serio Napisano 10 Październik 2009 Share Napisano 10 Październik 2009 hmm wygląda raczej na gonitwę myśli :D Great! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 10 Październik 2009 Share Napisano 10 Październik 2009 Uuu to coś głębszego na pierwszy rzut oka + tytuł. Lubimy takie coś, lubimy. =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 17 Październik 2009 Autor Share Napisano 17 Październik 2009 dzieki za komentarze, a teraz cos co zaczelo sie od chaotycznych linii; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 bardzo fajne , klimatyczne. Cholernie mi sie podoba taka paleta kolorow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 Faktycznie, fajne kolory :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 Taa chaotyczne linie - wiem coś o tym i polecam jako dobry sposób na brak natchnienia. Kolorki na + =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 17 Październik 2009 Autor Share Napisano 17 Październik 2009 jescze jeden brzydal sie przypaletal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 24 Październik 2009 Autor Share Napisano 24 Październik 2009 Pierwszy czteropak kart dla Farwilds Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 Nie wiem do końca czego to wina ale Twoje "personal arts" są imo dużo lepsze od tych GC. Pewnie to wina wybrzydzającego klienta. Jesteś z nich do końca zadowolony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 24 Październik 2009 Autor Share Napisano 24 Październik 2009 te arty robie pod konkretny opis, jak klient kce psychodeliczne kolorki to musza byc. Ale nawet biorac to pod uwage to nie sa to hity. Ale i tak wrzucam zeby miec historie ;] Nie mialem dotad doswiadczenia w komercyjnych ilustracjach pod dyktando, dopiero sie rozkrecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 25 Październik 2009 Autor Share Napisano 25 Październik 2009 CAB special Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Heh i już mnie się bardziej podoba niż GC. Ciekawe czy jak bym za parę lat dostąpił zaszczytu zlecenia 2D to bym się motał z wyciśnięciem z siebie 120% normy. W potworku brakuje mi jedynie jakiegoś ... oka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jameli Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 uuuuuu bardzo ładnie malowane - jego łapy wyglądają genialnie... kolorystyka super wyszła! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIEM Napisano 28 Październik 2009 Share Napisano 28 Październik 2009 Fajne prace:P Ja to bym miał prośbę:P Jakby znalazło się troche czasu mógłbyś zrobić takie coś: http://img62.imageshack.us/img62/5549/myprogressbymrtiem.jpg Taki postęp od początku kariery. Dosłownie obrazowo kilka prac żeby można sobie uświadomić skok umiejętności:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 30 Październik 2009 Share Napisano 30 Październik 2009 Sorki Orteza , że u Ciebie to piszę: Przestań się TIEM lansować w cudzych wątkach bo postęp u Ciebie nijaki. Tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 30 Październik 2009 Share Napisano 30 Październik 2009 A ja powiem Panie Ortheza że bardzo ładne prace tu widze i że miło się je ogląda. Może czasem niektóre są słabsze od pozostałych ale to nic (zwłaszcza że do pięt Ci nie dorastam z rysunkiem). A co do takiego pokazania postępu to zły pomysł bo to co było już nie wróci a jak ktos chce zobaczyc poprzednie prace autora i porównać z tymi nowymi to wystarczy przejśc na poprzednie strony :) (BTW: Pokazywanie swojego postępu w taki sposób to taka troche arogancja i chęc pokazania jakim to sie jest pro że w tak szybkim czasie dobiło sie do takiego poziomu). Sorrki za ciagniecie tematu. Pozdrawiam i życze dalszych sukcesów w 2D :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 31 Październik 2009 Autor Share Napisano 31 Październik 2009 kolejna paczka do farwilds smoka juz znacie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 31 Październik 2009 Share Napisano 31 Październik 2009 jak juz chyba wspominalem przy poprzedniej prezentacji smoka...fantastyczny klimat i jezeli to nie tajemnica to zapytam, jak funkcjonuja te obrazki, tzn jak wykozystuje je zleceniodawca? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 31 Październik 2009 Autor Share Napisano 31 Październik 2009 kazdy obrazek jest ilustracja karty w grze (200x200 punkcikow) i tyle. obczaj sobie: http://www.farwilds.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 1 Listopad 2009 Share Napisano 1 Listopad 2009 Drugi pack mi się już bardziej podoba, po prostu jest lepszy. Ciekawe jakie będą następne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 19 Listopad 2009 Autor Share Napisano 19 Listopad 2009 niesamowite jak daleko moje take wyleciala z pierwszej strony. Musze to nadrobic :) Kolejny "tropciel"(ka) tym razem z CAB'a na digarcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 przegioles chyba z tymi proporcjami u laski=] przydaloby sie na lasce i ptaszorze troche swiatla odbitego od ziemi w paru miejscach moznaby usunac kontur dobrze mi sie wydaje ze obrazek powstal w b&w i zostal pokolorowany? fajnie bo pojawia sie duzo ruznych dzialan, chociaz nie zawsze trafione to widac odwage w eksperymentowamiu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 20 Listopad 2009 Autor Share Napisano 20 Listopad 2009 Dzieki za posta. W sumie juz nie pamietam ale chyba byl szkicowy lineart i potem kolorowane. Z dokladniejszmym cieniowaniem sie wstrzymalem bo chce z tego zrobic pelna prace. a tam pewnie bedzie troche inny rozklad swiatla. Poki co to tylko knocept postaci. Ptaszorowi tez siadłoby troche detali :] Co do laski to chcialem własnie takiego patykowateo stwora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 hehe kiwi zarządziło :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wish69 Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 Heh, obrazek IMO sympatyczny, kiwi raczej wymaga jeszcze dopracowania, ale laska fajna (nawet z tą długaśną ręką ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 21 Listopad 2009 Autor Share Napisano 21 Listopad 2009 No i przysiedzialem dzis i babe wykonczylem :) z klimatu junglowego w gorski. Przy okazji kiwi stracilo dzioba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 22 Listopad 2009 Autor Share Napisano 22 Listopad 2009 A to projekcik który powstał we współpracy z Tomkiem Marońskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaticinator Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 A jaki był podział prac? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubasa Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 myślę, że ( z tego co widzę :) ) ortheza - postać, Tomek - reszta, no ale może się mylę :) w każdym razie efekt bardzo sympatyczny, chociaż nie wiem, czy nawet sama postać nie podoba mi się bardziej, głównie chodzi mi o te zimne kolory, które jakoś bardziej mi pasują do tej koncepcji - pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 Tropicielka ciekawa, bardzo charakterna i fajny pomysł z pociągłym ryjem. Druga wersja imo lepsza (może dlatego że kiwi bardziej dopracowane) ale faktycznie można by zróżnicować kolorki gleby i może nieco bym rozjaśnił najciemniejsze tony obrazka. Współ-projekt też przyjemny. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2009 Kruca cos duzo updejtow na forum ostatnio :] znowu wylecialem z 1-szej strony. WIP na kolejnego CAB'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 dla mnie bomba, z ana tomia jakies dziwne rtzeczy sie dzieja, a mimo wszystko nie przeszkadza, jak u El Greco ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wish69 Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 Poprzedni arcik wyszedł pyszny, pozazdrościć efektu. Ten? Hym... czekam na ciąg dalszy, bo też ma szansę stać się czymś fajny, POZDRAWIAM!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 Świetna jest, kolor mi się bardzo podoba, chyba tło mogłoby być ciemniejsze trochę to by ją to wyciągnęło do przodu (tak na poprzedniej wersji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2009 no i final :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 5 Grudzień 2009 Share Napisano 5 Grudzień 2009 jest naprawde niezla chociaz bardziej podobala mi sie na poprzednim obrazku ktory byl bardziej malarski no ale to osobiste upodobania a tak obiektywnie to szkoda ze zrezygnowales z laski z poprzedniego apdejtu, jedna czaszka byla jakos bardzie narturalistyczna, teraz rzuca sie w oczy ze zduplikowales i pomniejszyles jedna czache co nie wyglada kozystnie, trzewikczek na plus =] a zawojka na ramieniu niebardzo, sprawia ze sylweta jest mniej czytelna, a bark wyglada z nia jakby byl zle zbudowany, czego nie bylo w poprzedniej wersii sory za te wytykanie, sam nie lubie czytac takich rzeczy tuz przed dedlajnem po godzinach ciezkiej roboty no i powodzenia zycze, sam tez biore udzial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 5 Grudzień 2009 Share Napisano 5 Grudzień 2009 bardzo fajnie to wyglada w okolicach jej klatki piersiowej, brzucha itp... ladne swiatelko wyszlo, nie przysmolone i w ogole :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 5 Grudzień 2009 Share Napisano 5 Grudzień 2009 no i nie ma kontorow o ktore Cie tak ciagle molestja ludziska (+) ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2009 no bo tu nie bylo szkica wstepnego. malowanie zaczete od samej glowy ;] troche to na bakier z zasadami ale co tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 5 Grudzień 2009 Share Napisano 5 Grudzień 2009 Zasady sa po to, zeby je lamac- slowa samego Craiga Mullinsa odnosnie roznych zasad malarsko-rysunkowych...;) On na tym dobrze wyszedl, wiec moze i Tobie to dobrze robi...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2009 polgodzinne enviro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 6 Grudzień 2009 Share Napisano 6 Grudzień 2009 bez tych choinek i tego spróchniałego drzewka prezentowało by się znacznie lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 6 Grudzień 2009 Share Napisano 6 Grudzień 2009 a ja sie nie zgodze =] zialoby pustka a obrazek wybitnie spoko, ma atmosfere Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2009 no bo ziało, :] pozatym domykaja obrazek od lewej. w sumie to powinno byc ich ze 3 a nie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 6 Grudzień 2009 Share Napisano 6 Grudzień 2009 Ta góra aż prosi się aby wrzucić tam jakiś przyciągający wzrok element. Strzelista świątynia, dym, krzyż, wybuch - najjaśniejsze miejsce obrazka = wrzucisz tam coś konkretnego i masz naturalny focal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2009 wiem o co ci chodzi :-) sam o tym pomyslalem wczoraj. ale w sumie to tylko szkic i to bardzo szybki. Ale nie jest wykluczone ze za jakis czas rozwinie sie do calej pracki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 obrazek do opowiadnia "Najlepszy prezent na Święta" Anny Mach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 9 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2009 Z aktualnej edycji CHC: Ze 4h zeszlo na ten szkic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 9 Grudzień 2009 Share Napisano 9 Grudzień 2009 Bardzo to fajnie się zapowiada. Ten meteor, który przecina obraz w 1/3 przed duża arką powinien być chyba zdecydowanie bliżej arki (mijając ją o włos). W ten sposób taki przeszkadzacz w scenie będzie miał jakieś uzasadnienie. Bliskie plany bym budował raczej ruinami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi