mkk3a Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 Witam po kolejnej dłuzszej przerwie ;) (zawdzięczam ją studiom, a ze są wakacje to i powrót do CG stał się mozliwy) tym razem (tzn. po City17 i wypadku z utratą danych) postanowiłem zrobic cos skomniejszego - a mianowicie wrocławski ratusz (drugi wspaniały zabytek z mojego rodzinnego miasta - pierwszym była jedna z wież ciśnien). Dla niezorientowanych we wrocławskich zabytkach, odsłycham chociażby do wikipedii - tam jest parę fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 też mam w planach zwizualizowanie Ratusza, powodzenia przy zdobieniach i rzeźbach ;D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 no znając ciebie to będzie się działo, więc będę zaglądał tu często :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 o nie stary nie dasz rady ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 o nie stary nie dasz rady ;) jak się przyłoży to już za kilka lat skończy :) a tak serio to powodzenia :) dużo roboty przed tobą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 Jihhaaaa... moze mkka zrobisz kiedys przewodnik wirtualny ze swoimi wizkami po Wroclawiu. Prawdopodobnie masz mnostwo referencji, ale jezeli bys jednak potrzebowal rzuty przyziemia i kondygnacji z roznych okresow, przekroje, elewacje.. to moze bym mogl ci wrzucic na maila, o ile znajde, bo mogly gdzies mi zniknac w tajemniczy sposob. Eeee tam panowie co nie da rady.. te rzezbienia nie sa skomplikowane, moze jedynie wygladaja tak z dolu, rzezby naprawde sa proste bez odjazdow. Postaci samych jest okolo 20 o ile pamietam dokladnie.. czesci nie widac z dolu wogole.. takze mozna je w jakis sposob olac.. a jak sie zaczniesz poddawac to mozesz odtworzyc ratusz sredniowieczny.. jest duzo prostszy.. tylko ta attyka jaksolcza juz ci nie bedzie potrzebna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 jestem ciekawy czy Ci sie uda bo poprzeczkę postawiłeś sobie niesamowicie wysoko:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2007 pręgierz w zasadzie gotowy, poszło chyba jakies 6k poly, potem sprawdzę dokladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 a pokaz z bliska bo tak to ciężko ocenić ale wydaje się na ładny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2007 mysle ze ten render bedzie nieco lepszy poza tym pręgierz jest tylko dodatkiem, wiec i tak na koncowym renderze bedzie go raczej niewiele i mysle, ze dokładniej to nie ma co modelować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 czas renderingu to masz niesamowity! a pręgierz wygląda przytulnie. Za duży to ten ratusz nie jest w porównaniu z ratuszem ze Słupska ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2007 pierwszy etap tworzenia ozdób konkretnie mowa o tych na ścianie szczytowej - pewnie mają swoją nazwe, ale ja jej niestety nie znam, wiec gdyby czytał to jakis architekt i ją podał, to by było miło :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 no no ładnie mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 fajnie:d czekam na więcej edit.Ja mojego Słupskiego ratusza nie wymodeluje:d za trudny i nie wiem czy komp by wytrzymał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 Ty kiedyś będziesz sponsorował moją terapie z deprechy;] kocham taki arch detal czekam na rozwój pracy bo kocham ten budynek narazie jest super ale za mało by mieć orgazm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 zapowiada się świetnie, mam nadzieję że dotrwasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 architekt mówi ze to fasada bardzo ładnie :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 dajesz radę men ;) powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 dzisiaj byłem na rynku, przystanąłem pod ratuszem, popatrzyłem, i pomyślałem sobie: "nie dasz rady" :P tak czy siak na razie bardzo ładnie idzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 7 Lipiec 2007 Share Napisano 7 Lipiec 2007 nie raz nie dwa szorowalo sie dupa schodki na pregiezu :) dasz rade! a i Valery widzialem Cie wczoraj na przejsciu kolo dubois i drobnera :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 8 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2007 niby szczegół, ale moze sie przydać do koncowej scenki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 heh widze ze narazie omijasz szerokim lukiem ten ratusz ;) gdyz modelujesz wszystko ale nie go :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 no właśnie, chcemy konkretów:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastique Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 pieknie, przystawki bardzo ladne. Finalny kadr mozna by zrobic z pieterka w macu na przeciwko :D zaoszczedzilbys troche poli ;) czekam z