Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

U mnie materiał oponki wygląda dobrze:] Ale nie dodałeś tych napisów na kołach z marką producenta, albo ich nie widać.

• Odpowiedzi 257
  • Wyświetleń 22,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo ładna oponka....Mógłbyś opisać jak ją zrobiłeś, bo ja do swojego vipera próbowałem zrobić oponkę z tutoriala sikhama, ale tyle bugów wyszło, że się wku****** i pozostawiłem auto bez bieżnika:)

[piwo]

Napisano

dzieki

wiem ze niektorzy robia to booleanem ale wtedy sie zawsze strasznie kopie

Napisano

U mnie też ten materiał jest bardzo ciemny przez co prawie wcale nie widać bieżnika.

Napisano

wow, pikne kółko :) tarcza hamulcowa wentylowana, no no :D ale rzeczywiście materiał opony za ciemny, ale nie dlatego, że go nie widać (bo monitor mam dobry :P:)) tylko dlatego, że kolor gumy jest trochę inny...

trzymaj się [piwo]

Napisano
  • Autor

Witam. Napisy dojdą na sam koniec, a co do koloru to mi się wydaje że on jest nawet za jasny ale może się myle.

Dzięku za opinie - Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Nie obijam się teraz było kilka dni wolnego więc trzeba troche od maxa odpocząć - sam wiesz o co chodzi :)

Tak naprawde to robie teraz wnętrze, już za pare dni łącze połówki i biore się za teksturowanie.

Pozdrawiam.

Napisano

Piekny model !..co do wnetrza...mam nadzieje ze dojdzie wiecej szczegolow..wiesz guziki..radyjko (modeling) tak?

pozdr

Napisano
  • Autor

Pablo - raczej nie będę za bardzo zagłębiał się we wnętrzu - dużo zrobie na teksturze. Główne przyciski i ewentualnie radio zrobie ale reszta to tekstura. Dziś zrobiłem spryskiwacze i lusterko. Dzięki za opinie.

Napisano

Detale powalają:] Mi by się nie chciało modelować, ale i tak jak by wyglądało drzewko zapachowe w fordzie gt40:D:D Czekam na update\'y

Napisano

wspaniała szczegółowość :) kocham detale :D ale czy mi się zdaje czy maska nie ma grubości ?? bo jakoś tak ostro się kończy...

pozdrawiam [piwo]

Napisano

Samochód jest super! Jednak mam nadzieję, że pokażesz też coś z innej dziedziny :).

Napisano

Model powala, faktycznie, sam mam takiego punciaka. Jednao na co mi wpadlo w oczy to.... czy gdzies przodem nie uderzyl?? bo taka troche za mocno sciata ta maska, i znaczek za duzy, reszta SUUUPEROS. Pozdro.

Napisano

Bardzo, bardzo ładnie. Oby tekstury były tak samo dobre. Pozdr :)

Napisano

Nie wiem co wy chcecie. Tutaj macie fote i sobie porownajcie. Czepielscy, czepielscy, afe afe afe ... :)

Napisano

Bardzo ładnie. Widze, że nawet tablice wymodelowałeś dokładnie:] Jeszcze raz powiem, że podziwiam Cie za takie dokładne odwzorowywanie tego samochodu.

Napisano

Rafal - bardzo mi się podoba Twoja praca, pokaż wreszcie jakiś render z ładnym lakierem :)

Napisano

nie będe się powtarzał, że model mi się bardzo podoba (ups, powtórzyłem się ;)), ale po odbiciach na tylnich światłach widać, że jest tam trochę nierówno, no i mam nadzieję, że wyrównasz tą czarną obramówką wkoło szyby, bo naprzykład na dole nie jest ona równoległa do krawędzi :)

pozdrawiam [piwo]

Napisano

Jacy wy jestescie nie cierpliwi. Artysta pracuje wiec go nie poganiajcie. Oj ludzie ludzie, wogole sie nie wczuwacie. A ze szczeguli modele to norma. Dlatego jak skonczy to sie bende dowalal :) Zartuje bo mnie zabijesz, albo przynajmniej obijesz :)

Napisano

Rewelacyjna robota, czekam na oteksturowana wersje.

Jakiego koloru bedzie lakier??

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Będzie koloru ... ? Hm - zawsze kupuje choinki pod kolor samochodu :) Pozdro

Napisano

Wlasnie...chetnie zobacze juz wersje z lakierem :)

pozdr

Napisano

;( Jak ktoś jest z okolic Krakowa niech luknie na moją propozycję/prośbę

FORUM >> OGŁOSZENIA >> INNE OGŁOSZENIA >> szukam zajebistego nauczyciela 3DS 5.0........

Napisano

Rafal - to punto jest the besciarskie :) !!!!!!! Czekam na lakier

ps: może rozwaliłbyś prawą tylną lampę razem z nadkolem i tylną szybą będzie się wyróźniac sposrod innych aut na forum!!

Napisano
  • Autor

Witam. Był weekend więc musiałem troche od maxa odpocząć - Dzięki za opinie, co do lakieru to najgorsze i najtrudniejsze rzeczy pozostawiam na sam koniec więc lakier raczej będzie ostatni, gdyż z nim będzie najwięcej roboty. Dziś update wnętrza z teksturkami. Nie do końca skończony ale niech będzie.

Pozdrawiam

Napisano

wszystko mi się podoba... oprócz kierownicy :)

btw: jak możesz to zdradź nam, jak zrobiłeś taki zamszowy materiał na fotelach :)

pozdrawiam [piwo]

Napisano

Popieram przedmówce, że kierownica nie wygląda najlepiej. Reszta jest cudowna i oby tak dalej dobrze ci szło [piwo]

Napisano

no nieźle ..... bardzo dokładnie wykonałeś ten model ale o ile się nie myle to z proporcjami jest cieniutko :( (a o ile dobrze pamiętam co czytałem to masz takie autko: | )

a więc po pierwsze to jak już kiedyś pisałem deska rozdzielcza jest chyba za płaska co zaznaczyłem na rysunku (przecież na drzwiach zrobiłeś krawędź gdzie powinna się kończyć a kończy się gdzie indziej )

po drugie jak w powyższych postach też uważam że kierownica jest jakaś dziwna i jakby leciutko zamała

a po trzecie to lusterko za to jest za duże

jeśli się myle to sorki a jeśli nie to po tych poprawkach wnętrze będzie już OK

Napisano

Na waszym miejscu dowalilbym sie jeszcze ze chodnik jest za malo zablocony i ze nie ma zoltej koszulki na oparciu i ze nie ma popielniczki w drzwiach no i nie zapomnijcie o rozbryzganej muszce na przedniej szybie kolo spryskiwacza.(i o pszczulce kolo zderzaka). Rece opadaja.

Napisano

Por@szek, skoro ty piejesz z zachwytu jak zobaczysz boxa to nie znaczy, że inni mają nie wytykać błędów, które zauważą... chyba właśnie na tym polega WIP, no nie ???? dziwne masz podejście :| gdyby wszyscy oceniali tak jak ty to KAŻDA praca na tym forum byłaby ZAJEBISTA i zabrakłoby miejsca na nowinki obrazkowe na stronie głównej :]

pozdrawiam [piwo]

P.S. to co napisałem nie zmienia faktu, że model mi się bardzo podoba, jednak jest kilka niedociągnięć, które znalazł m.in. Javor :)

Napisano

Nie pieje z zachwytu nad kazda pracka, ale dowalanie sie doszczegolow typu kierownica przypomina bardziej ta z audi niz z fiata, to jest male przegiecie. Czekam na finalnego rendera, a nie \"pieje\' nad kazda pracka, tak dla twojej informacji. Zawsze oceniam pracki na koniec, chyba ze maja duzo bledow juz na w fazie wstepnej. Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Jawor:

\"a więc po pierwsze to jak już kiedyś pisałem deska rozdzielcza jest chyba za płaska\"

- Deska rozdzielcza jest chyba taka jak w punciaku - robiłem je na podstawie zdjęc które zrobiłem aparacikiem

\" co zaznaczyłem na rysunku (przecież na drzwiach zrobiłeś krawędź gdzie powinna się kończyć a kończy się gdzie indziej ) \"

- drzwi są celowo odsuniete abym mógł lepiej się oriętować wieczorkiem zamieszcze rendera gdzie drzwi będą przylegać do reszty

\"po drugie jak w powyższych postach też uważam że kierownica jest jakaś dziwna i jakby leciutko zamała\"

- co do kierownicy to macie racje jest dziwna i to wszystko przez teksturkę którą na nią wsadziłem , co do wielkości tojest dobra gdyż wszystkie samochody bynajmniej większość mają mniejszą i grubszą kierownice.

\"a po trzecie to lusterko za to jest za duże \"

- faktycznie dopiero teraz to zauważyłem - większość rzeczy modelowałem z użyciem blueprintów lusterka niestety nie.

\"jeśli się myle to sorki a jeśli nie to po tych poprawkach wnętrze będzie już OK\"

- Dzięki za konkretną opinie, przynajmniej wiem co pozmieniać - Pozdrawiam