Thx Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Napisano 28 Lipiec 2009 (edytowane) postanowiłem przemyśleć temat H44 za pomocą tabletu. Dlaczego? A no 3d nie jest środowiskiem zrzeszającym literatów i tak po dywaguję sobie tabletem. może jeszcze ktoś się odważy (narodowa sprawa jak nic :) ) ? Edytowane 28 Lipiec 2009 przez Thx
telthona Napisano 29 Lipiec 2009 Napisano 29 Lipiec 2009 mechanika tego robota jest niesamowita :D najbardziej mi sie chyba podoba rozwiązanie ust :D oczy też mają niezłe przewody. naprawde świetny koncept :D
Thx Napisano 16 Wrzesień 2009 Autor Napisano 16 Wrzesień 2009 Kolejne wynurzenie na narodowa sprawę , pozdro
IN Flaamess Napisano 16 Wrzesień 2009 Napisano 16 Wrzesień 2009 Chcialbym zobaczyc twoj tablet po tych wszystkich kreskach :D ...hehe
Gość i-riss Napisano 16 Wrzesień 2009 Napisano 16 Wrzesień 2009 eeeeee czy ty czasem nie chcesz "storpedować" hardkoru 44 ? :) :) jesteś moim faworytem na forum, ale tu perspektywa jest zupełnie nieczytelna. fajna "graficzna" materia i kolor
Thx Napisano 16 Wrzesień 2009 Autor Napisano 16 Wrzesień 2009 masz na pewno rację i-riss ponieważ panicznie boje się logicznej perspektywy, dziki panowie
Gość i-riss Napisano 16 Wrzesień 2009 Napisano 16 Wrzesień 2009 (edytowane) nie o to chodzi. reka za bardzo zlewa sie z korupusem, pasowałoby zróznicować ją np. w kolorze i walorze. cos tam zaczyna sie dziac interesujace jest to swiatlo oddzielajace łapę od korpusu, walorowo też się rózni, tylko ja bym to wzmocnił Edytowane 16 Wrzesień 2009 przez i-riss
SBT77 Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 Thx nie ma monopolu na doskonałość i pewnie nie raz popełnia błędy, bo to ludzkie błędy robić. Ale imo nie tym razem... Ja tam przestrzeń i skróty czytam na ostatnim bez problemu, zupełnie nie mam pojęcia o czy mówisz i-riss. No ale każdy indywidualnie odbiera to co widzi, masz prawo mieć własne wnioski i swój sposób postrzegania... Tym razem ja to widzę inaczej. Pozdrawiam.
nikodem. Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 Chodzi mu o miejsce w którym wizualnie styka się korpus z dłonią. Tam możnaby faktycznie wzmocnić kontrast chociaż uważam wszystko jest wystarczająco czytelne. Całość rewelka. Thx, tą technikę kreskowania podpatrzyłeś gdzieś czy sam wykształciłeś? Nie spotkałem drugiej osoby która by robiła to lepiej.
noiprox Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 Muszę się zgodzić z i-rissem, perspektywa ręki wyszła trochę nieczytelna i musiałem chwilkę się zastanowić o co z tą dłonią chodzi :) Ale i tak jest kox
Urbanboogie Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 Tez sie musialem zastanowic, chyba przez to ze kciuk znika na tym tle. I orzelek na pierwszy rzut oka wydawal mi sie kulka z papieru. Techniki nie ma co komentowac bo i tak wszyscy wiedza ze rzadzi :D
Thx Napisano 17 Wrzesień 2009 Autor Napisano 17 Wrzesień 2009 kreskowanie to żadna filozofia dopiąłem się do mazania bo jakoś wygodniej , mniej kombinuję. Do plam nie mam przekonania ...kurcze skojarzenie Urbanboogiego orzełka z kulka papieru...szacun. Miał być ołowiany żołnierzyk ale jakoś nie mogłem go zakomponować
Urbanboogie Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 Ojj tam, nie chcialem urazic uczuc milosnikow symboliki narodowej :D Chodzilo mi o to ze sam jego ksztalt jest troche niedookreslony, a z racji na kompozycje obrazka i to ze znajduje sie w cieniu, to jakos zupelnie ucieka wzrokowi Urbanboogiego i biedak zauwaza ze robot trzyma orzelka dopiero po tym jak rozszyfruje perspektywe i napatrzy sie na jasna buzie robota ktora skupia na sobie jego uwage ;)
Thx Napisano 17 Wrzesień 2009 Autor Napisano 17 Wrzesień 2009 nie nie to mnie źle zrozumiałeś, bardzo mi się podoba takie porównanie, trudno bez tendencji poruszać się za pomocą np: narodowych symboli i tez nie trudno jest je profanować (nawet jeśli kierują nami najlepsze intencje)
graficMac Napisano 18 Wrzesień 2009 Napisano 18 Wrzesień 2009 Przeglądam twoją teczkę juz od jakiegos czasu i jestem pod wrazeniem :) . Mysle ze powinienes pokazac swoje prace swiatu i zrobic jakąs wystawę.
Thx Napisano 26 Wrzesień 2009 Autor Napisano 26 Wrzesień 2009 graficmac wystawa to nie taka prosta sprawa , dzięki. A tu rzecz odrzucona pozdro
graficMac Napisano 26 Wrzesień 2009 Napisano 26 Wrzesień 2009 OCB w tej ostatniej scenie ? :) jakies aluzje do polityki ? historii ?
Thx Napisano 26 Wrzesień 2009 Autor Napisano 26 Wrzesień 2009 no to fajowo rzeźbisz, ja tylko aluzje robię graficMac do H44, oczywiście tylko kiedy mam chwile czasu, a tutaj utracjusz w fazie roboty,pozdro
Gość i-riss Napisano 26 Wrzesień 2009 Napisano 26 Wrzesień 2009 To forum max3d, dziwię się że jeszcze żaden modeler postaci nie zaproponował ci wspólpracy. Gdybym miał czas to sam chętnie zrobiłbym w xsi model, rig a potem animował twoje "koty", "dziadki" i roboty
Thx Napisano 28 Wrzesień 2009 Autor Napisano 28 Wrzesień 2009 (edytowane) delirium, fantasmagoryczna projekcja alter ego, pozdro Edytowane 28 Wrzesień 2009 przez Thx
SBT77 Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 A tu rzecz odrzucona pozdro Nawet nie pytam, kto mógł to odrzucić... Tak czy owak - popełnił błąd. Świetna ilustracja, dla mnie okolice Bułhakowa, w każdym razie czuć jakoś klimaty rosyjskie... nie wiedzieć czemu... :> Fascynują mnie te prace, od pewnego czasu co byś nie zrobił bije od tego jakaś dojrzałość plastyczna... A napisik w ostatniej niezwykle pomysłowy :)
KhazadThard Napisano 8 Październik 2009 Napisano 8 Październik 2009 świetny kielon, sam pan też wgniata
Thx Napisano 9 Październik 2009 Autor Napisano 9 Październik 2009 Kolejne rysunkowe gdybanie na temat H44 , pozdro jeszcze trzeba popracować
panRebonka Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 O! Ten mi się podoba. Ostatnie twoje pracki to takie monochromy prawie, przeglądałem ostatnio twoją teczkę i muszę przyznac że bardziej odpowiada mi dziksza kolorystyka.
nikodem. Napisano 10 Październik 2009 Napisano 10 Październik 2009 Świetny koncept maszynki, fajne ujęcie i genialne wyprucie "flakowatych" kabli z wnętrza mecha. Generalnie wszystko ładnie współdziała w twoich pracach a jedyne co mi się nie podoba to cień rzucany przez obiekty na podłże. Może spróbuj zrobić go bardziej spójnym- czyli dokładniej poszatkować? Oczywiście jest to część twojej stylistyki i głupio mi w nią ingerować, dlatego zachwycę się tym co jest i każdą twoją nową pracą.
Thx Napisano 24 Październik 2009 Autor Napisano 24 Październik 2009 spoko...wkładam projekt okładki do wierszy...człowiek widział chamerykę...trauma. Jeszcze szlifuję detal...ciekawi mnie co widzicie, pozdro
artursadlos Napisano 25 Październik 2009 Napisano 25 Październik 2009 Widzę dziś Ciebie w Kofeinie wieczorem :)
miriam Napisano 25 Październik 2009 Napisano 25 Październik 2009 heh ten hazard, szpony nałogu opętały zioma, ciekawy moty, ten grymas na "chusteczkowej twarzy" raczej nie zadowolenia. //Pozdr.
SBT77 Napisano 25 Październik 2009 Napisano 25 Październik 2009 ciekawi mnie co widzicie, pozdro Królika, który próbował sprawdzić jak głęboka jest królicza nora. Ale nora okazała się być zbyt głęboka, zwłasza dla zwykłego królika, w dodatku samotnego... Miriam - chusteczkowej ? Raczej szmacianej :)
EthicallyChallenged Napisano 25 Październik 2009 Napisano 25 Październik 2009 Grymas jest super, ale ja tam widzę zamiast szmatki folię aluminiową. Może odblaski za jasne na szmatkę?
nicponim Napisano 25 Październik 2009 Napisano 25 Październik 2009 hah, ja myslalem ze to kartka pognieciona;] no i morde widze,zniesmaczonego goscia;]
Thx Napisano 25 Październik 2009 Autor Napisano 25 Październik 2009 kurcze dodam, ze oscylowałem między kartą i sreberkiem "ala" po cukierku. No nic zobaczymy podrzucam trochę bardziej podkręcona wersję. Ciekawe co sam autor powie..czy się pozna he he ,odezwę się
KhazadThard Napisano 25 Październik 2009 Napisano 25 Październik 2009 a kartka wydaje mi się układać w kształt korpusu człowieczego :D
emmilius Napisano 25 Październik 2009 Napisano 25 Październik 2009 Nie wiem po co ta skwaszona mina. Co on chciał? Żeby ósemka wypadła na sześcio ściennej kości? =]. Pzdr=]
Thx Napisano 26 Październik 2009 Autor Napisano 26 Październik 2009 skwaszona mina ...nie jest jego miną...jest już miną kartko-papierka co do autora:jak wielu rówieśników naszych rodziców wyjechał do stanów za groszem...i zobaczył ją od strony normalnego szarego emigranta...teraz opisuje w wierszach...horror ..u góry zrobiłem coś na podobieństwo czapki stańczyka z Matejki obrazu
lordbiernac Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 super nogi wyszly :) ale prawej reki jego to nie widac wcale, ja myslalem, ze ma urwana ;) cien na dloni idealnie sie wtapia w cien pod klata...
Thx Napisano 13 Listopad 2009 Autor Napisano 13 Listopad 2009 często maziajam na "przypał" i takie mi się uskładało, potraktujmy to jako czysta dywagacje o tablecie i całej reszcie, pozdro
serio Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 Niezłe te "dywagacje". Ja się może trochę cofnę do piców dotykających H44 bo nie wpisywałem się pod nimi a są miłe.
^sTh. Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 Ta ostatnia praca chyba trochę tak szybciej robiona niż zwykle, tło wygląda raczej surowo. Dodatkowo ta gryząca głowa wydaje mi się trochę płaska, co u Ciebie z tego co pamiętam nie zdarza się nigdy ;) Poza tym jak zwykle super, podoba mi się.
Scatmax Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 Myslales zeby moze wziasc kredki i kolorowe bristole(troche fakturalne-jakies cansony)I sobie porysowac?:)Fajne nowe historie formalne mgly by sie zaczac tworzyc.Sproboj zachecam bo chcialbym zobaczyc:P bowiem to co widze teraz mi sie podoba:)I moze jeszcze jakas jakas tempera na to wjechac bylo by fajnieanalogicznie do wejsc plama w obrazkach tabletowych.Fajna ilustracja mogla by sie dziac:) pzdr. Kuba
OMAM Napisano 18 Listopad 2009 Napisano 18 Listopad 2009 Kreska , perspektywa, historia, wszystko w twoich pracach jest znakomite.
Thx Napisano 3 Czerwiec 2010 Autor Napisano 3 Czerwiec 2010 Poproszono mnie o plakacik dla młodzieży Uploaded with ImageShack.us
Rekomendowane odpowiedzi