niecierpliwoscia na ciag dalszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 bardzo ładnie na razie.Modeluj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 9 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2007 no ok, koniec z przystawkami, teraz coś z elewacji samego budynku. a konkretniej rzeczy biorąc, pierwszy model okna: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ironteeth Napisano 10 Lipiec 2007 Share Napisano 10 Lipiec 2007 hmm wszystko jest dobrze, z resztą przyzwyczajasz nas do b. dobrego modelingu :P więc nie wiem czy ten post jest w ogóle potrzebny :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Lipiec 2007 Share Napisano 10 Lipiec 2007 siateczka zarzuc bo fajne rzeczy pokazujesz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2007 oto pierwsza siateczka, reszta pozniej jak znajde wiecej czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 mkk3a - kocham twoje praca, rispect za poziom i temat. Pozniej napisze cos wiecej bo teraz pisze małym palcem bo jem naleśniki z serem na słodko;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 rispect za to że to jeden model, ja bym to robił na osobnych bo potem miazga przy mapowaniu ale jest gitara, masz to skonczyc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2007 to nie jest jeden model, ale wszystkim przypisalem czarną siatke, aby obrazek był czytelniejszy, bo jak sie oglada z tymi roznymi pstrokatymi, losowo przypisanymi kolorami, to prawie nic nie widac. ale generalnie obiekty są takie: 1. sciana 2. parapety 3. te takie fajne zdobienia :) 4. ościeznica z szybami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2007 kolejna cześć, tym razem fragment wieży: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 bardzo ładne ładny detal mam pyt masz jakiesz konkretne referki jakies rzuty lub cos takliego czy posługujesz sie zdieciami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 ale szybko Ci to idzie;) łądnie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2007 grigoriob - mam w zasadzie jeden rysunek z detalami na wykuszu, ale jeszcze z niego nie korzystałem. wszystko robione na podstawie fotek, ogólniejsze wymiary liczone z proporcji oraz w Photoshopie, jakies drobiazgi to juz na oko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 jesli tak to robisz to respect zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy jak polaczysz wszystko ale przewiduje ze bedzie zajebiscie zycze ci powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Jedziesz Marku z koksem. Na razie jest świetnie jak zawsze:) Czekam z niecieprliwością na więcej. I pamiętaj o nagraniu videotutka z modelingu;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 no i bardzo ładnie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 15 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2007 kolejna część wieży: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 15 Lipiec 2007 Share Napisano 15 Lipiec 2007 jaki detal qrde;d jedziesz dalej i pozdr0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanderalek Napisano 15 Lipiec 2007 Share Napisano 15 Lipiec 2007 Człowieku powalasz mnie... ;) Jest super! szybko Ci to idzie.... ;) skończ to !!!! pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2007 juz praktycznie ukończona wieża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 supa :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 19 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 supa. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 heh pozdro przy texturowaniu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 spoko modeling to dopiero poczatek, mam nadzieje ze odrazu mapujesz ? ;) jak nie to masz juz pozamiatane ;) Btw. Teksturowanie duzych obiektow zlozonych z mniejszych obiektow nie jest trudne po prostu trzeba pamietac o : 1) mapowaniu obiektu zanim zacznie sie go clonowac/arejowac i bog wie co z nim robic 2) atachowac w grupy takie same obiekty zeby miec je na jednej mapie no i to tyle. Powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 19 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2007 w zasadzie jeszcze nie mapuję, bo praktycznie wszystkie obiekty, ktore modelowałem, pojawią sie tylko jeden raz w scenie, moze z wyjątkiem okna, ktore wystąpi w ilości 3 :) wiec od biedy kazde z nich mozna tez zmapowac osobno, strata moze tylko parunastu sekund, bo nie w wielu przypadkach mapowanie planar (ew. box) wystarczy. bawienie sie w unwrapy postaram sie ogranicznyć do minimum, ale wszystko wyjdzie w praniu. jeszcze siateczka drzwi: 1500 poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 bardzo ładnie a co do mapowania KLICEK ma racje potem jest dużo trudniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi