kozioo Napisano 26 Grudzień 2003 Share Napisano 26 Grudzień 2003 U mnie materiał oponki wygląda dobrze:] Ale nie dodałeś tych napisów na kołach z marką producenta, albo ich nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 26 Grudzień 2003 Share Napisano 26 Grudzień 2003 Bardzo ładna oponka....Mógłbyś opisać jak ją zrobiłeś, bo ja do swojego vipera próbowałem zrobić oponkę z tutoriala sikhama, ale tyle bugów wyszło, że się wku****** i pozostawiłem auto bez bieżnika:) [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Napisano 26 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2003 Jak ją zrobiłem ? Chyba jak każdy czyli zrobiłem najpierw kawałek potek go powieliłem i dodałem bend. Pierwszą opone jaką kidyś robiłem to z tego tutka : http://www.3dtotal.com/team/Tutorials/fiat500/fiat500_w1.asp Jagby było coś nie jasno to opisze krok po kroku na przykładzie mojej oponki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaver Napisano 26 Grudzień 2003 Share Napisano 26 Grudzień 2003 dzieki wiem ze niektorzy robia to booleanem ale wtedy sie zawsze strasznie kopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafex Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 U mnie też ten materiał jest bardzo ciemny przez co prawie wcale nie widać bieżnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 A u mnie materiał jest w sam raz...bieżnik widać idealnie:] wymienic monitory paskudy! ;)[lol2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 wow, pikne kółko :) tarcza hamulcowa wentylowana, no no :D ale rzeczywiście materiał opony za ciemny, ale nie dlatego, że go nie widać (bo monitor mam dobry :P:)) tylko dlatego, że kolor gumy jest trochę inny... trzymaj się [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
statique Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 nom, material trzeba poprawic ale model super mi sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Napisano 28 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2003 Witam. Napisy dojdą na sam koniec, a co do koloru to mi się wydaje że on jest nawet za jasny ale może się myle. Dzięku za opinie - Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 31 Grudzień 2003 Share Napisano 31 Grudzień 2003 Ej no obijasz sie!! do roboty, ja chcem punciaka!! Pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Napisano 3 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2004 Nie obijam się teraz było kilka dni wolnego więc trzeba troche od maxa odpocząć - sam wiesz o co chodzi :) Tak naprawde to robie teraz wnętrze, już za pare dni łącze połówki i biore się za teksturowanie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Napisano 3 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2004 i jeszcze jedno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 3 Styczeń 2004 Share Napisano 3 Styczeń 2004 Piekny model !..co do wnetrza...mam nadzieje ze dojdzie wiecej szczegolow..wiesz guziki..radyjko (modeling) tak? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 3 Styczeń 2004 Share Napisano 3 Styczeń 2004 Pięknie , pięknie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 3 Styczeń 2004 Share Napisano 3 Styczeń 2004 jak wyzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 Mnie sie podoba. Tylko prosze daj ladne texty bo cgnet czeka na Ciebie. Nie zbijam sie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Napisano 5 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2004 Pablo - raczej nie będę za bardzo zagłębiał się we wnętrzu - dużo zrobie na teksturze. Główne przyciski i ewentualnie radio zrobie ale reszta to tekstura. Dziś zrobiłem spryskiwacze i lusterko. Dzięki za opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Napisano 5 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2004 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 Detale powalają:] Mi by się nie chciało modelować, ale i tak jak by wyglądało drzewko zapachowe w fordzie gt40:D:D Czekam na update\'y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 na temat modelu juz wysztko powiedziane :) dawaj texturki :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 wspaniała szczegółowość :) kocham detale :D ale czy mi się zdaje czy maska nie ma grubości ?? bo jakoś tak ostro się kończy... pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 Samochód jest super! Jednak mam nadzieję, że pokażesz też coś z innej dziedziny :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 Model powala, faktycznie, sam mam takiego punciaka. Jednao na co mi wpadlo w oczy to.... czy gdzies przodem nie uderzyl?? bo taka troche za mocno sciata ta maska, i znaczek za duzy, reszta SUUUPEROS. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafex Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 Bardzo, bardzo ładnie. Oby tekstury były tak samo dobre. Pozdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 Nie wiem co wy chcecie. Tutaj macie fote i sobie porownajcie. Czepielscy, czepielscy, afe afe afe ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 a tak na marginesie, to o co chodzi z tym brakiem grubosci bo nie czaje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Napisano 8 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2004 Testowe teksturki tylnich świateł i szyby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 Bardzo ładnie. Widze, że nawet tablice wymodelowałeś dokładnie:] Jeszcze raz powiem, że podziwiam Cie za takie dokładne odwzorowywanie tego samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 Rafal - bardzo mi się podoba Twoja praca, pokaż wreszcie jakiś render z ładnym lakierem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 nie będe się powtarzał, że model mi się bardzo podoba (ups, powtórzyłem się ;)), ale po odbiciach na tylnich światłach widać, że jest tam trochę nierówno, no i mam nadzieję, że wyrównasz tą czarną obramówką wkoło szyby, bo naprzykład na dole nie jest ona równoległa do krawędzi :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 Jacy wy jestescie nie cierpliwi. Artysta pracuje wiec go nie poganiajcie. Oj ludzie ludzie, wogole sie nie wczuwacie. A ze szczeguli modele to norma. Dlatego jak skonczy to sie bende dowalal :) Zartuje bo mnie zabijesz, albo przynajmniej obijesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 Rewelacyjna robota, czekam na oteksturowana wersje. Jakiego koloru bedzie lakier?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Napisano 9 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2004 Będzie koloru ... ? Hm - zawsze kupuje choinki pod kolor samochodu :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 12 Styczeń 2004 Share Napisano 12 Styczeń 2004 Rmf fm ..:D A gdzie updejty??:D Obijales sie przez weekend czy co?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 12 Styczeń 2004 Share Napisano 12 Styczeń 2004 Wlasnie...chetnie zobacze juz wersje z lakierem :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giegu Napisano 12 Styczeń 2004 Share Napisano 12 Styczeń 2004 ;( Jak ktoś jest z okolic Krakowa niech luknie na moją propozycję/prośbę FORUM >> OGŁOSZENIA >> INNE OGŁOSZENIA >> szukam zajebistego nauczyciela 3DS 5.0........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giegu Napisano 12 Styczeń 2004 Share Napisano 12 Styczeń 2004 Rafal - to punto jest the besciarskie :) !!!!!!! Czekam na lakier ps: może rozwaliłbyś prawą tylną lampę razem z nadkolem i tylną szybą będzie się wyróźniac sposrod innych aut na forum!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Napisano 12 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2004 Witam. Był weekend więc musiałem troche od maxa odpocząć - Dzięki za opinie, co do lakieru to najgorsze i najtrudniejsze rzeczy pozostawiam na sam koniec więc lakier raczej będzie ostatni, gdyż z nim będzie najwięcej roboty. Dziś update wnętrza z teksturkami. Nie do końca skończony ale niech będzie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Napisano 12 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2004 i jeszcze jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 12 Styczeń 2004 Share Napisano 12 Styczeń 2004 pięknie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 13 Styczeń 2004 Share Napisano 13 Styczeń 2004 Wypasione będzie autko !!! żadko kto dba o szczegóły tak jak ty pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 13 Styczeń 2004 Share Napisano 13 Styczeń 2004 nic tylko czekac na koniec prac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 13 Styczeń 2004 Share Napisano 13 Styczeń 2004 wszystko mi się podoba... oprócz kierownicy :) btw: jak możesz to zdradź nam, jak zrobiłeś taki zamszowy materiał na fotelach :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 13 Styczeń 2004 Share Napisano 13 Styczeń 2004 Popieram przedmówce, że kierownica nie wygląda najlepiej. Reszta jest cudowna i oby tak dalej dobrze ci szło [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 14 Styczeń 2004 Share Napisano 14 Styczeń 2004 kiedrownica jest chyba od audi albo mi sie wydaje , poza tym świetny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 14 Styczeń 2004 Share Napisano 14 Styczeń 2004 no nieźle ..... bardzo dokładnie wykonałeś ten model ale o ile się nie myle to z proporcjami jest cieniutko :( (a o ile dobrze pamiętam co czytałem to masz takie autko: | ) a więc po pierwsze to jak już kiedyś pisałem deska rozdzielcza jest chyba za płaska co zaznaczyłem na rysunku (przecież na drzwiach zrobiłeś krawędź gdzie powinna się kończyć a kończy się gdzie indziej ) po drugie jak w powyższych postach też uważam że kierownica jest jakaś dziwna i jakby leciutko zamała a po trzecie to lusterko za to jest za duże jeśli się myle to sorki a jeśli nie to po tych poprawkach wnętrze będzie już OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 14 Styczeń 2004 Share Napisano 14 Styczeń 2004 Na waszym miejscu dowalilbym sie jeszcze ze chodnik jest za malo zablocony i ze nie ma zoltej koszulki na oparciu i ze nie ma popielniczki w drzwiach no i nie zapomnijcie o rozbryzganej muszce na przedniej szybie kolo spryskiwacza.(i o pszczulce kolo zderzaka). Rece opadaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 14 Styczeń 2004 Share Napisano 14 Styczeń 2004 Por@szek, skoro ty piejesz z zachwytu jak zobaczysz boxa to nie znaczy, że inni mają nie wytykać błędów, które zauważą... chyba właśnie na tym polega WIP, no nie ???? dziwne masz podejście :| gdyby wszyscy oceniali tak jak ty to KAŻDA praca na tym forum byłaby ZAJEBISTA i zabrakłoby miejsca na nowinki obrazkowe na stronie głównej :] pozdrawiam [piwo] P.S. to co napisałem nie zmienia faktu, że model mi się bardzo podoba, jednak jest kilka niedociągnięć, które znalazł m.in. Javor :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 Nie pieje z zachwytu nad kazda pracka, ale dowalanie sie doszczegolow typu kierownica przypomina bardziej ta z audi niz z fiata, to jest male przegiecie. Czekam na finalnego rendera, a nie \"pieje\' nad kazda pracka, tak dla twojej informacji. Zawsze oceniam pracki na koniec, chyba ze maja duzo bledow juz na w fazie wstepnej. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Napisano 15 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2004 Jawor: \"a więc po pierwsze to jak już kiedyś pisałem deska rozdzielcza jest chyba za płaska\" - Deska rozdzielcza jest chyba taka jak w punciaku - robiłem je na podstawie zdjęc które zrobiłem aparacikiem \" co zaznaczyłem na rysunku (przecież na drzwiach zrobiłeś krawędź gdzie powinna się kończyć a kończy się gdzie indziej ) \" - drzwi są celowo odsuniete abym mógł lepiej się oriętować wieczorkiem zamieszcze rendera gdzie drzwi będą przylegać do reszty \"po drugie jak w powyższych postach też uważam że kierownica jest jakaś dziwna i jakby leciutko zamała\" - co do kierownicy to macie racje jest dziwna i to wszystko przez teksturkę którą na nią wsadziłem , co do wielkości tojest dobra gdyż wszystkie samochody bynajmniej większość mają mniejszą i grubszą kierownice. \"a po trzecie to lusterko za to jest za duże \" - faktycznie dopiero teraz to zauważyłem - większość rzeczy modelowałem z użyciem blueprintów lusterka niestety nie. \"jeśli się myle to sorki a jeśli nie to po tych poprawkach wnętrze będzie już OK\" - Dzięki za konkretną opinie, przynajmniej wiem co pozmieniać - Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi