Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na prawde bardzo fajne.Jak zrobiłeś dachówkę i trawę no i roślinki;p

Ps czy mógłbyś zapodać texture desek które są na 2 ostatnich renderach ponieważ ja czegoś takiego szukam do mojej wizki..:)

Napisano

Wykonanie pierwsza klasa :)

Jeśli chodzi o same domki to te początkowe są jakieś takie nijakie, piętrowe ciekawsze

Dlaczego wszystkie domki umieszczasz w lesie?

Napisano

Super to wygląda ! Zainspirowałeś mnie tą zielenią /trawa/drzewka/oczko wodne itd.

briz: Pewnie dlatego że wtedy ładnie się to komponuje i praca nabiera realizmu no bo gdyby tam nie było roślinności to co miało by być? owszem domki/miasto - tło/ ale to więcej roboty i nie zawsze dobry efekt ;) Tak mi sie wydaje.

Napisano

Dzieki za wszytskie komentarze, jak zwykle brakuje troche do idealu ale coz 1-2 dni na jeden domek.

damusTo - krzaczki to onyx, reszta robota Pana Lisa

Lis - na choinki czekamy z niecierpliwoscia ;)

Napisano

Witam, raz jeszcze dzieki za pozytywne komentarze. Co do zielni to wiekszosc to onyx tree, chwilke zajelo mi dobranie kolorkow. Jest tez troche krzakow z archmodelsow autorstwa Lisa w nich rowniez zmienialem kolory, saturacje.

Co do oswietlenia to nic nadzwyczajnego. Te bez slonca to vray dome light - linear colour mapping (trza uwazac zeby nie przejarac ;). Te ze sloneczkiem zas to vray sun - exponential colour mapping), gamma podniesiona minimalnie. W przyszlym tyg. moze uda mi sie rzucic nastepny set. Chyba tyle

Pozdrawiam.

Napisano

Nie, jako tlo uzywam mapek hdri, nastepnie zapisuje z alpha. W photoshopie dodaje takie zdjecie jakie mi akurat pasuje.

PS.: Siwy dzieki za nieba ;)

Napisano

Wycinasz zatem rozdzka? Czy moze uzywasz pluginu (chyba fluid mask) do wycinania w szkapie? Nie widac ze sa wycinane. Twoje exteriorki mi sie bardzo podobaja, chyba jedne z lepszych tutaj.

Napisano
Wycinasz zatem rozdzka? Czy moze uzywasz pluginu (chyba fluid mask) do wycinania w szkapie? Nie widac ze sa wycinane. Twoje exteriorki mi sie bardzo podobaja, chyba jedne z lepszych tutaj.

nie trzeba rozdzka wystarczy zapisac jako tiff z kanalem alfa :)

Pzdr

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności