Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 294
  • Wyświetleń 103,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

3 szkice malarskie- format troche wiekszy niz a4, zagruntowana tektura, olej, ciemna sykatywa z terpentyna:

f_szkic1m_812061c.jpg

^ kolo godziny czasu

f_szkic2m_9e69d02.jpg

^ mniej niz 30 minut

f_szkic3m_8a3c110.jpg

^ mniej niz 2 godziny

Napisano
  • Autor

cyfrowy szkic z czarno-bialego zdjecia

f_jen2copycopm_5ae16df.jpg

Edytowane przez Dann.G

Napisano

Pędzelki fajne - zdają się opływać lekkością a szczególnie drugi. Jeżeli chodzi o szkic to nie śmiałbym się czepiać, bardzo się podoba i jeszcze tak nie umiem ale na pierwszy rzut oka nie rozkminiłem czy to język czy może lekka karykatura wargi :/ Ja bym go nieco "naostrzył"

Napisano
  • Autor

ta, wiem- niektorym sie wydaje, ze to wara, a niektorym nie ;) juz sprawdzilem...

a tymczasem cos innego..ktos mnie sie kiedys spytal na forum czy maluje cos sprayami czy tylko umieszczam je na martwych naturach..ano wlasnie zdarza sie od świeta, ze maluje, no i swieto bylo dzis:

f_wrzuta2009sm_35dee96.jpg

tu widoczna praca kolegi i nasze postury dla pokazania proporcji malunkow:

f_wrzuta20092m_acc5a18.jpg

Napisano

A trzeciej fotki już nie zamieściłeś? Jak was policja w kajdanki zakuwa =]. A kumpel w piwnicy aerograf trzyma i coś się zgadać nie możemy żeby wypróbować. Ładne, ładne ile ją robiłeś?

Napisano
  • Autor

heh na nk juz mnie nie ma dawno ;) a policja nas nie zwinie nigdy stamtad, bo mamy uklad z wlascicielem, takze na miekko mozemy trenowac sobie...robote zaczelismy o 9ej i skonczylismy o 14ej takze szybko sie uwinelismy

Napisano

dobra robota, sam troche psikam

tyle, ze jak powazniej pare miesiecy temu wziolem sie za tablet to tez raczej od swieta mi sie zdaza

Napisano
  • Autor

po plenerze w zakopanem... jak narazie 4 szkice malarskie (olej z sykatywa i werniksem na plycie) :

f_strumykszkim_8d63120.jpg

f_czarnystawsm_d9e66dc.jpg

f_goryszkic2m_58d7397.jpg

f_goryszkic1m_284f146.jpg

Napisano

Trzeci i czwarty art najlepsze. Na nich chyba najlepiej udało Ci się odwzorować naturalne barwy.

Napisano
  • Autor

w gorach z tymi kolorami to przeroznie bywa...im wyzej tym bardziej sie wydaje, ze jestes w innym swiecie ;)

update ze szkicownika:

f_1m_e4c1d04.jpg

f_2m_261bfa0.jpg

f_3m_19e799d.jpg

f_4m_370b74c.jpg

f_5m_34bbc7f.jpg

f_6m_f109d61.jpg

f_7m_4a81c6f.jpg

f_8m_8fee068.jpg

f_9m_28abbb7.jpg

f_10m_9260eea.jpg

f_11m_666e406.jpg

Napisano

czarne paski na oczach nie powstrzymają nikogo od podania PEŁNEGO rysopisu zbrodniarzy ;) :D hahahahhahaha :D

co do martwych naturek i szkicy: jak zwykle na wysokim poziomie :> czekam na coś nowego digitalowego. :>

Napisano
  • Autor

mallow - jak skoncze te obrazy to wrzuce ;)

dzieki wszystkim za komenty...maly update teczki:

f_w99plm_deec9dc.jpg

f_jennanissmam_6d49437.jpg

f_kamyla2m_c2503b3.jpg

f_kamylam_46c164e.jpg

f_olgadolgayam_2cfccb1.jpg

f_babam_bb80456.jpg

tutaj taka tempere z akwarela wyciagnalem skads..

f_htsoe1onwa0m_c837dbc.jpg

tu taka wprawka przed komiksem:

f_1347071m_8e20aca.jpg

i taki logotyp dla melanż alko team (druzyna koszykarska) ;D

f_48771506750m_0e67678.jpg

pozdro

Napisano
  • Autor

dawno mnie nie bylo...wstawiam troche obrazkow z komiksu z T-Raperami z nad Wisły...

zapraszam tym samym na strone wydawnictwa AFRES

a oto pare smaczków z mojej czesci scenariusza- głownie olowek automat i tusz:

f_vewmslm_0a675a9.jpg

f_vewmsmm_ed4bdbd.jpg

f_vewmsnm_c9d126f.jpg

f_16mthpcr8dom_8fe893f.jpg

f_vewmsom_4e57aff.jpg

f_vewmsqm_7a56703.jpg

f_16mthpcr8dom_b3e5024.jpg

f_vewmsrm_8d59458.jpg

f_16mthpcr8dom_ed1dc3e.jpg

f_uaey8l4k60m_e0b6d9e.jpg

Napisano

Dziewiec siedem oraz dwojka pod Cedynia niezla bojka...! Co za genialny projekt! Gratuluje wspoludzialu, zapowiada sie naprawde swietnie! :O

Napisano

T-raperzy forever! Fajnie, że ich odkopaliście i przywróciliście do życia na kartach komiksowych. A scenariusz do zeszytu pisali oni czy już Wy? Niemniej wygląda to obiecująco.

