Napisano 21 Listopad 200717 l No i po krótkiej przerwie następny model. Tym razem to, co tygrysy kochają najbardziej: Messerschmitt Me 262 Schwalbe. Kilka zrzutów i siateczek. Niewiele, ale to tylko trzy-cztery godziny roboty.
Napisano 21 Listopad 200717 l I teraz będę żałował że swojego nie skończyłem:P Nie wiele jednakowoż ładnie:)
Napisano 21 Listopad 200717 l Znając Twoje prace z militarymeshes jestem pewien, że ta również będzie na bardzo wysokim poziomie i już nie mogę się doczekać kolejnych etapów :) Ale jedna rzecz nie dała mi spokoju, wprawdzie nie wiem czy to da odpowiedni kształt w tym miejscu ale może warto zobaczyć. Chodzi o to (spójrz w załącznik), żeby loopa zaznaczonego na zielono usunąć, tak samo dwie krawędzie zaznaczone na czerwono i stworzyć dwie nowe zaznaczone na żółto. A nóż będzie lepiej ;) Pozdrawiam.
Napisano 21 Listopad 200717 l Tak ogladam i ogladam.. i ten Blender to nawet spoko jest :) A samolot fajny wybrales - bede zagladal!! :)
Napisano 22 Listopad 200717 l Autor Blender jest zdecydowanie spoko :) A tu ostatni apdejt przed snem.
Napisano 23 Listopad 200717 l Autor Kolejny apdejt. Wygląda podobnie jak ostatni, ale prawie wszystkie podziały w okolicach otworów dla luf działek i w rejonie osłony kabiny zostały zmodyfikowane.
Napisano 27 Listopad 200717 l elegancki :) bardzo fajny samolot- jak wiekszosc niemieckich konstrukcji z tamtego okresu
Napisano 27 Listopad 200717 l Autor Mój Schwalbe nabiera ciała. W zasadzie część geometrycznego modelowania płatowca sie zakończyła. Czas na detale i takie tam. Muszę przyznać, że wycinanie i modelowanie tych małych wlocików powietrza na tylnej części osłon silników to była prawdziwa "droga przez mękę" z ręczną korekta krzywizn. Trochę tam sie siatka zabałaganiła, ale wygląda raczej nieźle. No i taki detalik, uszczelka z falistej blachy wokół właściwej dyszy silnika, oddzielająca ją od blachy osłony.
Napisano 27 Listopad 200717 l hyhy detal widze bedzie zacowany zgodnie z planami ;) -czekam na platanine kabli we wnekach kol - a moze model silnika na wozku technicznym obok samolotu - taka 3d dioramka ? :D
Napisano 27 Listopad 200717 l piekielnie ladnie sie zapowiada- jak juz tak dzielnie walczysz z detalem to moze machnij w miedzyczasie silnik tego cudenka - moze lezacy na wozku technicznym ? ;) - to taki pomysl na scenke ;) http://www.tamiya.com/english/products/61091me262/me262_3.jpg http://www.burgschleinitz.at/museum/dm/Me%20262%2071.jpg
Napisano 30 Listopad 200717 l Autor Z silnikiem byłby problem (czas!), ale za to będzie w pełni zdetalowana kabina i (jak zdążę) komora działek w kadłubie. A to nowy update. Silnik ma juz wszystko co powinien (czyli co widać z zewnątrz): stożek wlotowy, ruchomy stożek wylotowy, wirniki turbiny itd. Teraz czas na zdetalowanie kadłuba. Przy okazji coraz bardziej sie zaprzyjaźniam z Kerkyheą :)
Napisano 5 Grudzień 200717 l Autor Czas na mały update. Powycinałem dziury, zrobiłem drzwi do przedziału uzbrojenia z zawiasami, w skrzydłach tez powycinałem klapy, lotki, sloty itd. No i zabrałem sie za kabinę. Co nieco wnętrza już jest - panel za głową pilota już sie nie zmieni, cylindryczny kokpit - znak "firmowy" Me 262 - też już gotów. No i potestowałem sobie Kerkytheę na renderkach.
Napisano 5 Grudzień 200717 l dla mnie bomba! Ziomek dajesz ostro z modelem i dobrze że to blenderek... ;)
Napisano 13 Grudzień 200717 l detalu nie żałujesz... i dobrze, bo mało takich modeli jest... wszystkie samoloty trzymają poziom i coraz lepiej... powodzenia!
