Napisano 17 Sierpień 200717 l Dawno nic nie dawalem ;), szybkie domki - 3ds max 9, vray: * * * * http://3rddimension.com.pl/
Napisano 17 Sierpień 200717 l Bardzo ładnie CI te "szybkie" domki wyszły. Jakie oświetlenie jest w ostatnim domu?
Napisano 17 Sierpień 200717 l Na prawde bardzo fajne.Jak zrobiłeś dachówkę i trawę no i roślinki;p Ps czy mógłbyś zapodać texture desek które są na 2 ostatnich renderach ponieważ ja czegoś takiego szukam do mojej wizki..:)
Napisano 17 Sierpień 200717 l dobra robota. mimo ze 3d to ladnei wyszlo wszystko :) jak to mowie zwykle: lepiej sie juz nie da !
Napisano 17 Sierpień 200717 l nice shit :P rośliny wymiatają ;) tylko na 3 od dołu nie kapuję czemu ten bluszcz tam się znalazł na ziemi :| ja bym usunął :]
Napisano 17 Sierpień 200717 l Świetne!! Na prawdę super-czyste renderki, co nie znaczy, ze sterylne. Bardzo mi się podobają. Pozdro!
Napisano 17 Sierpień 200717 l Bardzo ładne. Mnie najbardziej podobają się "kubiki". Taka architektura mnie rusza.
Napisano 17 Sierpień 200717 l podlaczam sie do wczesniejszych opinii-kozak renderki. Mile dla oka obrazki pozdro
Napisano 17 Sierpień 200717 l Autor Witam, projekty nie sa moje! Co do oswietlenia to w dwoch domkach jest sun, reszta vray dome. Zielen - onyx tree, archmodels vol 31.
Napisano 17 Sierpień 200717 l Wykonanie pierwsza klasa :) Jeśli chodzi o same domki to te początkowe są jakieś takie nijakie, piętrowe ciekawsze Dlaczego wszystkie domki umieszczasz w lesie?
Napisano 17 Sierpień 200717 l Super to wygląda ! Zainspirowałeś mnie tą zielenią /trawa/drzewka/oczko wodne itd. briz: Pewnie dlatego że wtedy ładnie się to komponuje i praca nabiera realizmu no bo gdyby tam nie było roślinności to co miało by być? owszem domki/miasto - tło/ ale to więcej roboty i nie zawsze dobry efekt ;) Tak mi sie wydaje.
Napisano 17 Sierpień 200717 l Autor Dzieki za wszytskie komentarze, jak zwykle brakuje troche do idealu ale coz 1-2 dni na jeden domek. damusTo - krzaczki to onyx, reszta robota Pana Lisa Lis - na choinki czekamy z niecierpliwoscia ;)
Napisano 18 Sierpień 200717 l Świetna kolorystyka i przyjemne oswietlenie. Bardzo dobrze dobrane tlo i skomponowane razem.
Napisano 21 Sierpień 200717 l bardzo slicznie, zwlaszcza zielen, tak doskonale wykonana daje bardzo duzo realizmu :) pozdro, oby tak dalej
Napisano 22 Sierpień 200717 l bardzo ladnie to wszystko wyglada :) ale polwa gratulacji chyba powinna isc w strone Lisa :) Pozdrawiam!
Napisano 22 Sierpień 200717 l seba no bardzo ładne i czyste wizki , roślinność super- wszystko stonowane dobrze kolorystycznie
Napisano 22 Sierpień 200717 l Bardzo fajnie wyszlo ! Gratki szczegolnie oswietlenie super wyszlo Pozdro !
Napisano 22 Sierpień 200717 l Autor Witam, raz jeszcze dzieki za pozytywne komentarze. Co do zielni to wiekszosc to onyx tree, chwilke zajelo mi dobranie kolorkow. Jest tez troche krzakow z archmodelsow autorstwa Lisa w nich rowniez zmienialem kolory, saturacje. Co do oswietlenia to nic nadzwyczajnego. Te bez slonca to vray dome light - linear colour mapping (trza uwazac zeby nie przejarac ;). Te ze sloneczkiem zas to vray sun - exponential colour mapping), gamma podniesiona minimalnie. W przyszlym tyg. moze uda mi sie rzucic nastepny set. Chyba tyle Pozdrawiam.
Napisano 22 Sierpień 200717 l Autor Nie, jako tlo uzywam mapek hdri, nastepnie zapisuje z alpha. W photoshopie dodaje takie zdjecie jakie mi akurat pasuje. PS.: Siwy dzieki za nieba ;)
Napisano 22 Sierpień 200717 l Wycinasz zatem rozdzka? Czy moze uzywasz pluginu (chyba fluid mask) do wycinania w szkapie? Nie widac ze sa wycinane. Twoje exteriorki mi sie bardzo podobaja, chyba jedne z lepszych tutaj.
Napisano 23 Sierpień 200717 l podobaja mi sie szyby w oknach i to odbicie .. , jak robione ? bo mam z tym problem ;/
Napisano 23 Sierpień 200717 l Wycinasz zatem rozdzka? Czy moze uzywasz pluginu (chyba fluid mask) do wycinania w szkapie? Nie widac ze sa wycinane. Twoje exteriorki mi sie bardzo podobaja, chyba jedne z lepszych tutaj. nie trzeba rozdzka wystarczy zapisac jako tiff z kanalem alfa :) Pzdr
Napisano 5 Wrzesień 200717 l Jak ustawiasz vray dome? tzn jaki muliplier? i czy robisz jakies zmiany od defaultowych?