Dann.G Napisano 21 Marzec 2009 Autor Napisano 21 Marzec 2009 a wlasnie...obraz na zapro autorstwa proroka ;]
Dann.G Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Napisano 7 Kwiecień 2009 3 szkice malarskie- format troche wiekszy niz a4, zagruntowana tektura, olej, ciemna sykatywa z terpentyna: ^ kolo godziny czasu ^ mniej niz 30 minut ^ mniej niz 2 godziny
Dann.G Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Napisano 8 Kwiecień 2009 (edytowane) cyfrowy szkic z czarno-bialego zdjecia Edytowane 9 Kwiecień 2009 przez Dann.G
JmTm00 Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 ten ostatni "wylizany" bardzo heja.....keip de najs łark men
emmilius Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 Pędzelki fajne - zdają się opływać lekkością a szczególnie drugi. Jeżeli chodzi o szkic to nie śmiałbym się czepiać, bardzo się podoba i jeszcze tak nie umiem ale na pierwszy rzut oka nie rozkminiłem czy to język czy może lekka karykatura wargi :/ Ja bym go nieco "naostrzył"
Dann.G Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Napisano 14 Kwiecień 2009 ta, wiem- niektorym sie wydaje, ze to wara, a niektorym nie ;) juz sprawdzilem... a tymczasem cos innego..ktos mnie sie kiedys spytal na forum czy maluje cos sprayami czy tylko umieszczam je na martwych naturach..ano wlasnie zdarza sie od świeta, ze maluje, no i swieto bylo dzis: tu widoczna praca kolegi i nasze postury dla pokazania proporcji malunkow:
Coyote Napisano 14 Kwiecień 2009 Napisano 14 Kwiecień 2009 a na n-k pewnie bez tych czarnych pasków XDD świetne :)
emmilius Napisano 14 Kwiecień 2009 Napisano 14 Kwiecień 2009 A trzeciej fotki już nie zamieściłeś? Jak was policja w kajdanki zakuwa =]. A kumpel w piwnicy aerograf trzyma i coś się zgadać nie możemy żeby wypróbować. Ładne, ładne ile ją robiłeś?
Dann.G Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Napisano 14 Kwiecień 2009 heh na nk juz mnie nie ma dawno ;) a policja nas nie zwinie nigdy stamtad, bo mamy uklad z wlascicielem, takze na miekko mozemy trenowac sobie...robote zaczelismy o 9ej i skonczylismy o 14ej takze szybko sie uwinelismy
Bedyk Napisano 14 Kwiecień 2009 Napisano 14 Kwiecień 2009 dobra robota, sam troche psikam tyle, ze jak powazniej pare miesiecy temu wziolem sie za tablet to tez raczej od swieta mi sie zdaza
Dann.G Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Napisano 14 Czerwiec 2009 po plenerze w zakopanem... jak narazie 4 szkice malarskie (olej z sykatywa i werniksem na plycie) :
emmilius Napisano 14 Czerwiec 2009 Napisano 14 Czerwiec 2009 Trzeci i czwarty art najlepsze. Na nich chyba najlepiej udało Ci się odwzorować naturalne barwy.
Dann.G Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Napisano 14 Czerwiec 2009 w gorach z tymi kolorami to przeroznie bywa...im wyzej tym bardziej sie wydaje, ze jestes w innym swiecie ;) update ze szkicownika:
mallow Napisano 14 Czerwiec 2009 Napisano 14 Czerwiec 2009 fajne szkice. a skończone obrazy z pleneru też wrzucisz?
noiprox Napisano 14 Czerwiec 2009 Napisano 14 Czerwiec 2009 Interior bez linijki? ;) Prostą kreskę masz
telthona Napisano 24 Czerwiec 2009 Napisano 24 Czerwiec 2009 czarne paski na oczach nie powstrzymają nikogo od podania PEŁNEGO rysopisu zbrodniarzy ;) :D hahahahhahaha :D co do martwych naturek i szkicy: jak zwykle na wysokim poziomie :> czekam na coś nowego digitalowego. :>
Dann.G Napisano 12 Sierpień 2009 Autor Napisano 12 Sierpień 2009 mallow - jak skoncze te obrazy to wrzuce ;) dzieki wszystkim za komenty...maly update teczki: tutaj taka tempere z akwarela wyciagnalem skads.. tu taka wprawka przed komiksem: i taki logotyp dla melanż alko team (druzyna koszykarska) ;D pozdro
Dann.G Napisano 11 Październik 2009 Autor Napisano 11 Październik 2009 dawno mnie nie bylo...wstawiam troche obrazkow z komiksu z T-Raperami z nad Wisły... zapraszam tym samym na strone wydawnictwa AFRES a oto pare smaczków z mojej czesci scenariusza- głownie olowek automat i tusz:
Urbanboogie Napisano 11 Październik 2009 Napisano 11 Październik 2009 Dziewiec siedem oraz dwojka pod Cedynia niezla bojka...! Co za genialny projekt! Gratuluje wspoludzialu, zapowiada sie naprawde swietnie! :O
serio Napisano 11 Październik 2009 Napisano 11 Październik 2009 T-raperzy forever! Fajnie, że ich odkopaliście i przywróciliście do życia na kartach komiksowych. A scenariusz do zeszytu pisali oni czy już Wy? Niemniej wygląda to obiecująco.
Dann.G Napisano 12 Październik 2009 Autor Napisano 12 Październik 2009 Sławomir Szczęśniak i Grzegorz Wasowski - czyli Rychu i Grzechu pisali scenariusz do 4ech epizodow komiksowych w albumie "Misja Mars"...
telthona Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 te z tymi futrzastymi czapkami są niezwykle ciekawe :) fajny jest też ten akt kobiecy ze względu na użyte kolory; przypomina takie dobre, stare, akademickie studia postaci :) co do pejzaży, mam wrażenie że są robione zbyt chaotycznie i nie są przemyślane. zwłaszcza te, które rozwiązałeś chlapnięciami farby i szybkimi gestami pędzlem. pejzaż który ociera sie o abstrakcje nie musi być malowany szybko jak abstrakcja :) no to tyle ze mnie :D pzdr.
panRebonka Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 A abstrakcja musi być malowana szybko? Swoją drogą T-Raperzy znad Wisły rox :). Strona wydawnictwa natomiast to tragedia, no ale to inna bajka.
lordbiernac Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 bardzo kulturalnie te rapery Ci wyszli :)
Dann.G Napisano 27 Październik 2009 Autor Napisano 27 Październik 2009 (edytowane) dzieki wszystkim za odzew ;) i stepbystep: http://selfu.pl/progress.swf Edytowane 28 Październik 2009 przez Dann.G
Dann.G Napisano 27 Październik 2009 Autor Napisano 27 Październik 2009 dzieki- tak nawiasem mowiac to polecam przeczytac sobie: http://www.conceptart.org/forums/showthread.php?t=148355 tutek zrobiony przez dobrego zawodnika - LINRAN jezeli ktos robi tlumaczenia na forum to moze niech przetlumaczy, bo bardzo dobry tutorial o kolorze i oswietleniu !
Dann.G Napisano 28 Październik 2009 Autor Napisano 28 Październik 2009 dzieki! dzis zaczalem sobie cos takiego: i stwierdzilem, ze musze popracowac nad budowaniem przestrzeni dlatego postanowilem skopiowac c.mullins'a:
Dann.G Napisano 26 Listopad 2009 Autor Napisano 26 Listopad 2009 a tymczasem projekt pod sito na zlecenie kartka a4, multiliner'y firmy copic...baron kelvin w.i.p.:
Dann.G Napisano 14 Grudzień 2009 Autor Napisano 14 Grudzień 2009 z bani ilustracja na probe: oraz rowniez z bani jakas taka pracka, co z doskoku ja sobie robie...
serio Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 Cześć! Ta pierwsza ilustracja z bani ma fajny potencjał. Jeśli byś chciał ją wykończyć to na pewno trzeba by było zdyscyplinować perspektywę no i pomyśleć nad urozmaiceniem/rozwinięciem tej historyjki. Np dodać drugiego oprycha i karła-mafiozo-szefa między nimi który osobiście chce dopilnować schwytania niewygodnego świadka a za oknem leci np supermen który zaraz uratuje reporterkę etc..
Areien Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 hehe :D tak jak serio, ten baron Kelvin tez konkretny, normalnie jak tusz ^^ super
Dann.G Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Napisano 19 Grudzień 2009 serio- akurat ta seria ilustracji, co ta pierwsza z poprzedniego posta, jest po dkonkretny brief i nie zmieniam scenariusza;) Areien- w gruncie rzeczy to pisaki tuszowe. 3 szkice z dzisiaj:
emmilius Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Z postu #238 ten środkowy czy to nie aby scenka z Equilibrium? D9 przyjemny.
Dann.G Napisano 17 Styczeń 2010 Autor Napisano 17 Styczeń 2010 dokladnie, scenka z Equilibrium Taka ilustracja:
Dann.G Napisano 20 Styczeń 2010 Autor Napisano 20 Styczeń 2010 i troche nowosci z pracowni (same oleje na deskach, glownie 100x70 cm):
Rotcore Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 hmmm, czyżbyś używał soli w farbie? ciekawe efekty, fajne malarstwo, dajesz dalej, pozdro
emmilius Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 Drugi dziad jak dla mnie najlepszy plus krajobrazik zimowy. W pierwszym podobają mi się impasty z szerokiego pędzla. Nie jestem do końca pewien czy fotka oddaje w 100% kolorki, brakuje jakby nieco nasycenia i kontrastu.
Joel Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 Świetny olej, sam się jeszcze za farby olejne nie zabrałem bo nie mam odwagi, póki co tylko robię akrylem. Szczególnie dziadki się podobają. pozdrawiam
Gość kabaja Napisano 25 Styczeń 2010 Napisano 25 Styczeń 2010 Pan Janek!!!:)))) cieplo na sercu:) PZDR! od "starszej" koleżanki ze szkoly:)
telthona Napisano 25 Styczeń 2010 Napisano 25 Styczeń 2010 martwa natura jest super. bardzo fajnie skontrastowane faktury u góry kadru ;D
Dann.G Napisano 16 Marzec 2010 Autor Napisano 16 Marzec 2010 rotcore - nie, to nie sol :) bardzo latwo dostepne medium :) siemasz kabaja :> dziekuje wszystkim za cieple slowo tymczasem wrzucam pracke konkursowa na "Zainspirowani Japonią" : Temat z glosowaniem TUTAJ. Pozdrawiam.
Dann.G Napisano 15 Kwiecień 2010 Autor Napisano 15 Kwiecień 2010 (edytowane) zamieszczam taka prace, z ktora dzis troche przesiedzialem- wydaje mi sie, ze zbyt dlugo w proporcji do rezultatu :/ (kadr z terminatora salvation, bo caly czas jakos nie czuje sie na silach by stworzyc cos ciekawego z bani czy tez w oparciu o refke ]B( ) Edytowane 17 Kwiecień 2010 przez Dann.G
Dann.G Napisano 17 Kwiecień 2010 Autor Napisano 17 Kwiecień 2010 a tu taki dyptyk z pracowni..stosunkowo maly, na wysokość ok.60 cm, na szerokosc łącznie ponad metr chyba...wczoraj i dzis malowane po pare godzin (zdjecie by f**ked up olympus idiot camera):
Rekomendowane odpowiedzi