Bhaal Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 jak w temacie :) http://youtube.com/watch?v=01nbwBUfZTY&mode=related&search=
mirach Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 Kurcze, mam nadzieje ze nie spatolą tak jak pierwszej części... w niej najfajnieszy był trailer...
CzAk1 Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 Trailer w zasadzie kiepski...A film chyba troche zbyt brutalny mi sie wydaje. Po trailerze wydaje sie jak by była to jedna wielka krawawa sieczka bez fabuły :/
mirach Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 Właśnie to samo miałem napisać (dopiero teraz mi sie skonczyl sciagac trailer). Jakoś tak... bum.. krzyk... kawalek obcego...bum... krzyk.... BUM... trup... krzyk... obcy.... krzyk... predator... bum... czy coś pominełem? Chociaz z drugiej strony, skoro AVP1 mial swietne trailery i film wyszedl marny, to moze skoro AVP2 ma marny trailer to film wyjdzie dobry :D
tadzio Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 eeee... No coz AVP to juz zupelnie inny film jak dla mnie nie Predator czy Alien. Wolalbym zobaczyc Aliena5. Zrobia go? Wie ktos cos na ten temat? pozdr
Bruneq Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 krwiscie, zaje...fajnie!:) przyznam ze tworcy poszli w strone starego predzia, jest watek z 1ki i z 2ki do tego dodali łobcych, jak bedzie sie okaze!:)
Knysha Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 Dennie, imo. Tylko krew bryzga, nic poza tym.
floo Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 najlepsze to były stare dobre poczciwe Alieny, full wypas , bo teraz tu już im się pomysł kończą na coś dobrego...
Fr3d3k Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 no lol..o to chyba chodzi ze ma bryzgac... co wy chcecie wątek miłosny jakis czy ki h.j ?
piotrek Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 Myślicie, że sequel AvP będzie lepszy niż pierwsza część? Krąży opinia, że tylko Coppola był w stanie stworzyć kontynuację lepszą od pierwowzoru...
mirach Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 no lol..o to chyba chodzi ze ma bryzgac... co wy chcecie wątek miłosny jakis czy ki h.j ? czasem lubie jak jest fabuła w filmie... :) A w AVP1 był wątek miłosny, w pewnym momencie brakowało już tylko żeby predator dał głównej bohaterce serduszko z czekoladkami :D najlepsze to były stare dobre poczciwe Alieny Jak dla mnie Alien 1 i Alien 2 to perełki w swojej klasie. Alien 2 był przykładem że można zrobić film w którym niby główną ideą jest mordowanie sie obych i ludzi a jednak ma i styl i trzyma sie kupy.
RA Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 Brak fajnych miejscówek dyskwalifikuje ten film. Tak samo, jak seria Alien była lepsza od Predatora głównie za miejscówki.
Predator Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 jestem wielkim fanem klasyki alienow i predatora, jak dla najlepsza byla druga czesc obcego i predator 1, AvP rowniez ciekawy aczkolwiek jak dla mnie za malo bylo konfrontacji a vs p, no i z niecierpliwoscia czekam na druga czesc... ide ogladac trailer :D sasasasa...
biglebowsky Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 Mi się avp w miescie/dżungli widzie bardziej niż avp w jakiś pseudoantycznych ruinach na antarktydzie. Czego tu oczekiwać po obiedzie odgrzewanym po raz 8my w tym drugi raz w mikrofalówde:) imo i tak zapowiada się lepiej niż część pierwsza.
zeet Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 Poprzedni był kiepski i ten nie zapowiada się lepiej ,mam nadzieję że nikt nie nakręci ET vs Yoda ,takie kontynuacje są jak naciąganie gaci na głowę , można to zrobić tylko po co :).
piotrek Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 Jak to po co? Aby zarobić. Można wcisnąć ludziom wszystko. Wystarczy reklama, trailer i gotowe.
Predator Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 jeden lubi zlotopolskich drugi teletubisie :)
tweety Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 hmm... jak dla mnie i tak nic nie pobije Aliens (część 2) z oddziałem Marines na LV426. chociaż tutaj widze pewne podobieństwa min. w gradingu filmu jak i ogólni akcji. nawet mamy nową Ripley (spocona laska w czarnej koszulce strzela z karabinu) więc zapowiada się ciekawie. oby tylko trzymali się dalej tego co ustanowili w Aliens czyli cykl rozwojowy obcego który imo w AVP1 był totalnie okrojony i nie pasował do niczego. zobaczymy :)
Nezumi Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 Panowie krytykanci - moze sie chwyccie za jakiegos Kieslowskiego czy Wajde...Bedziecie mieli kino "glebokie, artystyczne, ambitne i wartosciowe". Ja tam chce krwi (w kolorze czerwonym, zielonym) i kwasu. Mroczne retospekcje w dziecinstwo Predatorow oraz rozterki sercowe krolowej obcych mnie nie interesuja.
Gość Cornelius Scipio Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 Pewnie takie same G jak DOOM....-.-'
Gość arcio Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 Jakby kogoś interesowała polska wersja tego trailera to tutaj można zobaczyć: http://filmosfera.pl/index.php?str=film,351,trailery
mirach Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 Nezumi: naprawde uważasz że AVP1 trzymał poziom Aliens 2? Wg mnie nawet do pięt nie dorastał. A ten wyjazd z Wajdą to brzmi jakbyś zupełnie nie czytał co ludzie piszą powyżej. Ja też idąc na taki film chce obaczyć akcje i troszke latających flaków, problem w tym że AVP1 nie uśpił mnie tylko dlatego że się smiałem/irytowałem (w zależności od momentu) i dlatego uważam że tworcy odstawili kiche, a nie dlatego że brakowało tam psychologicznego portretu królowej obcych. Chyba dokładniej sie nie da :)
Cruzh3r Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 doom był super. AVP 1 żałosny film. Zaczął się i nagle sie skończył. scena ze włócznią i tarczą z głowy aliena totalna porażka i tak samo odznaczenie człowieka przez predatora klanowym znakiem... avp2 odrazu mówie że taki sam shit jak jedynka. powinni to zrobić w przyszłości nie w teraźniejszości bo odrazu wiadomo że lipa. A gdzie jest gra AVP3?
CzAk1 Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 no lol..o to chyba chodzi ze ma bryzgac... co wy chcecie wątek miłosny jakis czy ki h.j ? Pewnie nie da sie zrobić filmu o Obcych i Predatorze by cos nie bryzgało...ale Fajnie by było jakby wplątali w ta jakąś fabułe...chodzi o budowe napięcia, sens w całości...A nie takie coś, ze Obcy se są, se przybywają...i se mordują. Jatka bez sensu. To już równie dobrze moge iść jurto do rzęźni...Wyjdzie na to samo i Nie musze czekać na film :/
Predator Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 Co jak co ale mam nadzieje ze kiedys wqoncu zaczna sie prace na Obcym 5 z Sigourney Weaver w roli glownej. Z tego co czytalem w sieci scenariusz do obcego 5 juz dawno istnieje akcja ponoc dzieje sie na ziemi. Ponoc choc kto wie ile w tym prawdy sama Sigourney Weaver mialabybyc wspolproducentka filmu oraz chce aby przy produkcji bral udzial Ridley Scott. W jednym portalu wyczytalem iz przyszlosc filmu obcy 5 miala rozstrzygnac sie po ekranizacji alien vs predator 1. Premiera avp1 miala miejsce juz dawno temu, lada chwila pojawi sie avp2 a obcego 5 jak niema tak niema :(.
tadzio Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 Alieny rzadza. Mimo ze kazda czesc Aliena krecil inny rezyser, to wszystkie trzymaja klimat i sa b.dobre. A AVP to typowy film z gatunku "robimy film na podstawie gry, ale sie oplaci bo ludzie to lubia". W sumie do obejrzenia, ale bez porownania z seria Aliens. Czekam na 5tke, i niech mnie tylko zawioda.... ;) pozdr
SYmek Napisano 26 Sierpień 2007 Napisano 26 Sierpień 2007 Mimo ze kazda czesc Aliena krecil inny rezyser... ...ale jaki reżyser!!!
biglebowsky Napisano 26 Sierpień 2007 Napisano 26 Sierpień 2007 żaden po za może Cameronem i Jeunetem ( a ten pewnie nieszczególnie w stanach) nie był znany zanim zrobił alienów.
SYmek Napisano 26 Sierpień 2007 Napisano 26 Sierpień 2007 Znani być nie musieli, po prostu byli dobrzy. Zresztą porównywanie filmów klasy B z klasyką kina sf nie ma wielkiego sensu.
biglebowsky Napisano 26 Sierpień 2007 Napisano 26 Sierpień 2007 Tylko to trochę inaczej z tym było. Scott dostał do łapy scenariusz filmu klasy B o ile nie było to C albo Z bo historyjkę o kosmicie zjadającym załogę na statku kosmicznym trudno określić inaczej, to że wyszła mu klasyka gatunku to zasługa jego niewątpliwego talentu. AvP2 też dostali nowicjusze bez wielkiego doświadczenia w siodełku reżysera, nie twierdzę że jest co porównywać ( nawet śmiało można powiedzieć że nie) ale można tak w ramach dobrego serduszka nie skreślać ich na starcie:)
SYmek Napisano 26 Sierpień 2007 Napisano 26 Sierpień 2007 Masz racje, i dlatego napisałem "ale jaki reżyser!". Nikogo na starcie nie skreślam. Oba AVP są zapewne takie, jakie miały być, czyli klasy B. Nie każdy ma ambicje Scotta. AVP z pewnością nie miał w niczyim zamierzeniu pisać historii kina sf ;). Miały się sprzedać dzieciom i młodzieży.
Predator Napisano 26 Sierpień 2007 Napisano 26 Sierpień 2007 pozatym sadze iz za bardzo niema co porownywac sagi alienow do avp poniewaz avp kreowana byla glownie na bazie komiksowi, gry.
Predator Napisano 13 Wrzesień 2007 Napisano 13 Wrzesień 2007 Swiezynka wywiad z tworca AvP:2 http://www.mtv.com/movies/news/articles/1569392/20070910/story.jhtml
Rekomendowane odpowiedzi