Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 862
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A już myślałem że kobieta w powiększeniu będzie B&W - ale widzę że poprawiłeś. Gdzieś w pierwszej wersji widziałem świecące się reflektory w aucie - podobało mi się to. Jedyna rzecz która mnie nie przekonuje to odrzut z silnika. Bardzo ładna blacha auta na 1-szym planie. A weź pokombinuj jeszcze z ustawieniem "komiksowych ikonek" postaci. Nie twierdzę że te są złe, ale może odbiór lub dynamika się poprawi. Pzdr.

Napisano

Jak mowilem to kolejny wip.

Rozwazam drastyczna zmiane w tresci kadrów :] znikna z nich postacie a pojawi sie gun laski a w drugim zoom na dziure w samochodzie.

ale na razie do roboty idzie anatomia kobity, detale na samochodzie 1-szegoplanu i jeszcze cos...

Napisano

Do kolesia w okienku po lewej dobrze by było dodać jakiś fragment auta, np. kawałek tej szyby. Bo na razie nie widać tego, że też facet jest w wozie.

A tak wogóle to fajny pomysł...i zapowiada się dobra ilustracja. Taka gangsterka Sci-Fi :)

Napisano

Bardzo fajnie poprawiles tego kolesia z karabinem :) jedziesz dalej ;) A bedzies zjeszcze dopieszczal troche ten wozek na pierwszym planie? (podejrzewam, ze tak, tylko kontrolnie pytam ;])

Napisano (edytowane)

Bardzo fajnie Ci idzie!

Na Twoim miejscu dokończyłbym najpierw całą ilustrację a dopiero później wykadrowałbym sobie te dwa okienka. Jeśli pokażesz w nich broń to zrób im tą linię strzału bo teraz się rozjeżdżają.

Pozdro

Edit: Jeszcze zauważyłem, że babka pod dziwnym kątem strzela. Nie wygląda tak jakby do niego waliła tylko w powietrze przed furką "kolegi"

Edit 2: może mi się wydaje ale w odbiciu lustrzanym jest dynamiczniej i lepiej wędruje oko.

aasam.th.jpg

Edytowane przez maronski
Napisano

Maronski już mnie uprzedził, zgadzam się z jego editami, ręka panny do poprawy mimo, że tak świetnie namalowana... całoś prezentuje się rewelacyjnie!

Napisano

Maronski:skad wiedziales o tej lustrzance? :) dokaldnie wczoraj przed spaniem rozwazalem taki wlasnie motyw.

Dziekiz akomenty.

dzis bedzie nastepny updejt

Napisano

inny wariant z seria pokalkowych kadrow przedstwiajacych wybuch z bliska. na razie nie jest poklatkowo :)

ten zoom na guna mi niepasowal.

jescze ebda pociski z tommyguna leciec w kierunku widza i uciekajacej agentki.

agent3_023bm.jpg

Napisano

hmm - powinienes wziac pod uwage waruki atmosferyczne ktore totalnie zmienilyby palete kolorow. kiedy to juz mialbys przygwozdzone to wtedy zjac sie postprodukcja

Napisano

nie boj nic, te garsc efektow dalem tylko pogladowo.

To oczywiste ze robie sie to na samym koncu.

Co do kolorystyki specjalnie jest zielonkawo-zoltawa, taki mialem zamysl.

Ale dzieki za komenta.

Napisano

najlepsze sa chyba tee efekty świetlne na tych trzech kadrach..miodzio

patrząc w wstecz to to zblirzenie na giwere było lepsza opcją niz na cała postac laski..

chociaż z drugiej strony coś by sugerowało może niepotrzebnieeeeee...

Napisano

Świetna perspektywa i sama praca jest mega klimatyczna. Ale jeśli chodzi o to odbicie lustrzane, to mi się średnio ono widzi. Mi akurat na pierwszą wersję się lepiej patrzy ;)

Napisano

lustrzanka jakas niewygodna do patrzenia;]

i razi mnie te żółte swiatlo i plomien;/ drzewo na pierwszym planie ratuje kompozycje,ale mam wrazenie ze schody zaczynaja sie od drzewa, potwor wychodzi z drzewa, i caly obrazek ma swoje zrodlo wlasnie w tym drzewie;p

a pozatym ladny kadr,fajna perspektywa i mega klimat. Zapowiada sie fajna pracka;]

Napisano

nie robie ich specjalnie. czasem ze szkicu zostaja.

Sprobuje sie ich pozbyc przy nastepnym imidżu.

Dzieki za zwrocenie uwagi bo ja u tzeog prawie nie zauwazam.

Napisano

no właśnie chciałam powiedzieć że w miniaturce wygląda lepiej bo nie widać tych jaskrawych kolorów.nie podoba mi sie sposób namalowania tej tuby po prawej stronie. jest taki mało techniczny i mało zdecydowany. za to rury i ich oświetlenie jest super :D