Napisano
  • Autor

Sławomir Szczęśniak i Grzegorz Wasowski - czyli Rychu i Grzechu pisali scenariusz do 4ech epizodow komiksowych w albumie "Misja Mars"...

Napisano

te z tymi futrzastymi czapkami są niezwykle ciekawe :)

fajny jest też ten akt kobiecy ze względu na użyte kolory; przypomina takie dobre, stare, akademickie studia postaci :)

co do pejzaży, mam wrażenie że są robione zbyt chaotycznie i nie są przemyślane. zwłaszcza te, które rozwiązałeś chlapnięciami farby i szybkimi gestami pędzlem. pejzaż który ociera sie o abstrakcje nie musi być malowany szybko jak abstrakcja :)

no to tyle ze mnie :D

pzdr.

Napisano

A abstrakcja musi być malowana szybko?

Swoją drogą T-Raperzy znad Wisły rox :). Strona wydawnictwa natomiast to tragedia, no ale to inna bajka.

Napisano
  • Autor

dzieki!

dzis zaczalem sobie cos takiego:

f_lxa1bfsl5itm_78c4a47.jpg

i stwierdzilem, ze musze popracowac nad budowaniem przestrzeni

dlatego postanowilem skopiowac c.mullins'a:

f_ylb2w5jfot8m_3643034.jpg

Napisano
  • Autor

a tymczasem projekt pod sito na zlecenie

kartka a4, multiliner'y firmy copic...baron kelvin w.i.p.:

f_ey5c9xgawcdm_92b378b.jpg

Napisano
  • Autor

z bani ilustracja na probe:

f_t6ixc8u1wm_18520d2.jpg

oraz rowniez z bani jakas taka pracka, co z doskoku ja sobie robie...

f_1892o5wm5m_db31d4e.jpg

Napisano

Cześć! Ta pierwsza ilustracja z bani ma fajny potencjał. Jeśli byś chciał ją wykończyć to na pewno trzeba by było zdyscyplinować perspektywę no i pomyśleć nad urozmaiceniem/rozwinięciem tej historyjki. Np dodać drugiego oprycha i karła-mafiozo-szefa między nimi który osobiście chce dopilnować schwytania niewygodnego świadka a za oknem leci np supermen który zaraz uratuje reporterkę etc..

Napisano

hehe :D tak jak serio, ten baron Kelvin tez konkretny, normalnie jak tusz ^^ super

Napisano
  • Autor

serio- akurat ta seria ilustracji, co ta pierwsza z poprzedniego posta, jest po dkonkretny brief i nie zmieniam scenariusza;)

Areien- w gruncie rzeczy to pisaki tuszowe.

3 szkice z dzisiaj:

f_t13vrk8d457m_9420fae.jpg

f_irkmflkcvnm_6231d01.jpg

f_1lyuc5xrkgjm_f046d27.png

Napisano
  • Autor

i troche nowosci z pracowni (same oleje na deskach, glownie 100x70 cm):

f_m7hp9im_05650dc.jpg

f_m7hp9jm_8fc9562.jpg

f_m7hp9km_ab9ac2f.jpg

f_pnie9pm_1fbe262.jpg

f_10lr7390pfcm_431f183.jpg

f_10lr7390pfcm_f169662.jpg

Napisano

hmmm, czyżbyś używał soli w farbie? ciekawe efekty, fajne malarstwo, dajesz dalej, pozdro

Napisano

Drugi dziad jak dla mnie najlepszy plus krajobrazik zimowy. W pierwszym podobają mi się impasty z szerokiego pędzla. Nie jestem do końca pewien czy fotka oddaje w 100% kolorki, brakuje jakby nieco nasycenia i kontrastu.

Napisano

Świetny olej, sam się jeszcze za farby olejne nie zabrałem bo nie mam odwagi, póki co tylko robię akrylem.

Szczególnie dziadki się podobają.

pozdrawiam

Napisano

Pan Janek!!!:)))) cieplo na sercu:)

PZDR! od "starszej" koleżanki ze szkoly:)

Napisano
  • Autor

rotcore - nie, to nie sol :) bardzo latwo dostepne medium :)

siemasz kabaja :>

dziekuje wszystkim za cieple slowo

tymczasem wrzucam pracke konkursowa na "Zainspirowani Japonią" :

makakvsakita.jpg?1268771303

Temat z glosowaniem TUTAJ.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

zamieszczam taka prace, z ktora dzis troche przesiedzialem- wydaje mi sie, ze zbyt dlugo w proporcji do rezultatu :/

f_wfkx8m_522f8a7.jpg

(kadr z terminatora salvation, bo caly czas jakos nie czuje sie na silach by stworzyc cos ciekawego z bani czy tez w oparciu o refke ]B( )

Edytowane przez Dann.G

Napisano
  • Autor

a tu taki dyptyk z pracowni..stosunkowo maly, na wysokość ok.60 cm, na szerokosc łącznie ponad metr chyba...wczoraj i dzis malowane po pare godzin

(zdjecie by f**ked up olympus idiot camera):

f_w8gtuyitu8xm_ba29e23.jpg

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności