzydka cecha, ale zazdroszcze jak cholera;) Skoro tak sobie dziergasz te kilka czy kilkanascie godzin dziennie to wrzucaj do teczki czesciej Twoje pracki, zeby moglo sie oko troche poradowac:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Czas zacząć odkurzać teczkę i coś tu wrzucać. Niestety miałem prawie 2 miesiące przerwy od pracy, więc nie mam co pokazać :) - brałem ślub, byłem na wakacjach i takie tam. Na początek wrzucam więc speeda, spłodzonego ostatnio. Niedługo wrzucę coś więcej. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 ...... - brałem ślub, byłem na wakacjach i takie tam.... uuuuu! Najlepszego dla Państwa Maniaków! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Maniak, kur** mac... Goryl jest w pyte! Az poziom mojej wypowiedzi obniza sie drastycznie. ;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 (edytowane) Hahhaaa cie kobieta widzę wreszcie złamała :P Gratuluje żonie tak artystycznego męża! Z takim skilem w reku to nic tylko świetlana przyszłość przed wami, bravo ! :] Edytowane 20 Czerwiec 2008 przez OmeN2501 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 mayk: dzięki!:D Reanimator: thx, takich gorylowych chcę porobic więcej; napewno wrzucę; OmeN2501: ... wiesz, "no sex until marriage" ;) przekażę gratulacje z miłą chęcią. cwiczonko podczas cwiercfinału turcja-chorwacja, z foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 swieeeeeetne :) hehe ale turcy dowalili koncowe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 nom, wydaje sie, ze przeniosles swoj malunki na inny lepszy poziom (o ile to w ogole mozliwe), czyzby wiecej brushy ? :) ten "husarz" - swietny kolor. edit: ja sie po raz pierwszy wylamalem i wyszedlem z domu opuszczajac Euro ;) ale mialem powod - Hulk Incredible...ale nie zaluje, a Turcy widze celuja final...moga ich zatrzymac tylko Niemcy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
len_art Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 świetne te speedy ostatnie... ja kibicuje holendrom :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 ja bym tak nie mógł tu zerkać tu malować i to jeszcze w czasie meczu - dołanczam gratki , kurka swietne speedy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik26 Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 w Morde jeża - Mistrzu Yoda ! czekam tylko na jedno na "wielką praca" w klimaciku fantasy !!! Przepikna kolorystyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 22 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2008 DaRoZ: nom, mecz był super. nie mogłem uwierzyć jak Turcy to zrobili; mant-raz: staram się trochę urozmaicić pędzle; okrąglak jest super ale mimo że nadal jest moim ulubionym, wiele rzeczy idzie mu za wolno i z marnym skutkiem :/ Na Hulka też mam zamiar się wybrać ale narazie przegrywa z Euro i Company of Heroes :) len_art: thz; to żeś sobie pokibicował :P janko1987: na meczu Turcja-Niemcy nie było to trudne - przez ponad 100 min nic sie nie działo; mrozik26: dzięki; jak tylko bede miał okazję posiedzieć nad taką wielką pracą to napewno się pochwalę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 ostatni art jest taaaaki maaagiczny :D świetny kolor... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 ostatni bardzo ciekawy, :]. szczególnie strój, podoba mi się stylizacja, szata godna Króla, choć, FX sugeruje jakiegoś maga, zastanawiam się czy nie za szeroki wyszedł? //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Shaggi: dzięki; miriam: miał mieć coś w stylu stelarza pod wdziankiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 dynamicznie podoba mi sie tylko bardzo znajome mi są brushe z magicznej tarczy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Ah coz za wspanialy germaniski typek :] Bardzo zacne cieniowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 ostatni jest swietny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi