mrys Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 No i po krótkiej przerwie następny model. Tym razem to, co tygrysy kochają najbardziej: Messerschmitt Me 262 Schwalbe. Kilka zrzutów i siateczek. Niewiele, ale to tylko trzy-cztery godziny roboty.
FF Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 I teraz będę żałował że swojego nie skończyłem:P Nie wiele jednakowoż ładnie:)
Loozack Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 Znając Twoje prace z militarymeshes jestem pewien, że ta również będzie na bardzo wysokim poziomie i już nie mogę się doczekać kolejnych etapów :) Ale jedna rzecz nie dała mi spokoju, wprawdzie nie wiem czy to da odpowiedni kształt w tym miejscu ale może warto zobaczyć. Chodzi o to (spójrz w załącznik), żeby loopa zaznaczonego na zielono usunąć, tak samo dwie krawędzie zaznaczone na czerwono i stworzyć dwie nowe zaznaczone na żółto. A nóż będzie lepiej ;) Pozdrawiam.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 Tak ogladam i ogladam.. i ten Blender to nawet spoko jest :) A samolot fajny wybrales - bede zagladal!! :)
mrys Napisano 22 Listopad 2007 Autor Napisano 22 Listopad 2007 Blender jest zdecydowanie spoko :) A tu ostatni apdejt przed snem.
mrys Napisano 23 Listopad 2007 Autor Napisano 23 Listopad 2007 Kolejny apdejt. Wygląda podobnie jak ostatni, ale prawie wszystkie podziały w okolicach otworów dla luf działek i w rejonie osłony kabiny zostały zmodyfikowane.
eco Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 elegancki :) bardzo fajny samolot- jak wiekszosc niemieckich konstrukcji z tamtego okresu
mrys Napisano 27 Listopad 2007 Autor Napisano 27 Listopad 2007 Mój Schwalbe nabiera ciała. W zasadzie część geometrycznego modelowania płatowca sie zakończyła. Czas na detale i takie tam. Muszę przyznać, że wycinanie i modelowanie tych małych wlocików powietrza na tylnej części osłon silników to była prawdziwa "droga przez mękę" z ręczną korekta krzywizn. Trochę tam sie siatka zabałaganiła, ale wygląda raczej nieźle. No i taki detalik, uszczelka z falistej blachy wokół właściwej dyszy silnika, oddzielająca ją od blachy osłony.
eco Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 hyhy detal widze bedzie zacowany zgodnie z planami ;) -czekam na platanine kabli we wnekach kol - a moze model silnika na wozku technicznym obok samolotu - taka 3d dioramka ? :D
eco Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 piekielnie ladnie sie zapowiada- jak juz tak dzielnie walczysz z detalem to moze machnij w miedzyczasie silnik tego cudenka - moze lezacy na wozku technicznym ? ;) - to taki pomysl na scenke ;) http://www.tamiya.com/english/products/61091me262/me262_3.jpg http://www.burgschleinitz.at/museum/dm/Me%20262%2071.jpg
mrys Napisano 30 Listopad 2007 Autor Napisano 30 Listopad 2007 Z silnikiem byłby problem (czas!), ale za to będzie w pełni zdetalowana kabina i (jak zdążę) komora działek w kadłubie. A to nowy update. Silnik ma juz wszystko co powinien (czyli co widać z zewnątrz): stożek wlotowy, ruchomy stożek wylotowy, wirniki turbiny itd. Teraz czas na zdetalowanie kadłuba. Przy okazji coraz bardziej sie zaprzyjaźniam z Kerkyheą :)
Loozack Napisano 30 Listopad 2007 Napisano 30 Listopad 2007 Miło popatrzeć na takie detale, czekam na więcej :)
mrys Napisano 5 Grudzień 2007 Autor Napisano 5 Grudzień 2007 Czas na mały update. Powycinałem dziury, zrobiłem drzwi do przedziału uzbrojenia z zawiasami, w skrzydłach tez powycinałem klapy, lotki, sloty itd. No i zabrałem sie za kabinę. Co nieco wnętrza już jest - panel za głową pilota już sie nie zmieni, cylindryczny kokpit - znak "firmowy" Me 262 - też już gotów. No i potestowałem sobie Kerkytheę na renderkach.
floo Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 dla mnie bomba! Ziomek dajesz ostro z modelem i dobrze że to blenderek... ;)
ReflectVision Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 kolejny maniak ze slaska ;) samoloty masz na najwyzszym poziomie
floo Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 detalu nie żałujesz... i dobrze, bo mało takich modeli jest... wszystkie samoloty trzymają poziom i coraz lepiej... powodzenia!
Loozack Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Kolejny rzeźnik na forum, ładny detal :] Pozdrawiam.
RA Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Już cię lubię mrys. :] Piękna robota, jest na co czekac gdy transfer w sieci siada. :)
kliment woroszyłow Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 juz to pisałem na military....miażdżysz:)
mrys Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Napisano 16 Grudzień 2007 Jakoś mi tych detali brakowało tu i tam to pododawałem. Szkoda, że większości nie będzie widać....
goran Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 Ale sama świadomość ich istnienia... Świetne!
chudy Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 to jakieś szaleństwo...genialne po prostu, masz chłopie skila ;]
Loozack Napisano 19 Grudzień 2007 Napisano 19 Grudzień 2007 Nie potrafię znaleźć określenia na Ciebie bo "rzeźnik" to jednak stanowczo za mało... przyznaj się, Ty jesteś programem do modelowania i ten wątek to Twoje demo. Pozdrawiam.
mrys Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Napisano 19 Grudzień 2007 przyznaj się, Ty jesteś programem do modelowania i ten wątek to Twoje demo. No to mnie rozgryzłeś. Tyle, ze jestem betą, nie demem. ;) W nagrodę siateczka opony 1
floo Napisano 20 Grudzień 2007 Napisano 20 Grudzień 2007 mrys masz podejrzaną wersje blendera :P Skąd masz takie ikonki??? :P hehe może jakiś mały tutorial jak zrobić oponkę??? :D głównie sam bieżnik... ;)
mrys Napisano 20 Grudzień 2007 Autor Napisano 20 Grudzień 2007 mrys masz podejrzaną wersje blendera :P Skąd masz takie ikonki??? :P hehe może jakiś mały tutorial jak zrobić oponkę??? :D głównie sam bieżnik... ;) To 2.45 w wariancie KT (Kerkythea), ze zmienioną paletą kolorystyczną (na modłę Modo) oraz aktywowanym trzecim światłem w podglądzie OpenGL, zaś ikonki są stąd: http://blenderartists.org/forum/showthread.php?t=84971 A tutaj poprawiona opona (skorygowana krawędź bieżnika).
Loozack Napisano 20 Grudzień 2007 Napisano 20 Grudzień 2007 Nooo od razu lepiej, gładsze przejście się zrobiło :)
eco Napisano 20 Grudzień 2007 Napisano 20 Grudzień 2007 super -jak juz tak sie rozpedziles to napisy na oponie tez wydziergaj ;)
M4rcus Napisano 20 Grudzień 2007 Napisano 20 Grudzień 2007 mysle ze bardzo duzo uzytkownikow potrafi tutaj zrobic taki model, ale Twoim atutem jest cierpliwosc w ciagnieciu tego - czyli jakies 80-90% udanego modelu(brawo!) ale zazdroszcze Ci tej publiki ktora ciagle dopinguje:p oby tak dalej:)
goran Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 Ładne, większość by się nie bawiła tylko bampem potraktowała tą oponkę. Doskonale Cię rozumiem, ja też chciałem moją Irydkę tak wypieścić, ale brakło mi cierpliwości.... Przy okazji: Wesołych Świąt!
mrys Napisano 26 Grudzień 2007 Autor Napisano 26 Grudzień 2007 Nałóg jest wtedy, gdy człowiek zaczyna sobie na Święta modelować karpia... :) Może nie aż tak, ale nie wytrzymałbym całych świąt nie podłubawszy sobie przy moim Me 262, więc oto i następny update. Podwozie główne coraz bliżej finału. Troche trwały poprawki i ustawianie osi, ale za to teraz się to wszystko może swobodnie schować...
kliment woroszyłow Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 No widzisz co narobiłes!? zmeczyłes chyba wszystkich tym perfekcjonizmem:) za dokładnie, za równo! to jest nudne...pewnie dlatego nikt tu nie komentuje:D
mrys Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Napisano 29 Grudzień 2007 Tu i tak jest nieźle. Na CG Talk jak nie modelujesz gołej baby, samochodu albo potwora to masz szczęście jak ze trzy komentarze złapiesz ;) Za to jak jest 8456 raz temat: "Nude female" to od razu setka odpowiedzi. Może tak wymodelować gołą pilotkę?...
kliment woroszyłow Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Koniecznie! i najlepiej z duzymi bimbołami wylewającymi sie za owiewke!:D
mrys Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Napisano 29 Grudzień 2007 I oczywiście typowej, niemieckiej urody ;) A imię jej będzie Helga :) Zaczne od tych... hmm... bimbołów :))
mrys Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Napisano 29 Grudzień 2007 Koniecznie! i najlepiej z duzymi bimbołami wylewającymi sie za owiewke!:D Chcieliście, to macie ;) Niemiecka pilotka odpoczywająca po wyczerpującym locie. To powinno zwiększyć atrakcyjność wątku :)) ---------------------------- Model kobiety pochodzi stąd: http://artist-3d.com/free_3d_models/02anatomy_design.php
kliment woroszyłow Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 hahahahahahahahaha :D nic z tego, połozyła sie nie w tą strone:D pomijam ze jest łysa:D:D:D
mrys Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Napisano 29 Grudzień 2007 hahahahahahahahaha :D nic z tego, połozyła sie nie w tą strone:D pomijam ze jest łysa:D:D:D Włosy straciła w walce, a nie w te stronę, bo kocha swoja maszynę :)
Rekomendowane odpowiedzi