Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam,

Umieszczam oto 13 dni z mojego życia...

Dwanaście projektów wnętrz stworzonych w celu prezentacji mebli nowo powstającej firmy "Fabryka Mebli systemowych" która sygnować się będzie nazwą "CasaNueva".

Pierwsze 8 wizualizacji to całkowicie moje projekty.

Ostatnie cztery to niestety pozgapiane trochę z rożnych katalogów wystroje...powodem tego jest...zmęczenie :D Wiem ze to głupie ale co tam ;)

Jak na początku wspomniałem całość wykonana w 13 dni (z kilkoma dniami przerwy dla dziewczyny :) ). Potem kilka dni na wyrenderowanie wszystkiego do A4 w 300 dpi.

W tym miejscu chciałbym podziękować osobom, które bardzo mi pomogły w taki czy inny sposób. Kolejność przypadkowa...

- Pinero

- Lis

- SWRSC

- RA

- etyr11

- Z-brush

- Marcin

- polka dot

- mój brat :D

Wielkie dzięki chłopaki :*

Ok na początek przykładowy Hi-res, z którego najbardziej jestem zadowolony:

HI-RES

No i prace w kolejności:

01.jpg

________

02.jpg

________

03.jpg

________

04.jpg

________

05.jpg

________

06.jpg

________

07.jpg

________

08.jpg

________

No i z tych ostatnich czterech ściągniętych designów niekoniecznie jestem zadowolony...za to klientowi te ostatnie najbardziej się podobają :)

http://www.luviz.pl/work/casa/09.jpg

http://www.luviz.pl/work/casa/10.jpg

http://www.luviz.pl/work/casa/11.jpg

http://www.luviz.pl/work/casa/12.jpg

Ok zapraszam do komentowania :)

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 3,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

moje zdanie już znasz, na 5 najładniejsze światełko. Ogolnie niezły speed, no ale w sumie proste te scenki. Mimo wszystko podziwiam :)

Napisano

To nie będę oryginalny i napisze- moje zdanie znasz:)

Masa roty w krótkim czasie. Mi światło najbardziej podoba się na 8:)

Napisano

Czarny dywanik na high-resie wygląda trochę jak włosy pod mikroskopem elektronowym :)

No i ta monstrualna butelka z winem na 7 obrazku!

Poza tym to klasa!

Scenki bardzo porządne, czyste i ładnie oświetlone.

Przyjemnie się na nie patrzy.

Napisano

13 dni - jestem pełen podziwu.

Wyszło bardzo dobrze no może pare dupereli bym pozmieniał - jak widoki za oknem;)

Jakie silniki zaprzągłeś przy renderowaniu do druku?

Napisano
  • Autor

SWRSC: Sam jesteś prosty! :P Dzięki jeszcze raz Grubciu :*

mrkrzysiek, etyr11, KLICEK: Dzięki :)

ReflectVision: Może i tak, ale mi się podoba :D Za jakies kilkanaście dni znów go zobaczycie :D

JohnyCa: Dziękuje. Wiadomka, niektórych błędów się nie zauważa. Napewno jakieś musiały się pojawić w takim speedzie, więc chyba nie jest aż tak źle :)

nielot007: Nieprawda! Mówiłeś ale po polsku :D

Georgas: Nie nie, to nie tak. W 13 dni zrobiłem całość z renderami do 1024x724 aby klient mógł ocenić. A potem jeszcze kilka dni na wizualizacje do druku. Ale w sumie...jak by policzyć te dni, w które nie pracowałem to może i skończył bym całość w 13 :)

pionix: Dziękuje :) Co do widoków za oknem to ZAWSZE mam z nimi problem:/ A wszystko przez to ze nie wiem jak je wkleić w PS i robie to w maxie :)

Silniki to w każdej wizualizacji jedyne słuszne rozwiązanie - IRR + LC :D

Tomuś: Lol faktycznie jak budyń :/ Dzięki :]

Jeszcze raz dziękuje wszystkim za komentarze i zapraszam innych do wypisywania swoich opini :D

Napisano

3cia od konca jakos ludzaco znam :p juz gdzies to widzialem tylko w troszke innym zestawieniu :p

Te dywany mi nie pasuja ale tak to fajnie :]

Pozdro

Napisano

MaGuu: nieźle :) 13 dni na 12 wizek? no to wręcz fenomenalnie :) ale widać sporo niedoróbek min. brak postprodukcji, gdzieniegdzie mało kontrastów no i materiałami można by więcej zaszaleć ;) ale że to tak krótki deadline to nie wybrzydzam - ładnie :]

Napisano

2jka fajna, tylko te glizdy na dywanie blee ;)

a tak ogolnie to jak juz tweety napisal, czyli postprodukcja by sie przydala i to w sumie solidna, jezeli chodzi o jedynke, i trojke bo jest mdlo, chociaz moze to przez shadery, ale zreszta ja sie nie znam :]

a po za tym 13 dni, mozna powiedziec ze nie byly pechowe i nie poszly na marne!

Napisano

Super :) Bardzo zacne.

BTW Jak robicie to, że sciany w VRayu są "na prawdę" białe?

Napisano
MaGuu: nieźle :) 13 dni na 12 wizek? no to wręcz fenomenalnie :) ale widać sporo niedoróbek min. brak postprodukcji, gdzieniegdzie mało kontrastów no i materiałami można by więcej zaszaleć ;) ale że to tak krótki deadline to nie wybrzydzam - ładnie :]

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

hcpiter3d: Dywany jednym się bardzo podobają innym w ogóle ;) Ja należę do tych, którym się podoba :D

A scenka z pracowni graficznej to faktycznie przerobiona moja stara scena...no i ulepszona mam nadzieje ;) Dzięki.

tweety: Materiały to mój odwieczny problem, często ograniczam się tylko do reflectu z jednolitym kolorem i bez Faloffa :) Co do postprodukcji - jest w każdej z wizualizacji :D Po prostu jeszcze nie wychodzi mi ona za dobrze ;)

JunioR: To samo co do tweety'ego :) Faktycznie 3 mdla, ale 1...chyba nazwał bym monochromatyczną :P

DraB: Dzięki ;) Hmma co do pytania, to chyba nie do mnie, bo moja są raczej "kolorowe" A tu gdzie powiny być białe przyjmuja kolor otoczenia, ale to chyba dobrze?

chveti: Dzięki za gwiazdki :)

Napisano
  • Autor

routee: Da się wyłapać ciekawe meble. A krzesło w rzeczywistości wygląda naprawdę fajnie :) Dzięki :]

P.S: Jeśli ktoś ma ochotę i czas to proszę się nie krępować i pobawić się tymi wizualizacjami w PS :)

P.S. 2: TWEETY! Corion!

P.S. 3: WOW mam 4 gwiazdki! :O Dzięki :*

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.