Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

oj ładnie : ) góra mi się już bardzo podoba, na prawdę ładnie to wygląda. Ciekawe jak będzie wyglądał dół jak dokończysz, na razie zbyt płaska ziemia. I jak się przyjrzeć to brakuje trawy w polu drugiego wiatraka, myślę że uzupełnisz, przednie łapki konia trochę do mnie nie przemawiają jeszcze. : ) wiatrak piękny, tekstury i światło extra, świetnie! a z prawej strony przeleciał odrzutowiec w XVI wieku? :) Pozdr.

• Odpowiedzi 133
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ogonek konia powinien machnąć w bok

Daj trawki i polną drogę, po co komu taka szeroka droga do młyna.

Może przesuń Kichota ciut w prawo, żeby mu ta czerwona deska z głowy nie wyrastała.

Napisano

mi tez sie podoba, ja bym troche pobrudzil jescze calosc, wiesz piach z pod kopyt itd..., bo tak to narazie to sie tylne nogi konia nie stykaja z ziemia ;)

Napisano

bardzo przyjemnie wyglada, ladne kolory, aczkolwiek troche szkoda fajnych modeli postaci, troche jakby giną w tym obrazku (nie wiem moze to z racji na male rozmiary obrazka).

z koncowym podlozem na pewno bedzie sie o wiele lepiej sie prezentowac, na razie chyba jest za jasne i malo szczegolowe.

ps. a czy oni mieli juz wtedy samoloty?? wyraznie widac smuge po samolocie za wiatrakiem po prawej stronie :P ... no chyba ze to łufo :P :P :P

Napisano

tak jak poprzednicy troszeczke urozmaicic podłoże i bedzie gitarra, hehe bardzo klimatczna i przyjemna scenka, jak na okladke: ]

Napisano

Gratulujemy znalezienia się wśród nominowanych.

Przypominamy, że termin do którego należy oddać ostateczną pracę to 20 lutego.

Napisano

Witam,

Gratuluje wszystkim za nominacje

Wymienilem podloze i dodalem trawke, teraz moge sie zabrac za szczegół, co o tym myslicie ?

3dsmaxmin11tt0.jpg

Napisano

Podloze do wymiany, wygląda jak plaża :) moze wymodeluj z ręki albo zbrushem.

No i główny bohater się zlewa strasznie z wiatrakiem.

pozdro

Napisano

wiesz co.... taka szczera rada, trzeba sie przyjrzec jak wyglada shanczo. Imo powinien byc zdecydowanie, nawet troche uciety, bo w pracy jest nielad, trawe zrob taka wyschnieta, daje CI te rady, gdyz uwazam ze praca naprawde ma potencjal, jzeli dopracujesz niektore szczegoly, moze bysz wysoko.

Napisano

Rzeczywiscie wyglada jak plaza :) Faldy na ziemi zrob bardzo rozlegle i delikatne. Teraz sa za male, dla tego jest plaza. Wygnij podloze z prawej lub lewej strony zeby wygladalo jakby zaczynala sie tam mala gorka. Tekstura ziemi powinna miec wieksze ziarno (grudki), inaczej bedzie wygladac jak piasek. Mozesz zrobic zamiast drogi duzo sladow od kol. Zalezy ile chcesz w to pracy wlozyc.

Trawe robiles chyba jakims pluginem do wlosow. Najlepiej bylo by zrobic kilka, kilkanascie teksturek zamiast tego. Zrob tez teksturki kwiatow zeby to urozmaicic. Sucha trawa lepiej pasowalaby kolorystycznie.

Napisano

hejka.

Obiekty masz swietne, tego nawet nie trzeba pisac ;)

Ale traca troche po wrzuceniu ich razem. Osobiscie sie gubie patrzac na ten obrazek. Teraz jest wielka zolta plama po lewej. Kiszot gubiacy sie na tle bardzo detalicznego wiatraka. Sanczo tez nie wyroznia sie na tym wiatraku. Mysle ze wartoby zebys troche posterowal okiem widza.

Moze jakas interakcja miedzy postaciami? Chociaz zeby Sanczo patrzyl na Kiszota (wolal o pomoc).

Mysle ze pracka moze byc swietna :)

Napisano

tak, podloze do wymiany.. dodaj jakies kamyczki, troche kurzu kolo osla, zmien kolor trawy, ktory nie pasuje, do calej sceny, i ciesz sie wygrana :)

Napisano

Witam

W koncu po tygodniu toczenia bitwy z moim kompem udalo mi sie wymodzic cos takiego, niektore elementy musialem renderowac na warswach i wklejac w szopie dlatego moze sie tak zdazyc ze cos jest niedociagniete, obecnie ledwo co widze na oczy przez pieknie skaczacy monitor i zmieniajace kolorki piszcie jak to u was wyglada bo ja juz nie mam sily.

koniecduzaiy9.th.jpg

koniecmniejszame2.jpg

Napisano

bardzo fajna praca, naprawde mi sie podoba. podtrzymuje opinie o bumpie... zwłaszcza na postaci i podłożu. cienie tez przydałyby sie jakies bardziej wyraziste i lanca stanowczo za cienka.. jestes moim faworytem :)powodzenia

Napisano

calkiem ladnie choc, ten kolo na wiatraku lepiej wyglada w poscie #107, teraz takie ciut przepalone swiatlem, prawie ze ambientowym no i troszke brak spujnosci kolorystycznego nieba i oswietlenia, wszytko powinno wpadac w taka zolc. Mimo to pracka trzyma poziom, bardzo klimatyczna i zabawna : ]

pozdrawiam

Napisano

Bardzo fajnie wyszło, szkoda że pod postaciami nie ma cienia ale trudno, klimacik jest super i kolorki miłe dla oka, pomysł też fajny, podoba mi się.

Napisano

hej, bardzo fajna pracka. gratuluje skonczenia.

Ale tak zupelnie szczerze mowiac to z tych obiektow moznaby wyciagnac ze 2x wiecej (co w sumie jest pochwala, a nie krytyka ;).

Napisano

Dzieki za komenty, zgodze sie w 100% ze mozna by wyciagnac cos lepszego z tego ale chyba brakuje jeszce umiejetnosci i lepszego kompa.

Napisano

jaras czy ja musze czytac te Twoje tasmowe gratulacje... rzygac mi sie juz chce :/ dostalem 20 postow na poczte i wszystkie Twoje z gratulacjami... wysil sie troszke chlopie.

Napisano

Maykel jako że jestem jednym z moderatorów prowadzących bitwę składam gratulacje ludziom którzy ukończyli bo wiem ile to kosztuje pracy :) wyluzuj troszkę chłopie :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności