Napisano 25 Sierpień 200717 l jak w temacie :) http://youtube.com/watch?v=01nbwBUfZTY&mode=related&search=
Napisano 25 Sierpień 200717 l Kurcze, mam nadzieje ze nie spatolą tak jak pierwszej części... w niej najfajnieszy był trailer...
Napisano 25 Sierpień 200717 l Trailer w zasadzie kiepski...A film chyba troche zbyt brutalny mi sie wydaje. Po trailerze wydaje sie jak by była to jedna wielka krawawa sieczka bez fabuły :/
Napisano 25 Sierpień 200717 l Właśnie to samo miałem napisać (dopiero teraz mi sie skonczyl sciagac trailer). Jakoś tak... bum.. krzyk... kawalek obcego...bum... krzyk.... BUM... trup... krzyk... obcy.... krzyk... predator... bum... czy coś pominełem? Chociaz z drugiej strony, skoro AVP1 mial swietne trailery i film wyszedl marny, to moze skoro AVP2 ma marny trailer to film wyjdzie dobry :D
Napisano 25 Sierpień 200717 l eeee... No coz AVP to juz zupelnie inny film jak dla mnie nie Predator czy Alien. Wolalbym zobaczyc Aliena5. Zrobia go? Wie ktos cos na ten temat? pozdr
Napisano 25 Sierpień 200717 l krwiscie, zaje...fajnie!:) przyznam ze tworcy poszli w strone starego predzia, jest watek z 1ki i z 2ki do tego dodali łobcych, jak bedzie sie okaze!:)
Napisano 25 Sierpień 200717 l najlepsze to były stare dobre poczciwe Alieny, full wypas , bo teraz tu już im się pomysł kończą na coś dobrego...
Napisano 25 Sierpień 200717 l no lol..o to chyba chodzi ze ma bryzgac... co wy chcecie wątek miłosny jakis czy ki h.j ?
Napisano 25 Sierpień 200717 l Myślicie, że sequel AvP będzie lepszy niż pierwsza część? Krąży opinia, że tylko Coppola był w stanie stworzyć kontynuację lepszą od pierwowzoru...
Napisano 25 Sierpień 200717 l no lol..o to chyba chodzi ze ma bryzgac... co wy chcecie wątek miłosny jakis czy ki h.j ? czasem lubie jak jest fabuła w filmie... :) A w AVP1 był wątek miłosny, w pewnym momencie brakowało już tylko żeby predator dał głównej bohaterce serduszko z czekoladkami :D najlepsze to były stare dobre poczciwe Alieny Jak dla mnie Alien 1 i Alien 2 to perełki w swojej klasie. Alien 2 był przykładem że można zrobić film w którym niby główną ideą jest mordowanie sie obych i ludzi a jednak ma i styl i trzyma sie kupy.
Napisano 25 Sierpień 200717 l Brak fajnych miejscówek dyskwalifikuje ten film. Tak samo, jak seria Alien była lepsza od Predatora głównie za miejscówki.
Napisano 25 Sierpień 200717 l jestem wielkim fanem klasyki alienow i predatora, jak dla najlepsza byla druga czesc obcego i predator 1, AvP rowniez ciekawy aczkolwiek jak dla mnie za malo bylo konfrontacji a vs p, no i z niecierpliwoscia czekam na druga czesc... ide ogladac trailer :D sasasasa...
Napisano 25 Sierpień 200717 l Mi się avp w miescie/dżungli widzie bardziej niż avp w jakiś pseudoantycznych ruinach na antarktydzie. Czego tu oczekiwać po obiedzie odgrzewanym po raz 8my w tym drugi raz w mikrofalówde:) imo i tak zapowiada się lepiej niż część pierwsza.
Napisano 25 Sierpień 200717 l Poprzedni był kiepski i ten nie zapowiada się lepiej ,mam nadzieję że nikt nie nakręci ET vs Yoda ,takie kontynuacje są jak naciąganie gaci na głowę , można to zrobić tylko po co :).
Napisano 25 Sierpień 200717 l Jak to po co? Aby zarobić. Można wcisnąć ludziom wszystko. Wystarczy reklama, trailer i gotowe.
Napisano 25 Sierpień 200717 l hmm... jak dla mnie i tak nic nie pobije Aliens (część 2) z oddziałem Marines na LV426. chociaż tutaj widze pewne podobieństwa min. w gradingu filmu jak i ogólni akcji. nawet mamy nową Ripley (spocona laska w czarnej koszulce strzela z karabinu) więc zapowiada się ciekawie. oby tylko trzymali się dalej tego co ustanowili w Aliens czyli cykl rozwojowy obcego który imo w AVP1 był totalnie okrojony i nie pasował do niczego. zobaczymy :)
Napisano 25 Sierpień 200717 l Panowie krytykanci - moze sie chwyccie za jakiegos Kieslowskiego czy Wajde...Bedziecie mieli kino "glebokie, artystyczne, ambitne i wartosciowe". Ja tam chce krwi (w kolorze czerwonym, zielonym) i kwasu. Mroczne retospekcje w dziecinstwo Predatorow oraz rozterki sercowe krolowej obcych mnie nie interesuja.
Napisano 25 Sierpień 200717 l Jakby kogoś interesowała polska wersja tego trailera to tutaj można zobaczyć: http://filmosfera.pl/index.php?str=film,351,trailery
Napisano 25 Sierpień 200717 l Nezumi: naprawde uważasz że AVP1 trzymał poziom Aliens 2? Wg mnie nawet do pięt nie dorastał. A ten wyjazd z Wajdą to brzmi jakbyś zupełnie nie czytał co ludzie piszą powyżej. Ja też idąc na taki film chce obaczyć akcje i troszke latających flaków, problem w tym że AVP1 nie uśpił mnie tylko dlatego że się smiałem/irytowałem (w zależności od momentu) i dlatego uważam że tworcy odstawili kiche, a nie dlatego że brakowało tam psychologicznego portretu królowej obcych. Chyba dokładniej sie nie da :)
Napisano 25 Sierpień 200717 l doom był super. AVP 1 żałosny film. Zaczął się i nagle sie skończył. scena ze włócznią i tarczą z głowy aliena totalna porażka i tak samo odznaczenie człowieka przez predatora klanowym znakiem... avp2 odrazu mówie że taki sam shit jak jedynka. powinni to zrobić w przyszłości nie w teraźniejszości bo odrazu wiadomo że lipa. A gdzie jest gra AVP3?
Napisano 25 Sierpień 200717 l no lol..o to chyba chodzi ze ma bryzgac... co wy chcecie wątek miłosny jakis czy ki h.j ? Pewnie nie da sie zrobić filmu o Obcych i Predatorze by cos nie bryzgało...ale Fajnie by było jakby wplątali w ta jakąś fabułe...chodzi o budowe napięcia, sens w całości...A nie takie coś, ze Obcy se są, se przybywają...i se mordują. Jatka bez sensu. To już równie dobrze moge iść jurto do rzęźni...Wyjdzie na to samo i Nie musze czekać na film :/
Napisano 25 Sierpień 200717 l Co jak co ale mam nadzieje ze kiedys wqoncu zaczna sie prace na Obcym 5 z Sigourney Weaver w roli glownej. Z tego co czytalem w sieci scenariusz do obcego 5 juz dawno istnieje akcja ponoc dzieje sie na ziemi. Ponoc choc kto wie ile w tym prawdy sama Sigourney Weaver mialabybyc wspolproducentka filmu oraz chce aby przy produkcji bral udzial Ridley Scott. W jednym portalu wyczytalem iz przyszlosc filmu obcy 5 miala rozstrzygnac sie po ekranizacji alien vs predator 1. Premiera avp1 miala miejsce juz dawno temu, lada chwila pojawi sie avp2 a obcego 5 jak niema tak niema :(.
Napisano 25 Sierpień 200717 l Alieny rzadza. Mimo ze kazda czesc Aliena krecil inny rezyser, to wszystkie trzymaja klimat i sa b.dobre. A AVP to typowy film z gatunku "robimy film na podstawie gry, ale sie oplaci bo ludzie to lubia". W sumie do obejrzenia, ale bez porownania z seria Aliens. Czekam na 5tke, i niech mnie tylko zawioda.... ;) pozdr
Napisano 26 Sierpień 200717 l Mimo ze kazda czesc Aliena krecil inny rezyser... ...ale jaki reżyser!!!
Napisano 26 Sierpień 200717 l żaden po za może Cameronem i Jeunetem ( a ten pewnie nieszczególnie w stanach) nie był znany zanim zrobił alienów.
Napisano 26 Sierpień 200717 l Znani być nie musieli, po prostu byli dobrzy. Zresztą porównywanie filmów klasy B z klasyką kina sf nie ma wielkiego sensu.
Napisano 26 Sierpień 200717 l Tylko to trochę inaczej z tym było. Scott dostał do łapy scenariusz filmu klasy B o ile nie było to C albo Z bo historyjkę o kosmicie zjadającym załogę na statku kosmicznym trudno określić inaczej, to że wyszła mu klasyka gatunku to zasługa jego niewątpliwego talentu. AvP2 też dostali nowicjusze bez wielkiego doświadczenia w siodełku reżysera, nie twierdzę że jest co porównywać ( nawet śmiało można powiedzieć że nie) ale można tak w ramach dobrego serduszka nie skreślać ich na starcie:)
Napisano 26 Sierpień 200717 l Masz racje, i dlatego napisałem "ale jaki reżyser!". Nikogo na starcie nie skreślam. Oba AVP są zapewne takie, jakie miały być, czyli klasy B. Nie każdy ma ambicje Scotta. AVP z pewnością nie miał w niczyim zamierzeniu pisać historii kina sf ;). Miały się sprzedać dzieciom i młodzieży.
Napisano 26 Sierpień 200717 l pozatym sadze iz za bardzo niema co porownywac sagi alienow do avp poniewaz avp kreowana byla glownie na bazie komiksowi, gry.
Napisano 13 Wrzesień 200717 l Swiezynka wywiad z tworca AvP:2 http://www.mtv.com/movies/news/articles/1569392/20070910/story.jhtml