Napisano 5 Sierpień 200915 l Bardzo fajnie potraktowałeś temat podoba mi się koncept. Co do ostatniego updajtu to cień pod smugą strasznie spłaszczył obrazek. ;)
Napisano 5 Sierpień 200915 l Autor wyszlo przupadkiem. na razie testowalem pare rzeczy na pomniejszeniu. nastepny updejt bedzie z wersji duzej. Musze sie za postacie wkoncu wziac
Napisano 8 Sierpień 200915 l Autor Niestety konkurs na CG nie wypali. za duzo roboty jescze zeby skonczyc na czas. anatomia, detale i inne duperele. sporor tego. :( wip ponizej
Napisano 9 Sierpień 200915 l A już myślałem że kobieta w powiększeniu będzie B&W - ale widzę że poprawiłeś. Gdzieś w pierwszej wersji widziałem świecące się reflektory w aucie - podobało mi się to. Jedyna rzecz która mnie nie przekonuje to odrzut z silnika. Bardzo ładna blacha auta na 1-szym planie. A weź pokombinuj jeszcze z ustawieniem "komiksowych ikonek" postaci. Nie twierdzę że te są złe, ale może odbiór lub dynamika się poprawi. Pzdr.
Napisano 9 Sierpień 200915 l Autor Jak mowilem to kolejny wip. Rozwazam drastyczna zmiane w tresci kadrów :] znikna z nich postacie a pojawi sie gun laski a w drugim zoom na dziure w samochodzie. ale na razie do roboty idzie anatomia kobity, detale na samochodzie 1-szegoplanu i jeszcze cos...
Napisano 9 Sierpień 200915 l Autor probny gun w kadrze... ale to ni ejest dobry kiedunek :) bedzie tam co inszego.
Napisano 10 Sierpień 200915 l Do kolesia w okienku po lewej dobrze by było dodać jakiś fragment auta, np. kawałek tej szyby. Bo na razie nie widać tego, że też facet jest w wozie. A tak wogóle to fajny pomysł...i zapowiada się dobra ilustracja. Taka gangsterka Sci-Fi :)
Napisano 10 Sierpień 200915 l Bardzo fajnie poprawiles tego kolesia z karabinem :) jedziesz dalej ;) A bedzies zjeszcze dopieszczal troche ten wozek na pierwszym planie? (podejrzewam, ze tak, tylko kontrolnie pytam ;])
Napisano 10 Sierpień 200915 l Bardzo fajnie Ci idzie! Na Twoim miejscu dokończyłbym najpierw całą ilustrację a dopiero później wykadrowałbym sobie te dwa okienka. Jeśli pokażesz w nich broń to zrób im tą linię strzału bo teraz się rozjeżdżają. Pozdro Edit: Jeszcze zauważyłem, że babka pod dziwnym kątem strzela. Nie wygląda tak jakby do niego waliła tylko w powietrze przed furką "kolegi" Edit 2: może mi się wydaje ale w odbiciu lustrzanym jest dynamiczniej i lepiej wędruje oko. Edytowane 10 Sierpień 200915 l przez maronski
Napisano 10 Sierpień 200915 l Maronski już mnie uprzedził, zgadzam się z jego editami, ręka panny do poprawy mimo, że tak świetnie namalowana... całoś prezentuje się rewelacyjnie!
Napisano 10 Sierpień 200915 l Autor Maronski:skad wiedziales o tej lustrzance? :) dokaldnie wczoraj przed spaniem rozwazalem taki wlasnie motyw. Dziekiz akomenty. dzis bedzie nastepny updejt
Napisano 10 Sierpień 200915 l Autor inny wariant z seria pokalkowych kadrow przedstwiajacych wybuch z bliska. na razie nie jest poklatkowo :) ten zoom na guna mi niepasowal. jescze ebda pociski z tommyguna leciec w kierunku widza i uciekajacej agentki.
Napisano 10 Sierpień 200915 l w sumie wprowadziłem Ci zamieszanie do pracy bo... teraz są mańkutami. Może doróbka drugiej giwerki babki w prawej?
Napisano 11 Sierpień 200915 l Autor no i auta sa z wysp :) nie namieszales, bo sam eksperymentowalem z lustrzanka kobitce nie moge dac guna do drugiej lapy bo ktos musialby bryke prowadzic
Napisano 11 Sierpień 200915 l hmm - powinienes wziac pod uwage waruki atmosferyczne ktore totalnie zmienilyby palete kolorow. kiedy to juz mialbys przygwozdzone to wtedy zjac sie postprodukcja
Napisano 11 Sierpień 200915 l Autor nie boj nic, te garsc efektow dalem tylko pogladowo. To oczywiste ze robie sie to na samym koncu. Co do kolorystyki specjalnie jest zielonkawo-zoltawa, taki mialem zamysl. Ale dzieki za komenta.
Napisano 14 Sierpień 200915 l Autor Final. Jednak zostalem przy praworkeich :] Mankuty dziwnie wygladali
Napisano 15 Sierpień 200915 l najlepsze sa chyba tee efekty świetlne na tych trzech kadrach..miodzio patrząc w wstecz to to zblirzenie na giwere było lepsza opcją niz na cała postac laski.. chociaż z drugiej strony coś by sugerowało może niepotrzebnieeeeee...
Napisano 16 Sierpień 200915 l Autor kolejny wipik ciag dalszy pracki ktora zaczalem jakos czas temu/ i lustrzanka... wydaje mi sie ze si elepiej na nia patrzy
Napisano 16 Sierpień 200915 l Świetna perspektywa i sama praca jest mega klimatyczna. Ale jeśli chodzi o to odbicie lustrzane, to mi się średnio ono widzi. Mi akurat na pierwszą wersję się lepiej patrzy ;)
Napisano 16 Sierpień 200915 l lustrzanka jakas niewygodna do patrzenia;] i razi mnie te żółte swiatlo i plomien;/ drzewo na pierwszym planie ratuje kompozycje,ale mam wrazenie ze schody zaczynaja sie od drzewa, potwor wychodzi z drzewa, i caly obrazek ma swoje zrodlo wlasnie w tym drzewie;p a pozatym ladny kadr,fajna perspektywa i mega klimat. Zapowiada sie fajna pracka;]
Napisano 16 Sierpień 200915 l Autor dzieki za komentarze. Nicponim, ciezko uzyskac efekt zeby drzewo wyszlo bardziej do widza, ale bede kombinowal.
Napisano 16 Sierpień 200915 l Super! Ale mysle ze skrot prawej reki warto by bylo jeszcze poprawic. Klimat jest rozwalajacy, mam ciarki jak sobie pomysle ze to ja mialbym spieprzac do domu po tych schodach :D
Napisano 16 Sierpień 200915 l Wypas. Najbardziej mi sie podoba ta lekko wygięta perspektywa, jak z szerokokątnego obiektywu. Zwiększa dynamikę.
Napisano 2 Wrzesień 200915 l Ten smok zaraz o coś zahaczy! Nie potrafię skumać, gdzie on jest w przestrzeni, blisko czy daleko. A tak w ogóle to ładnie, ja tak nie umiem :).
Napisano 5 Wrzesień 200915 l Autor Rat rifle :-) ja bym to inaczej nazwal ale nasz klient nasz perpan.
Napisano 6 Wrzesień 200915 l sympatycznie mogles dac na wszystkich obiektach niebieskie swiatlo w cieniu jak na armacie
Napisano 7 Wrzesień 200915 l Autor Dzieki za komenta Wiele rzeczy mozna bylo, ale nie wyrobilem sie z czasem :(
Napisano 9 Wrzesień 200915 l fajny pomysł i kolory! zgadzam się z Łukaszem co do tego niebieskiego w cieniu bo bardzo fajnie wygląda na armacie... bardzo dobra praca ;)
Napisano 9 Wrzesień 200915 l Autor sluszna uwaga, ale mi sie deadline skonczyl. jest tu kilka rzeczy ktore bym poprawil gdybym mial weicej czasu.
Napisano 2 Październik 200915 l nie myslales o tym by zrezygnowac z tej czarnej obwodki dookola postaci? czesto ja stosujesz a to ona splaszcza ci te rysuny;/
Napisano 2 Październik 200915 l Autor nie robie ich specjalnie. czasem ze szkicu zostaja. Sprobuje sie ich pozbyc przy nastepnym imidżu. Dzieki za zwrocenie uwagi bo ja u tzeog prawie nie zauwazam.
Napisano 3 Październik 200915 l nie robie ich specjalnie. czasem ze szkicu zostaja. To ty malujesz na tej samej warstwie co szkic ? A obrazek fajny...
Napisano 3 Październik 200915 l Autor kolejna karciora. podobalaby mi sie ale klient sobie zazyczyl psychodeliczne kolorki.
Napisano 4 Październik 200915 l no właśnie chciałam powiedzieć że w miniaturce wygląda lepiej bo nie widać tych jaskrawych kolorów.nie podoba mi sie sposób namalowania tej tuby po prawej stronie. jest taki mało techniczny i mało zdecydowany. za to rury i ich oświetlenie jest super :D