Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 34
  • Wyświetleń 5,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo ładnie CI te "szybkie" domki wyszły.

Jakie oświetlenie jest w ostatnim domu?

Napisano

Na prawde bardzo fajne.Jak zrobiłeś dachówkę i trawę no i roślinki;p

Ps czy mógłbyś zapodać texture desek które są na 2 ostatnich renderach ponieważ ja czegoś takiego szukam do mojej wizki..:)

Napisano

nice shit :P rośliny wymiatają ;) tylko na 3 od dołu nie kapuję czemu ten bluszcz tam się znalazł na ziemi :| ja bym usunął :]

Napisano

Świetne!!

Na prawdę super-czyste renderki, co nie znaczy, ze sterylne.

Bardzo mi się podobają.

Pozdro!

Napisano

Bardzo ładne. Mnie najbardziej podobają się "kubiki". Taka architektura mnie rusza.

Napisano
  • Autor

Witam, projekty nie sa moje! Co do oswietlenia to w dwoch domkach jest sun, reszta vray dome. Zielen - onyx tree, archmodels vol 31.

Napisano

Wykonanie pierwsza klasa :)

Jeśli chodzi o same domki to te początkowe są jakieś takie nijakie, piętrowe ciekawsze

Dlaczego wszystkie domki umieszczasz w lesie?

Napisano

Super to wygląda ! Zainspirowałeś mnie tą zielenią /trawa/drzewka/oczko wodne itd.

briz: Pewnie dlatego że wtedy ładnie się to komponuje i praca nabiera realizmu no bo gdyby tam nie było roślinności to co miało by być? owszem domki/miasto - tło/ ale to więcej roboty i nie zawsze dobry efekt ;) Tak mi sie wydaje.

Napisano

Świetne.

Muszę się kiedyś wziąść za takie choinki.

Napisano
  • Autor

Dzieki za wszytskie komentarze, jak zwykle brakuje troche do idealu ale coz 1-2 dni na jeden domek.

damusTo - krzaczki to onyx, reszta robota Pana Lisa

Lis - na choinki czekamy z niecierpliwoscia ;)

Napisano

Świetna kolorystyka i przyjemne oswietlenie.

Bardzo dobrze dobrane tlo i skomponowane razem.

Napisano

bardzo slicznie, zwlaszcza zielen, tak doskonale wykonana daje bardzo duzo realizmu :) pozdro, oby tak dalej

Napisano

bardzo ladnie to wszystko wyglada :) ale polwa gratulacji chyba powinna isc w strone Lisa :)

Pozdrawiam!

Napisano

seba no bardzo ładne i czyste wizki , roślinność super- wszystko stonowane dobrze kolorystycznie

Napisano
  • Autor

Witam, raz jeszcze dzieki za pozytywne komentarze. Co do zielni to wiekszosc to onyx tree, chwilke zajelo mi dobranie kolorkow. Jest tez troche krzakow z archmodelsow autorstwa Lisa w nich rowniez zmienialem kolory, saturacje.

Co do oswietlenia to nic nadzwyczajnego. Te bez slonca to vray dome light - linear colour mapping (trza uwazac zeby nie przejarac ;). Te ze sloneczkiem zas to vray sun - exponential colour mapping), gamma podniesiona minimalnie. W przyszlym tyg. moze uda mi sie rzucic nastepny set. Chyba tyle

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Nie, jako tlo uzywam mapek hdri, nastepnie zapisuje z alpha. W photoshopie dodaje takie zdjecie jakie mi akurat pasuje.

PS.: Siwy dzieki za nieba ;)

Napisano

Wycinasz zatem rozdzka? Czy moze uzywasz pluginu (chyba fluid mask) do wycinania w szkapie? Nie widac ze sa wycinane. Twoje exteriorki mi sie bardzo podobaja, chyba jedne z lepszych tutaj.

Napisano

podobaja mi sie szyby w oknach i to odbicie .. , jak robione ? bo mam z tym problem ;/

Napisano
Wycinasz zatem rozdzka? Czy moze uzywasz pluginu (chyba fluid mask) do wycinania w szkapie? Nie widac ze sa wycinane. Twoje exteriorki mi sie bardzo podobaja, chyba jedne z lepszych tutaj.

nie trzeba rozdzka wystarczy zapisac jako tiff z kanalem alfa :)

Pzdr

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.