Napisano 15 Październik 200717 l Witam, Pierwszy raz pokazuje swoje prace na forum max3d. będę starał sie co jakiś czas uzupełniać watek pracami nowymi jak i starszymi, tymi skończonymi i szkicami. Za wszystkie opinie i podpowiedzi z góry dziękuję, i pozdrawiam. Edytowane 13 Styczeń 201114 l przez Czarnystefan
Napisano 15 Październik 200717 l hej! wreszie sie pokazales :D super pracki dawaj wiecej bo sporo ich masz do pokazania ;) zeedytuj 1 post by dodac miniaturke :) zdrowko p.s. no :D
Napisano 15 Październik 200717 l wreszcie skusiłeś się na to forum. Czujesz klimat i kreskę. Respekt.
Napisano 15 Październik 200717 l prace bardzo dynamiczne i odważne - nieźle układasz światłocień i podobają mi sie skróty perspektywy. I koncepty kolorystyczne w dechę :D
Napisano 15 Październik 200717 l siemka Grzegorzu. czyzbys po naszej ostatniej rozmowie postanowil sie poudzielac na forum? ;) nie widzialem twoich nowszych pracek i jestem pod wrazeniem. naprawde git! klimacik kozacki! bedzie czym sie inspirowac.... pozdrowki
Napisano 15 Październik 200717 l No miło cię widzieć tu w końcu ;] Prace na mistrzowskim poziomie, najbardziej lubię to w twoich pracach jak gdzieniegdzie zaciera się granica z tłem a przestrzenią, fajnie tak spłaszczasz miejscami, i dobrze że widać wyraźne ślady (taką digitalową fakturkę) Zarzuć więcej, co tak skromnie, przecież pełno tego spłodziłeś a jedna lepsza od drugiej ;] Pozdrawiam!!!
Napisano 16 Październik 200717 l Widać własny, rozpoznawalny styl. Większość już w różnych miejscach widziałem. Poprostu świetne... nic innego mi do głowy nie przychodzi.
Napisano 16 Październik 200717 l pierwsza klasa pracki klimat i styl. jeszcze te b&w to już w ogóle P.S To ty jesteś ten czarnystefan co kiedyś w BITcie był?
Napisano 16 Październik 200717 l Elvans >> innego czarnegostefana nie znam, tylko w jakim BITcie?:) kilka okładek dla Fabryki Słów:
Napisano 17 Październik 200717 l dzięki panowie:) a teraz kilka ilustracji do książki M. L. Kossakowskiej pt. "Siewca wiatru" (wyd.II, "Fabryka Słów" ) i coś kolorowego o "podobnej" temetyce: pozdrawiam.
Napisano 17 Październik 200717 l aż wziąłem książkę z polki i kurde mam wydanie pierwsze , swoja droga świetna książka ...
Napisano 17 Październik 200717 l Niezły styl masz. Ostatnia postać najbardziej mi do gustu przypadła.
Napisano 17 Październik 200717 l przegladalem dzis preview EXOTIQU'a 3 i tak mi sie wydawalo, ze jedna z pracek tam umieszczonych taka w twoim stylu jest... i widze ze sie nie pomylilem :) ostatnia mistrz szacuneczek i powaga :)
Napisano 19 Październik 200717 l mant-raz>> niestety jestem trochę monotematyczny:( lordbiernac>> a dzięki, udało się jakoś... teraz praca którą zacząłem już jakiś czas temu, a teraz leży czekając na mój lepszy humor (i trochę wolnego czasu:)). jest kilka rzeczy które muszę poprawić, ale chciałbym znać waszą opinie na jej temat. wszystkie podpowiedzi i konstruktywna krytyka mile widziane.
Napisano 19 Październik 200717 l master of pupa :D fajna nazwa pliku metallica sie nasuwa na mysl ^^ co do pracy swietna , nie wiem czy miales zamiar tak pochylic go na jego prawa strone ale to nawet ciekawie wyglada nie tak sztywnie wiec na +. Ostrosc, zestawienie kolorow zwlaszcza na zbroi to ach normalnie! moze miejscami za ciemno ale dawaj dalej szykuje sie kolejna perelka. pozdro
Napisano 19 Październik 200717 l Witam serdecznie, Praca wygląda już bardzo profesjonalnie. Robi wrażenie. Ja zresztą kocham te klimaty. Świetnie siedzą te alizaryny z sosami. Dobra szkoła ;) Forma hełmu jeszcze nie sferyczna, ale wyciągniesz ją bankowo. O tle nie piszę, bo jeszcze go nie ma. Lekko poszerzyłbym kadr obok dzidy..., ciasno tam. Po cofnięciu 2 planu za plecami będzie zaje... Miło patrzeć na taką robotę. Pozdrawiam :) PS. "Nie wejdź za bardzo z detalem w tło, bo Ci się zgubi ten fajny hoplita."
Napisano 19 Październik 200717 l Kolorki jak dla mnie miodzio szczeggólnie ciała a i tełko super co do przyczepów to paski jak dla mnie płaskie i dziwnie sie ukladają i buty za duze i troche dziwnie stoi - takie mam wrazenie - znając Twój skill to niezła pracka sie zapowiada czekam na finish.....
Napisano 19 Październik 200717 l DaRoZ >>> w założeniu miał być lekki kontrapost, tylko z nogami muszę jeszcze powalczyć:) Lacedemon>>> dzięki, bardzo mi miło:) jeśli chodzi o kadr to faktycznie jest tam trochę ciasno. Co do tła - na szczęście nie mam problemu z zabijaniem rysunku detalami (mój problem tkwi w tym, że raczej ich brak:P ) janko1987>>> buty za duże, a powiem nawet, ze chyba nogi zbyt krótkie:P dolna partia wymaga jeszcze dopracowania. co do postawy, to jak pisałem wyżej miał być kontrapost. Thalion>>> dzięki, klimat to połowa sukcesu:)
Napisano 19 Październik 200717 l Jak dla mnie to tej ostatniej pracy nawet nie musisz konczyc...wydaje mi sie ogladajac twoje prace ze masz elegancką lekkość rysowania ;) miod malina
Napisano 19 Październik 200717 l Wszystko świetnie, pięknie, ale odnoszę wrażenie, że nie tylko "monotematyczny" jesteś ale i mono schematyczny (ujęcia głównie od przodu, czasami lekko przekręcisz jakiegoś człeka). Większość postaci ma tą samą pozycję, powinieneś pokombinować z tym bo technikę wykańczania masz wyrobioną (i to jak! :D). Przez tą schematyczność ujęcia Twoja galeria może sporo stracić na atrakcyjności (przeglądanie dużej ilości prac o podobnym schemacie może źle wpływać na skupienie nad konkretnymi pracami u przeglądającego), a i Ty sam możesz przez to przestać się rozwijać, nic tak nie uwstecznia jak rysowanie tego, co przychodzi z łatwością ;p
Napisano 20 Październik 200717 l Świetny klimat jak zwykle. Myślę, że każdy tworzy jak lubi a krytyk to taka kura która dużo gdacze a jaj nie znosi...
Napisano 21 Październik 200717 l koniu>>> dzięki, no w sumie masz racje rysuje mi się dosyć lekko, pewnie dlatego moje prace są zawsze średnio wykończone:P prrrszalony>>> robię też inne rzeczy, tylko nie wszystkie pokazuje:) chveti>>> dzięki maronski>>> każda krytyka (konstrukrywna) mile widziana:P
Napisano 21 Październik 200717 l helol :D autoportret wymiata :O tez musze siebie machnac kiedys tabletem :D zdrowko
Napisano 21 Październik 200717 l niezłe, środkowy (autoportret) najbardziej przypadł mi do gustu, w pierwszym fajnie podkreślone blizny i rysy twarzy;) ostatni.. hm... strasznie energiczny... jak DaRoZ napisał: autoportret wymiata:)
Napisano 21 Październik 200717 l że z ciebie niezły rzeźnik to wiedziałem już wcześniej...ale autoportret mnie zabil..gimme more :)
Napisano 21 Październik 200717 l DaRoZ>>> dzięki, to w zasadzie mój pierwszy autoportret (a do tego w mrocznej konwencji) i zachęcam do rysowania samego siebie - fajna zabawa, można sobie pojechać:) Thalion>>> nad autoportretem siedziałem najdłużej, reszta to kilkunastominutowe szkice. maciekG>>> zabijający autoportret:) tymko>>> dzięki
Napisano 22 Październik 200717 l Na pierwszym szkicu super twarz i fajnie włosy pojechałeś. No i widać że robisz coś poza... Fioletowa facjata powala OO ... ej a masz jakieś widoczki czy cooś??
Napisano 22 Październik 200717 l OzeSZZSZ ty... ostatnim mnie zabiłes ..:) swietny modelunek latający typ wow .. ostatni jak mówiłem zajeeeeebioza a on jeszcze nie skończony!!!!! tez tak bym chciał :)