Napisano 13 Grudzień 200717 l Już cię lubię mrys. :] Piękna robota, jest na co czekac gdy transfer w sieci siada. :)
Napisano 16 Grudzień 200717 l Autor Jakoś mi tych detali brakowało tu i tam to pododawałem. Szkoda, że większości nie będzie widać....
Napisano 19 Grudzień 200717 l Nie potrafię znaleźć określenia na Ciebie bo "rzeźnik" to jednak stanowczo za mało... przyznaj się, Ty jesteś programem do modelowania i ten wątek to Twoje demo. Pozdrawiam.
Napisano 19 Grudzień 200717 l Autor przyznaj się, Ty jesteś programem do modelowania i ten wątek to Twoje demo. No to mnie rozgryzłeś. Tyle, ze jestem betą, nie demem. ;) W nagrodę siateczka opony
Napisano 20 Grudzień 200717 l mrys masz podejrzaną wersje blendera :P Skąd masz takie ikonki??? :P hehe może jakiś mały tutorial jak zrobić oponkę??? :D głównie sam bieżnik... ;)
Napisano 20 Grudzień 200717 l Autor mrys masz podejrzaną wersje blendera :P Skąd masz takie ikonki??? :P hehe może jakiś mały tutorial jak zrobić oponkę??? :D głównie sam bieżnik... ;) To 2.45 w wariancie KT (Kerkythea), ze zmienioną paletą kolorystyczną (na modłę Modo) oraz aktywowanym trzecim światłem w podglądzie OpenGL, zaś ikonki są stąd: http://blenderartists.org/forum/showthread.php?t=84971 A tutaj poprawiona opona (skorygowana krawędź bieżnika).
Napisano 20 Grudzień 200717 l super -jak juz tak sie rozpedziles to napisy na oponie tez wydziergaj ;)
Napisano 20 Grudzień 200717 l mysle ze bardzo duzo uzytkownikow potrafi tutaj zrobic taki model, ale Twoim atutem jest cierpliwosc w ciagnieciu tego - czyli jakies 80-90% udanego modelu(brawo!) ale zazdroszcze Ci tej publiki ktora ciagle dopinguje:p oby tak dalej:)
Napisano 21 Grudzień 200717 l Ładne, większość by się nie bawiła tylko bampem potraktowała tą oponkę. Doskonale Cię rozumiem, ja też chciałem moją Irydkę tak wypieścić, ale brakło mi cierpliwości.... Przy okazji: Wesołych Świąt!
Napisano 26 Grudzień 200717 l Autor Nałóg jest wtedy, gdy człowiek zaczyna sobie na Święta modelować karpia... :) Może nie aż tak, ale nie wytrzymałbym całych świąt nie podłubawszy sobie przy moim Me 262, więc oto i następny update. Podwozie główne coraz bliżej finału. Troche trwały poprawki i ustawianie osi, ale za to teraz się to wszystko może swobodnie schować...
Napisano 29 Grudzień 200717 l No widzisz co narobiłes!? zmeczyłes chyba wszystkich tym perfekcjonizmem:) za dokładnie, za równo! to jest nudne...pewnie dlatego nikt tu nie komentuje:D
Napisano 29 Grudzień 200717 l Autor Tu i tak jest nieźle. Na CG Talk jak nie modelujesz gołej baby, samochodu albo potwora to masz szczęście jak ze trzy komentarze złapiesz ;) Za to jak jest 8456 raz temat: "Nude female" to od razu setka odpowiedzi. Może tak wymodelować gołą pilotkę?...
Napisano 29 Grudzień 200717 l Koniecznie! i najlepiej z duzymi bimbołami wylewającymi sie za owiewke!:D
Napisano 29 Grudzień 200717 l Autor I oczywiście typowej, niemieckiej urody ;) A imię jej będzie Helga :) Zaczne od tych... hmm... bimbołów :))
Napisano 29 Grudzień 200717 l Autor Koniecznie! i najlepiej z duzymi bimbołami wylewającymi sie za owiewke!:D Chcieliście, to macie ;) Niemiecka pilotka odpoczywająca po wyczerpującym locie. To powinno zwiększyć atrakcyjność wątku :)) ---------------------------- Model kobiety pochodzi stąd: http://artist-3d.com/free_3d_models/02anatomy_design.php
Napisano 29 Grudzień 200717 l hahahahahahahahaha :D nic z tego, połozyła sie nie w tą strone:D pomijam ze jest łysa:D:D:D
Napisano 29 Grudzień 200717 l Autor hahahahahahahahaha :D nic z tego, połozyła sie nie w tą strone:D pomijam ze jest łysa:D:D:D Włosy straciła w walce, a nie w te stronę, bo kocha swoja maszynę :)