Napisano 10 Październik 200915 l Uuu to coś głębszego na pierwszy rzut oka + tytuł. Lubimy takie coś, lubimy. =]
Napisano 17 Październik 200915 l Autor dzieki za komentarze, a teraz cos co zaczelo sie od chaotycznych linii;
Napisano 17 Październik 200915 l bardzo fajne , klimatyczne. Cholernie mi sie podoba taka paleta kolorow :)
Napisano 17 Październik 200915 l Taa chaotyczne linie - wiem coś o tym i polecam jako dobry sposób na brak natchnienia. Kolorki na + =]
Napisano 24 Październik 200915 l Nie wiem do końca czego to wina ale Twoje "personal arts" są imo dużo lepsze od tych GC. Pewnie to wina wybrzydzającego klienta. Jesteś z nich do końca zadowolony?
Napisano 24 Październik 200915 l Autor te arty robie pod konkretny opis, jak klient kce psychodeliczne kolorki to musza byc. Ale nawet biorac to pod uwage to nie sa to hity. Ale i tak wrzucam zeby miec historie ;] Nie mialem dotad doswiadczenia w komercyjnych ilustracjach pod dyktando, dopiero sie rozkrecam.
Napisano 25 Październik 200915 l Heh i już mnie się bardziej podoba niż GC. Ciekawe czy jak bym za parę lat dostąpił zaszczytu zlecenia 2D to bym się motał z wyciśnięciem z siebie 120% normy. W potworku brakuje mi jedynie jakiegoś ... oka.
Napisano 25 Październik 200915 l uuuuuu bardzo ładnie malowane - jego łapy wyglądają genialnie... kolorystyka super wyszła!
Napisano 28 Październik 200915 l Fajne prace:P Ja to bym miał prośbę:P Jakby znalazło się troche czasu mógłbyś zrobić takie coś: http://img62.imageshack.us/img62/5549/myprogressbymrtiem.jpg Taki postęp od początku kariery. Dosłownie obrazowo kilka prac żeby można sobie uświadomić skok umiejętności:P
Napisano 30 Październik 200915 l Sorki Orteza , że u Ciebie to piszę: Przestań się TIEM lansować w cudzych wątkach bo postęp u Ciebie nijaki. Tyle
Napisano 30 Październik 200915 l A ja powiem Panie Ortheza że bardzo ładne prace tu widze i że miło się je ogląda. Może czasem niektóre są słabsze od pozostałych ale to nic (zwłaszcza że do pięt Ci nie dorastam z rysunkiem). A co do takiego pokazania postępu to zły pomysł bo to co było już nie wróci a jak ktos chce zobaczyc poprzednie prace autora i porównać z tymi nowymi to wystarczy przejśc na poprzednie strony :) (BTW: Pokazywanie swojego postępu w taki sposób to taka troche arogancja i chęc pokazania jakim to sie jest pro że w tak szybkim czasie dobiło sie do takiego poziomu). Sorrki za ciagniecie tematu. Pozdrawiam i życze dalszych sukcesów w 2D :)
Napisano 31 Październik 200915 l jak juz chyba wspominalem przy poprzedniej prezentacji smoka...fantastyczny klimat i jezeli to nie tajemnica to zapytam, jak funkcjonuja te obrazki, tzn jak wykozystuje je zleceniodawca? pzdr
Napisano 31 Październik 200915 l Autor kazdy obrazek jest ilustracja karty w grze (200x200 punkcikow) i tyle. obczaj sobie: http://www.farwilds.com/
Napisano 1 Listopad 200915 l Drugi pack mi się już bardziej podoba, po prostu jest lepszy. Ciekawe jakie będą następne...
Napisano 19 Listopad 200915 l Autor niesamowite jak daleko moje take wyleciala z pierwszej strony. Musze to nadrobic :) Kolejny "tropciel"(ka) tym razem z CAB'a na digarcie
Napisano 20 Listopad 200915 l przegioles chyba z tymi proporcjami u laski=] przydaloby sie na lasce i ptaszorze troche swiatla odbitego od ziemi w paru miejscach moznaby usunac kontur dobrze mi sie wydaje ze obrazek powstal w b&w i zostal pokolorowany? fajnie bo pojawia sie duzo ruznych dzialan, chociaz nie zawsze trafione to widac odwage w eksperymentowamiu
Napisano 20 Listopad 200915 l Autor Dzieki za posta. W sumie juz nie pamietam ale chyba byl szkicowy lineart i potem kolorowane. Z dokladniejszmym cieniowaniem sie wstrzymalem bo chce z tego zrobic pelna prace. a tam pewnie bedzie troche inny rozklad swiatla. Poki co to tylko knocept postaci. Ptaszorowi tez siadłoby troche detali :] Co do laski to chcialem własnie takiego patykowateo stwora.
Napisano 21 Listopad 200915 l Heh, obrazek IMO sympatyczny, kiwi raczej wymaga jeszcze dopracowania, ale laska fajna (nawet z tą długaśną ręką ;) )
Napisano 21 Listopad 200915 l Autor No i przysiedzialem dzis i babe wykonczylem :) z klimatu junglowego w gorski. Przy okazji kiwi stracilo dzioba
Napisano 23 Listopad 200915 l myślę, że ( z tego co widzę :) ) ortheza - postać, Tomek - reszta, no ale może się mylę :) w każdym razie efekt bardzo sympatyczny, chociaż nie wiem, czy nawet sama postać nie podoba mi się bardziej, głównie chodzi mi o te zimne kolory, które jakoś bardziej mi pasują do tej koncepcji - pozdro
Napisano 23 Listopad 200915 l Tropicielka ciekawa, bardzo charakterna i fajny pomysł z pociągłym ryjem. Druga wersja imo lepsza (może dlatego że kiwi bardziej dopracowane) ale faktycznie można by zróżnicować kolorki gleby i może nieco bym rozjaśnił najciemniejsze tony obrazka. Współ-projekt też przyjemny. Pzdr.
Napisano 2 Grudzień 200915 l Autor Kruca cos duzo updejtow na forum ostatnio :] znowu wylecialem z 1-szej strony. WIP na kolejnego CAB'a
Napisano 2 Grudzień 200915 l dla mnie bomba, z ana tomia jakies dziwne rtzeczy sie dzieja, a mimo wszystko nie przeszkadza, jak u El Greco ;]
Napisano 2 Grudzień 200915 l Poprzedni arcik wyszedł pyszny, pozazdrościć efektu. Ten? Hym... czekam na ciąg dalszy, bo też ma szansę stać się czymś fajny, POZDRAWIAM!!
Napisano 3 Grudzień 200915 l Świetna jest, kolor mi się bardzo podoba, chyba tło mogłoby być ciemniejsze trochę to by ją to wyciągnęło do przodu (tak na poprzedniej wersji).
Napisano 5 Grudzień 200915 l jest naprawde niezla chociaz bardziej podobala mi sie na poprzednim obrazku ktory byl bardziej malarski no ale to osobiste upodobania a tak obiektywnie to szkoda ze zrezygnowales z laski z poprzedniego apdejtu, jedna czaszka byla jakos bardzie narturalistyczna, teraz rzuca sie w oczy ze zduplikowales i pomniejszyles jedna czache co nie wyglada kozystnie, trzewikczek na plus =] a zawojka na ramieniu niebardzo, sprawia ze sylweta jest mniej czytelna, a bark wyglada z nia jakby byl zle zbudowany, czego nie bylo w poprzedniej wersii sory za te wytykanie, sam nie lubie czytac takich rzeczy tuz przed dedlajnem po godzinach ciezkiej roboty no i powodzenia zycze, sam tez biore udzial
Napisano 5 Grudzień 200915 l bardzo fajnie to wyglada w okolicach jej klatki piersiowej, brzucha itp... ladne swiatelko wyszlo, nie przysmolone i w ogole :)
Napisano 5 Grudzień 200915 l Autor no bo tu nie bylo szkica wstepnego. malowanie zaczete od samej glowy ;] troche to na bakier z zasadami ale co tam.
Napisano 5 Grudzień 200915 l Zasady sa po to, zeby je lamac- slowa samego Craiga Mullinsa odnosnie roznych zasad malarsko-rysunkowych...;) On na tym dobrze wyszedl, wiec moze i Tobie to dobrze robi...:)
Napisano 6 Grudzień 200915 l bez tych choinek i tego spróchniałego drzewka prezentowało by się znacznie lepiej :)
Napisano 6 Grudzień 200915 l a ja sie nie zgodze =] zialoby pustka a obrazek wybitnie spoko, ma atmosfere
Napisano 6 Grudzień 200915 l Autor no bo ziało, :] pozatym domykaja obrazek od lewej. w sumie to powinno byc ich ze 3 a nie 2
Napisano 6 Grudzień 200915 l Ta góra aż prosi się aby wrzucić tam jakiś przyciągający wzrok element. Strzelista świątynia, dym, krzyż, wybuch - najjaśniejsze miejsce obrazka = wrzucisz tam coś konkretnego i masz naturalny focal.
Napisano 7 Grudzień 200915 l Autor wiem o co ci chodzi :-) sam o tym pomyslalem wczoraj. ale w sumie to tylko szkic i to bardzo szybki. Ale nie jest wykluczone ze za jakis czas rozwinie sie do calej pracki.
Napisano 9 Grudzień 200915 l Bardzo to fajnie się zapowiada. Ten meteor, który przecina obraz w 1/3 przed duża arką powinien być chyba zdecydowanie bliżej arki (mijając ją o włos). W ten sposób taki przeszkadzacz w scenie będzie miał jakieś uzasadnienie. Bliskie plany bym budował raczej ruinami.