@seba@ Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Dawno nic nie dawalem ;), szybkie domki - 3ds max 9, vray: * * * * http://3rddimension.com.pl/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 super;) Ładny modeling domków w szczególności tego trzeciego;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 estetyka super piękna zieleń i oczko ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Bardzo ładnie CI te "szybkie" domki wyszły. Jakie oświetlenie jest w ostatnim domu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Świetne! jak zrobiłeś roślinki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Na prawde bardzo fajne.Jak zrobiłeś dachówkę i trawę no i roślinki;p Ps czy mógłbyś zapodać texture desek które są na 2 ostatnich renderach ponieważ ja czegoś takiego szukam do mojej wizki..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 dobra robota. mimo ze 3d to ladnei wyszlo wszystko :) jak to mowie zwykle: lepiej sie juz nie da ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 nice shit :P rośliny wymiatają ;) tylko na 3 od dołu nie kapuję czemu ten bluszcz tam się znalazł na ziemi :| ja bym usunął :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Bardzo ładnie i efektowne. wysoki poziom prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. MtS Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Świetne!! Na prawdę super-czyste renderki, co nie znaczy, ze sterylne. Bardzo mi się podobają. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deviator Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Bardzo ładne. Mnie najbardziej podobają się "kubiki". Taka architektura mnie rusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 uwielbiam roślinność na Twoich renderach! perfekcyjna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz3d Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 podlaczam sie do wczesniejszych opinii-kozak renderki. Mile dla oka obrazki pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@seba@ Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2007 Witam, projekty nie sa moje! Co do oswietlenia to w dwoch domkach jest sun, reszta vray dome. Zielen - onyx tree, archmodels vol 31. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Wykonanie pierwsza klasa :) Jeśli chodzi o same domki to te początkowe są jakieś takie nijakie, piętrowe ciekawsze Dlaczego wszystkie domki umieszczasz w lesie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Super to wygląda ! Zainspirowałeś mnie tą zielenią /trawa/drzewka/oczko wodne itd. briz: Pewnie dlatego że wtedy ładnie się to komponuje i praca nabiera realizmu no bo gdyby tam nie było roślinności to co miało by być? owszem domki/miasto - tło/ ale to więcej roboty i nie zawsze dobry efekt ;) Tak mi sie wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 powiedz co to za krzaczorki mozna to gdzies nabyc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Świetne. Muszę się kiedyś wziąść za takie choinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@seba@ Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2007 Dzieki za wszytskie komentarze, jak zwykle brakuje troche do idealu ale coz 1-2 dni na jeden domek. damusTo - krzaczki to onyx, reszta robota Pana Lisa Lis - na choinki czekamy z niecierpliwoscia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karny Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 sral pies domki :) rosliny sa super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOTHMAN Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 Świetna kolorystyka i przyjemne oswietlenie. Bardzo dobrze dobrane tlo i skomponowane razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 pelen profesjonalizm. zazdroszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klikus1984 Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 bardzo slicznie, zwlaszcza zielen, tak doskonale wykonana daje bardzo duzo realizmu :) pozdro, oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 bardzo ladnie to wszystko wyglada :) ale polwa gratulacji chyba powinna isc w strone Lisa :) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 seba no bardzo ładne i czyste wizki , roślinność super- wszystko stonowane dobrze kolorystycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 Bardzo fajnie wyszlo ! Gratki szczegolnie oswietlenie super wyszlo Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@seba@ Napisano 22 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2007 Witam, raz jeszcze dzieki za pozytywne komentarze. Co do zielni to wiekszosc to onyx tree, chwilke zajelo mi dobranie kolorkow. Jest tez troche krzakow z archmodelsow autorstwa Lisa w nich rowniez zmienialem kolory, saturacje. Co do oswietlenia to nic nadzwyczajnego. Te bez slonca to vray dome light - linear colour mapping (trza uwazac zeby nie przejarac ;). Te ze sloneczkiem zas to vray sun - exponential colour mapping), gamma podniesiona minimalnie. W przyszlym tyg. moze uda mi sie rzucic nastepny set. Chyba tyle Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 Bardzo ladne. Jak dodajesz tło? Czy to juz jest tło ustawiane w maxie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 stawiam na tlo ustawione w maxie na cyl lub pol kule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@seba@ Napisano 22 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2007 Nie, jako tlo uzywam mapek hdri, nastepnie zapisuje z alpha. W photoshopie dodaje takie zdjecie jakie mi akurat pasuje. PS.: Siwy dzieki za nieba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 Wycinasz zatem rozdzka? Czy moze uzywasz pluginu (chyba fluid mask) do wycinania w szkapie? Nie widac ze sa wycinane. Twoje exteriorki mi sie bardzo podobaja, chyba jedne z lepszych tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 podobaja mi sie szyby w oknach i to odbicie .. , jak robione ? bo mam z tym problem ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajacowo Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 Wycinasz zatem rozdzka? Czy moze uzywasz pluginu (chyba fluid mask) do wycinania w szkapie? Nie widac ze sa wycinane. Twoje exteriorki mi sie bardzo podobaja, chyba jedne z lepszych tutaj. nie trzeba rozdzka wystarczy zapisac jako tiff z kanalem alfa :) Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 a możesz zdradzić jak zrobiłeś materiał szyby w oknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekdrze Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Jak ustawiasz vray dome? tzn jaki muliplier? i czy robisz jakies zmiany od defaultowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi